|
|
| נשלח ב-9/9/2009 12:27 |
|
| |
דינו, מספיק כבר עם דמגוגיה והשוואות נלוזות, כשניסו לדון איתך לגופו של ענין התחמקת בדרכים שונות ומשונות מלעסוק בענין לפרטיו ולהשלכותיו השונים, ועכשיו אתה עוד מעיז להמשיך עם אותן טענות ?
או שתוכיח את טענותיך ותחזיותיך או שלפחות תהיה מספיק חכם לשתוק. בכל מקרה תחסוך מאיתנו (לפחות ממני) השוואות דמגוגיות, הם מראות עליך יותר מאשר על אלו שאתה מייעד להם אותם. (לידיעתך: התחמקות נוספת לא תתקבל בברכה)
|
|
|
|
| נשלח ב-9/9/2009 14:13 |
|
| |
א"צ
מכיון שאתה חוזר לדרך האיומים, כדאי לעבור לדון בנושא באשכול המקביל של יעבץ על אכיפה וענישה בדורינו
|
|
|
|
| נשלח ב-9/9/2009 14:40 |
|
| |
איומים ? מאן דכר שמיה ? דיבור תקיף ואפילו תביעה להגינות בדיון בהחלט יש כאן, איומים לא מצאתי כאן. ואולי זו עוד דרך נלוזה להגחיך את העומדים מולך כאשר טיעונים של ממש, אין...
|
|
|
|
| נשלח ב-9/9/2009 20:11 |
|
| |
חידה: מי כתב את השורות הבאות:
""כדי לטלטל את העולם השרוי בעילפון, ומקיים את המצוות בלי לב, צריך לחורר חור ובעדו להזריק רפואה. שרידי השבתאים, מלבד מה שנמצא בדיעבד שחולקים הם כמה דעות עמי, הרי הם מאורגנים יפה, וכוחם יפה בחירור חורים".
|
|
|
|
| נשלח ב-9/9/2009 21:41 |
|
| |
דינו השערה פרועה הלל צייטלין
|
|
|
|
| נשלח ב-9/9/2009 22:01 |
|
| |
בע"ב, יש לך עוד שני נסיונות..
|
|
|
|
|
| נשלח ב-9/9/2009 22:09 |
|
| |
נכנע
|
|
|
|
| נשלח ב-10/9/2009 08:12 |
|
| |
ציפציפ
הציטוט האחרון שוב מוכיח שלא בא לדון על תחזיות ועל ערכים אלא להטיל 'השוואות דמגוגיות' וכעת לשבתאים. (אח"כ יאמר ב'תמימות': 'לא השויתי, זה היה רק חלק מאותו ציטוט'. המלך שלמה מתייחס לתופעה: 'כמתלהלה, היורה זיקים חיצים ומוות... ואמר, הלוא משחק אני'.)
דינוז
נדמה היה שחוסר הכניסה לדיון מצידך בא מהתרגשות למען הצלת החרדיות מורשת סב סבך, אבל אם זו רק דמגוגיה קרה ומכוונת תמיהני איך זה שאתה הוא שמתלונן על 'משפט שדה'!
|
|
|
|
| נשלח ב-10/9/2009 09:02 |
|
| |
ידידים
באנציקלופדיה ערך דמגוגיה כתוב, כי אחד הטיעונים הדמגוגיים הנפוצים הוא: "דבריך הם דמגוגיה". אזי במחילת כבודכם, תירגעו נא מהדחף החשוב כל כך לבדוק בדיוק כמה אני גרוע ולא הוגן ובורח ומתחמק וכו', לא קשה לנסות להחזיר בסגנון הזה. לא זכור לי שבאתי מהתרגשות בשביל סבא של סבא. העליתי שאלה והשתדלתי לדבר על השאלה הספציפית הזו.
איש ציפור העלה נושאים אחרים והשתדלתי לא להיכנס לדיונים אחרים כאן.
לא התחמקתי משום נושא הקשור למה שאני העליתי, הסברתי יפה שלא אדון באלטרנטיבות לחרדיות הקיימת, אלא אך ורק בעתידה של זו. ולכן לא אכנס גם לדיון הקריטי מאד על מהותו של החרדי הסצפיפי המכנה עצמו "דינוזאורוס".
בוגי, אתה מכריח אותי לקלקל גם את החידה, מכיון שאתה מפליג בדמיונות על השוואות לשבתאים. בכל אופן, המשפט לקוח מ"צופן לוצאטו" פרק יז', ומיוחס שם לרבי יהונתן איבשיץ.
|
|
|
|
| נשלח ב-10/9/2009 09:16 |
|
| |
ואללה
|
|
|
|
| נשלח ב-10/9/2009 10:52 |
|
| |
יופי! התחל לדון בעתידה של החרדיות שהיא לדעתך בלעדית בחיוביותה ורק ממנה יצא פרי התפארת של העם החכם והנבון. כולם ישמחו בדיון כזה ובפרט אם במשך הדיון יתממשו תקוותיך למציאת התמודדות עם סתירותיה ונוכלויותיה בלי התמוטטות. גם אם לא תצליח רק לפנים, סיכוי טוב שתהיה לך סחורה טובה למכור לדור החדש של המחבתים (אחרי שסחורת נויגרשל, סרברניק ועינבל כבר לא כ"כ עוברת לסוחר אולי עקב התפקחות 'השכלה עצכחית' שתוצאותיה מי ישורנו רח"ל).
תוקן על ידי בוגיעלון ב- 10/09/2009 10:49:10
|
|
|
|
| נשלח ב-10/9/2009 11:13 |
|
| |
נו שויין, נראה לי שיש פורום שכן שבו תרווה יותר נחת. שם יותר קל להחליט שרק דעתך היא הבסיס המחייב לדיון.
בהצלחה.
|
|
|
|
| נשלח ב-10/9/2009 11:42 |
|
| |
בוגי ועל זה זה נאמר 'והמשכיל בעת ההיא יידום', הוא צריך אחריות כזו כבדה על התפקחות?
|
|
|
|
| נשלח ב-10/9/2009 12:02 |
|
| |
חשבתי לנחש שהציטוט הוא של ר' יונתן אייבשיץ, אלא שהשפה נשמעה מודרנית מדי...
האם קיים אשכול בעניינו בפורום?
|
|
|
|
| נשלח ב-10/9/2009 12:21 |
|
| |
כך זה עובד- בחור מוכשר בעל הניק- חסיד במעשיו- כותב סיפור דמיוני, מיחס דברים לר' יוחנן איבשיץ,- וזה הופך למקור.
|
|
|