בית פורומים עצור כאן חושבים

בעצב תלדי בנים והאפידורל

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-25/1/2004 17:39 לינק ישיר 

מואדיב, יש משו שלא מסתדר לי בדוגמא שלך.

- מכונת כביסה במקום השיפחה שמכבסת. בסדר.
- מכונת יבוש במקום השיפחה שתולה. בסדר.
- מיקסר ותנור במקום השיפחה שאופה. גם זה בסדר.
- אבל איזו שיפחה מחליף בדיוק המקרר? זו שעושה "פו" על האוכל???

אוי לשכן ואוי לשכנו

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-25/1/2004 17:54 לינק ישיר 

רבותי, עד שאתם דנים בחסד שעשו מכשירי החשמל עם האשה שאינה צריכה להכניס לביתה שפחות, שמא תזכירו את השפחות עצמן - שנעלמו כמעט לחלוטין כמעמד על פני האדמה (ולא, עוזרת בית אינה שפחה)? ההסתכלות של בעלי ההלכה נטתה בדרך כלל לכיוונו של בעל השפחות, ולא אליהן עצמן - בדורנו ההסתכלות שלנו יכולה להיות אחרת, במידה לא מעטה בשל עצם העובדה שאיננו נזקקים לשרותיהן - ואף הסתכלות חדשה זו היא מפירות הקידמה הטכנולוגית.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/1/2004 18:26 לינק ישיר 

.

שכן טוב:

כאשר יש מקרר, לא צריך בכל בוקר להכין אוכל מחדש, ניתן לבשל ביום שישי ולאכול בשבת בשר שלא התקלקל, משום שהוחזק במקרר.

ואם לא צריך להכין אוכל מחדש, כי ניתן להקפיא חלק מהמרק ולחממ למחרת, מוותרים על המשרתת שמכינה אותו מחדש, וכן הלאה.

דרך אגב, שכחתי את השפחה שמיטיבה את פתילות השמן, וגם את הסייס, והעגלון, והמחמר...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/1/2004 07:50 לינק ישיר 

גו"ג

למרות שהתורה (בהגדרתה הרחבה) מנסה ללמדנו חסד וכבוד גם לעבדים ולשפחות, הרי שהיא מנוסחת אל מול הנחת היסוד על פיה יש עבדות בינינו. העובדה שבימינו אין עבד/שפחה "מצרך" נפוץ (ויש שיאמרו שאינם בנמצא כלל), היא תיקון גדול בעולמנו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/1/2004 09:35 לינק ישיר 

מואדיב שלום,

הבאתי את הדברים בצורה סימבולית.
על תלות בני האדם במכשירים, תכשירים וכיו'.
לא אמרתי אם מקרר זה דבר רע או דבר טוב.
אני רק יודעת, שקונה עגבניה טריה בשוק, היא טובה בלי מקרר
לעוד יומיים-שלושה. במקרר היא תהיה טובה לעוד כמה זמן?
שבוע או יותר? בודאי. אבל אני לא רוצה לאכול משהו שנרקב
והקור מסתיר את הרקבון שלו.
גם אם נכניס גופתו של אדם מת למקרר, צורתו החיצונית תשמר.

מה שכן, מקרר מקרר לי את השתיה וזה נפלא

מסכימה עם כל מילה של שחרית לגבי הצטברות עבודות הבית
לאחר כניסת המכשירים.

ווטו:

סנסי, העברתי את שאלתך לאשכול המתאים.

סנסי:

חן חן, ווטו.
תוקן על ידי - ווטו1 - 26/01/2004 9:43:01

תוקן על ידי - סנסי - 26/01/2004 9:57:25

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/1/2004 13:35 לינק ישיר 

אמשלום ,
זה שאין היום אנשים (בתחומי החוק הלגיטימי) אנשים שמוגדרים כעבדים ושפחות , לא אומר שהתופעה לא קיימת , עובדים זרים הם (מלבד השם.) עבדים , וגם לא מעט מהשכירים עובדים בתנאים שקרובים להיות עבדות .
דומני שהמהפכה התעשייתית גרמה להיווצרות של שכוות עבדים רחבה . (שאינם נקראים בשם הזה כמובן , "כי זה לא יפה" או משהו כזה.)
כל זה בלי להתייחס לעצם סוגיית העבדות בתורה שמאד מעניינת בעיני . (ומצדיקה אשכול עצמאי .)
יום נעים .

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/1/2004 13:49 לינק ישיר 

.

אישציפור:

חוששני שאין אתה מבין את משמעותו האמיתית של עבד, וכנראה בנושא זה מצבנו הרוחני כה שפיר, עד שקשה לנו אף לצייר בדמיוננו שבן אנוש יכול להחשב לרכוש לכל דבר.

ניתן לקנות אותו, ולמכור.

מכניסים אותו לחדר עם בן/בת זוג פוטנציאליים כדי שיתרבה וירבה לנו "בני בית",

כל דבר שעשה או שמצא, הם קניינו של האדון, אין לו כלל זכות קניין,

שאמשיך? האם צריך להסביר ולפרט את כל השירותים שהשפחה נותנת במשק הבית במקרים מסויימים, או שד"ל ?!

יש עבדות בימינו, ולבושתנו הרבה כחברה, היא מצויה בכך שנשים ממדינות שונות ברחבי העולם נמכרות לעבדות במכוני בושת שונים. פרט לתופעה זו, שאני תקוה כי תמוגר במהרה, זו דמגוגיה זולה לקרוא לשכיר יום עני - עבד. לפי גרסה זו, מטובי חז"לינו היו עבדים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/1/2004 14:11 לינק ישיר 

מואדיב ,
העבדות אליה אני מתכוין היא בעיקר מנטליות של שליטה באמצעי כוח , על שכירים .
השכירם של היום אינם שכירי יום , שיכולים לעזוב מתי שהם רוצים (כמובא בבבא מציעא) אלא בהרבה מובנים עבדי עולם , שלא יכולים להרשות לעצמם לחשוב על חירות מינימלית .
אז נכון שיש שיפור מה במובנים לא מועטים , אבל לאמר שממש אין היום עבדות , (ולא שכל עבדות , היא כ"כ רעה בעיני בכל מצב .) זה לא מאד מדויק .
יום נעים .

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/1/2004 14:13 לינק ישיר 

לפי תחקיר של הנשיונל ג'אוגרפיק מגזין באחד מגיליונותיו האחרונים, קיימים עדיין בעולם כ-27 מיליון עבדים - במיוחד באפריקה ובמדינות בדרום מרכז אסיה (הודו, בנגלדש ועוד). לבושתנו, עורכי התחקיר ביקרו גם בארצנו, ואחת התמונות המתפרסמות היא של נשים במוסד מסויים בתל אביב.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/1/2004 14:24 לינק ישיר 

.

אישציפור:

הקביעות בעבודה היא משאת נפשם של רבים, האם זה משום שחפצה אוזנם ברציעה ?!

סבא שלי היה שכיר יום מהסוג שאתה מתארו כבן חורין. הוא וילדיו רעבו בצורה חופשית מאד, פעמים שהיה צורך בפועל, ופעמים שבעל הפרדס החליט לשכור לו פועלים אחרים.

קריאה מומלצת: Das Kapital

יש גם בתרגום לאנגלית:
http://csf.colorado.edu/psn/marx/Archive/1867-C1/

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/1/2004 21:17 לינק ישיר 

מואדיב ,
אני מדבר על תופעות כלליות , ואתה יורד איתי לקטנות ???
סבא שלך הוא לא הנושא אליו התייחסתי , וגם לא אלא שרוצים להשיג קביעות .
הטענה שלי היא שחלק גדול מהכלכלה היום מבוססת על רמה מסוימת של עבדות , זה הכל .
ערב טוב.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/1/2004 10:09 לינק ישיר 

לשחרית:

לפנייך מתוך אנציקלופדיה הלכתית רפואית, ערך לדה, חלק ג עמודה 307:

"השימוש באמצעים משככי כאבים ללידה נחשב ע"י הנצרות, כמנוגד לפסוק בתורה "בעצב תלדי בנים", וע"כ אסרה הכנסיה הקתולית, את השימוש באמצעי הרדמה בשעת לידה, והכמרים אף הוציאו להורג בשריפה, שתי נשים שהשתמשו בכלורופורם להרדמה בלידה, רק בשנת 1949 הודיע האפיפיור על סילוק התנגדותו להרדמה בשעת לידה".

ואידך זיל וגמור.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/1/2004 13:57 לינק ישיר 

תודה

מה שמעניין אותי הוא ה"גמור" הזה, מה אתה לומד מהדברים שהבאת?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/1/2004 15:46 לינק ישיר 

אישציפור, תנוח דעתך.

במדינת ישראל (ואני מניח שבכל מדינה מערבית אחרת) שכיר יכול לעזוב את מקום עבודתו כל אימת שיחפוץ. אף לו יתחייב מראש בחוזה שלא לעשות זאת, החוזה חסר תוקף.

וזהו, האלמנט הכי משמעותי בעיני בעבדות: היותה כפויה על ידי העבד בידי מעבידיו.

לפי המבחן הזה, גם עובד זר שמגיע לישראל, מרצונו שלו, אינו בגדר עבד, חרף העובדה שנשללות ממנו זכויות בסיסיות (ועל דא, אכן קבכינא).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/1/2004 20:45 לינק ישיר 

קודם כל, כשמדברים על קללת "בעצב תלדי בנים" יש לשאול, מדוע הקללה נמשכה כל-כך הרבה דורות, והרי ה' "פוקד עוון אבות... ועל רבעים", רק ארבעה דורות ולא יותר?!

כעת, בהנחה שהקללה הזאת היא נצחית: אמנם אנחנו לא אחראים לדאוג לקיום הקללה, אך אם יש קללה כזאת - ייתכן שאפשר להסיק מכאן, שאנחנו לא נצליח להתחמק ממנה, ואם נשתמש באפידורל - ה' ימצא דרך אחרת להביא ייסורים על היולדות (בזמן הלידה או אחריה), ואולי הייסורים החדשים יהיו קשים יותר. ולכן, גם אם מותר להשתמש באפידורל, ייתכן שזה לא כדאי.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > בעצב תלדי בנים והאפידורל
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 6 לדף הבא סך הכל 6 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.