בית פורומים עצור כאן חושבים

דיוקן כותבי עכ"ח והשפעתם על החרדים/יות

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-23/12/2009 12:55 לינק ישיר 

צענע
כבר כתב אחד ממיוחדי ת"ח שבעיה"ק: "ברור שלרמב"ם התורה צורך העולם ולא העולם צורך התורה, וזה פשוט לתשב"ר" (פרטים באישי) ועייני גם במו"נ ח"ג פל"ד.
וכמובן הקטע שציטטתי כבר ובוודאי תזהי את מקורו:

נד. להרמב"ם נצחיות התורה נעוצה במעמד העולם בעת מתן תורה, אין דבר זז מן התורה אף על פי שעניני העולם משתנים. נבואת משה רבינו אינה מהטבע הרוחני של ההויה, כמו שהיא שאר נבואה, שהעלמתה מן הראוי לה היא פליאה, והופעתה היא טבעית, אבל נבואתו של אדון הנביאים נס היא, כבריאת העולם יש מאין. וכמו שהמומנט של חידוש ההויה הוא עובר בכל הזמנים השוטפים ובאים, ויסוד פרוצס זה לא יקבל שינוי, כן לא תקבל שינוי התורה. הקרבנות היו אז צריכים כדי לעקור עבודה זרה, ועבודה זרה הולכת ונעקרת, ואף כשתיעקר כולה, יסוד קיום עקירתה יישאר, העבודה שהיא עקרתה, על פי עצה עליונה של הופעה אלהית עליונה, היא תקום. לא חרד הרמב"ם, בשביל נימוק זה, ליתן למצוות טעמים שערכם אפשר להיות עובר, ולפעמים גם כן כבר עבר, מפני שהנצח התורי, במאורע של מתן תורה בעצמו הוא תלוי, ומה שהיה אז מחויב, חוק הוא ולא יעבור.

נה. אמנם עיקר הכל תלוי לדבריו בהכרת אלהיותה של התורה, והיה אפשר לשנות איזה דבר אם רואים שהזמן מרשה או מכריח, אבל הדבר יביא לחשוב שהתורה אינה אלהית, וזה עוקר יסוד הכל. על כן הכל קיים לעד, והשינוי הוא אפשרי רק על פי תנאים מיוחדים, הוראת שעה שבאה מנביא או בית דין וכיוצא בזה. אלה התנאים ערבים הם שלא יצויר על ידי ביטול חלקי ושינוי פרטי שאין התורה אלהית, ותשפיע תמיד באור חייה על האומה והעולם.

תוקן על ידי בעלבעמיו ב- 23/12/2009 12:57:09

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/12/2009 12:58 לינק ישיר 

צענע

:"הסתכל באורייתא  וברא עלמא

אולי בטובך תוכלי להסביר גם את האמירה הזו, בצורה מעשית? הרי את משתמשת בה  ככזו.

הרמב"ם כותב במורה- כי הקרבנות הן אילוץ של העם שהיה רגיל לצורת העבודה הזו, ולכתחילה זה לא היה בתוכנית המקורית.
אגב גם הנביא ירמיהו אומר את זה!

מודה ועוזב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/12/2009 14:34 לינק ישיר 

דינו,

כתבת: "רק דברתי על המבנה של ההיררכיה ועל תאימותה למסורת היהודית מאז ומעולם"

ואני השבתי לך במכתב פרטי של הרמב"ם לתלמידו בו הוא מסביר בדברי טעם ברמה העקרונית לכתחילה, למה עניין של תאימותה של ההיררכיה למסורת היהודית מאז ומתמיד, שברירי, ונתון לשרירות לבם של בעלי השררה -   כלומר: אי אפשר ש'תקנות' שאינם עולות בקנה אחד עם מידות טובות יכולות להחשב כמשהו שמתאים למסורת היהודית מאז ומתמיד !
[ "רוב אנשי הדת מאלו בעלי השררה כשיבוא לפניהם דבר שהוא תלוי בשררתם וחשיבותם - יפסיד ויאבד כל הענווה והכנעה. ורוב שומרי הדת מבין בעלי השררות האלה, כיוון שמגיעים לשררה - מסתלקת מהם יראת שמים כי חיוב המדות הטובות לא יחשיבו ולא יזכרו שהוא מן הדת והדין" (אגרות הרמב"ם הוצאת מוסד הרב קוק, הדפסה עשירית תשמ"ט ע' רסא]

ומה אתה משיב לי על דברי הרמב"ם האלה ?! שאתה גם כן אוהב ציטוטים, ואתה מביא ראיות משלל רבנים שמתלוננים על פרטים אלה ואחרים (שים לב, אתה שקוע כל כך עמוק בים הפרטים עד שאי אפשר לך להוציא ראשך מעל המים ולראות את מה שמעליהם)  שסרחו והבאישו את שם היהדות.  כאילו לא שמעת מעודך על מאמרי חז"ל  ב'אבות' המזהירים את האדם מן השררה , וכמו כן שמאמרם 'אין אדם נעשה ראש למטה אלא אם תחילה נעשה רשע למעלה' ?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/12/2009 20:25 לינק ישיר 

דינו, שתי שאלות.

1. סיימת עדותך על הרב אלישיב. כיוצא בדבריך שמעתי מאחרים. שאלתי היא, עד כמה הרב אלישיב טיפוסי לגדוילים החרדים של דורנו? האם תוכל לומר דברים דומים על הרבנים חיים קנייבסקי, שמואל אויערבאך, משה שטרנבוך, ושמואל וואזנר? (לא רוצה להזניח תת-פלג כלשהו ח"ו)

2. עד כמה התיזה שלך מושתתת על חכמתם של הגדוילים? לו יצוייר דור שהרבנים המוחזקים לגדויליו מחוסרים ידע בסיסי על העולם בו הם חיים, האם דבריך יעמדו ללא שינוי?

אני מקווה שאתה מבין את הקשר בין הסעיפים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/12/2009 23:21 לינק ישיר 

בעל בעמיו כתב:
"מהמעט שלמדתי על הריפורמים הרי גם הם ניסו למנוע המרות דת, דהיינו הם ניסו לשמור על הצביון של העדה הדתית".

לא אמרתי שהרפורמים לא עשו שום דבר טוב בחיים שלהם. אלא שחז"ל לא העיזו לשנות דברים משום נימוק מלבד שמירת הצביון היהודי.

וכאן שאל מואדיב (ה' ישמרהו ויחיהו, אני מתנצל) מפרוזבול, אבל אנן קי"ל שפרוזבול נתקן דוקא משום ששמיטה דרבנן בבית שני. ובלי ספק רבנן יכולים לשנות תקנותיהם לפי הצורך, וגם מסיבות של רווחה, כדמצינו בהרבה מקומות. ובאמת שבמקרים חמורים של לחץ כלכלי הסכימו לעקור גם דין התורה כמו שדרש רשב"ג שאם לא ירדו מחירי העופות הוא מבטל את המצוה להביא קרבנות עוף.

ומש"כ בעל בעמיו:

"על ההבדל בינך לבין גייגר, תמהני, הלא לדעת הרמב"ם חלקים גדולים מתורה הם תגובה לרוח הזמן, הלא אם רוח הזמן בזמן מתן תורה היתה שונה, לא היו לנו קרבנות".

אין זה שייך כלל לדברי. אם ה' נותן מצוות כנגד רוח הזמן, זו זכותו. אבל לשנות את המצוות בהתאמה לרוח הזמן – זה דבר שהמסורתיים נמנעו ממנו, והרפורמים לא.

אני בהחלט לא מנסה לקבוע מי התינוק ומי האמבטיה, ומכאן לדברי ריב, לא ניסיתי להתווכח איתך איזה רבנים מבאישים את ריח היהדות ואיזה לאו, ואני מסכים שזה שברירי, לא הבאתי ראיות לשום דבר. ולצערי אני שקוע עמוק במים, ומחכה לרבי נחמן שימשוך אותי בשערות ראשי.

ולכן שאלותיו של מקסוול קמות וגם ניצבות, לא זכור לי שטענתי כי כל הגדוילים פקחים, או שכולם מכירים את העולם בו הם חיים (סיפור נפלא ראיתי במאורות הדף היומי, על אחד מגדולי ראשי הישיבות באמריקה, בישיבה היה מנקה כושי ושמו ג'ונסון, באחד הימים באו תלמידים לראש הישיבה ואמרו לו: ג'ונסון זכה בנשיאות. הכוונה לנשיא לינדון ג'ונסון. אמר ראש הישיבה: אני מקוה שלא הצקתם לו כשעבד כאן, שלא יתנקם בנו. אהה! נוירוא! איזה שקיעות בלימוד!!! בינו נא זאת!). התייחסתי לשאלה למי זכות יוצרים על תקנות שרירותיות, ולא נראה לי שמישהו הראה להיפך.

נא להפסיק לייחס לי את כל הטיפשויות שקיימות בדור, מספיקות לי חלק. ובזה צודק קצת אבי ליפשיץ דלעיל, כי גם אם אין כאן חוסר סובלנות, יש כאן חוסר נכונות להבין מורכבות אצל הצד השני. אם אדם מצדיק משהו שקשור למישהו שקשור לציבור החרדי הסטנדרטי, מיד הוא הופך לנציג האופל והשחור וכו'. זו דיכוטומיה. וכן, התוודעתי בעבר לעובדה מופלאה, לא כל החרדים מטומטמים, רק רוב. בדומה לשאר הציבורים המחזיקים רוב שאינו שופט בעצמו את דרך חייו אלא נגרר. וכביכול באוניברסיטאות יושבים להם איינשטיינים קטנים ומחפשים את הגרעין? רוב הסטודנטים חוזרים על החומר כמו תוכי בשביל לקבל את התעודה ולעשות קריירה. כך זה בכל ציבור, ואין מה להתפעל. למרות שדת אמורה להיות מבוססת על עיון ובדיקה, אלו הם נחלת המיעוט, כך זה תמיד, גם במדע, גם בדמוקרטיה, גם בשמאל, וגם בימין.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/12/2009 00:22 לינק ישיר 

דינו

כתבת:  ומכאן לדברי ריב, לא ניסיתי להתווכח איתך איזה רבנים מבאישים את ריח היהדות ואיזה לאו, ואני מסכים שזה שברירי, לא הבאתי ראיות לשום דבר. ולצערי אני שקוע עמוק במים, ומחכה לרבי נחמן שימשוך אותי בשערות ראשי."

א) לא טענתי שאתה מנסה להתווכח איתי איזה רבנים מבאישים את ריח היהדות, ניסיתי להביא אותך להכרה שאתה לא יכול לטעון לתאימותה של ההיררכיה למסורת היהודית כל עוד היא לא עומדת בתנאי שתקנותיה יעלו בקנה אחד עם 'מידות טובות' ..
ב) הרי כל הציטוטים שהבאת על רבנים שסרחו הם הראיה על נכונות דברי הרמב"ם: שכיוון שמגיעים לשררה מסתלקת מהם יראת שמים - (ולכך - הזכרתי את מאמרי חז"ל המזהירים את האדם מן השררה
ג) על זה שאתה מצטער אין להתפלא, האויר במים הולך ואוזל,  אבל מה עם עולם התורה, מה יהא עליו ? לחכות לרבי נחמן שימשוך אותך בשערות, בו בזמן שיש לך את האפשרות לבוא וליטול עכשיו ! אין צער גדול מזה !
 "כל הרוצה יבוא ויטול" (מכילתא דרשב"י יט ב),

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/12/2009 00:24 לינק ישיר 

א) אכן, גם על זה איני מתווכח אתך.. מדות טובות הן דבר חשוב מאד, וחיוני גם לרבנים פוסקים ומנהיגים.
ב) הציטוטים שהבאתי הם בהחלט ראיה לדברי הרמב"ם. לכן אמרתי שגם אני אוהב ציטוטים.
ג) עולם התורה מחכה לתיקון מבפנים, ולא לכך שיערקו ממנו. יש הרבה מה לתקן, אז קדימה לעבודה. מלקטר לא יוצא כלום, אפילו לא מלקטר למלכת השמים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/12/2009 00:46 לינק ישיר 

מבטיחה לך, כל בר דעת שישמע שמצפים ממנו לחכות לרבי נחמן שיבוא וימשוך אותו משערותיו יערוק, ואם כל ברי הדעת יערקו, מי ישאר? 'הקטנים הנשים והשוטים'?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/12/2009 00:56 לינק ישיר 

במחשבה שניה, שיניתי את דעתי, אני לא סתם מחכה לרבי נחמן, אני גם צועק "נחמן הציליני", כך בודאי יבא רביז"ל ויוציא אותי, בזכות שאני מלמד זכות על הפתק הקדוש שלו. תיקון הכללי כבר אמרתם? אומרים שזה עוזר להבין בדיחות.
אגב, הטיעון "תורה כרוכה ומונחת בקרן זוית כל הרוצה יבוא ויטול" היה הטיעון של אלעזר בן פועירה ששכנע את ינאי המלך להתפטר מחכמי ישראל, לא צריך אותם ואת המערכת שלהם. התורה כרוכה, כל ברי הדעת יערקו, ומי שירצה יבא וילמד.
ומה יש לך נגד "הנשים" שאת כורכת אותן עם הקטנים והשוטים? לכל אדם יש אחת מאותם "נשים" וכמה מאותם "קטנים". זה אנחנו בעצמנו, וכך העם בנוי, משכבות רבות ושונות של חברה. וכולם מחכים לרביז"ל שיבא ויגאל אותנו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/12/2009 01:09 לינק ישיר 

דינוזאורוס
(אם תענני, אשבור אף אני את הדיסטנס ב"דינו")

בניגוד לשאר המתווכחים כאן הריני נמצא באופן עקרוני במחנה שלך. אין לי ספק שכל אנתרופולוג יפני שיצא למסע בתנועות העם היהודי כיום יפסוק שאין מתחרה למתח הערכי היהודי שבחרדים. למותר לציין כי למרות קשקושי אסכולת "האורתודוכסיה כתגובה" והדגשת חומרות ושינויים חסרי משמעות, הרי החרדיות הייתה ונותרה התנועה הקרובה ביותר ליהדות ההיסטורית ולארון הספרים היהודי בכללותו.

ואם הזכרתי את חוקרי אסכולת "האורתודכסיה כתגובה" אציין גם כי על נייטרליותם האקדמית רובץ צל כבד: רובם ככולם משתייכים לחוגי השמאל הדתי (הקיבוץ הדתי, מכון הרטמן) השרויים במאבק מר על מוקדי הכוח בציונות הדתית כנגד חוגי החרד"לים המושפעים כמובן מהחרדים (השפעת החרדים על החרד"לים עשויה להיחשב מפרספקטיבה היסטורית כאחת מהישגיה הגדולים ביותר של החרדיות).
ותו, רוב מגיביך כאן בבאשכול כאן מושפעים ברמה זו או אחרת מטענות השמאל הדתי. על כן שיהא ברור: עם כל החסרונות שבחרדים, אין תקדים לרמת המופרכות והסתירות של השמאל הדתי. מדובר בחבורת קונסברטיבים המתעקשים להוות סוס טרואני בתוך האורתודוכסיה ובכך להוכיח שלאורותודקסיה הכביכול מנוונת הון תרבותי שאינם מוכנים לוותר עליו. הנחת היסוד העומדת מאחורי התחזות זו היא כי הדת היהודית אינה מערכת ערכית-היררכית אלא ענין סובייקטיבי של טעם וריח. מכאן ההתנגדות של חוגים מסויימים מתוך הקיבוץ הדתי למנות לעצמם רבנים. היינו: לא הפסיקות של הרב הן הבעיה, דהרי לא חסרים להם רבנים משלהם, אלא עצם מושג ההיררכיה הרבנית מתועבת בעיני מעריצי ערכי החירות והשוויון.

ואחר שפרעתי חובי לשבחי ההמשכיות החרדית והשמצת אויבי החרדים הגדולים ביותר, הרי חייב אני להקשות עליך בהמשך לטענות נדב שנרב:

1, הנה מסכים אני איתך כי משקיף חיצוני אוהד ההמשכיות היהודית יוקסם וירותק מכוח ההורשה והלהט החרדי. כדברי שלום רוזנברג: אם התנועות היהודיות המודרניות הם בגדר "הון סיכון" הרי החרדים הם העתודות השמורות של העם היהודי למקרה שההון סיכון ילך פייפן. או כדבריו הידועים של ר' יוסף יעבץ ממגורשי ספרד שצוטטו חזור ושוב בידי הרב שך: "ורוב המתפארים בחכמה השתמדו ולא הלכו בגלות. רק הנשים ועמי הארץ והפשוטים מסרו נפשם".
אך אתה הרי אינך משקיף נייטרלי וסוציולוג יפני האוהד את ההמשכיות היהודית, אלא יהודי המאמין באמת האונטולוגית-מטאפיזית-היסטורית שבדת ולא רק באמת הסוציולוגית שבה. וכאן הבן שואל: עד כמה ערך ההמשכיות היהודית מצדיק את הבעיות החמורות שבחברה החרדית בת זמננו? וכפי ששב והקשה נדב שנרב: מה עם עבודת השם? מה עם כי היא חכמתם ובינתכם? ומה עם מה השם דורש ממך? ובקיצור: מה עם האמת הדתית מעבר לשרידות היהודית?

2, ומעניין לעניין: הנה כשמרן וכאליטיסט הכופר במעמד העליון שניתן כיום לערכי החירות והשוויון ומדגיש תמורתם את ערכי התרבות והמדע, העומק והאמת, וכיוצא באלו ערכים היררכיים הכופים עצמם ומגבילים את ערכי השוויון והחירות - הריני מזדהה בעיקרון עם רוח דבריך. אך קשה לי עם הנחת המוצא של "הכל או כלום" המצוייה בדבריך: או שהמון העם הם כבשים הראויים לגדרים וסייגים כקופסאות סרדינים או שהם אינטלקטואלים צינים המאמינים בשקרים קדושים וכיו"ב.
מפרספקטיבה זו הרי אתה צודק בלעגך לרכלני-מציצני בח"ח ולנאורים דהכא שיצאו להגנתם. אך כאן שוב מתעוררת השאלה: וכי בגלל שגולשי בח"ח אינם יכולים להתעמק בהוויות דאריסטו ומקס וובר ובסוגיות הקוואנטים והאבולוציה הרי הם ראויים לסתימת פיות? האם אין מדרגות ביניים בין אליטיזם לבין דחיסת אנשים בקופסאות סרדינים ללא אסתטיקה ותרבות תעסוקה ראוייה לשמה? האם אליטיזם פילוסופי מצדיקה את העוני, הסגירות, הקנאות של החרדיות בת-זמננו?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/12/2009 01:45 לינק ישיר 

שמרן100

כתבת:
 ומעניין לעניין: הנה כשמרן וכאליטיסט הכופר במעמד העליון שניתן כיום לערכי החירות והשוויון ומדגיש תמורתם את ערכי התרבות והמדע, העומק והאמת, וכיוצא באלו ערכים היררכיים הכופים עצמם ומגבילים את ערכי השוויון והחירות - הריני מזדהה בעיקרון עם רוח דבריך.

דבריך העלו בי הרהורים נוגים . הרי דינוזאורוס אינו דוגל במיעוט חירות ושוויון על מנת לפנות מקום ליותר תרבות/מדע ועומק , אלא על מנת להשאיר על מכונה את הפרימיטיביות המפגרת של כל מיני האלטער מבני ברק שמאמינים שבעולם הבא ירתיחו אותם בסיר צ'ולנט. נראה שמרוב להט שמרני , אתה כבר מזהה בן ברית בכל מי שדוגל בדיכוי החירות והשוויון לא משנה מה המטרה, לא כן?

ובדרך אגב, תיזתו של דינוזאורוס בדבר ערמומיותם של אותם זקנים ידועים היא סוג של תיאוריית קונספירציה . אם אתה מוכן לבלוע מספיק קש אתה יכול להאמין בכל תיאוריית קונספירציה , אבל הרבה יותר פשוט להבין שמה שרואים בעיני הבשר היא המציאות.ככל שבידינו לשפוט על פי הסימנים הגלויים לפנינו, האנשים המנהיגים את הציבור החרדי, בפרט את הציבור הליטאי , הם אולי תלמידי חכמים , אבל הם צרי אופק במידה מבהילה, אין להם שום הגות ושום מחשבה מעמיקה על היהדות , חוץ מאשר תגובות פבלוביות מותנות. שמישהו יראה לי סימן אחד גלוי לעין למחשבה מעמיקה כלשהי אצל הרב אלישיב בנושא שאינו הלכתי , לא סיפורי סבתא. הדוגמא של האלטער מבני ברק וסיר הצ'ולנט היא מאלפת.

הסיבה למה זה הפרצוף של המנהיגים היא פשוטה, אילו הם היו אנשים חושבים , הם לא היו מגיעים למעלת גדולי הדור, או שהחברה החרדית היתה מקיאה אותם הרבה לפני כן,או שהם עצמם לא היו רוצים לעשות שקר בנפשם . זה פשוט המנגנון הידוע של הישרדות הכשירים , אין שום סיבה לחפש יותר עומק בזה .

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/12/2009 07:16 לינק ישיר 

שמרן100 כתב:
ותו, רוב מגיביך כאן בבאשכול כאן מושפעים ברמה זו או אחרת מטענות השמאל הדתי. על כן שיהא ברור: עם כל החסרונות שבחרדים, אין תקדים לרמת המופרכות והסתירות של השמאל הדתי. מדובר בחבורת קונסברטיבים המתעקשים להוות סוס טרואני בתוך האורתודוכסיה ובכך להוכיח שלאורותודקסיה הכביכול מנוונת הון תרבותי שאינם מוכנים לוותר עליו. הנחת היסוד העומדת מאחורי התחזות זו היא כי הדת היהודית אינה מערכת ערכית-היררכית אלא ענין סובייקטיבי של טעם וריח. מכאן ההתנגדות של חוגים מסויימים מתוך הקיבוץ הדתי למנות לעצמם רבנים. היינו: לא הפסיקות של הרב הן הבעיה, דהרי לא חסרים להם רבנים משלהם, אלא עצם מושג ההיררכיה הרבנית מתועבת בעיני מעריצי ערכי החירות והשוויון.

אח! איזה מופת של אובייקטיביות מחקרית וידע טהור, נטול כתמי אג'נדה המסתירים את עומקה של האמת!

(אני מתנצלת, אני יודעת שמבחינה הומוריסטית זה ירוד ואפילו ילדותי, אבל אותי זה מצחיק לראות אדם מנסר בהתלהבות את הענף עליו הוא יושב).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/12/2009 07:18 לינק ישיר 

דינו,

מה יש לי מהנשים ? אצלכם האשה כבר לא פסולה לעדות ? ומפני כבוד הציבור ..מעלין אותה לקרוא בתורה?
ב"נשים" התכוונתי לאותן אלה שבליל ראש השנה יושבות בביתן עם ילדיהן הקטנים ומצפות שיעשה להן הנס באומן ותבוא עליהן הישועה בזכות זה שבעליהן (השוטים?) יזכו שרבי נחמן ימשוך אותם בשערותיהן...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/12/2009 11:28 לינק ישיר 

לשמרן

"הנחת היסוד העומדת מאחורי התחזות זו היא כי הדת היהודית אינה מערכת ערכית-היררכית לא ענין סובייקטיבי של טעם וריח"

כך כתבת.

ומספר שורות אחרי הבקורת שלך על השמאל הדתי כתבת:

"האם אין מדרגות ביניים בין אליטיזם לבין דחיסת אנשים בקופסאות סרדינים ללא אסתטיקה ותרבות תעסוקה ראוייה לשמה? האם אליטיזם פילוסופי מצדיקה את העוני, הסגירות, הקנאות של החרדיות בת-זמננו? "

האם לא הפעלת במשפט זה את הטעם והריח שלך ?איפה העיקרון המקודש של הררכיה שדיברת עליו?

"השפעת החרדים על החרד"לים עשויה להיחשב מפרספקטיבה היסטורית כאחת מהישגיה הגדולים ביותר של החרדיות)."

כאן אתה לדעתי משלה את עצמך.

החרדל"ים קרויים כך לא מפני שהם דומים לחרדים (הרי המאפיינים העיקריים של החרדים אינם קיימים אצל החרדלים:גיוס לצבא ופרנסה שאלה הם החולאים של החברה החרדית ואלה המאפיינים העיקריים שלה) אלא הח' שבשם שלהם אומרת שהם מנסים להיות יותר חרדים לדבר ה' מהדתלים הממוצעים בנושא של צניעות והפרדה בין המינים ושימת דגש על לימוד תורה.

מי שהשפיע על המגמה החרדלית הם דווקא החילוניים. בירידה הרוחנית המבהילה שלהם בעשורים האחרונים הם גרמו לדתלים לשנות מספר עקרונות הקשורים לצניעות ולהגברת לימוד התורה אצל גברים ונשים כאחד.

תוקן על ידי צענערענע ב- 24/12/2009 11:33:34

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/12/2009 11:53 לינק ישיר 

שמרן
אני שמח לגלות שאתה לפחות עקבי, אם כי אני לא בטוח שאתה צודק.

צענע
"בירידה הרוחנית המבהילה שלהם", למה בדיוק התכוונת לאי קבלת מחומרות החרגיות בעניני צניעות? משום מה נראה לי שהחרדים חדשו בזה יותר מהד"לים.

מקסוול ודינו
לא יועיל כלום, אף אחד לא חי בחלל ריק. ההצלחה של החרדיות בבנית בועה נובעת מכך שבחמשים השנים האחרונות, הסביבה הכללית תמכה בבועתיות הזו, וכאשר הצליחו משום כך, הם תולים זאת בחוכמתם ובפקחותם. עובדה שבנתונים קצת שונים החכמה והפקחות של אלו מהדורות הקודמים, שלפי הודאת אותם גדולים עצמם, עולים עליהם בעשרות מונים ואם ראשונים וכו', לא הועילה ולא מידי.
ולגופו של ענין תמוה בעיני איך אפשר להגדיר ראשי ישבה ליטאיים כמעתיקי השמועה? וכבר האריך בזה אתנחתא שאם יואיל בטובו, ימציא לנו קישור לדבריו בנידון.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > דיוקן כותבי עכ"ח והשפעתם על החרדים/יות
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 29 30 31 ... 35 36 37 לדף הבא סך הכל 37 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.