|
|
| נשלח ב-24/11/2010 20:35 |
|
| |
| רדףהשיג כתב: |  | רצונך לדון על מה שיקרה אם יטרידו אותי מינית? |
|
[רדף,
אתה מדבר (בנחרצות ומתוך ביטחון) על דברים שאין לך שמץ של מושג לגביהם. אכן, אתה (לפי כתיבתך כאן) אדם אינטיליגנטי, משכיל ובעל ידע בתחומים רבים, אבל כשעוסקים בהטרדה מינית ובאונס, כל זה אינו יכול להחליף את חוויית החיים של היות גופך הפקר (או לפחות בסכנת הפקר) באופן תמידי.
אחד החברים מן הפורום אמר לי פעם כי רק כששמע את אחותו - החזקה, הבטוחה בעצמה - חוששת ללכת לבד ברחוב בחושך, הבין עד כמה יכולים שני אנשים דומים ככל שאפשר להיות בעלי חוויית חיים שונה באופן מהותי כ"כ ועד כמה לא היה מסוגל לתאר זאת לעצמו לפני כן (אני מקוה שהציטוט נכון ומתנצלת אם לא).
אז לא, איני רוצה לדון על "מה יקרה אם יטרידו אותך מינית". אני רוצה שאתה תשים לב שאצלך מופיעה המילה "אם" ואילו אצל רוב מוחלט של הנשים בסביבתך (אם, אחות, בת זוג, בת) אין אופציה ל"אם" אלא רק ל- "כש"...
(אגב, בניגוד לצענע, אני איני חושבת שהפרדה תעזור כאן, כיוון שנשים וגברים צריכים זה לזה ומחוייבים לחיות יחד ועל כן עליהם למצוא דרכים לעשות זאת מבלי לפגוע זה בזה. זה כמובן דורש פתרונות מסובכים יותר מהפרדה ברחוב/באוטובוס/במכולת, אבל איני רואה דרך "לקצר תהליכים" בעניין זה)]
תוקן על ידי אמשלום ב- 24/11/2010 20:35:57
|
|
|
|
| נשלח ב-24/11/2010 20:50 |
|
| |
אמשלום -- וכי אני איפשהו בדברי טענתי שאין הטרדות מיניות או שזו תופעה שולית? הלא התייחסתי לא לעצם התופעה אלא לדרך הטיפול של המדינה [שהיא גוף גס במהותו -- כפי שמאקס וובר הבחין בצדק -- ולכן גם האמצעים העומדים לרשותה גסים הם] בתופעה -- שהיא - דרך טיפולה של המדינה, דהיינו - שערוריה בעיני.
האם העובדה שמסתובבים הרבה מטרידנים בקרבנו היא הצדקה להאמין אוטומאטית למתלוננות ולהרשיע על פי עדותן [במידה והיא קוהרנטית]?
הלא יכול מאד להיות שקבוצת הנילונים וקבוצת המטרידנים אלו שתי קבוצות שונות שמידת החפיפה ביניהן לא רבה כלל.
ואף אם ישנה חפיפה רבה -- האם נרשיע אדם ללא הוכחות על פי סטאטיסטיקה גרידא? [ניזכר בגמרא בקידושין -- "הנשרפים בנסקלים"..] -- רק מכיוון שהתמזל מזלו הרע להשתייך לקבוצה שרבו בה המטרידנים -- קבוצת הנלונים דהיינו?
ונגיד אפילו שאין דרך אחרת להרשיע מטרידנים ואנסים -- מלבד להאמין למתלוננות.
אפילו אז -- אני הייתי מצפה שבמדינה מתוקנת [כלומר, על פי מושגיי - מדינה ליבראל-דמוקראטית, במובן הרחב של המילה] יעדיפו לתת לאלף אנסים לילך חופשי ולא ירשיעו אדם על לא עוול בכפו. אבל האג'נדה הפמיניסטית, פעמים רבות, איננה ליבראל-דמוקראטית כלל..
[מלבד הפמיניסטיות הליבראליות -- שפעמים רבות מואשמות בשוביניזם ע"י אחיותיהן היותר ראדיקאליות]
תוקן על ידי רדףהשיג ב- 24/11/2010 21:00:53
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-24/11/2010 22:24 |
|
| |
רדף ידידי,
הפעם, אני מתייצב לצדן של הנשים. כמדומני שאף אחד לא העלה כאן את הטענה המקובלת שעל כל אשה שמתלוננת יש נשים רבות שאינן מתלוננות. רדף ידידי, נסה להיכנס פעם אחת לנעליה של אשה שחווה הטרדה מינית. אנא נסה להפעיל את הלב ולא רק את השכל.
|
|
|
|
| נשלח ב-24/11/2010 22:48 |
|
| |
והלב שלך, לייזר, אומר שמאחר וישנם הרבה אנסים אמיתיים שלא מתלוננים נגדם, ראוי לשים בכלא כמה גברים חפים מפשע כפיצוי למין [או המגדר] הנשי על אותם אנסים המסתובבים חופשי?
|
|
|
|
| נשלח ב-24/11/2010 22:50 |
|
| |
חס וחלילה.
|
|
|
|
| נשלח ב-24/11/2010 22:52 |
|
| |
נו - והרי על זה הדיון
|
|
|
|
|
| נשלח ב-24/11/2010 22:53 |
|
| |
אגב - לא החזרת לי תשובה על החידה מאתמול [שאמורה להיות נושא האשכול עתה -- אלא שזה גלש לכל הרוחות] --- העלית משהו חדש בחקתך?
|
|
|
|
| נשלח ב-25/11/2010 10:27 |
|
| |
טוב - אני רואה שאף אחד לא ענה על החידה. אז הנה המקור עליו דיברתי:
דרוש מ"א על פרשת "ויצא" מתוך אור תורה למגיד ממעזריטש [http://www.chabadlibrary.org/books/default.aspx?furl=/magid/ot]:
ורחל באה עם הצאן. איתא במדרש כדי לדבק ביופיה, ולכאורה אינו מובן. אבל הפירוש האמיתי רחל העליונה, שעל ידי שיראה רחל זו ידבק יעקב ברחל עליונה, שכל היופי של זו התחתונה באה מן העליונה. וזהו פי' גם כן ויבא יוסף [הביתה] לעשות מלאכתו, ואמרו רז"ל שראה [דמות] דיוקנו של אביו. פי' לפי שידוע שאשת פוטיפר היתה מתפארת לפניו עד מאוד וכו', (כנ"ל) [כדאיתא] במדרש בגדים שלבשה [לו] בצפרא לא לבשה ברמשא, כדי לפתותו. ויוסף הצדיק לא היה חפץ בהתפארות זו, אבל היה חפץ והתלהב מהתפארות זו להתפארות העליון שהוא דיוקנא של אביו תפארת ישראל. וזהו [פירוש] וינס ויצא החוצה, [ר"ל] שנס מהתפארות זו הגשמיות והתלהב לנוס החוצה, חוץ לעולם הזה, והתדבק בתפארת העליון.
|
| נשלח ב-25/11/2010 10:39 |
|
| |
רדף
אני מאוד מקווה שאתה כותב את דבריך, מחוסר ידיעה ואפילו שובניזם ילדותי . ולא כחיפוי על שיטות חיים.
|
|
|
|
| נשלח ב-25/11/2010 10:41 |
|
| |
לא זה ולא זה -- אני מקווה.
אם יש לך משהו ענייני לטעון כנגד דברי - תטען. אשמח לדון.
ואילו את האד-הומינם-ים תחסוך ממני.
|
| נשלח ב-25/11/2010 10:56 |
|
| |
אתה פונה אלי בלשון זכר כחלק מהשיטה?
תבדוק את רובן המוחלט של הסיפורים של מתלוננות ותמצא שהן היוו קרבן למזימות שפלות של גברים חרמנים. אם זה חיים רמון שבשעה שדם חיילינו עמד על כף המאזניים פלירטט, אם זה קצב שהפך את מוסד הנשיאות לבית בושת, אם זה ברלב או כל חשוד אחר.
אף אשה לא תלך להיחשף ולהתבזות אם אין ממש בדבריה.
אם שמעת סיפור על הגזמה, זה וודאי מקרים קיצוניים שאין להם השלכה על הכלל.
עובדה ברורה היא. שכמעט כל התייחסות לאשה מצד גבר בכל תחום שהוא. מלווה בכוונות נסתרות לא כ"כ טהורות (אפילו אם אין להם ביטויים או מזימות מעשיות).
|
|
|
|
| נשלח ב-25/11/2010 10:57 |
|
| |
רדף בענין פיתרון החידה- רמזתי לך על שניהן אבל במחילה אתה מזק את החידה במדרש? הנה מדרש אחר
תלמוד ירושלמי מסכת הוריות פרק ב דף מו טור ד /ה"ה
תשב באיתן קשתו רבי שמואל בר נחמן נמתחה הקשת וחזרה אמר רבי אבון נתפזר זרעו ויצא לו בציפרני ידיו ויפוזו זרועי ידיו רב חונה בשם רב מתנה תלה עיניו וראה איקונין של אבינו מיד היצן מידי אביר יעקב אמר רבי אבין אף איקונין של רחל ראה משם רועה אבן ישראל /ה
|
|
|
|
| נשלח ב-25/11/2010 11:12 |
|
| |
"אתה פונה אלי בלשון זכר כחלק מהשיטה?"
סליחה - לא שמתי לב.
[אגב, סיפור:
נוכחתי פעם בהרצאה באנגלית בה מרצה אחד אחד דיבר על female-charachters במחזה מסויים של שייקספיר. אז היו בחורות שנעלבו וביקשו שהוא ישתמש במילה women. מאידך בחורות מסויימות אחרות (כנראה חסידות של הפמיניזם הצרפתי האקזיסטנציאליסטי מבית מדרשה של סימון דה בובואר) דווקא להיפך, אמרו ש-women זו כפייה של מגדר על בנות מין מסויים.
ומסכן המרצה - אוי לי מיוצרי ואוי לי מיצרי - בין הפטיש לסדן - נופל מן הפח אל הפחת - בקיצור, הבנת את הנקודה... באותו אופן, יש וויכוחים איך לקרוא לאינדיאנים בארה"ב - כל קבוצה דורשת משהו אחר -- כך שהשדרן/המרצה בכל אופן יעורר את זעמם ולא משנה באיזו מילה הוא ישתמש...
וכתבתי גם משל על שתי פמיניסטיות פה, למטה בעמוד http://www.hydepark.co.il/topic.asp?whichpage=10&topic_id=2835683&forum_id=1364 ]
"תבדוק את רובן המוחלט של הסיפורים של מתלוננות ותמצא שהן היוו קרבן למזימות שפלות של גברים חרמנים. אם זה חיים רמון שבשעה שדם חיילינו עמד על כף המאזניים פלירטט, אם זה קצב שהפך את מוסד הנשיאות לבית בושת, אם זה ברלב או כל חשוד אחר."
האם לך יש אינפורמאציה על המקרים הללו שאין לי? או שכמוני, את פשוט קראת את העדויות בתקשורת ואוטומאטית האמנת להן [כפי שהתקשורת אוטומאטית האמינה להן]?
ברור שאם נאמין תמיד למתלוננות אז "נמצא שהן היוו קרבן למזימות שפלות של גברים חרמנים" -- שהרי זוהי גופא התלונה שלהן..
"אף אשה לא תלך להיחשף ולהתבזות אם אין ממש בדבריה."
ראי כאן http://en.wikipedia.org/wiki/False_accusation_of_rape
וכאן http://en.wikipedia.org/wiki/False_allegation_of_child_sexual_abuse
וכאן גם מקרה קונקרטי ממחוזותינו http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3261752,00.html
וכאן אשכול שלם על הנושא http://hydepark.hevre.co.il/topic.asp?whichpage=1&topic_id=338270&forum_id=3463
"עובדה ברורה היא. שכמעט כל התייחסות לאשה מצד גבר בכל תחום שהוא. מלווה בכוונות נסתרות לא כ"כ טהורות (אפילו אם אין להם ביטויים או מזימות מעשיות)."
עם הנחה אפריורית כזאת - נגיע רחוק.. טוב שבתי המשפט עדיין לא אימצו אותה.
[אגב, מה פירוש "כוונות נסתרות לא כל כך טהורות?" כוונתך למשיכה מינית? יש משהו פסול בזה? נשים לא נמשכות מינית לגברים? ומנין לך שכל התייחסות לאשה מצד גבר היא כזאת? הרבה נשים פשוט אינן מושכות וממילא הגברים לא נמשכים אליהן.. ]
רדף
|
|
| נשלח ב-25/11/2010 11:16 |
|
| |
הדרוש הנ"ל של המגיד ממעזריטש אינו יוצא דופן והוא אפייני לארוטיקה הנמצאת בקבלה .
כך מפרשן את הארוטיקה פרשן חילוני:
"כשאנו לוקחים בחשבון את עולמם הפסיכולוגי של המקובלים נוכל במידת מה להבין את סמלי המין המופיעים תדיר בכתביהם. הכוליות של התפיסה הקבלית מוליכה לגילוי האלוהות ברמות החושניות והיצריות דווקא, בבחינת "מבשרי אחזה אלוה"."
http://www.israjung.co.il/alchemy.htm
ואילו פרשני קבלה ממקומותינו יאמרו שהכל קודש קדשים כדוגמת הפרוש לשיר השירים שכולו קודש קדשים וכן שירי החול של משוררי ימי הביניים.
וכמו שנאמר: הבוחר יבחר.
|
|
|
|
| נשלח ב-25/11/2010 11:26 |
|
| |
לא טענתי שאין בדיות והטפלויות. את זה המשטרה חייבת לבדוק. והשופטים חייבים לשקול. טענתי שהם מקרים קיצוניים (הרבה פחות מהתלוננויות שווא בשאר התלונות המשפטיות. אתה לבד ציינת "כותרות" די נדירות, בשאר הנושאים המשפטיים הם אפילו לא מופיעים בכלי התקשורת מרוב שכיחותן.
לגבי משיכה מינית. היא וודאי הדדית. ומבורכת. אבל בתחומי כלכלה ומשק, משפט ופוליטיקה, אקדמיה וכל תחום ציבורי אחר. היחס לאשה מצד מעבידים או ממונים ושאר פונים, נושא כמעט תמיד לצד העניניות הקונקרטית איזה משאלת-לב או נשיאת-עין סמויה . זה נבדק מחקרית ע"י הרבה גופים אקדמיים. אם הגבר היה נותן אל ליבו שאשה היא אישיות ריבונית החפצה בשליטה על פרטיותה ולא להיות אובייקט מספק צרכים. היחס הזה היה מזמן משתנה. אלא שבעיני הגברים, תמיד האשה היתה ספקית צרכי הגבריות. גם בעולם מודרני, התפיסה הזו נשארה בעינה.
|
|
|
|
|