בית פורומים עצור כאן חושבים

דיוקן כותבי עכ"ח והשפעתם על החרדים/יות

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-30/8/2009 12:40 לינק ישיר 

ולאש יוקדת, אני מקוה שאת מעוניינת שאש שלך תוקד עד ביאת משיח!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/8/2009 12:46 לינק ישיר 

ובאשכול סמוך כ' ל"ז: "גישת עצכ"ח - טיעוני המשכילים הראשונים (דינוזאורוס)".
אולי אפשר בדוחק להוציא משפט כזה ממני, אבל לא כתבתי כך אלא כלפי משפטים מסויימים של ניקים מסויימים. אבל במפורש הסתייגתי מהשוואת תוכן, לאמור דברי העצכח הם דברי המשכילים, כי זה לא נכון, ויש גם שיפרשו זאת כעלבון. הטיעון שלי היה שהתוצאות החברתיות יקבילו לתוצאות ההשכלה. (וכמובן בכלל זה דמיון בטיעונים המלבים את השאיפה לאמת ולצדק).
ואני הייתי נותן כותרת "עצכח - מעודד ריאקציה חברתית מסוכנת?" בלשון שאלה, ובהתמקדות בנושא החברתי.
בברכה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/8/2009 13:08 לינק ישיר 

דינו,
מה זה בחוץ , ומה בפנים ? מי קובע מי נמצא בחוץ ומי בפנים ? כאן מתחילה המהפכה, האם לקבל את דעת אלו שמנסים ולמעשה עד כה גם די הצליחו לקבוע לכולנו מה נכון ומה לא, ועל פי זה גם מי בחוץ ומי בפנים ? או שעלינו לשוב את השם ותורתו, ולהנהיג  אלטרנטיבה  על פיה, שאדרבה יראי שמיים אמיתיים ות"ח יוזמנו להצטרף אליה. באשר המלחמה האמיתית אינה נגדם, באשר גם אם טעו חזקה שאין חבר מוציא מידו דבר שאינו מתוקן, וברור שמעשיהם היו לשם שמים ומתוך כוונה טובה , אלא כנגד אויבים מרים יותר שמשותפים לכולנו, שמתנגדים  מי על בסיס אמיתי ומי על בסיס טעות, להשם עמו ותורתו.   

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/8/2009 14:21 לינק ישיר 

אישציפור, דבריך יפים, ומסתבר שהרבה חכמים יקבלום. אבל ה"בחוץ" וה"בפנים" שלי הוא סוציאלי, כי כל דברי כאן הם  מהמישור הסוציאלי. מ"בפנים" פירושו שביתד נאמן, במקום לפרסם בסוף מוסף שבת מדור מכתבים מפגרים המתאימים לילדים בני 3, יפרסם דברים יותר ברמה. זה יעלה את הרמה של הציבור באופן רשמי. אם ראשי ישיבות יתייחסו בלימוד לעוד נושאים ותכנים בהבנת משנת חז"ל, והמשגיח יתייחס בשיחתו לנושאים יותר עמוקים ורציניים מאשר "צריכים להתחזק", זו מהפכה מבפנים. עם ישראל ידע תקופות, והוא מקבל השפעות.
מ"בחוץ" פירושו, שתקומנה קבוצות של אברכים בלבוש חרדי, ממורמרים עד עמקי נשמתם על הציבור כולו, מרגישים דחיה ותיעוב למתרחש סביבם, בסופו של דבר יתרחש הפיצוץ הראשון כשמישהו יגזים, ומישהו מבפנים יעשה עליו חרם ונידוי. ויהיו כאלו שיתמכו במישהו הראשון, וכאלו שיתמכו בשני. ואם אלו ש"בחוץ" יהיו מספיק חכמים, הם יעבירו לאט לאט בקולמוסם ובHTMLם את הרגשת הדחיה והתיעוב, לכל מי שיש לו שכל וקצת פתיחות. וה"בפנים" ידלדל, עד שתנאי כניסה יהיה טיפשות ואטימות.
ומכאן לארובות הדרך קצרה (פעם אחרונה שאני מזכיר את המונח, גם אם הדיון פה יימשך).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/8/2009 14:43 לינק ישיר 

טוב,
מסכים איתך שעדיף שהדברים יעשו מבפנים, הענין הוא שמי שנמצא בפנים מקבל הרבה כח מהמצב הנוכחי, וגם יש לו הצדקות תורניות לכך (חלקן מוצדקות גם בעיני) ממילא לא סביר שהוא ירצה או יסכים לוותר עליהן הן בגלל הנגיעה האישית והן בגלל הצידוק להן (מי יותר מהסיבה הראשונה ומי יותר מהשניה) בלי שתהיה לו סיבה טובה לכך. את הסיבות לכך אפשר לענ"ד ליצור רק מבחוץ.
מה שכן אני בהחלט מסכים ש:
1. זה צריך להיעשות עם כמה שפחות טינה וכעס וכמה שיותר באופן מושכל שחפץ גם ואולי בעיקר בטובת המתנגדים למהלך.
2. זה צריך להיעשות כמהלך שעיקרו מבוסס על בחירה בטוב והצגת אלטרנטיבה למצב הקיים והרבה פחות אם בכלל לחימה או מאבק כנגדו. מאבק אם יהיה יווצר יותר בגלל מי שיתנגד לדברים ברגע שיבין שלא מדובר בעוד "משחק" פנים קהילתי אלא במהלך רחב ועמוק בהרבה, שעלול לייתר אותו מתפקידו או מעמדו. (לשם כך כמובן נציע לכל מי שחפץ להצטרף למהלך בכל רגע שיראה לנכון... כך שלמעשה הבחירה שלו היא זו שתקבע בסופו של דבר לאן הוא יגיע בסופו של יום ולא ההתנהגות של הצד שמציג אלטרנטיבה)

בנוגע לארובות, אתה מתכווין למה שמכונה "גדולים" או העסקנים שמנהלים את הציבור ? 
לא רוצה שתשנה את דיבורך אבל אני לא לגמרי מכיר את משמעות המושג הזה, או בעיקר את הקשר שלו לכאן.
            בתודה מראש.   

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/8/2009 14:58 לינק ישיר 

נכון שמבפנים זה קשה שבעתיים.
ונכון שישנם כאלו שיונקים את מעמדם מהנחות יסוד בלתי מוצדקות ויתנגדו בכל תוקף.
אבל זו הדרך היחידה לעשות משהו טוב למען עם ישראל ולמען קיום התורה.
ומכיון שיש כאן כל כך הרבה מוחות גדולים ויצירתיים, ומכיון שכולם מודים שלא מועלית כאן שום הצעה קונקרטית לשינוי בשטח, אולי הגיע הזמן להפעיל את המוחות האלו לדברים שיכולים באמת להביא לשינוי טוב, ולא לפסיביות, או לשינוי גרוע.
ובפרט ווטו, שכבר איתמחי גברא בנסיונות לתיקון העולם, בשיטת נ.ד., אולי יועילינו ויחכמינו טובא בנושא.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/8/2009 15:17 לינק ישיר 

דינו, כותב:
 מ"בפנים" פירושו שביתד נאמן, במקום לפרסם בסוף מוסף שבת מדור מכתבים מפגרים המתאימים לילדים בני 3, יפרסם דברים יותר ברמה. זה יעלה את הרמה של הציבור באופן רשמי. אם ראשי ישיבות יתייחסו בלימוד לעוד נושאים ותכנים בהבנת משנת חז"ל, והמשגיח יתייחס בשיחתו לנושאים יותר עמוקים ורציניים מאשר "צריכים להתחזק", זו מהפכה מבפנים. עם ישראל ידע תקופות, והוא מקבל השפעות.

האם בדבריך אלה שוב תיארת את האידיליה ?! 
אנא רמז לנו על צעד התחלתי מעשי שיביא לתוצאות מקוות כגון אלו !

להתחלנות השפעה לא מבוטלת על היחס הפנימי לכל מה שהוא שונה / חדש והשבאבניקים כרגע מצד אחד מקבלים צומי ,משאבים וטיפול בסדר היום החרדי (זה נחשב הנושא הבוער, והיקפו גדול בהרבה מליגת עצכח)  , ומצד שני הם גם מפעילים לחץ פסיכולוגי לא לשנות.
"חדש אסור מן התורה" שהיה לסיסמא בתקופה מסויימת - צרוב היום בתודעה החרדית ככל שההתחלנות פושה.  

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/8/2009 15:18 לינק ישיר 

לא כולם,
אני לא מודה שאין הצעה קונקרטית, אני רק סבור שמטבע הדברים לא שייך לדון בהצעות כאלו באופן מפורט "לעיני כל ישראל" ההמון צריך לדעת את מה שנוגע לו, ומי שחפץ ומתאים להשתתף בעמדה מנהיגה במהלך מסוג זה צריך לדעת דברים אחרים. ממילא לא כל דבר ובמיוחד לא הדברים הקונקרטיים ממש, ראוי או שייך שיכתבו כאן, ופשוט.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/8/2009 15:24 לינק ישיר 

מדבריך אני מבינה שאני גולשת בפורום המוני
היכן יש בנמצא פורום ליודעי ח"ן ? חכמני !

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/8/2009 15:26 לינק ישיר 

דינו
מה יותר מתאים בימים הנוראים האלה, לפני שמנסים לתקן את העולם, שיתקן האדם את עצמו.

רמב"ם הלכות תשובה פרק ב הלכה ב

ומה היא הוא התשובה שיעזוב החוטא חטאו ויסירו ממחשבתו ויגמור בלבו שלא יעשהו עוד שנאמר יעזוב רשע דרכו וגו', וכן יתנחם על שעבר שנאמר כי אחרי שובי נחמתי, ויעיד עליו יודע תעלומות שלא ישוב לזה החטא לעולם שנאמר ולא נאמר עוד אלהינו למעשה ידינו וגו', וצריך להתודות בשפתיו ולומר עניינות אלו שגמר בלבו.

ושלא תהינה ספקות לאיזה רשע  הצריך לעזוב את דרכו אני מתכון,- לכל התחלואים של החרדים שמנית,

והרבה יותר אשר רצית למנות ולא מנית, וביותר  על הפשעים שכלל לא עלתה בדעתך למנות.
כי הרי עיקר התשובה, זה לדעת - מה הוא הפשע- מה הוא העוון ומה הוא החטא.
ואת זה מנסים כמה מהכותבים לעשות כאן- בעצירה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/8/2009 15:30 לינק ישיר 

אש,
לא דובר על ידיעת ח"ן.
אלא על דברים שלא רצוי שמי שלא שייך אליהם ישמע אותם בטרם עת, בשביל זה יש מסר אישי, אימייל, או טלפון, שלא לדבר על פגישה פנים אל פנים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/8/2009 16:47 לינק ישיר 

אה ?
תזכירי לי איפה שכתבתי שמשהו סודי ?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/8/2009 17:01 לינק ישיר 

תוקן על ידי עצכח ב- 31/08/2009 10:13:43

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/8/2009 17:30 לינק ישיר 

לדינוזאורוס -

הבסיס לכותרת ההודעה, לשונך: "ותראה בדיוק לאן מובילה גישת עצכ"ח. הרי ראשוני המשכילים היו אנשים יראי שמים שהשתמשו בדיוק באותם הטיעונים..."

בברכה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/8/2009 17:35 לינק ישיר 

מה יהיה ? שאלו דיני אישי וחבריהם  
"זה סוד! "המתיק אישציפ בקול נמוך." ישנם רעיונות  ופתרונות, והם סודיים ורק ליודעי הסיסמא סודות מופלאים אלו נחשפים"
ארשת המסתורין שבפניו לא הותירה מקום לספקות : סודות המדינה בידיו !
בארשת נסוכת שלווה ובטחון עלו כולם על יצועיהם.
יש סוד !              י  --- - ש !
(אנא,  השאירו את הפתרון סודי,  כי מובטחנו שהוא יישאר שלם ויפה אך בדרך זו !  (לא כמו רעיונות מוקלדים שזוכים לקיתונות ביקורת תדיר) ואנו נעלה על משכבינו ונבוא אל אבותינו בשלום (אחרי 120)  שבעי נחת)

החזרת הודעה שנמחקה בטעות ועם הכותב/ת הסליחה

תוקן על ידי עצכח ב- 31/08/2009 12:16:19

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > דיוקן כותבי עכ"ח והשפעתם על החרדים/יות
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 9 10 11 ... 35 36 37 לדף הבא סך הכל 37 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.