בית פורומים עצור כאן חושבים

ההוכחה האונטולוגית למציאות אלוקים

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-18/6/2009 01:30 לינק ישיר 

לוגיקה אחרת...

אוי לשכן
ואוי לשכנו

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-18/6/2009 10:19 לינק ישיר 

וכרגיל הטוקבקיסטים עושים את העבודה בשבילי:

And the pastor has a fake name, Sonny Manuel. For those not indoctrinated, the term Manuel has Christly signifigance. Sonny Manuel sounds like a stage name. Quite appropriate, I wouldn't put my real name on that garbage either.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/6/2009 10:44 לינק ישיר 

ועוד אחרת; שהאלוהים עצמו הוא אתיאיסט!
http://hydepark.hevre.co.il/topic.asp?topic_id=509141&forum_id=1364

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/6/2009 11:28 לינק ישיר 

מציץ ונפגע כתב:

." שמו של החכם שהעלה את הטענה שאפשר להוכיח כל דבר באמצעות הוכחה אונטולוגית הוא גאונילו."

האם צריך להיות גאון בשביל לומר את זה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/6/2009 12:40 לינק ישיר 

צענע,
לא אקלקל לך את ה"וויץ", אבל שמו היה Gaunilo ולא Gaonilo.
א"ג

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/1/2010 07:38 לינק ישיר 

"הוכחה" האונטולוגית ההזויה, שההוגה אותה חשב שאפשר להמציא את הא-ל במשחק מילים משעשע. למעשה יצר משפט נכון לחלוטין, אך שגה לחלוטין מהמסנקא המוזרה שהסיק ממנה.

דווקא משפט זה זכה להרבה תגובות מתנצחות.. גם דוקניס בספרו משקיע הרבה בטענה המוזרה הזאת..
זה בגלל שאנו חוששים לדון בטיעונים הרציניים ? או כי סתם בא לנו להשתעשע בחידודים ?

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-29/1/2010 07:24 לינק ישיר 

מרכא,
התכוונת לומר משהו? יש לך פירכא להוכחה האונטולוגית? מצאת חור בטיעון זה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/5/2010 07:42 לינק ישיר 

רק עכשיו שמתי לב לשאלתך.

למרות שהרבה מלל נשפך על ה"הוכחה" הנפלאה, אני סבור שהיא דבילית לחלוטין.
חשיבת או כתיבת הגדרה תיארוטית לא מוכיחה שום דבר בפועל, גם אם ההגדרה האמורה דורשת קיום

תגיד כך, מכיוון שקיים מושג אלוקים הרי שהמושג נכון כי קיום בכלל המושג.
עכשיו אתה שם לב לאבסורדיות של המשפט ?

לדעתי בושה לאינטלגנציה של האדם שיש צורך "להסביר" איפה החור בטיעון אדיוטי זה. לא כל משחק מילים משעשע מצריך התייחסות רצינית, גם אם המשפט הזה מעורר אי נוחות. כמובן זו דעתי זכותך לחלוק.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-9/5/2010 07:53 לינק ישיר 

קיבלתי ממו"ר הקדוש זיע"א שקיבל מכ"ק אדמו"ר ר' אדם מאווילע בעהמ"ח סה"ק "איוולת אדם" שאין כההוכחה האונטולוגית לחזק האמונה ולעורר לעבודת ה'. וידוע שכל חכמת האנטאלאגיה היא אחת מז' חכמות שרבוה"ק לבית אווילע האריכו בה טובא.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-9/5/2010 08:30 לינק ישיר 

מרכא
יעוין בספרו של  יובל שטיינמיץ "טיל לוגי מדעי לאלוהים ובחזרה"
אני גם כן לא מסתדר עם ההוכחה הזו  אבל האם בסופו של דבר חלק מההוכחות הפיסיקליות שלנו לא מסתמך על טיעונים לוגיים והוכחות בדרך השלילה?

תוקן על ידי בעלבעמיו ב- 09/05/2010 08:32:14

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/5/2010 12:52 לינק ישיר 

שטייניץ
מילא שאינך יודע מי הפילוסוף הדגול, אבל כלום אינך יודע מי הוא שר האוצר? (הזן ומפרנס בטובו את כולנו)

קבלה בידי מרבוה"ק כי ספריו של הנ"ל מעוררים ומחזקים ליראת ה' ולשאר דברים ומצווה לקרות בהן!!

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-9/5/2010 13:09 לינק ישיר 

אייקון של אגודל מורם למרכא_טפחא.

אני חושב שגם אם ההוכחה הזו כושלת לחלוטין בהוכחת מה שהיא אמורה להוכיח, הרי שההתעסקות הממושכת בה לאורך הדורות מהווה הוכחה נאה לאיוולת האנושית.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/5/2010 13:21 לינק ישיר 

"איוולת אנושית" - הגזמנו.

לא כל טעות היא איוולת.

אם אנשים כמו גדל (ההוא ממשפט גדל) ולייבניץ ודקארט ושפינוזה ואפילו ראסל בצעירותו ועוד רבים וטובים חשבו שזו הוכחה תקיפה, אז אין זה, כמובן, מראה שהטיעון האונטולוגי אכן תקיף אבל זה כן מראה שלא מדובר בטיפשות גרידא.

לשם משל:

הפאראדוקסים של זנון, הבאים להוכיח שאין דבר כזה זמן, מוטעים במסקנתם, אבל כדי לספק להם פיתרון כהלכה, היה צריך להמתין לניוטון ולייבניץ שיפתחו את החשבון האינפיטיסמלי. כך שלא מדובר במילתא זותרתא.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/5/2010 21:47 לינק ישיר 

בעל
זו לא הוכחה כלל, גם אם נניח שאין אלוקים אני יכול לפנטז מציאות כזו, הנחה היפותטית אינה משליכה על המציאות.
ושלא תטעה אני לא בא כאן להפריך את הטיעון, אלא לזועק על האבסורדיות שבו.

רדף
כפי שכתבת גם אם הרבה חשבו שזה הוכחה אין זה מחייב אותי כלום. בעבר רצתי לכתוב על "שבירת הכלים"  בקרב פילוסופים וכד' שלפעמים מאבדים את ההגיון הבריא ונופלים קרבן ללוגיקה של עצמם. אולי יותר נכון לקרוא לזה "חורים שחורים".

דוגמה פשוטה, אולי הצהוב שלך הוא האדום שלי ? בשאלה זו הדבר ברור לנו שיש גבולות ליכולת התפיסה שלנו, ובמקומת מסובכים ועדינים יותר אנו מאבדים את הצפון.

בדוגמא שהבאת אינני חושב שמישהו אכן הגיע למסנקות מופרכות למשל במירץ בין אצן לצב המרוחקים זה מזה, היו כשלים בנוסחאות אך אף אחד לא העדיף אותם על תפיסת המציאות הנורמטיבית.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-9/5/2010 22:31 לינק ישיר 

"ושלא תטעה אני לא בא כאן להפריך את הטיעון, אלא לזועק על האבסורדיות שבו.
"

אני חושב שזה מתמצת את עמדתך  - צעקה היא דבר מה אמוציאונאלי - לא דבר מה ראציונאלי. כמו כן, "אבסורדיות" איננו קריטריון על פיו אנו שופטים טיעונים - טיעון הוא או תקף או בטל. ובטלות לעומת תקיפות כלל לא נוגעת בתוכן הדבר הנדון אלא בצורה הלוגית של ההנחות לעומת הצורה הלוגית של המסקנות. מעבר בין כל שלב בטיעון למשנהו הוא מעבר שהיום גם מחשבים יודעים לבצע...

לכן, דיון רציני בטיעון האונטולוגי מצריך לקחת כל גרסא שלו ולהראות אחד מהשניים: או שהנחותיו שגויות, או שמעבר מסויים בין שלב לשלב איננו תקני (כלומר, ששלב נתון איננו יכיח מהשלב הקודם).

לא כל היסק לוגי הוא תמיד "שקוף" ברמה האינטואיטבית  - בדיוק כמו שלא כל פתרון לבעיה מתימטית הוא שקוף (אחרת כולם היו מקבלים 100 בבגרות) - אחרת לא הינו צריכים את מדע הלוגיקה.

"כפי שכתבת גם אם הרבה חשבו שזה הוכחה אין זה מחייב אותי כלום. בעבר רצתי לכתוב על "שבירת הכלים"  בקרב פילוסופים וכד' שלפעמים מאבדים את ההגיון הבריא ונופלים קרבן ללוגיקה של עצמם. אולי יותר נכון לקרוא לזה "חורים שחורים".
"

זה וודאי לא מחייב אותך לקבל את המסקנה ו/או את תקיפות הטיעון - אבל זה כן מחייב לדון בו ברצינות ולא כבסתם איזה משוגעעס של פלוני אלמוני. אחרי הכל מי שניסח את הטיעונים הללו היו לוגיקאים - ואם אלו טעו, כנראה שהכלב קבור מאד עמוק. זה לא שטחו עיניהם מלראות בדבר המובן מאיליו ...

"דוגמה פשוטה, אולי הצהוב שלך הוא האדום שלי ?"

כן - זו שאלה ידועה שהעלה ג'ון לוק ובימינו קוואיין (אינברסיה של הספקטרום) - רק לא הבנתי מה היא קשורה לפה...

נ.ב. למען הסר ספק - אני אישית סבור שהטיעון בגרסאות מסויימות שלו איננו תקף ובגרסאות אחרות שלו מבוסס או על הנחות שגויות או שהוא מעגלי. אבל אני לפחות יכול לתת דין וחשבון על כל גרסא וגרסא ולהצביע על הפגמים בה - אין אני סתם עומד וזועק על האבסורדיות שבו.

לשם משל: אוגוסטינוס למשל גם כן זעק על האבסורדים שהפילוסופים מגיעים אליהם. למשל שהם אומרים שהארץ היא כדור ובצד השני ישנם אנטיפודים.
הרמב"ם צחק על האטומיסטים שטענו שהשמש היא במרכז וכדור הארץ מסתובב סביבה. יש לו אפילו קטע בו הוא אומר שלטעון ככה זה כמו לטעון שתיתכן ספינת ברזל שטה באוויר...

בקיצור: מה שנראה כאבסורד איננו תמיד כך - כל מקרה צריך לבחון לגופו.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > ההוכחה האונטולוגית למציאות אלוקים
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 9 10 11 ... 14 15 16 לדף הבא סך הכל 16 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.