אני לא מומחה גדול לאדמיניסטראציה של בר אילן. אני עצמי לא לומד שם.
אני המלצתי לך דווקא על בר אילן רק משום שאתה מעונין להשאר במסגרת קוואזי-ישיבתית.
בבר אילן, כידוע, ישנו כולל בו ניתן ללמוד ולקבל על זה מלגה (עד לפתור מלא משכר לימוד!). וישנם שם גם כמה ר"מים טובים - ביניהם אפילו אחד שמסתובב בינינו פה ...
אני משער שהרעיון הכי טוב הוא להגיע לשם וללכת למשרד של החוג בו אותה מעונין ללמוד בשעות הקבלה של החוג. משם כבר יפנו אותך לאן שצריך.
ניתן גם לטלפן קודם כדי לתאם פגישה. את מספרי הטלפון של המשרדים ניתן למצוא באתר האוניברסיטה. שם ניתן למצוא גם מידע מפורט על מסלולי הלימוד, ענינים כספיים וכו'
לגבי ספרים:
(אני ממליץ כאן כרגע רק על ספרי פילוסופיה)
אני לא ממליץ לך לנסות לקרוא את קאנט במקור או משהו כזה. גם מאד לא ממליץ לך על ברגמן - חוץ מכמה פילוסופים ראשונים שהוא מדבר עליהם בכרך הראשון של "תולדות הפילוס' החדשה". יותר מידי ביינישים עושים את הטעות של להתחיל מברגמן (כן, גם אני עשיתי את הטעות הזאת). ברגמן זה למתקדמים.
עדיף להתחיל מכמה ספרי מבוא פשוטים.
אחרי ה"הזמנה" אני ממליץ לקרוא את "הפילוסופים הגדולים". ניתן גם לצפות במיני-הרצאות ששימשו בסיס לספר זה כאן
http://www.youtube.com/user/flame0430.
אחר כך, קרא כמה ספרים (לבחירתך) המוקדשים לתחום בהוצאת האוניברסיטה המשודרת:
הנה
http://glz.co.il/SiteFiles/File/UNI-NEW.doc לינק לרשימת כל הספרים שלהם.
ניתן למצוא את רובם בכל ספריה עירונית גדולה, ובכל ספריה אקדמית. בפרט, הספריה הלאומית בירושלים מומלצת - גם כי היא בחינם וגם כי יש בה הכווווול.
תבחר כמה ספרים לפי הנושאים המענינים אותך ותראה אילו מהם מוצאים חן בעיניך כדי להמשיך בקריאתם.
אני ממליץ על הספרים הבאים מתוך הרשימה (לאו דווקא בסדר הזה, הכרונולוגי, כמובן - הסדר פחות משנה):
אוקטובר 77' תולדות הפילוסופיה מהרנסאנס ועד קאנט. פרופ' בן-עמי שרפשטיין
אפריל 78' הפילוסופיה של המדע ד"ר זאב בכלר
ינואר 79' לוגיקה- מבוא למבוא פרופ' אסא כשר
אוקטובר 80' עלייתה של הפילוסופיה היוונית פרופ' יוחנן גליקר
אפריל 81' הבעיה הפסיכופיסית (שודר שוב באוקטובר 94') פרופ' ישעיהו ליבוביץ'
ינואר 82' התפתחות המחשבה המדעית ד"ר זאב בכלר
ינואר 83' פרקים בתורתו של ברוך שפינוזה פרופ' יוסף בן-שלמה
אוקטובר 83' פרקי מבוא לאפלטון פרופ' יוחנן גליקר
ינואר 85' מדע וערכים פרופ' ישעיהו ליבוביץ'
אוקטובר 85' יסודות הרציונאליזם המודרני בפילוסופיה פרופ' ירמיהו יובל
ינואר 86' מבוא אלמנטרי לפילוסופיית הטבע של אריסטו פרופ' יהודה לנדאו
אפריל 87' מבוא לתורת המוסר ד"ר נעמי כשר
אפריל 89' מבוא לפילוסופיית הקיום פרופ' יעקב גולומב
אוקטובר 91' פילוסופיית הטבע של אריסטו פרופ' זאב בכלר
נובמבר 92' פרדוקסים - פרק בפילוסופיה ד"ר ענת בילצקי
מאי 93' זמן ותודעה - אבשלום אליצור
עולמו של וויטגנשטיין - פרופ' אבישי מרגלית
ינואר 94' מבוא לפילוסופיה מודרנית פרופ' יוסף אגסי
ינואר 95' הפיסיקה והמטפיסיקה של דקארט ד"ר יובל שטייניץ
אוקטובר 98 מהי לוגיקה ד"ר ענת בילצקי
[לא ממליץ על יקיר שושני - הוא יותר מידי מעביר את רעיונותיו הוא.]
אחרי זאת, קרא כמה מספרי הפילוסופיה של האוניברסיטה הפתוחה - כולם מומלצים (בכלל, הוצאה מעולה - בכל תחום).
הנה לינק:
https://sheilta.apps.openu.ac.il/pls/dlamdal/lamda.MAIN?p_time=10032010133634&p_nihul=&search_by=3&p_value=1190במיוחד, קרא את שלישיית הספרים המוקדשת לפילוסופיה היוונית מאת שקולניקוב.
אח"כ קרא את "הפילוסופים הקדם סוקראטיים" של שמואל שקולניקוב.
http://simania.co.il/bookdetails.php?item_id=141993טוב, ואחרי המבוא הזה, קרא את "גוף ונפש" של קיית' קמבל, קרא את "מטאפיזיקה" של ריצ'ארד טיילור.
עד כאן הכל מתורגם לעברית.
מפה ואילך מתחיל חומר למתקדמים וחלקו הניכר הוא באנגלית. פנה אלי כשתמצה את הרשימה לעיל.
מספרי מקור, אני ממליץ בשלב הזה, אחרי קריאת ספרי המבוא, [בסדר דלהלן] על "הגיונות" של דקארט, על "בעיות הפילוסופיה" של ראסל, על "מסה על שכל האדם" של ג'ון לוק, על "מסכת טבע האדם" של יום, על כל דבר שפופר כתב...
כמו כן, כקריאה צדדית,
בכל שלב,
ניתן לקרוא כל דיאלוג של אפלטון - אני ממליץ להתחיל מ"המשתה", ואח"כ לקרוא (לפי בחירתך) את הדיאלוגים המוקדמים שלו - עד לספר השני של ספר "המדינה", כולל [מפה ואילך, לטעמי, יש הדרדרות דראסטית ברמת הכתיבה שלו...]
ניתן לקרוא את "מעבר ליש ולאין" של משה קרוי - הוא אמנם היה מטורף אבל הספר הזה קריא להפליא ופותח מאד את הראש מבחינה פילוסופית. רק תיזהר לא להתקע עם התיאוריות ההזויות שלו. הייתי ממליץ לקרוא את הספר רק עד לקטע בו הוא מתחיל לדבר על "רטיטות" וכל מיני דברים כאלו [דיי קל לזהות את המעבר מדברים לעניין שהוא כותב לסיפורי הסבתא שלו....]
כמו כן, אם אין לך בעיה לקרוא באנגלית,
אם סיימת עם המבואות, קרא את
Ludwig Wittgenstein: The Duty of Genius מאת
Ray Monk.
זו אמנם ביוגראפיה - אבל היא פורשת היטב את התפתחותו הפילוסופית של וויטגנשטיין - וכך גם מספקת השראה וגם נותנת מושג דיי טוב על הולדת הפילוסופיה האנאליטית. עלי, בכל אופן, בזמנו היא עשתה רושם בל יימחה...
טוב, נראה לי שזה יספיק להערב.
אני לא הייתי מפציץ אותך בכל כך הרבה מקורות - אבל ביקשת רשימה "כבדה" - אז הנה קיבלת :-)
מעתה אם מישהו יבקש ממני רשימה דומה, אז אני פשוט אפנה לפה...
לילה טוב ובהצלחה!
רדף