|
|
| נשלח ב-4/7/2003 03:30 |
|
| |
איך לא כתבו את זה עד עכשיו?
בדור שלנו שהאשה נטלה על עצמה את קללת "בזעת אפך תאכל לחם" ובמקרים רבים היא המפרנסת, מן הראוי שתנטל ממנה הקללה "בעצב תלדי בנים"
מה לא ברור? בשביל זה יש אפידורל
|
|
|
|
| נשלח ב-4/7/2003 09:18 |
|
| |
קי י"ב,
ישנה עוד נקודה בכל הענין שהרי "הצור תמים פעלו" אלא שמאחר ששת ימי הבריאה מהנאמר "אלה תולדות השמים והארץ בהבראם" שיתף את האדם במעשה בראשית שזה כולל סילוק הקללות למען יהיה פעלו תמים ואדרבה מצוה יש בהמצאת הקלה בתחום הטכנולוגי כשם שיש מצוה בקידום התחום הלוגי!
וא"ת היכן כתוב? ראו אשכול בשר אדם שא"צ להיות כתוב וי"א שנכלל בכתוב "פרו ורבו ומילאו את הארץ וכבשוה"
|
|
|
|
| נשלח ב-4/7/2003 17:35 |
|
| |
מסתברא – לא דיברתי על דברים מן הטבע.
שירת הים – מה את שחה? אפידורל לא גורם לתופעות לואי או כאבים אחרי השמוש בו. בטח.
את אומרת: "חוץ מזה כל ההמצאות הטכנולוגיות והפטנטים הן במקורן השראות שמקבל האדם מהקדוש ברוך הוא והן לא באות להרוס אלא להיטיב. מה שלא היה בדורות הקודמים זה בגלל שה' רצה שיהיה כך שבדורות שלנו הטכנולוגיה תהיה מפותחת לטובתנו. השימוש בטכנולוגיה לטוב או לרע זו כבר בחירה חופשית של האדם." – שאלת אותו באופן ישיר?
יואל47 – לא רמזתי על קבלת סבל כאידאולוגיה,
אתם עושים אינטרפרטציה לדבריי.
בכלל לא מדובר על לדאוג לקללות וכו'. מי אני שאתעסק עם קללותיו של הבורא המיטיב לכל.
התייחסתי לבריאות וחולי.
שבת שלום, סנסי.
|
|
|
|
| נשלח ב-4/7/2003 18:59 |
|
| |
סנסי
בדיוק לזה התכוונתי.

|
|
|
|
| נשלח ב-5/7/2003 22:34 |
|
| |
באמת סנסי? את כל כך חכמה בשביל להגיד שיש תופעות לוואי אחרי אפידורל? תני הוכחות
דברייך מבוססים על ג'מבו ממבו כולל השאלה התמוהה שלך:"שאלת אותו?"
אני מציעה לך לקרוא שוב את דבריי , לחשוב טוב, ואז להגיב. עד אז זהו דו שיח של חרשים.
|
|
|
|
| נשלח ב-10/10/2003 12:45 |
|
| |
שירת הים....
איזו תגובה לוחמנית. פטרונית. שופטת. תליינית.
קחי אויר, כפרה.
אני מבינה שאין מה להמשיך בדיון...
כי את מכירה אותי כל כך טוב, את יודעת כבר הכל ועד אז...זהו דו שיח של חירשים.
|
|
|
|
| נשלח ב-10/10/2003 14:48 |
|
| |
הייתי מציע לאדמו"ר לקרוא את איש האמונה של הרב סולובייצ'יק.
|
|
|
|
| נשלח ב-14/10/2003 22:23 |
|
| |
לפי בקשה שהגיע אלי באישי ארחיב קצת על גישתו של הרב סולובייצ'ק בנושא.
הרב מתיחס לשני ספורי הבריאה של אדם הראשון, הספור שבפרק א ונספור שבפרק ב וההבדלים שביניהם, לדוגמא שבפרק א נאמר שנברא בצלם א-להים ואלו בפרק ב נאמר שנברא עפר מהאדמה והקב"ה נפח באפיו נשמת חיים, בפרק א מובא רק שם א-להים ואליו בפרק ב' מופיע שם ה' א-להים.
הרב מסביר שיש כאן שני אספקטים של המין האנושי, האדם הראשון (של התיאור הראשון) נאמר עליו בתהלים 'הוד והדר תעטרהו', הוא האדם היוצר והכובש את הטבע ומשתלט עליו. ואצטט את הקטע שנוגע לנושאינו:"האדם הקדמון שלא היה יכול ללחום במחלות ואשר נפל קרבן בהמוניו לדבר ולקדחת שהוא מושפל וחסר אונים לא היה יכול לדרשו לעצמו את כתר ההדר. רק האדם הבונה בתי חולים, המגלה שיטות ריפוי ומציל חיי בני אדם מתברך בהדרת הכבוד ... האדם התרבותי השיג שלטון מוגבל על הטבע ונעשה, במובנים מסוימים, אדון לטבע ועל ידי כך השיג גם כבוד".
|
|
|
|
| נשלח ב-15/10/2003 13:38 |
|
| |
לכן הוא אדמו"ר של חסידות קטנה...
|
|
|
|
|
| נשלח ב-15/10/2003 13:43 |
|
| |
העירני ידיד לקובץ 'מבית לוי' של הרב וואזנר מחורף תשנ"ה, בו מופיע מכתב מהאדמו"ר מגור זצ"ל להרב וואזנר, בזה"ל:
רבים שואלים אותי בענין זריקת "אֶפידוֹרַל" למקשה לילד, להקל על מכאובי הלידה, (והגם שיש חשש קל לפגיעה כ"ש בחוט השדרה העלול לגרום שיתוק קל - לדברי הרופאים זה א' מעשרת אלפים, וניתן לרפאותו, ובפרט אם המזריק מומחה ומיומן אין חשש, והם ממליצים ע"ז) ובחול אני בדרך כלל ממליץ ע"ז, ואיך הדין ביולדת בשבת...
וכל הרוצה לעיין בפרוטרוט יגש לספריית חב"ד ברחוב שפת-אמת בבני ברק וימצא את מבוקשו.הטקסט שלך כאןהטקסט שלך כאןהטקסט שלך כאן
|
|
|
|
| נשלח ב-15/10/2003 14:23 |
|
| |
.
בשכבר הימים, בשלהי תקופת המשנה, המציא מאן דהו - ושמו לא נודע - שיטה חדשה לכבישת הזיתים.
עד ימיו, היו מביאים את הזיתים ושופכים אותם אל אגן גדול, ופורכים אותם באמצעות אבן פריכה. לאחר מכן, את הזיתים שנפרכו אספו לתוך סלי נצרים גדולים - עקלים - ואת אלו לקחו לצידו השני של בית הבד, אל מתחת לקורת העץ הגדולה - הבד. על קורת העץ תלו משקולות אבן כבדות, ואלו סחטו לאיטן את השמן מהזיתים.
ואז, הומצא "בית הבד ללא בד". בלי קורת עץ אדירה עם משקולות אבן כבדות. בורג גדול שעליו מורכבת דיסקה גדולה, ושני אנשים בנקל מסובבים את הדיסקה על הבורג באמצעות שני מוטות ארוכים. והדיסקה, מתהדקת מעל העקלים וסוחטת את השמן.
איזה פגם רוחני הביא את האנשים בתקופת המשנה להמציא שיטה יעילה וחסכונית יותר לבנות בית בד?
איזה פגם רוחני גרם, שנים לפניכן, להמציא את שיטת הבניה באמצעות הקשת, ובכך להקל על בניית גשרים שאפשרו מעבר בני אדם ממקום למקום?
גשרים לבית המקדש השני נבנו כך (ראי עד היום את שרידי קשת רובינסון בחומות הר הבית ההרודיאניות).
בשכבר הימים לא למדו רוב האנשים. לולא הכהן הגדול יהושע בן גמלא, היו ממשיכים רוב העם כלל לא ללמוד אף קריאה וכתיבה. מי שהיה טרוד לפרנסתו, לא היה סיפק בידו ללמד את בנו תורה, וללא הפגם הרוחני שגרם להמצאת החינוך חובה, היכן היינו היום?
"זכור אותו האיש לטוב ויהושע בן גמלא שמו" .
מעניין אותי איזה פגם רוחני חמור הביא להמצאת מייבש הכביסה. זה, שבזכותו יכולים הורים טרודים להקדיש עוד זמן לילדיהם.
ואחרון:
מהם הנזקים ארוכי הטווח הנגרמים לאנשים שנולדו כשאמם נעזרה באפידורל?
אלפי שנים מתו נשים בכרעם ללדת, והרפואה המודרנית הקטינה את שיעורי תמותת היולדות והיילודים עשרות מונים. אתמהה איזה פגם רוחני הביא לשיפור הרפואה.
ואגב:
ידועות עדויות על שימוש בחשיש ליולדות להקלת יסורי הלידה כבר בתקופות קדומות בארץ ישראל. גם אז היו יסורי לידה, למרות שהם היו אנשים מושלמים ללא פגמים רוחניים הנובעים מהמצאות מודרניות רחמנא לצלן.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-15/10/2003 14:41 |
|
| |

|
|
|
|
| נשלח ב-25/1/2004 09:54 |
|
| |
מואדיב שלום,
מה הביא הורים טרודים להיות כ"כ טרודים שצריכים מייבש כביסה כדי להקדיש זמן לילדיהם?
"הרפואה המודרנית הקטינה את שיעורי תמותת היולדות והיילודים עשרות מונים" – האם בתמותה נלקחים בחשבון גם ההפלות המתבצעות כל שנה והילדים שלא נולדו כתוצאה מנטילת גלולות?
|
|
|
|
| נשלח ב-25/1/2004 10:36 |
|
| |
.
סנסי שלום, שבוע טוב, חודש טוב, ור"ה לאילנות שמח לכל בית שמאי:
הורים לא החלו להיות טרודים בעסקי העוה"ז בתקופה המודרנית, הם עשו כן גם בימי קדם, ויעידו קירות ביתו של רבי יהושע.
אין לי אלא להאיר עיניך שאחב"י חיים בעלמא הדין, ואין הלחם קופץ על שולחנם ופורס עצמו, ואין בגדי התינוקות הצואים מתכבסים מעצמם, והרי אמותיהם טרודות ועובדות, ופעמים שאף אבותיהם בכך, שכן התחיבו בכתובה לזון ולפרנס וגו'.
ולא מחלה מודרנית היא, ההיפך. וראה רשימת המטלות שהמשנה והגמרא מפרטות בחובות האשה הנישאת, טוחנת, וכובסת, ולשה, ואופה...
ואם הכניסה שפחה אחת, פטורה מכך וכך, ואם הכניסה שתיים... וכן הלאה.
חסד גדול נעשה עמנו שבמקום שפחה, יכולה האשה הנישאת להכניס לביתה מכונת כביסה, ואף מייבש, ותרבה שלום ביתה ומשפחתה כשתכניס מקרר ומכונת כביסה במקום שתי שפחות, וד"ל.
מנגד, אם חפצה נפשך בכך, אין איש הכופה אותך להכניס לביתך את מכשירי הטומאה והגילולים מסוג מכונת כביסה ומייבש, ויכול אתה להמשיך ולנהוג כפי מנהג ישראל בדורות הקדומים, לילך אל הנהר ולכבס שם את הבגדים, וכל שאוכל זה רק להמליץ לך לא לכבסם במימי הקישון.
|
|
|
|
| נשלח ב-25/1/2004 12:49 |
|
| |
מואדיב
רק הערה קטנה, זכור לי מחקר שקראתי בזמנו (אולי של בטי פרידן?), שככל שמכניסים "שפחות" מן הסוג שציינת, העבודה, אפעס, נוטה דווקא להתעצם.
לדוגמה - אם פעם היו מחליפים סדינים פעם בשבועיים, הרי שעם הופעת שפחת מכונת הכביסה, החלו רוב הנשים להחליפם פעם בשבוע. ומשהופיע שפחת המייבש (שמא עבד?) החלו להחליף פעמיים בשבוע. ככה שעבודות הבית הסיזיפיות נוטות לפרות ולרבות (אמנם - לא אצלי...).
|
|
|
|
|