בית פורומים עצור כאן חושבים

עליית נשים לתורה באספקלריה אורתודוכסית

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-16/7/2009 12:53 לינק ישיר 

שירה חדשה שבחו גועלים
http://hydepark.hevre.co.il/topic.asp?topic_id=1951235

בברכה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/3/2011 09:17 לינק ישיר 

מאסתר המלכה תצא מהפכת הנשים החרדיות

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/10/2012 17:07 לינק ישיר 

משהו מטריד אותי בכל הסיפור הזה.

אני לא בקיא במה שקורה בבתי כנסת באופן כללי, אבל נדמה לי שבהרבה מקומות מעלים לתורה אנשים הפטורים מן המצוות או כאלו שלקחו לעצמם פטור, בפרט אני מדבר על חילוניים ובמובן אחר על מפגרים בשכלם, או איזה שם תקין פוליטית שתקראו לאנשים כאלו.

כל הנימוקים שמובאים נגד העלאת נשים לתורה כבודם במקומם מונח כשהם בפני עצמם, אבל: האם בבית כנסת בו מעלים ילד מפגר לתורה בבר מצוה, יכולים לטעון שעלית אשה "איננה כבוד הציבור"? שהיא פטורה ממצוות ת"ת ולכן לא תברך? אתמהא.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/10/2012 18:05 לינק ישיר 

נדב,
יש להבחין בין המקרים.
חילוני אינו פטור מהמצווה, אלא רק פוטר את עצמו. לפחות לפי הפרשנות שתולה את כבוד הציבור במי שפטור מהמצווה, זה לא רלוונטי. אמנם לא  נראה לי שזו הפרשנות הנכונה למושג.
לגבי שוטה, היכן ראית שמעלים אותו לתורה? גם קטן לא מעלים.
אגב, בהמושג 'כבוד הציבור' מופיע במגילה כג. שם בדף כד ע"א-ע"ב המשנה והגמרא דנות בקטן פוחח, וקובעת שלא מעלים אותו מפני כבוד הציבור. פוחח פירושו עירום (ראה שם ברש"י. אמנם בגמרא צלע"ק). בכל אופן, ברור שקטן שאינו פוחח אפשר להעלות, ואין כאן פגיעה בכבוד הציבור. בעצם כך מפורש במשנה כד ע"א שם. על כן, גם אם בבתי הכנסת שלנו לא מעלים קטן או שוטה, בכל זאת היה מקום לשאלתך דווקא על הגמרא עצמה: כיצד קטן (שאינו פוחח) עולה ואישה לא?
אולי ההסבר הוא שקטן עתיד להיות גדול ויש להעלות אותו בגלל חינוך. לכולם ברור שהוא לא אמור לדעת. הוא עולה כדי שילמד. אגב, לא מופיע שם דין השוטה והחרש.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/10/2012 18:37 לינק ישיר 

קטן עירום פוגע בכבוד הציבור.

אשה גם אם היא לבושה בצניעות-פוגעת בכבוד הציבור.

תסיקו את המסקנות לבד.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/10/2012 20:39 לינק ישיר 

שולחן ערוך אורח חיים הלכות שבת סימן רפב סעיף ג

הכל עולים (יא) ה למנין שבעה, אפילו אשה (יב) ו וקטן (יג) שיודע למי מברכין, אבל אמרו חכמים: אשה לא תקרא בצבור מפני כבוד הצבור. הגה: ואלו דוקא מצטרפים למנין הקרואים, אבל לא שיהיו (יד) כולם נשים או קטנים (ר"ן וריב"ש). ודין עבד כנעני כדין אשה, אבל אם (טו) ז אמו מישראל מותר לעלות (הגהות מיימוני פי"ב מהל' תפלה). ואסור לקרות (טז) ח בראש מגולה. ואין איסור לקרות ע"ה נכבד, עשיר וגדול הדור לפני ת"ח, כי אין זה בזיון לת"ח רק כבוד לתורה שמתכבדת באנשים גדולים (א"ז). וממזר (יז) מותר לעלות לס"ת (מהר"א מפראג). וע"ל סימן קל"ז מסדר הקרואים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/10/2012 20:45 לינק ישיר 

ירוחם אדרבה תסביר אייך קרה שמתעלמים מהלכה מפורשת.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/10/2012 23:50 לינק ישיר 

מאיזו הלכה מתעלמים?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/10/2012 07:59 לינק ישיר 

הגה: ואלו דוקא מצטרפים למנין הקרואים, אבל לא שיהיו (יד) כולם נשים או קטנים (ר"ן וריב"ש).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/10/2012 08:06 לינק ישיר 

mdabraham מההלכה שהביא ירוחם הרי אם יש בסיס הילכתי לעליה לתורה של נשים שהיא מותרת הרי תמיד היהדות ידע לימצוא פתרונות מה קרה שכאן פיתאום היה קיפאון יצירתי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/10/2012 08:21 לינק ישיר 

שולחן ערוך הרב אורח חיים הלכות שבת סימן רפב סעיף ה הכל עולים להצטרף למנין ז' קרואים בשבת אפילו אשה וקטן היודע למי מברכין

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/10/2012 08:30 לינק ישיר 

בחב"ד מעלים נשים לתורה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/10/2012 12:10 לינק ישיר 

בעצם האיסור כביכול של הדרת הנשים, בגלל כבוד הציבור, אז זה היה כבוד הציבו.
 אבל הרי כבוד הציבור יכול להשתנות,
יש כמה נשים, יותר מכמה, שהיתי מרגיש כבוד גדול -ולא רק אני- אם הן היו קוראות בתורה,
מעניין אם דבורה הנביאה- או חולדה- או האשה השונמית או אשה חשובה אחרת, כגון שלום ציון המלכה. גם קריאתן אסורה מכבוד הציבור?

עירובין דף צו.

דתניא: מיכל בת כושי היתה מנחת תפילין ולא מיחו בה חכמים. ואשתו של יונה היתה עולה לרגל ולא מיחו בה חכמים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/10/2012 12:47 לינק ישיר 

בעל וחלמיש, מה לכם אצל שו"ע הרב? זו משנה במגילה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/10/2012 12:58 לינק ישיר 

מיכי
כבוד הצבור לא השתנה מאז?

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > עליית נשים לתורה באספקלריה אורתודוכסית
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 6 לדף הבא סך הכל 6 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.