בית פורומים עצור כאן חושבים

למה מתה אהובתו של חיים היינמן?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-8/7/2003 18:06 לינק ישיר 

טוב איך אני יכול לעמוד מול כולכם בבת אחת גם עם החריפות המדהימה של מושה גרוס גם עם הידע המופלג של מיימוני וגם עם הלבן? אבל ח"ו לומר שהתורה השתנתה או התפתחה זה נגד עיקרי האמונה ממש והרי אפילו אם נאמר שלימוד תורה כמו היום הותר בגלל עת לעשות לה' הרי זה כבר הלכה מזמן משה רבינו. וגם כל התקנות זה מכח ההלכה שניתנה עוד בסיני ואני מתפלא איך אנשים חרדים ככה כותבים.

ואני חושב שכדאי לקבל ההמלצה של מסכת אבות חכמים הזהרו בדבריכם וכו' ובפרט אנשים כל כך מוכשרים כמו שאני רואה כאן שעדיף שישתמשו עם הכשרון הגדול (ואינני נמנע מלהודות שהוא באמת כל כך מיוחד) שלהם לתועלת.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/7/2003 19:49 לינק ישיר 

דוד

אין בעיה! כנראה שישנה נקודה אחת שאינך שם לב אליה והיא:

הלכה למשה מסיני שכל מה שיחדשו בעצור כאן חושבים נאמר למשה מסיני.

כל מי שעמדו רגליו על הר סיני שמע את זה. איפה היית כשאמרו את זה?

אתה בטח חושב שאני מתלוצץ. בכלל לא. למי שמבין את המושג הרי דבריי נאמרים במלוא הרצינות!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/7/2003 20:01 לינק ישיר 

בוגי
מתי היתה הפעם האחרונה שניסית לברר אם השינויים שאתה מציע לנו, מעוגנים בכללי ההלכה?!

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-9/7/2003 09:27 לינק ישיר 

הלבן

אנו דנים גם על הכללים עצמם

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/7/2003 11:51 לינק ישיר 

הלבן ודוד
כפי שהבהרתי כלל לא טענתי שיש לשנות במשהו.
טענתי א. שיש שינויים חריפים בחרדיות השונים מהמסורת שבאו כביכול לתקן אבל אינן אלא מקלקלים.

אדרבה אין לשנות אלא יש לשוב את המסורת הגדולה הרחבה והמגוונת של היהדות.

הרי לא ייתכן שמצד אחד יטענו שיש לעשות כך וכך ולשנות כך וכך לחיזוק הדור ומאידך לטעון ש'חדש אסור מהתורה'.

תוקן על ידי - מוישהגרויס - 11/07/2003 12:09:35

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/7/2003 13:34 לינק ישיר 

מוישה
יש כללים בהלכה מתי אומרים "עת לעשות לה' הפרו תורתיך", ומתי אומרים "הוראת שעה" ומתי אומרים שהמנהג מחייב את כל אחד, ומתי אומרים שהתקנה מחייבת כל אחד.
אם לדעתך יש דברים שאינם תואמים את הכללים, אזי תצביא עליהם, ותדון בהם מצד עצמם, מבלי לחפש דברי תנחומים להיינה.
זאת היא דעתי, ואני תומך בה.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-11/7/2003 13:42 לינק ישיר 

נו באמת: והכלל של הש"ך שציינתי מעוגן בכללים הללו? דווקא התופעות רחבות ההיקף מעוגנות בכללים סוציולוגיים ולא בכללים הלכתיים פורמליים.

אתה בתור חסיד (חב"ד?) היכול אתה לכפור בעובדה שהחסידות היא דרך חדשנית ביחס למה שקדם לה? האם אתה יכול לכפור בעובדה שהחסידות בראשית דרכה התייחסה בפירוש ובמזולזל למסורת אבות?
אדרבה החסידות באה לתקן וטוב שכך.

האם גם בארזי הלבן נפלה שלהבת וגם אתה נלכדת במלכוד הליטאי הורס כל?

תוקן על ידי - מוישהגרויס - 11/07/2003 14:03:07

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/7/2003 13:49 לינק ישיר 

מסורת אבות התנגדה לקולקטיב שהחסידות כל כך מטפחת!

שאז כל האמצעים כשרים למען המטרה, והקולקטיב הוא הגורם מספר אחד, להשחתה!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/7/2003 15:39 לינק ישיר 

כן מוישה
אני "יכול לכפור בעובדה שהחסידות בראשית דרכה התייחסה בפירוש ובמזולזל למסורת אבות"!
כנראה שחונכת בחוגים שפיטמו אותך במשהו כעין מה שכתבת.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-12/7/2003 22:23 לינק ישיר 

האם עלי להזכיר שנוסח ספרד והאר"י לא היה מקובל במזרח אירופה עד שבאה החסידות? האם עלי ללמד על השינויים במנהגי וזמני התפילה, מנהגי השבת, מנהגי הקבורה ועל המחלוקת הגדולה בעניין השחיטה ב'חלפים המלוטשים'?

האם עלי ללמדך את הוורט הידוע של התולדות יעקב יוסף על 'לא תיטוש תורת אימך'? ואת דבריו שהבעש"ט יכול לחלוק אף על השו"ע כי למד אצל אחיה השילוני? וכולי וכולי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/7/2003 22:34 לינק ישיר 

השבת פגשתי אדם שסיפר לי שבסידור של חסידות מסויימת נדפס על פי האדמו"ר ב'אני מאמין' על אמיתת נבואת משה רבינו להאמין גם באמיתות הקבלה, הבעלש"ט וכדומה!

נו, האם לא צדקתי כאשר הצהרתי למעלה על הלכה למשה מסיני שכל מה שיתחדש ב'עצור' הראה הקב"ה למשה? כל אחד מעגן באני מאמין שלו את האני מאמין שלו וזהו!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/2/2006 06:29 לינק ישיר 

לדמותו הספרותית:http://www.haaretz.co.il/hasite/pages/ShArtPE.jhtml?itemNo=683344&contrassID=2&subContrassID=5&sbSubContrassID=0

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/2/2006 12:42 לינק ישיר 

הקטע מועתק מתוך הספר: שואה שלנו, אמיר גוטפרוינד, עמ' 256:
ספר מדהים. ואילו לא בא לידי אלא בשביל הקטע דלהלן דייני -

לפנינו מונולוג של ר' הירש שהיה שמשו של אחד האדמורי"ם ומשפחת האדמו"ר ניצלה ומשפחתו שלו לא (ראו שם - לא הרחבתי כדי לא לקלקל) על הסיבה לשואה. עצתי לקרוא זאת כחווי סוציולוגי ולא כהנמקה תיאולוגית.

החיים שקטנו

"...לשאול שאלות, והתשובות ממילא אצלו. הגה שאלה, הרבה לשאול אותה, שוב ושוב אך לא ממני ביקש לשמוע תשובה אלא מעצמו. שוש ושוב  - על שום מה ההשמדה? ותשובתו - על שום החיים שקטנו. כלומר?
ועונה הרב הירש - עוד בטרם המלחמה, זמן רב בטרם שיערנו ההווה הזה, כבר אז הבטתי סביב, על החיים אצלנו, בחדר הרבי.
הכל כה פשוט, הדאגות רגילות. ב'חדרים' לומדים הדרדקים, ובישיבות לומדים הבחורים, ורבנים מוסיפים תורה, ואדמו"רים מנחים העם הפשוט, ואין הדעת מתפנה לשאלות החיים הגדולות.
החכמים רוצים להתעמק בכתבי הרבנים, לתסף שינויים להלכות, לפרש דעת גדולים. והשאלות הולכות וקטנות, יורדות לעומק דינה של נוצה, עצם ביצה.
השאלות קטנו. האמן לי פתקים שהעברתי לרבי, עניינים עלובים - בצל שנפל על כיריים טמאות, פירור שהסתתר בתבן. שאלות קטנות, צל שאלות. והיכן עושר החיים, המיסתורין!?
וכשקטנות השאלות גם קטנה הנשמה וקטנה האמונה. העיניים משלימות עם חטאים קטנים, והלב משתרך אחר העיניים. עושק לא מנקר המצפון, שקר לא מחמיץ הנשימה. והחיים נעימים, ועבודת השם כלאחר יד.
זקוקים היו היהודים שיגדלו מחדש החיים שקטנו כל כך.
משום כך בא עלינו עכשיו הכל. כיוון שחדלנו לשאול שאלות. הקיום הקל החליש את השאלות, והנה, הנה עכשיו כולם שואלים
ומבטו הפך לרגע אכזרי, נוקם, ואני טרם ידעתי הטרגדיה שלו, הבכי שהוא בוכה בתוכו, בזמן שדבריו כה נאים, מרשימים..."

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/2/2006 08:47 לינק ישיר 

והיום מישהו שואל?
הרי בנושא הזה החניקו את כל השאלות?
אפילו אב הרחמים חדש אסרו עלינו לומר כי הלא אנחנו יתמי דיתמי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/3/2008 18:55 לינק ישיר 

לדעתי,
הסיבה שאהובתו של מורינו ר' חיים היינמן נבג"מ מתה,
אינה בגלל חוסר פתיחות, שאליו כיון פותח האשכול, ומכוון הפורום הזה,
אלא חוסר תקשורת, הרבנים והמטיפים שאליהם שמע לא ידעו לדבר בשפתו,
ולא מחמת צמצום וחוסר פתיחות, אלא שהדור השתנה,
תמיד, אבל תמיד, הרבנים יהיו שייכים לכמה עשרות שנים קודם, בכרונולגיה של הדורות,
ככה זה עובד,
לכן כל פעם שנוצרת שפה חדשה ו\או אידיאולגיות חדשות, היהדות שמרנית ניצבת בידיים ריקות,
אין לרבנים חומר הגותי דרשני, ומילים מותאמות לאתגר החדש,
לדוגמא,
הייתה יום אחד נוצרה אמונה, דת חדשה, קומוניזם,
אלפי או עשרות אלפי צעירים יהודיים נהו אחריה בעינים עצומות,
האם כשבא צעיר כזה לכל רב שהוא, ההיה הרב יכול להתווכח איתו ולהעמידו על טעותו?
הוא מעולם לא למד את הנושא, לא מכיר את הצדדים לחיוב לשלילה,
אין לא מה לומר, חוץ מ"זה לא מה שקיבלנו מרבותינו"
כמובן שאם הרבנים היו עסוקים יותר בקריאת עיתונות, וכיוצא בזה הם תמיד יכלו להישאר מעודכנים
אבל לדעתי אי אפשר לתבוע את זה
לכן אהובתו של רי חיים אז או ר' משה היום תשאר בחיים, לא ע"י שינוי ופתיחות, אלא ע"י לימוד בעיות התקופה,
ומציאת השפה להעביר את זה לדור,
ואולי יימצאו בין הבחורים שמפסיקים ללמוד, עשרה שאם היו מראים להם את הפורום הזה היו נשארים,

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > למה מתה אהובתו של חיים היינמן?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 6 לדף הבא סך הכל 6 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.