בית פורומים עצור כאן חושבים

ציטוט שבועי 12

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-24/11/2010 13:42 לינק ישיר 

חן חן

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/11/2010 13:49 לינק ישיר 

רדףהשיג כתב:
רדף,

צוואת ריב"ש - ר' ישראל בעל שם טוב.

אה - אני חשבתי שמדובר בריב"ש הימי-בייניימי. בכל אופן -- אני מחפש משהו יותר ספציפי, כפי שציינתי

צוואת ריב"ש אינה מר' ישראל בעש"ט, אלא היא צוואה של יהודי אחד שפתח את צוואתו במלים "צוואה מריב"ש ש.." דהיינו הביא פתגם חסידי לפתיחת דבריו

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/11/2010 13:57 לינק ישיר 

"
"אבל היום אנו נוטים לפרש הכל בצורה מינית."

ושוב החמצת את המהות.

לא מדובר בפרוש חדש (אם זה פרוש אז גם הפרוש הישן היה יכול לשרוד לצד הישן).

זה לא שאנחנו נוטים לפרש הכל בצורה מינית אלא שהיום הנשים לא מוכנות יותר לשאת את מה שהיו מוכנות לשאת לפני שנים..

אם עד לפני מספר שנים לא מועט השיר:כשאת אומרת לא" היה מושמע ברדיו בחפשיות היום אסרו להשמיע אותו.

היום מפכ"ל משטרה עלול לעוף בגלל דבר שפעם היה נורמה כי היום השוטרות למדו שאפשר להתלונן ושיש שם להטרדות האלה.

לגבי לואיס קרול - מן הסתם הוא אכן היה פדופיל (על אף מה שציטטת מויקיפדיה) אלא שאז אמא של אליס לא העלתה בדעתה את האפשרות הזאת וזה בגלל חוסר בידע שיש לנו ב"ה היום.

תוקן על ידי צענערענע ב- 24/11/2010 14:08:41

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/11/2010 14:04 לינק ישיר 

"הספר "צוואת ריב"ש" - רבי ישראל בעל שם טוב - נקרא על שמו של הבעש"ט והוצג כצוואתו, אך הוא נכתב בידי רבי ישעיה מיאנוב, מתלמידי הבעש"ט, ונדפס בשנת תקנ"ג - 1793, כ-30 שנה לאחר מות הבעש"ט.

הספר מציג לקט של דברי הבעש"ט, שתוכנם תוֹאֵם את תורתו, אך לשונם וסגנונם שונים מסגנונו, כפי שהוא עולה מכתביהם של תלמידיו הקרובים, דוגמת הספר תולדות יעקב יוסף.

בספר "צוואת ריב"ש" ארבעה פרקים, שכל אחד מהם עוסק במגוון נושאים ורעיונות השאובים מתורת החסידות של הבעש"ט, כגון: המצווה לעבוד את ה' בשמחה ולהתרחק מן העצבות: "וזהו כלל גדול בעבודת הבורא יתברך, שייזהר מעצבות כל מה שיכול. הבכייה רעה מאוד, שהאדם צריך לעבוד [את ה'] בשמחה, רק אם הבכייה היא מחמת שמחה אז היא טובה מאוד." וכן הסתייגות מן הלמדנות לשמה, כפי שהייתה נהוגה בישיבות, והדגשת החשיבות בלימוד ספרי הלכה, דוגמת שולחן ערוך, וספרי מוסר: "ועיקר ללמוד בכל יום שיעור מוסר - הן רב הן מעט." .....

http://lexicon.cet.ac.il/wf/wfTerm.aspx?id=1355

תוקן על ידי צענערענע ב- 24/11/2010 14:05:34

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/11/2010 14:14 לינק ישיר 

"גם לואיס קרול היה מן הסתם פדופיל"

"מן הסתם" כל הגברים אנסים וכל הגברים בהמות ולכן חזקת החפות לא חלה עליהם בבתי המשפט דהיום בכל המקרים של חשד לאונס או להטרדה מינית -- אלא הם אלו שצריכים להוכיח את חפותם.

פעם שמעתי רעיון ברדיו עם איזושהי פעילה למען נשים המתלוננות על הטרדה. המראיין, אחרי אלף בקשות סליחה ["אני רק ממלא כאן את התפקיד של פרקליט השטן" הוא אמר] שאל את אותה פעילה האם לדעתה של אותה פעילה אין גם תלונות שווא לעתים, בהקשרים אלו.

הייתם צריכים לשמוע את הגידופים שהוא חטף כפרס על שאלה כה מתבקשת.. בייחוד לאור המקרים הצצים חדשות לבקרים בהן מתלוננות חוזרות בהן מהתלונות ואף לעתים מודות בכך שכוונתן הייתה פשוט להזיק לנילונים.

כל דור והדוגמות שלו, הבלתי ניתנות לערעור, כל חברה והאוייב שלה, כל חברה והכופרים שלה..

תוקן על ידי רדףהשיג ב- 24/11/2010 14:15:02

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/11/2010 14:27 לינק ישיר 

ברור שיש תלונות שווא אבל זה לא סותר את הכלל.

.

ונדמה לי שדווקא אתה המרבה להסביר(ובצדק) עד כמה טיעוונים צריכים להיות מבוססים  אתה מתבסס על טיעון די חלש (שפעם שמעת ראיון ברדיו עם אשה אחת.)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/11/2010 14:40 לינק ישיר 

"ברור שיש תלונות שווא אבל זה לא סותר את הכלל."

את הכלל שהגברים אנסים ומטרידנים?

"אתה מתבסס על טיעון די חלש (שפעם שמעת ראיון ברדיו עם אשה אחת.)"

לא הבאתי זאת בתור טיעון אלא בתור דוגמא להלך הרוח הנפוץ.

תוקן על ידי רדףהשיג ב- 24/11/2010 14:42:08

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/11/2010 14:56 לינק ישיר 

[quote]

"ברור שיש תלונות שווא אבל זה לא סותר את הכלל."

את הכלל שהגברים אנסים ומטרידנים?

לא.

את הכלל שרוב התלונות הוכחו כנכונות
.

"אתה מתבסס על טיעון די חלש (שפעם שמעת ראיון ברדיו עם אשה אחת.)"

לא הבאתי זאת בתור טיעון אלא בתור דוגמא להלך הרוח הנפוץ.

-האנשים נוטים להתרשם בגלל הכלל הנ"ל ולכן הלך הרוח הוא מתבקש (כמו בנושאים רבים אחרים) אבל כטיעון בדיון אין לו כל משמעות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/11/2010 15:03 לינק ישיר 

צענע
האם לדעתך  הפמיניסטיות המיליטנטיות אינם מגזימות? האם לדעתך משטרת הנשים הזו נגד כל הגברים-המכנה כל גבר כמטריד מיני- עד שלא הוכח אחרת, אינה מופרזת, כשמחמאה פשוטה על גזרתה של אשה מתפרשת כהתרדה מינית,
הביני לא מדובר כאן במגזרהחרדי- והדתי אלא בין חילונים, שהמפגש ביו המינים הוא יומי וטבעי, נדמה לי כי הנשים הגזימו בגדול.
כן כן אני מודע ויודע מה היה כאן לפני עשרים ושלושים שנה. תופעות שוביניסטיות מכוערות ביותר,בלתי נסבלות ובלתי נסלחות.
אבל היום זה מתחיל להיות הפוך

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/11/2010 15:12 לינק ישיר 

[רדף,

בפעם הבאה שתעמוד בתור ומישהו יידחק אליך מאחור או לחילופין ישלח את ידו ללטף את אחוריך, חזור אל הדברים שכתבת כאן וקרא אותם שנית. בפעם העשירית (או המאה) שזה יקרה לך, חזור שוב אל דבריך. מעניין אותי מה תחשוב על מי שכתב אותם...]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/11/2010 15:13 לינק ישיר 

"רוב התלונות הוכחו כנכונות"

אינני יודע אם זה נכון - אין בידי את הסטאטיסטיקה [לך יש?] - אבל אם זה כך, זה לא יפליא אותי -- מאחר ובמערכת הנוכחית, תלונתה של אשה, במידה והיא קוהרנטית, נחשבת ל"הוכחה" מספיקה לאמיתותה של התלונה. במילים אחרות -התלונה "מוכחת מאיליה".  ואי לכך, הטענה שרוב התלונות הוכחו כנכונות שקולה לטענה שרוב המתלוננות השכילו לנסח את תלונותיהן באופן קוהרנטי ולא שכחו מה הן טוענות במהלך המשפט..

תוקן על ידי רדףהשיג ב- 24/11/2010 15:15:19

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/11/2010 15:15 לינק ישיר 

אמשלום כתב:
[רדף,

בפעם הבאה שתעמוד בתור ומישהו יידחק אליך מאחור או לחילופין ישלח את ידו ללטף את אחוריך, חזור אל הדברים שכתבת כאן וקרא אותם שנית. בפעם העשירית (או המאה) שזה יקרה לך, חזור שוב אל דבריך. מעניין אותי מה תחשוב על מי שכתב אותם...]

מה רצונך לטעון, אמשלום?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/11/2010 15:16 לינק ישיר 

[בדיוק את מה שכתבתי.]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/11/2010 15:18 לינק ישיר 

רצונך לדון על מה שיקרה אם יטרידו אותי מינית?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/11/2010 15:28 לינק ישיר 

אשה נכנסה למשטרה וביקשה להגיש תלונה על הטרדה מינית,
 שאל החוקר מי מטריד אותך מינית?
-פקיד חדש שהגיע שלשום למשרד.
האם הוא נגע בך במקומות צנועים?
לא
האם הוא חיבק אותך?
לא
האם הוא הציע לך הצעות מגונות?
לא
האם הוא התיחס לגופך או לצורת לבושך?
לא
אז במה הוא הטריד אותך מינית?
הוא לא שם לב אלי בכלל- וזה מאד מטריד אותי מינית.

טוב! טוב! זו רק בדיחה! אין לי ולא היו כל כוונות לפגוע בנשים, בסדר

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > ציטוט שבועי 12
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 ... 36 37 38 לדף הבא סך הכל 38 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.