|
|
| נשלח ב-1/9/2009 23:16 |
|
| |
דינוזאור,
עובדה היא שגם איש ציפור, שניסה דבר אליך מכיוון אחר לגמרי, יצא עם אותה ההרגשה פחות או יותר.
אני לא בטוח שזה קשור דווקא למחזירים בתשובה, אלא אולי לאנשים שמקצועם הוא הסברה ושכנוע. יצא לי לראות את האפקט גם אצל עורכי דין וגם בשיחה שהייתה לי פעם עם עיתונאי ידוע: נוצרת איזו שהיא חוסר אבחנה בין טיעון אמיתי לבין הצגה רטורית טובה של טענות שוא - לאו דווקא שקריות אלא לא ענייניות או לא מוכרחות. יכול להיות שהבעיה מחמירה אצל אנשים שעוסקים בהסברה לשכבות רדודות של האוכלוסיה.
כפי שכתבתי לך קודם, אני חושב שאתה אכן נגוע בזה, שהרטוריקה הטובה שלך נראית לך עצמך כמדד לאמיתיות. אינני בוחן כליות ולב וכמובן שאולי טעיתי בסברה הזו, אבל אולי זו יכולה להיות בשבילך נקודה למחשבה.
|
|
|
|
| נשלח ב-1/9/2009 23:40 |
|
| |
מכל מקום, אין ספק שכתבת כאן לאורך האשכול הרבה דברים די מדהימים.
מה שהפליא אותי ביותר הוא הטענה שלך באחת מהודעותיך הקודמות לפיה הציבור החרדי דהיום הוא תוצר של סלקציה שלילית: "המוצלחים המקוריים והמוכשרים" עזבו את היהדות, ומי שנותרו הם הבררה האנושית.
|
|
|
|
| נשלח ב-1/9/2009 23:56 |
|
| |
תיקון קל: אני כתבתי שבתקופת ההשכלה (הראשונה) הראשונים להיתפס להשכלה היו "המוצלחים המקוריים והמוכשרים", וזה עצמו היה גורם להידלדלות הציבור החרדי הנותר.
היום עדיין זה לא כך, לא כל מי שמוצלח נתפס להשכלה, כי עדיין לא נתפסה מספיק תאוצה לריאקציה, אבל כשתעבור המסה הקריטית, זה מה שיקרה. לפי התיזה הראשונית שלי כאן.
|
|
|
|
| נשלח ב-1/9/2009 23:57 |
|
| |
צענע, אנחנו במתח, האם בסוף הפרצוף של הילד נהיה פרצוף צענע?
|
|
|
|
| נשלח ב-2/9/2009 00:37 |
|
| |
לדינוזאורוס
אולי כן ואולי לא.
אתם תשארו במתח כי זהו סוג הסיפורים שכל אחד מהקוראים מוזמן לחבר לו סוף.(עם נימוק כמובן).
.
תוקן על ידי צענערענע ב- 02/09/2009 0:33:23
|
|
|
|
| נשלח ב-2/9/2009 09:14 |
|
| |
שנרב ודינו את הטענה על סלקציה שלילית שמעתי מפיו של ר' אברהם שפירא ז"ל בשם אחד מגדולי אדמו"רי גליציה שמלפני השואה. אם הטיעון הזה נכון אזי הדרך של עצכח היא הנכונה.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-2/9/2009 09:53 |
|
| |
לבעל בעמיו
לא הבנתי איך הטיעון המעניין של דינוזאורוס על כך שדווקא הטובים התפקרו (על משקל "הטובים לטיס)מביא למסקנה שלך שהדרך של עצכח היא הנכונה.
לדעתי בדיוק להפך: אם ששת הקוראים של עצכ"ח יהיו יותר חכמים בעקבות הגלישה פה הם ילכו בעיקבות ה"טובים" וזה הרי החשש של דינוזאורוס מפני ה"ניתוח" שעליו דיברתי.
|
|
|
|
| נשלח ב-2/9/2009 09:58 |
|
| |
צענע את צודקת, נסחתי מסקנה גורפת.
הרציו שלי הוא כדלהלן. החברה המסורתית התנהלה בצורה חרדית דהאידנא, עם מחנק מחשבתי (ולא פחות חשוב, מחנק כלכלי). המעולים שנקעה נפשם מהחנק הזה חפשו אפיקים אחרים. עצכח נותן את האפשרות למעולים לשחרר קיטור וכדברי רבנו מיכי במאמרו על אנוסי התבונה. היו סבות נוספות לתהליך, כדאי לעיין בהקדמתו של מאיר תמרי לספרו כסף כשר.
לגבי המחיר של הכלל, עייני בהקדמה למורה נבוכים.
|
|
|
|
| נשלח ב-2/9/2009 10:02 |
|
| |
בע"ב,
[ שמעתי ממי שראיין בזמנו את הגריד"ס מבוסטון שכך אמר לו "אני יכול להבחין בד"כ אצל תלמידי, שהמבריקים יותר פונים לתחומי המדע השונים, רופאים עו"ד, ואילו לעולם הרבנות נשארת הזיבורית שבזיבורית" ]
|
|
|
|
| נשלח ב-2/9/2009 10:04 |
|
| |
אוי
|
|
|
|
| נשלח ב-2/9/2009 10:26 |
|
| |
דינו, זה בדיוק הבעיה שלי להתקבע על אותו טיעון 400 פעם כלשונך (האם זה אמור להיות בעינך סוג של תיקון ל"ועבדום ועינו אותם ארבע מאות שנה" ?) מבלי להיכנס לעומקם של טיעונים זו תפיסה שנגוע או במה שכתבתי קודם , או בסתם קיבעון מחשבתי, (או בשניהם) בכל מקרה היא לא מקדמת את הדיון לשום מקום, חוץ מלאלץ את הצד השני לחדד יותר ויותר את כוונתו כפי שקרה לפחות לגבי (ותודה על כך) אלא שכרגע נראה לי שמיציתי את הדברים. וכנראה גם הבנתי שאתה לא באמת (ועדין אשמח לגלות שהתרשמותי מוטעית) רציני כ"כ כמו שהיה ניתן אולי לטעות מדבריך, וחבל. בברכה.
לגבי סלקציה שלילית, ברגע שלא מבינים שהמהלכים והמהפכות של העידן המודרני הם חלק מההכנות לגאולה השלימה (זה קורה בעיקר בגלל שלא לומדים ברצינות את דברי הנביאים, הגמרא הקבלה ודברי הראשונים והאחרונים שעסקו בענין ברצינות) מפחדים מהתמודדות עם המציאות הזו ומשלמים מחירים שלא יקרים ביותר, מי שרוצה להמשיך בדרך העיועווים הזו שלא יתפלא כשיתן את הדין על כך שהדברים קורים לא באופן שהוא היה רוצה. הפתרונות מצויים בתורה בחלקים שלה שכמעט אף אחד לא רוצה ללמוד, ויותר מכך שחלקים שמי כן לומד מקובל ללעוג עליו בכל מיני טענות שוא ומדוחים (גם אם לצערי לפעמים וכנראה אפילו בדר"כ יש בהם לא מעט מן הצדק ) ....
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-2/9/2009 10:46 |
|
| |
אש"צ נראה מדבריך שלמדת בבית מדרש מסוים וזה לא חסרון, אדרבא. האם אתה יכול לתת מתווה מעשי לסלקציה השלילית, כולל אפשרות בקרת התוצאות?
|
|
|
|
| נשלח ב-2/9/2009 11:17 |
|
| |
לא ממש, למעשה אם אני מבין נכון לאיזה בית מדרש אתה רומז להבנתי הוא מפספס את הייעוד שלו ובענק, למדתי בבית מדרש שדי מתנגד או לפחות מבקר את הגישה הזו, ואני מאוד מבין למה. בסופו של יום להבנתי יש הכרח בשילוב אמיץ בין גישה שמתמודדת עם המודרנה כאילו אין כאן תהליך מכוון משמעותי (בסגנון הרב פיינשטיין הדרי"ד סולובייצ'יק ועוד) ובין גישה שמבינה שיש כאן מהלך רחב יותר עם אפשרויות משמעותיות ומרחיקות לכת יותר. (יש שישייכו את זה לבית מדרשו של הרב קוק לענ"ד זה נכון רק במובנים מסוימים) בסופו של יום היות ושתי הגישות האלו מגיעות בסופו של יום מבית המדרש הליטאי בכלל ובמובנים רבים מזה של הגר"א בפרט, הרי שלהבנתי עדיף לפנות למקור הראשוני ככל הניתן. (ולא ניתן יותר מדי , יען כי אין הרבה מקורות ורובם לא עוסקים בנושאים האלו באופן ישיר אלא בעיקר ברמז) בכל מקרה מהלך פשוט זה ודאי לא, ובודאי שהוא לא מיועד להמונים, שעלולים לאבד בו את הידיים והרגליים. (כפי שדי קרה בבתי המדרש שמייחסים את עצמם לרב קוק להבנתי)
המעבר להמוני בית ישראל יכול להיעשות רק אחרי פילטרים מתאימים (מה שהגדרתי למעלה כמהפכה מבוקרת) שיעשו ע"י תלמידי חכמים שחלקם גם אנשי מעשה, שיובילו את המהלך.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-2/9/2009 13:07 |
|
| |
חזרנו לנושא האשכול המקורי: דיקנו של כותב באשכול
1. לאט לאט מסתבר לכולם שמסתובב כאן טרול מעידן הפליסטוקן.
הוא מפריח הצהרות בומבסטיות מעורפלות,
ובמקום לענות ישירות לשאלות המשתתפים הוא מפריח הצהרות עוד יותר בומסטיות ועוד יותר מעורפלות.
2. טחינת מים, ועוד טחינת מים, ועוד טחינת מים. . .
3. די, מספיק.
ר"מ
|
|
|
|
| נשלח ב-2/9/2009 13:55 |
|
| |
ר"מ, נראה לי שהשרשור הפך את פניו מ"דיוקנו של כותב בעצכ"ח",לדיוקנו של "מתנגד לעצכ"ח" בסה"כ זה די הגיוני , באשר לכותבים בעצכ"ח פנים רבות לפחות כמספר הניקים (דבר שניכר גם באשכול הזה) , לעומת המתנגדים לכתיבה שבסה"כ יותר קלים לאיפיון לענ"ד, וצ"ע.
|
|
|
|
|