בית פורומים עצור כאן חושבים

דיוקן כותבי עכ"ח והשפעתם על החרדים/יות

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-24/12/2009 13:16 לינק ישיר 

דינו
בהנחה המפוקפקת שהספור המופיע ב http://www.haaretz.co.il/hasite/spages/1137247.html אכן אמיתי, האם תסיק מכאן מסקנות?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/12/2009 13:34 לינק ישיר 

בעל

להסיק מסקנות? הגזמת!  היה סמוך ובטוח שדינו שלנו, מכיר הרבה יותר אמיתות וסיפורים,  יותר פיקנטיים, אבל אין לזה ולא כלום עם הסקת מסקנות..

סיפור אמיתי על  איך פועל מוחו של אדם מתוכנת-

קפטן-דרייפוס לאחר ששוחרר מאי השדים, ודרגתו וכבודו הוחזרו לו, לאחר שהתבררה האמת על השקרים שטפלו עליו,

בוקר אחד  קרא בעיתון כי קצין צרפתי נתפס והואשם בריגול, -אמרו לו כי אולי  זו עוד עלילה, השיב קפטיין דרפוס- אין עשן בלי אש.

תוקן על ידי ירוחםשמ ב- 24/12/2009 13:40:13

מודה ועוזב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/12/2009 13:44 לינק ישיר 

לבע"ב

"דינו בהנחה המפוקפקת שהספור המופיע ב http://www.haaretz.co.il/hasite/spages/1137247.html אכן אמיתי, האם תסיק מכאן מסקנות "

הרי אתה בעצמך מודה שההנחה שלך מפוקפקת אז איך אתה מבקש מדינוזאורוס להסיק ממנו מסקנה כל שהיא.??

ואגב גם אם הסיפור אכן היה  אמיתי (וכבר היו סיפורים אמיתיים כאלה )אין לי מושג אילו מסקנות אפשר להסיק ממנו .

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/12/2009 15:23 לינק ישיר 

צענע
המסקנה נורא פשוטה
שכדי להיות אמין על חצרות מסוימות מספיק להטיל דופי ברב מיזרוחניק.
אין בדברי אלה שום חוות דעה על גיוריו של הרב דרוקמן.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/12/2009 15:28 לינק ישיר 

המסקנה פשוטה: כל הדיבורים על היררכיה מסודרת שאפשר לבטוח ולתת בה אמון, אפעס מתערערים משהו.

מדובר באדם שללא ספק שימש זרוע מבצעת ומוסמכת של אותה 'היררכיה', ואף היה חלק אינטגרלי ממנה.

תרגיל קטן: איך היו רובנו מגיבים למקרא ידיעה דומה על כומר נוצרי, או אפילו משמח יותר, רב רפורמי. אז הנה, זה קרה אצלנו, לתפארת ההיררכיה הקדושה.

ואגב, איזו סיבה יש לפקפק בנכונות הסיפור?  

תוקן על ידי במ ב- 24/12/2009 15:32:57

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/12/2009 15:55 לינק ישיר 

כדאי וחובה להזכיר- האופורטוניזם זועק לשמיים, נימוקי הרב שרמן ונימוקי החרדים ובראשם הרב אליישיב - לפסילת המתגיירים  והגיורים, הם בדיוק הנימוקים שכתב הרב גורן זצ"ל בזמנו לטיהור הממזרים, אבל בדיוק,

אבל אז היתה רעידת אדמה, שעשו החרדים- בגלל הנימוקים הללו, הרב שך הכריז על הרב גורן- כי פסקיו אינן פסק, הרב אליישיב עזב בחמת זעם את מועצת הרבנות הראשית, ותרעש הארץ זמן רב,

והנה הרב אליישיב והנשמעים לדבריו, עושים מפסקיו של אותו גאון הרב גורן, קרדום לחפור בו, בורות וקברים לכלל ישראל, בגלל שיקולים פוליטים צרי עין ואופק.

מודה ועוזב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/12/2009 16:37 לינק ישיר 

[בע"ב,

איני מבינה מדוע קשה לך להאמין באמיתות הסיפור. אני מכירה באופן אישי סיפור דומה להפליא, שהתרחש בארץ לפני כ- 15 שנה. האישה, היום יהודיה לכל דבר ועניין, גויירה לבסוף, אבל למרות שהשלימה כראוי את הלימוד וההכנה שנדרשו ממנה, גיורה נדחה עד שתסכים לשתוק ולא להתלונן במשטרה. הרב, אני מניחה, פעיל עד היום כדיין.]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/12/2009 17:00 לינק ישיר 

אמשלום
קשה לי להאמין באמתות הספור כי חונכתי קצת על ערכים מודרניים, שחשוד חף מפשע כל עוד לא הוכחה אשמתו.
[אבל באישי אני חובב סיפורים פיקנטיים, לא אביע מחאה חריפה אם תספקי לי פרטים על הדיין הנ"ל.]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/12/2009 17:19 לינק ישיר 

חזקת חפות היא מושג משפטי ביסודו, ואינני רואה במה זה קשור לכאן.

האם גם את חייך האישיים והיומיומיים אתה מנהל רק לפי 'הוכחות' ודוקומנטים ברמה משפטית.

גם פושעים אמיתיים יכולים לעתים לזכות בדין, בהעדר 'הוכחות'.

ברור שאיננו יכולים להיות בטוחים במאה אחוז בשום דבר, וכבר נאמר בטוח הוא רק המוות, אבל ברמה של הגיון אנושי סביר ויומיומי, ואחרי שיצאו הקלטות, אינני רואה סיבה לפקפק בסיפור.

ההגנה היחידה ששמעתי בינתיים מצידו, זה שהיא נשלחה לפתותו. גם אם זה נכון, זה לא עוזר לו הרבה.   

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/12/2009 17:23 לינק ישיר 

אני לא מבין מה רוצים ממני.
למד לשונך לומר איני יודע.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/12/2009 18:08 לינק ישיר 

לצערי איני מבין מה הסיפור רלבנטי, אני כזכור התפטרתי מהמשרה שמינו אותי כאן בעל כרחי להיות דובר יתד נאמן יחד עם יחיאל סבר.
אם זה קשור לאמירה שלי שצריכה להיות היררכיה, ושזכותה לתקן תקנות - נא להודיע לי. כי איני מבין מה זה קשור.
באופן נורמלי רב שהידרדר לשמוע בקול יצרו, נדחה ולא מתייחסים אליו (היה למשל בחיפה סיפור כזה על רב שכונה). זה נראה לי די מינימלי. זה שיש מטומטמים שזה לא אכפת להם, חייב להיות ענין שולי וזניח (לא שבדקתי, אבל בתוך עמי אני יושב). זה שיתד מלא מטומטמים, לא חידוש, לא טענתי שעיתון הוא חלק מההיררכיה - דיברתי על התורה ועל המצוות, ולא על פוליטיקה ורכיליויות קדושות.
לא אמרתי שאני מצדיק שום דבר שנעשה או שייעשה על ידי בן תמותה או חייזר בשם התורה הקדושה או בשם האל, וכן, אני מגנה את הפיגוע במגדלי התאומים.
ואם מישהו חושב שבגלל הסיפור של טרופר, זו סיבה שלא תהיה היררכיה, ולכן לא רק רב אחד יוכל להתחמק מעונש, אלא כל אחד כל ממונה וכל עסקן וכל בעל בלוג, כולם כולם יעשו מה שירצו, יציעו ויקבלו שוחד מיני (רק אם ירצו) או כל דבר אחר ולאף אחד לא יהיה אכפת. מה הקשר בכלל? ואולי צריך להזכיר את הסיפור של ראש ישיבת נתיב מאיר הרב קפלוביץ שהושם בכלא לעשר שנים בעקבות ביצוע אקטים מיניים בילדים? האם זה אומר שיש בעיה בהשקפתו של הרב קוק או בנוגע למאמריהם של הרב מימון וקלישר?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/12/2009 18:18 לינק ישיר 

דינו
יש לך מערכת נהדרת, חסינה בפני כל טיעון.
כפי שציינתי גם את משימתה היא לא הצליחה למלא כ"כ טוב במאתים השנים האחרונות.
וחוץ מזה, חבריך טוענים השכם והערב צאו וראו מה ביני לבין בן חמי וכשיש טיעון כלפי הצבור החרדי אתה מנפנף אותו בצורה טפלונית לחלוטין.

אני מוכן חלקית לקבל את טענותיך בתנאי שתזקוף גם את העוולות שבחברה החרדית לחובת אותם מנהיגים ומשמרים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/12/2009 18:38 לינק ישיר 

שמרן, שלום וברכה ידידי (אני מקוה שזה בסדר)

כתבת:

"עד כמה ערך ההמשכיות היהודית מצדיק את הבעיות החמורות שבחברה החרדית בת זמננו? וכפי ששב והקשה נדב שנרב: מה עם עבודת השם? מה עם כי היא חכמתם ובינתכם? ומה עם מה השם דורש ממך? ובקיצור: מה עם האמת הדתית מעבר לשרידות היהודית?"

שום דבר לא מצדיק בעיות חמורות, הבעיות זוקקות תיקון מיידי, ותיקון מבפנים, אבל שום מחאה מבחוץ לא תעשה כלום, אורטודוקסיות היא המסורת של עמנו, וגם הרבה בעיות הם מסורתיות, מדהים  לראות בתיאורים של העיירה (לא התיאורים הדמיוניים של "למעלה מן השמש", ולא המרושעים של יל"ג, אלא התמימים והאובייקטיביים, כמו "עולמו של אבא" המפורסם, "הליכה אל העבר", וכיו"ב) עד כמה כל הבעיות החמורות שקיימות היום הם שכפול של הבעיות של פעם, אולי זה בגנים?

2, ומעניין לעניין: הנה כשמרן וכאליטיסט הכופר במעמד העליון שניתן כיום לערכי החירות והשוויון ומדגיש תמורתם את ערכי התרבות והמדע, העומק והאמת, וכיוצא באלו ערכים היררכיים הכופים עצמם ומגבילים את ערכי השוויון והחירות - הריני מזדהה בעיקרון עם רוח דבריך. אך קשה לי עם הנחת המוצא של "הכל או כלום" המצוייה בדבריך: או שהמון העם הם כבשים הראויים לגדרים וסייגים כקופסאות סרדינים או שהם אינטלקטואלים צינים המאמינים בשקרים קדושים וכיו"ב.

אני לא טוען שהכל או לא כלום, אלא שצריך לשאוף להכל, ולנסות לתקן. ואם תסתכל טוב תראה כמה דברים מופלאים ותהליכים של התקדמות ותיקון קרו, בצד כל הבעיות החמורות הקיימות. חלק גדול בהשראת בעלי תשובה. אני לא מעונין לפתוח כאן דיון של שירי הלל ותשבחות לשינויים המופלאים, אבל שים לב למשל שנוצרה גישה חינוכית הרבה יותר מתקדמת, אם אני משוה את החידר בו אני למדתי, לחידר בו הבן שלי לומד, זה כמו שתשווה בית ספר בזימבבואה לבית ספר בארה"ב. והמשך התיקון מחכה להתערבות מבפנים.

מפרספקטיבה זו הרי אתה צודק בלעגך לרכלני-מציצני בח"ח ולנאורים דהכא שיצאו להגנתם. אך כאן שוב מתעוררת השאלה: וכי בגלל שגולשי בח"ח אינם יכולים להתעמק בהוויות דאריסטו ומקס וובר ובסוגיות הקוואנטים והאבולוציה הרי הם ראויים לסתימת פיות? האם אין מדרגות ביניים בין אליטיזם לבין דחיסת אנשים בקופסאות סרדינים ללא אסתטיקה ותרבות תעסוקה ראוייה לשמה? האם אליטיזם פילוסופי מצדיקה את העוני, הסגירות, הקנאות של החרדיות בת-זמננו?

מדובר במשועממים שיושבים בכולל, שילכו לעבוד, ואם משעמם להם שיכניסו טוקבקים בYNET לא ראיתי שום קהילה חילונית שצריכה ביב אשפה להתאחד בו יחדיו מדי ערב, רוצים תרבות? שיקראו ספרים.

עוני וסגירות הם בעיות חמורות שמחכות שהגאונים דכאן יציעו פתרון, בכדי לעזור ולתקן, ולא בכדי למנות את הבעיות שכל בר דעת רואה בעצמו (גם אם כשהיה בן 12 חשב ש"אצלינו הכל בסדר")

אמנם, אני לא מקשר כל כך את הדברים לשמאל הדתי, ואיני מכיר את התיאוריה בדבר הבעיות שלהם.

קול מוגרוב, כתבת:

דבריך העלו בי הרהורים נוגים . הרי דינוזאורוס אינו דוגל במיעוט חירות ושוויון על מנת לפנות מקום ליותר תרבות/מדע ועומק , אלא על מנת להשאיר על מכונה את הפרימיטיביות המפגרת של כל מיני האלטער מבני ברק שמאמינים שבעולם הבא ירתיחו אותם בסיר צ'ולנט. נראה שמרוב להט שמרני , אתה כבר מזהה בן ברית בכל מי שדוגל בדיכוי החירות והשוויון לא משנה מה המטרה, לא כן?

אני מודה לך שאתה מדבר בשמי, אשקול את דבריך. אבל בינתיים אני מעדיף להישאר בעמדה שלי שאין לה דבר עם דבריך העגומים בשמי.

ובדרך אגב, תיזתו של דינוזאורוס בדבר ערמומיותם של אותם זקנים ידועים היא סוג של תיאוריית קונספירציה . אם אתה מוכן לבלוע מספיק קש אתה יכול להאמין בכל תיאוריית קונספירציה , אבל הרבה יותר פשוט להבין שמה שרואים בעיני הבשר היא המציאות.ככל שבידינו לשפוט על פי הסימנים הגלויים לפנינו, האנשים המנהיגים את הציבור החרדי, בפרט את הציבור הליטאי , הם אולי תלמידי חכמים , אבל הם צרי אופק במידה מבהילה, אין להם שום הגות ושום מחשבה מעמיקה על היהדות , חוץ מאשר תגובות פבלוביות מותנות. שמישהו יראה לי סימן אחד גלוי לעין למחשבה מעמיקה כלשהי אצל הרב אלישיב בנושא שאינו הלכתי , לא סיפורי סבתא. הדוגמא של האלטער מבני ברק וסיר הצ'ולנט היא מאלפת.

לא דיברתי מעולם על ערמומיות, דיברתי על שאיפה לשימור ההתלהבות הדתית, ואני יודע יפה שהרב אלישיב אינו איש מחשבה, אלא איש הלכה, וזה לא רלבנטי בכלל. הוא מצא את עצמו בעמדה של מנהיג ציבור שלם, והוא עושה זאת בצורה הכי פשוטה וישירה, עליו לא תוכל לומר את כל הביקורת שנאמרה על מנהיגים קודמים וד"ל. ספר לי אתה מה היית עושה במקומו?

הסיבה למה זה הפרצוף של המנהיגים היא פשוטה, אילו הם היו אנשים חושבים , הם לא היו מגיעים למעלת גדולי הדור, או שהחברה החרדית היתה מקיאה אותם הרבה לפני כן,או שהם עצמם לא היו רוצים לעשות שקר בנפשם . זה פשוט המנגנון הידוע של הישרדות הכשירים , אין שום סיבה לחפש יותר עומק בזה .

זה נכון, שאדם שיש לו עליונות מחשבתית ועצמאות אינו יכול להיות גדול. אבל מי שמקורי מדי גם לא יכול להיות מנהל אוניברסיטה, ומי שיש לו תיאוריות עצמאיות מדי על משפט לא יכול להיות שר משפטים, הממסד תמיד דרש קונצנזוס בכל מקום.

בעל, אף אחד לא מגדיר ראשי ישיבה כמעתיקי השמועה, וכבר ציינתי שלא ראיתי אדם שיש לו שאלה בהבנת תוספות והוא פונה לרב שטינמן, אבל הייתי שמח יותר לראות את הרב שטינמן בהנהגת ציבור כל כך נפיץ, מאשר איזה גאון מעניין שכולם שואלים אותו שאלות. ניסויים עושים על שפנים, ומי שלא עושה ניסויים והולך בתמימות יחסית ובממסדיות מסורתית, הוא מתאים לתפקיד.  

בעל, לא נפנפתי שום בקורת, בכל ציבור יש את החסרונות שלו, וכל מי שאכפת לו מוזמן לעזור לתקן. אתה תיהנה אם אני אצהיר מי אשם בכל חסרון ובכל בעיה? אני לא חושב שאני יודע מי אשם, מי יכל  לעזור, מסתבר שכולם אשמים במדה זו או אחרת. לא נכנסתי בכלל לשאלה הזו של מי אשם.  

אבל מימי לא שמעתי על מי שמוכן לקבל טענה בתנאי שאני אגיד משהו? אנחנו משחקים כאן?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/12/2009 18:41 לינק ישיר 

ייתכן שהבעיה העיקרית של הציבור החרדי הוא שהם חיים אחד בתוך השני, זה אמצעי לחץ לא סביר, וכן מה שמזמין מריבות אינסופיות. הדבר הזה יתוקן לא על ידי הגדוילים, אבל הוא יכול להשתפר באמצעים שונים.
.
"אם אתה מאמין שאפשר לגלגל תאמין שאפשר לטגן".
אפשר לתקן, אבל גם אפשר לטגן! כל אחד יחליט מה הוא רוצה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/12/2009 19:18 לינק ישיר 

דינוזאורוס כתב:
 ואולי צריך להזכיר את הסיפור של ראש ישיבת נתיב מאיר הרב קפלוביץ שהושם בכלא לעשר שנים בעקבות ביצוע אקטים מיניים בילדים? האם זה אומר שיש בעיה בהשקפתו של הרב קוק או בנוגע למאמריהם של הרב מימון וקלישר?

הנ"ל היה חרדי (אומנם מזרוחניקים נאלצו לנקות אחריו).

נ.ב. זה לא אומר שאין מזרוחניקים שאינם בסדר...

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > דיוקן כותבי עכ"ח והשפעתם על החרדים/יות
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 30 31 32 ... 35 36 37 לדף הבא סך הכל 37 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.