בית פורומים עצור כאן חושבים

דיוקן כותבי עכ"ח והשפעתם על החרדים/יות

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-20/12/2009 22:38 לינק ישיר 

אני חושבת שמה שאתם (כותבי עצכ"ח הליטאים) חושבים וכותבים על חסידים נובע מהכרות שטחית עם החסידות דהיום. החסידויות דהיום, מלבד חב"ד וברסלב, הן משהו שונה ואף מנוגד לחסידות שהקימו הבעש"ט ותלמידיו, ובטח ששונה מהחרדיות של החסידות. החסידות שמה דגש על עבודת ה' מורגשת בהתלהבות ובשמחה, ולא רק קיום יבש של חוקים. בעבר האדמו"רים הסבירו דברי תורה וחסידות, ובעיקר היו צדיקים אמיתיים מלאי התלהבות, ובזה היה כוחם. השלטון הטוטאליטארי כיום של אדמו"רים בחסידיהם לא היה קיים: לא היה מושג של להוציא מישהו מהחסידות בגלל שאין לו טלפון כשר. היום החסידויות סגורות ובכך משליטות את הפחד מהאדמו"ר, ללא הערצה אמיתית. כל חסיד גור שקצת בעניינים יכול לשמוע בשטיבל בדיחות על האדמו"ר שלו מפי גדולי החסידים, שפשוט שווה להם להשתייך לחסדיות חזקה וקהילה תומכת שיש לה אג'נדה משלה. תקראו קצת על החסידות של פעם ותבינו (אולי זו הסיבה שרבים לא אוהבים להחשיב את חב"ד וברסלב כ"חרדים", משום שדרכם פתוחה ושמחה שלא כמו החרדיות הקשיחה והאוסרת כל דבר, אבל לטעמי הם כיום ההתגלמות של דרך החסידות של הבעל שם טוב)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/12/2009 22:49 לינק ישיר 

נדב, אתה מקצין את הדברים שלא כדת. פנאטיזם אינו בהכרח טפשות, אלא דבקות במטרה מסויימת. אתה אומר בשמי דברים מגוחכים שכמובן מעולם לא אמרתי.
לא מדובר על תחמונים, אלא על ויתורים כואבים. מסתבר שהדעת נותנת שמן הראוי להתפלל לשלום חיילי צה"ל, דלא גרע מהתפלה להצלחת הקיר"ה ורעייתו, אלא שכנראה מאחר והתפילה לשלום חיילי צה"ל נוסחה על ידי ש"י עגנון, שלמרות היותו חרדי, אינו עומד בשורה אחת עם שאר מנסחי התפילות שלנו, או מסיבות דומות, אין נוהגים החרדים לומר את התפילה הזו. (לרבי יהודה די מודינא ה"ארי נוהם" היה יותר מזל והפיוט שלו נכנס לתפילת יו"כ קטן הרצויה מאד ע"פ הקבלה), ואכן הרגשות האנושיים בנושא התקהו למרבה הצער, עין באשכול המתאים. זה ויתור כואב, ולא משנה כרגע אם הוא מוצדק או לאו. אף אחד לא מסלף את התורה, לא זכור לי שדיברתי על סילופים. דיברתי על הכרה ברורה שלא רק מה שהטקסטים אוסרים אסור.
לכן לא מדובר על להיות בלי שכל, ועל להיות שוטה. מדובר על להשתמש בשכל לא רק למטרות חקירות פילוסופיות בלי תכלית, אלא גם למטרות פרקטיות: כגון כיצד נגיע למצב של ממלכת כהנים וגוי קדוש, חברה דתית מלוכדת שרעיונות דתיים ממלאים אם חייהם, ולא רק מנתבים את ההכרעות המוסריות העדינות שלהם כשבאות כאלו לפעמים.
מכיון שאני נותן הצדקה שכלית למעשה זה של הגדוילים, הרי שמדובר אך ורק על להשתמש בשכל, איסור האינטרנט החרדי אינו רק לטפשים, אלא לסתם איש ממוצע, שלגיטימציה של כל זה תקלקל את ההוייה הדתית שלו. אי אפשר להיות עבד לשני תרבויות, או תרבות המערב או התרבות המסרתית, מי שבראש שלו מתנגן באך ובטהובן כמייצגי תרבותו, כבר לא מתרגש מניגונים אחרים, מי שבראש שלו הישגי תרבות המערב, כל התרבות הדתית והמסורתית לא חשובה הרבה בעיניו. למרות שהוא לא עובר על הלא תעשה שבתורה.
השכל של הגדוילים אומר שזה רצון ה', ולא ראיתי שמישהו הפריך את דעתם. אם כי יש מקום תמיד לדרכים שונות וחילופיות, ויש שבט שלם בעם שלא הולך בדרך הזו (קוראים לו מזרחי), אבל אין להציג את דעתם ודרכיהם כהשתטות או כפסיכיות. שים נא לב כיצד הרמב"ם הנהיג את העם, מה כתב במשנה תורה, ומה כתב בספרים אחרים. (ול'ריב': שימי לב מה כתב הרמב"ם בפירוש המשנה, לעומת מה שכתב באגרת תחית המתים..)
ולגבי רצון ה', זו שאלה תיאולוגית גדולה מה התכלית של כל התורה, אם יש אחת כזו, אבל ברור שחלק גדול מהתכלית היא להיות עבד ה', וזה ענין רגשי ועיקרי הרבה יותר מאשר השאלה אם היתר מכירה לא תופס, או שהוא תופס ולא רוצים להשתמש בו. עבד ה' אין הכוונה עבד לגדוילים, אבל הם אלו שמנסים לשמר את המצב הזה. ובמקרה גם ליבוביץ רואה בקבלת העול את עיקר הדת.

ולקינוח: אבקש ממך ומעוד כמה יהודים ויהודיות חביבים/ות: אנא, הפסיקו לקשר אותי לערוץ הידברות. מחלתי על כבודי והסכמתי לפרסום מאמרים שלי באתר הידברות, חשבתי שהדבר יביא תועלת לבני אדם. (למרות שהמאמרים האלו ישנים ונכתבו לפני כמה שנים טובות ומאז למדתי כמה דברים בחיים), אני עדיין חושב שהדבר מביא תועלת לבני אדם. אין זה אומר שיש לי קשר להידברות, למרציו, לפעיליו, או לתכניו. השימוש במלה 'הידברות' כבנשק אטומי נגדי, אינו נראה לי. ואני מוסר מודעה מראש: בקרוב יהיו מאמרים שלי באתר של מנוף, גם עליו אני לא נוטל אחריות, מצטער, האחריות שלי היא רק על הדברים שלי. לא בדקתי באיזה במות אתה מפרסם את מאמריך, אבל אני בטוח שאתה לא לוקח אחריות על הנכתב שם, לכן חסוך לי את הבדיקות האלו והנח להידברות וכל הכרוך בה.
ושוב אני רומז לאחד מבכירי הפורום, שגם הוא ידיו רב לו לשעבר בעזר למחבתי"ם, הוא זה שטרח והוריד לי מן הנט את כל הטקסט של 'דעת אמת' כדי שאוכל להגיב עליו, ולא קרה לו שום דבר..

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/12/2009 08:10 לינק ישיר 

דינוזאורוס כתב:
אי אפשר להיות עבד לשני תרבויות, או תרבות המערב או התרבות המסרתית

[כל המביא דבר בשם אומרו מביא גאולה לעולם -
"אֵין עֶבֶד יָכֹל לַעֲבֹד שְׁנֵי אֲדֹנִים כִּי יִשְׂנָא אֶת־הָאֶחָד וְיֶאֱהַב אֶת־הָאַחֵר אוֹ יִדְבַּק בְּאֶחָד וְאֶת־הָאַחֵר יִבְזֶה, לֹא תוּכְלוּ עֲבֹד אֶת־הָאֱלֹהִים וְאֵת הַמָּמוֹן" (לוקס טז, 13)]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/12/2009 08:58 לינק ישיר 

הדא אמרה: אין נביא בעיר

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/12/2009 08:58 לינק ישיר 

"אין נביא בעירו" כמובן.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/12/2009 11:55 לינק ישיר 

אני רואה שחברי הפורום -דינו -ואםשלום החלו לצטט מספרי המשפחה הרחוקה קרובה? נזכרתי!

כמה נזירות חדשות עמדו לפני טקס הקבלה למסדר.

כשהן לבושות שמלות לבנות, הן נכנסו לבית התפילה עם אם-המנזר כדי לעבור את הטקס של נישואין לישו.

בדיוק כשהטקס עמד להתחיל, נכנסו ארבעה חסידים יהודיים עם כיפות שחורות גדולות, פאות מסולסלות וזקנים ארוכים, והתיישבו בשורה הראשונה.

אם-המנזר פנתה אליהם ואמרה, "כבוד הוא לי שבאתם לחלוק את החוויה איתנו, אבל אני מקווה שלא תיעלבו אם אשאל אתכם ...למה באתם?"

השיב אחד החסידים, "אנחנו ממשפחת החתן."

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/12/2009 12:51 לינק ישיר 

"לא מדובר על תחמונים, אלא על ויתורים כואבים "

לא נראה לי ששנרב במילה "תיחמונים" התכוון לעובדה שהחרדים לא מתפללים לשלום חללי צה"ל.

"אי אפשר להיות עבד לשני תרבויות, או תרבות המערב או התרבות המסרתית"

1.השאלה היא איזה אורח חיים צריך לנהל כדי להיות עבד ה' ?

2.לדעתי אפשר להתרגש מבך או בטהובן( ולשנוא חזנות או מוזיקה חסידית) ועדיין להתרגש כל שנה מחדש מניגון כל נדרי או כל שבת מחדש משמיעת חזרת הש"ץ של בעל תפילה שמתפלל בכוונה.

גם אם אדם אוהב חלקים מהתרבות המערבית הוא אינו עבד לתרבות הזאת ולכן אין כל סתירה.

ובאשר  ללוקאס -גם כשאדם מנסה להתפרנס בכבוד ומשקיע הרבה במחשבה על פרנסה אין זה אומר שהואו עבד לממון.

ולגבי החלטת הרבנים על  האתר בחדרי חרדים ::

ברגע שמנהליו,למען הגיוון,התירו גם לחילוניים ולדתל"ים להשתתף ולהביע דעות לדעתי האתר לא התאים יותר לשם שמנהליו נתנו לו ואכן ראוי היה שיסגר מכיוון שהוא יצר אשליה של מקום בטוח.(דבר שאי אפשר לומר על עצכ"ח..)

מכיוון שחלק  מהכותבים אינם חרדים לא פעם הובאו לינקים לסרטים  שאינם מתאימים  לצפיה לא רק לחרדים אלא גם לחילוניים שחרדים לחינוך ילדיהם.
גם תמונה שצולמה על ידי צלם חרדי של ההמונים בכותל שפורסמה לפני מספר חדשים שבה כל גולש יכול היה בלחיצת מקלדת לחדור לפרטיות של הנוכחים ולהגדיל את פרצופם  בלי בקשת רשות היתה דוגמא לחוסר שיקול הדעת של המנהלים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/12/2009 13:13 לינק ישיר 

צענע, לא זכיתי להסכים אתך בשני הנושאים.
בקשר לנושא הראשון, כמובן שהקצנתי את הדברים, אני שומע בטהובן ולא חושב שזה חטא, התכוונתי רק לומר שאחד הנושאים המרכזיים של הדת היהודית היא התלהבות דתית, חיי תרבות דתיים, העמדת הדת כמרכז החיים. דבר שקיים בחברה החרדית, לפחות בחלקה הגדול (מי שלא נפל לנהנתנות או לשיעמום ותסכול). והחברה המערבית היא פיתוי לשנות כל זאת, להיות איש "נאמן לערכי היהדות" אבל שהתרבות שלו ונקודת המשקל של החיים היא הישגי החברה המערבית.
ולכן ההתנגדות לאינטרנט חרדי היא לא שרחמנא ליצלן נתנו למזרחניקים לכתוב, או שהיתה תמונה שיכולה אולי להביא לאתר שאולי שולח לינק לתחנת אינטרנט שאפשר שכתוב בה המלה "פרונוגרפיה". יש דרכים קלות הרבה יותר להגיע לפרונוגרפיה. הסיבה היא שתרבות האינטרנט לא מתאימה להיות חלק מהווי היהודי החרדי. שימוש באינטרנט הופך להיות יותר ויותר חיוני, אבל לא כמרכז תרבותי. אפשר לקנות מניות באינטרנט, ולמצוא דברים ביד 2, ולהעתיק חומר לעבודות מויקיפדיה. אבל לא ליצור מרכז תרבותי. זה מה שהטריד את הגדוילים. נוצר כאן מרכז תרבותי ללא היררכיה, תרבותו היתה נחותה לא פחות מהעיתונים הגרועים ביותר, כולל פפראצ'י מלחמות והשמצות אנונימיות, פשקוילים בצורת טוקבקים. מרכז שמעמיד את הקדוש והיקר לדיון תמידי בזמן ש1) רוב הציבור לא מוכשר כלל לדיון, 2) גם אדם שמוכשר לדיון אינו יכול לחוות דת יחד עם דיון תמידי (הרב קוק הצליח, גם הדיון והספקות היו בעיניו חוייה דתית, אבל לא כל אחד יכול כמוהו).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/12/2009 14:31 לינק ישיר 

אלף מן הראוי שבכל פעם שאתה מקצין את הדברים ראוי שתאמר שאתה כותב משהו אבל לא ממש מתכוון כי אחרת זה לא ברור מאליו הנה זה מה שכתבת :

"מי שבראש שלו מתנגן באך ובטהובן כמייצגי תרבותו, כבר לא מתרגש מניגונים אחרים, מי שבראש שלו הישגי תרבות המערב, כל התרבות הדתית והמסורתית לא חשובה הרבה בעיניו. למרות שהוא לא עובר על הלא תעשה שבתורה."

ולבי התלהבות דתית: 

השאלה למה אתה קורא התלהבות דתית.

לדעתי לווינס (שזכינו לארח אותו בפורומינו הנכבד באשכול סמוך) מתלהב מהיהדות לא פחות  מחסיד ויז'ניץ אלא שההתלהבות שלו  מובעת באופן אחר .הרבנים החרדים עיצבו צורת התלהבות אחת שאינה מתאימה בהכרח לכולם .

"יש דרכים קלות הרבה יותר להגיע לפרונוגרפיה"

לא הבנת את כוונתי.

הרי ברור שהרבנים היו צריכים לאסור את האינטרנט כבר מזמן כמו שאסרו את הטלפונים הניידים.

אני דיברתי על כך שגם ללא איסור הרבנים האתר היה צריך להסגר מפני שהוא מתיימר להיות אתר חרדי.

הרי האתרים הפורנוגרפיים לא ניתנים לגלישה באינטרנט עם חסימה של רימון (בכל שלבי החסימה שלו .)
לעומת זאת בחדרי חרדים מכריז על עצמו כאתר חרדי ולכן הוא נגיש גם לגולשי רימון וכאן טמונה סכנתו .

"זה מה שהטריד את הגדוילים. נוצר כאן מרכז תרבותי ללא היררכיה, תרבותו היתה נחותה לא פחות מהעיתונים הגרועים ביותר, כולל פפראצ'י מלחמות והשמצות אנונימיות, פשקוילים בצורת טוקבקים. מרכז שמעמיד את הקדוש והיקר לדיון תמידי בזמן ש1) רוב הציבור לא מוכשר כלל לדיון, 2) גם אדם שמוכשר לדיון אינו יכול לחוות דת יחד עם דיון תמידי (הרב קוק הצליח, גם הדיון והספקות היו בעיניו חוייה דתית, אבל לא כל אחד יכול כמוהו)."

אתה בעצם מדבר כאן על שני דברים:
א. עצם קיומו  של מרכז תרבותי ללא הררכיה.
ב. רמתו הרוחנית של המרכז התרבותי הזה.

לדעתי אם הם מתנגדים בגלל א' אז ב' כבר לא משנה .

תוקן על ידי צענערענע ב- 21/12/2009 15:03:01

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/12/2009 14:51 לינק ישיר 

דינו
אתה לא רק שומע בטהובן- אתה גם משמיע אותו.- אני נהנה! 

צענע,

האם חרש אילם שלא מדבר ושומע לשון הרע, הוא צדיק? הוא האידיאל החרדי? לכך את שואפת? האם עיור שלא רואה תמונות תועבה- הוא דמות המופת הראוי לחיקוי?

תוקן על ידי ירוחםשמ ב- 21/12/2009 14:54:08

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/12/2009 15:09 לינק ישיר 

לירוחם

.

השאלה היא לא האם האידאל החרדי הוא להיות חרש אילם עיוור או להיות מדבר שומע פיקח.

השאלה היא האם היית רוצה שנכדיך יצפו בתכנים פורנוגרפיים באתר שמתקרא בחדרי חרדים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/12/2009 15:22 לינק ישיר 

עכשו מצאתי באתר בח"ח קטע שלא שייך לקטגוריות פשקווילים או לה"ר:

חלאס נתן חלאס ! אתה חוטא ומחטיא ! ! !
קפצתי לביקור בחנות כובעים במקום היה חוזב''ש [ חוזר בתשובה ] עם בנו הקטון והמיילל נתן .

כאן התחילה הדרמה נתן הקטן לא הפסיק לבכות למורת רוחו של אביו .

מסתבר שלאביו הייתה דרך מקורית להרגיע אותו שיפסיק לבכות . ציטוט:

נתן אל תבכה אתה ב''עעצבות'' . [ עצבות במלעייל ]

נתן לא נרגע.

"נתן אתה חוטא בעוון חמור אתה ב''עעצבות''

נתן ממשיך לבכות .

כאן החוזב''ש התחיל לאבד את סבלנותו.( ציטוט מדוייק . לא נגעתי)

"חלאס נתן חלאס ! אתה חוטא ומחטיא ! לא מספיק שאתה חוטא בעוון ה''עצבות'' אתה מחטיא אותי בעוון הכעס רח''ל ! ! !

הילד נרגע .

תוקן על ידי מיתפלפל ב- 21/12/2009 14:44:07

לדעתי שיטה גאונית בפשטותה.

הילד נרגע כשהאבא מפרט את רגשותיו הוא ביחס להתנהגות הילד ובפני טיעון כזה הילד לא יכול לעמוד.

תוקן על ידי צענערענע ב- 21/12/2009 15:31:01

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/12/2009 15:28 לינק ישיר 

צענע
לא היתי רוצה שנכדי יראו פורנוגרפיה, אבל בכל מקרה לא היתי לוקח מהם את משקפי הראיה, והיתי- ואני -משכנע אותם ומנחה אותם, כי בסופו של דבר, אם הם ירצו לראות, הם יראו, כי מים גנובים יותר מתוקים מהמים בברז בבית.

והאידיאל החרדי כן -להיות חרש אילם ועיור- הם לא אומרים את זה בפרוש, אבל מכונים לכך בפסקיהם ואיסורים,

הברכה אל תביאני לידי ניסיון- הוא מוטיב לעקירת עיינים, כי רק עיוור לא בא לידי ניסיון. רק שוטה לא חושב מחשבות כפירה, או ספקות, 

תוקן על ידי ירוחםשמ ב- 21/12/2009 15:38:39

מודה ועוזב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/12/2009 15:38 לינק ישיר 

לירוחם

ושוב לא ענית לשאלתי ולכן אנסח אותה אחרת:

האם אתה חושב שזה הגון שאתר המתקרא "חדרי חרדים" עם כל המשתמע מכך לגבי חרדים( שאתה כנראה לא משתייך אליהם)יביא לינקים לאתרים שאינם ראויים לחרדים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/12/2009 15:40 לינק ישיר 

אמשלום כתב:
אי אפשר להיות עבד לשני תרבויות, או תרבות המערב או התרבות המסרתית

[כל המביא דבר בשם אומרו מביא גאולה לעולם -
"אֵין עֶבֶד יָכֹל לַעֲבֹד שְׁנֵי אֲדֹנִים כִּי יִשְׂנָא אֶת־הָאֶחָד וְיֶאֱהַב אֶת־הָאַחֵר אוֹ יִדְבַּק בְּאֶחָד וְאֶת־הָאַחֵר יִבְזֶה, לֹא תוּכְלוּ עֲבֹד אֶת־הָאֱלֹהִים וְאֵת הַמָּמוֹן" (לוקס טז, 13)]

וכי אליהו הנביא אינו אילן גבוה יותר להתלות בו?

"עד מתי אתם פוסחים על שני הסעיפים..."

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > דיוקן כותבי עכ"ח והשפעתם על החרדים/יות
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 26 27 28 ... 35 36 37 לדף הבא סך הכל 37 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.