בית פורומים עצור כאן חושבים

דיוקן כותבי עכ"ח והשפעתם על החרדים/יות

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-30/8/2009 17:39 לינק ישיר 

אני לא מבין על מה ולמה הדברים מגיעים ?
ויותר מכך על מה מתבססים ?

עקב החזרת הנמחק למעלה

תוקן על ידי עצכח ב- 31/08/2009 12:19:04

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/8/2009 17:47 לינק ישיר 

מדובר באיזושהי הומורסקה ספרותית שמסתיימת בכך שלעתים הדברים שאינם מפורשים בפורום ("סודות") נשארים יפים וכמוסים כי אינם פגיעים לביקורת של כותבים ומגיבים  שדעותיהם שונות ולעתים מבקרות (וקוטלות רעיונות - כמו הודעתי שנמחקה, למשל) , וכך, באי פרישת  ההצעות לתיקון,  החלום שיש מצב כזה - נשאר יפה ותמים בליבנו. אנו זקוקים למעט חלומות לא קטולים בנוגע להיתכנותו של תיקון העולם, שלו נציגם בפורום - נמצא (בכוחות משותפים...) גם בהם את הקוץ. 
עכשיו מובן  ? 

עקב החזרת הנמחק למעלה

תוקן על ידי עצכח ב- 31/08/2009 12:20:36

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/8/2009 18:33 לינק ישיר 

אז חזר לפגוש את השועל.
"להתראות" הוא אמר.
"להתראות", אמר השועל.
"הנה הסוד שלי. הוא סוד מאד פשוט:
הלב בלבד, רק הוא רואה נכונה. הדברים החשובים סמויים מן העין".

"הדברים החשובים סמויים מן העין", חזר אחריו הנסיך הקטן, כדי לזכור היטב.
(הנסיך הקטן)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/8/2009 20:00 לינק ישיר 

לאור דברי החכמים בהערות על דברי, אסכם שוב: ברור שלא הצעתי תכנית קונקרטית לשינוי מבפנים, אף שיש לי כל מיני רעיונות, ברור שלא כאן ידובר עליהם. רציתי רק לראות האם יש מי מן המאורות דכאן המסכים עם ההצעה שלי. ולאיש ציפור המתייאש מראש אומר: יש כח לשנות, וכבר ביאר טולסטוי כי האנשים ששינו את ההיסטוריה, לא עשו זאת בכחות עצמם, אלא ניקזו סביבם דחפים קיימים. לכן קל לקלקל וגם יכול להיות קל לתקן - להשכיל לנקז דחפים וכחות בשטח.
וללינזקזעצער אומר: אפשר שמישהו הבין מדברי כך, בכל אופן אני מסתייג שוב, ואיני משוה בין תכני עצכח לתכני המשכילים הראשונים, ואם עשיתי כך בהיחפזי הריני מבטל את דברי, אתי דיבור ומבטל דיבור. וכפי שהציע לי ירוחם, ראשית לחזור בתשובה בעצמי, ואני מקוה שאיני צריך להתוודות כאן על כל חטאי, אלא אסתפק בחטא זה..

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/8/2009 20:54 לינק ישיר 

דינוזאורוס,

הקטע שלך עם הארובות לא לעניין. בשואה נהרגו גם (ואולי אפילו רוב) יהודים שאינם שומרי תורה, אין שום סיבה רצינית לשייך את זה לשום תנועה פנימית בתוך העם היהודי בשנים שלפני כן.

כהערת אגב אולי כדאי לך לקרוא את מסתו של ישעיה ברלין על ז'וז'ף דה מייסטרה, [נדפסה בספרו "האדם בול עץ עיקש"]. דימיתי למצוא קירבה רבה בין הרעיונות שלך ובין אלו של דה מייסטרה, עי"ש.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/8/2009 21:25 לינק ישיר 

שנרב, לא דיברתי על הקשר מיסטי שהשואה באה כתוצאה מחטא וכו', אלא על המציאות שההשכלה והעזיבה מחד (של העוזבים) וההדלדלות וההסתאבות מאידך (של הנשארים) הביאו את היהדות למצב נמוך מאד, נמוך נמוך נמוך. ובכל המקרים של הסתאבות כזו הדברים נגמרו בצורה כזו או אחרת. מבלי להיכנס לשאלה מי אשם במצב שנוצר.
אבל אני כבר ביארתי שלא זה מה שבאתי לומר, ובודאי לא ענין הסיום של הפרשה, אלא המצב שלפני שהיה גרוע מאד, והיו לו גורמים חברתיים די ברורים. ואני מנסה להשוות אותם לתחזית לגבי הדור הזה, שהסברתי לעיל בצורה מפורטת. ואשמח אם מישהו ירצה לדון בנושא הפעוט והטפל הזה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/8/2009 21:58 לינק ישיר 

החרות שאתה נוטל לך לפרש את ההיסטוריה מנקודת מבטו של יודע דעת עליון (השתא וכו'), כאילו יש איזה קשר דטרמיניסטי בין הדרדרות רוחנית לפורענות גשמית (ע"ע פרעות ת"ח-ת"ט) היא עוד יותר לא לעניין. חבל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/8/2009 22:23 לינק ישיר 

אש יוקדת צדקה בגישתה שהרי אם אכן מדובר בסודות מדינה חשובים שלא ראוי שההמון ישמע-הרי שהדיבורים על הסוד הגדול הם מיותרים.

ולעצם העניין נראה לי שהציבור החרדי ,שכשמו כן הוא-ירא מכל שינוי.  לי נראה שהכל ימשיך להתנהל כך עד שיגיעו מים עד נפש.
המהפכה תבוא מבפנים אם וכאשר המצב הכלכלי יגיע לנקודת שפל שבה הציבור עצמו יצעק את הצעקה.
שום תיקון מבחוץ לא יצלח.
והערה לדינוזאורוס: אשמח אם תצטט לי פרשן אחד ויחיד שתלה את השואה במצבו העגום של העם היהודי.

עקב החזרת הנמחק למעלה

תוקן על ידי עצכח ב- 31/08/2009 12:23:02

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/8/2009 22:29 לינק ישיר 

דינו

מה דעתך? - מיד לאחר  השואה כשהציונם הכופרים לקחו לידם את הנהגת העם, מידי הרבנים, (שהנהגתם, לוותה באוזלת יד פושעת,)

הביא ה' גאולה לעמו, הקים לעמו מדינה,- בסך הכל די טובה- יחסית ואבסולוטית,-רבים מעמי העולם כמהים לגור בה.
קיבץ את הגלויות,  , קיים- מילה במילה את חזון הנבאיים. (ראה- עמוס -ואחרים). החיה את השפה העברית לשפה חיה ותוססת.

וכל זאת על ידי עבדיו הציונים! הכופרים???האם הדבר לא אומר דרשני? אלפיים שנה הנהיגו הרבנים! וכלום,

עשר שנים הכופרים הציונים! ו ראה מסביב- רק בעייניך תביט!

מודה ועוזב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/8/2009 23:20 לינק ישיר 

מצטער על החינגה שעשיתם כאן מדברי, מבלי שהתכוונתי אליהם, לא דיברתי על סיבות רוחניות כפי שהקדמתי בדברי, שאני לצערי לא מבין במיסטיקה, ולא זכיתי להיות כתבינו בשמים, ולכן איני יודע מדוע ה' עשה מה שעשה.
רק אמרתי שהמצב היה עגום, הסתאבות והדלדלות, עם אובד דרך, זה ענין די טבעי, שעם ישראל היה בשפל המדרגה והיה חסר צורה, ולכן קל מאד היה לעשותו חסר חומר.
כרגיל, בישראל, אי אפשר להזכיר את השואה בדרך אגב בלי שיהיה בלגאן. עזבו את השואה ואת הנזל וגרטל. דברו אתי על המצב החברתי, זה מה שעושה צענע האומרת כי המהפכה תבא מבפנים רק כאשר המצב הכלכלי יגיע לשפל גדול. זו בודאי סברא טובה, אך נדמה לי שאפשר להרחיב את הדיון הזה יותר. האמנם זה תמצית מה שיש לחשוב על הצבור החרדי והאפשרויות לעתידו???

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/8/2009 00:15 לינק ישיר 

לדעתי חזרה לימי שמעון הפקולי שהיה עושה צמר גפן, רבי יוחנן הסנדלר שהיה מתפרנס מתפירת סנדלים, רבי מאיר שהיה סופר סת"ם, רב פפא שהיה שותל עצים- תביא את התחלת התיקון של הציבור החרדי.

החזרה לנורמליות.לשפיות של חיי יום יום של עבודה ותורה היא הפתח לתקווה.כל השאר הנחוץ באמת יבוא מאליו.

הוויכוח הוא מה באמת נחוץ.

אם אקח למשל את השינוי שמייחלים פה( ואת הבוז שרוחשים פה )ל" שקרים קדושים"-לדעתי זה מגוחך שהרי החילוניים יגידו שכל מה שמאמינים  העצכ"חניקים  הם גם שקרים קדושים ואין לדבר סוף.

תוקן על ידי צענערענע ב- 31/08/2009 0:13:14

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/8/2009 00:24 לינק ישיר 

מה אכפת לך מה חילונים חושבים?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/8/2009 02:13 לינק ישיר 

צענע, את שוב מדברת על תיאוריות, למי מועילה התיאוריה שלך? את רואה את עצמך או מישהו אחר גורם לשמעון הפקולי לעשות הדרן? מה דעתך על המישור הפרקטי? להיכן יובילו הדיונים כאן, ומה יכול לשנות ואת מי?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/8/2009 03:20 לינק ישיר 

ירוחםשמ כתב:

הביא ה' גאולה לעמו, הקים לעמו מדינה,- בסך הכל די טובה- יחסית ואבסולוטית,-רבים מעמי העולם כמהים לגור בה.
קיבץ את הגלויות,  , קיים- מילה במילה את חזון הנבאיים. (ראה- עמוס -ואחרים). החיה את השפה העברית לשפה חיה ותוססת.

וכל זאת על ידי עבדיו הציונים! הכופרים???האם הדבר לא אומר דרשני? אלפיים שנה הנהיגו הרבנים! וכלום,

עשר שנים הכופרים הציונים! ו ראה מסביב- רק בעייניך תביט!

דבריך כאן כואבים לי מאז ומתמיד.
מחזירי בתשובה למינהם מצחקקים על גורל המדינה וכו'.

הציונות בנתה יש מאין, הצליחה ובגדול למנגינת ליבה של שונאיה מבחוץ ומבפנים.
ולדעתי הסיבה שהם הצליחו מכיוון שהיו להם מנהיגים מסורים, כמו הרצל בן גוריון ועוד היד נטויה שכל מחשבתם היתה לעמם.

צענע
אחי שיח' הפחיד אותי היום לגבי המצב הכלכלי, על עשרות אברכים הגוועים ברעב ובחוסר כל.
זה מתכון לבעיות חברתיות, ויש אומרים שהמחסור היה המניע המרכזי בפריקת עול של הדור הישן בקום המדינה.

לגבי האשכול הזה, נראה שזה לא קידם רעיונות לשום מקום, ועצכ"ח כמנהגו נוהג.  ואף  אחד מותיקי הפורום  לא הציע  אג'נדה פרקטית לניהול הציבור החרדי.
וכמובן שלדעתי הדינוזאר הנכבד מגזים בהפחדותיו.

תוקן על ידי מרכא_טפחא ב- 31/08/2009 3:18:37

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-31/8/2009 03:33 לינק ישיר 

חיפוש קצר בגוגל הביא אותי לאתר ממנו מר דינוזאור עושה cut and paste להודעותיו הארוכות יותר, אלו המראות ידענות וציטוטים. מה נאמר, לא בדיוק אתר של אנשים שהיושר האינטלקטואלי הוא נר לרגליהם...

אסתכן בהפרחת תיאורית קונספירציה.  האם הויכוח כאן הוא לגופו של עניין, או שדינוזאור, הרומז לאורך כל הדרך שהוא יודע את זהותם של חברי הפורום החרדים, פשוט מנסה להפנות כלפיהם איום מרומז בחשיפה?  

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > דיוקן כותבי עכ"ח והשפעתם על החרדים/יות
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 10 11 12 ... 35 36 37 לדף הבא סך הכל 37 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.