|
|
| נשלח ב-19/1/2010 17:20 |
|
| |
הכל מתחיל מלמטה. השאלה מהי המסה של האנשים שנמאס להם ממקה שקורה, בסוף הכל יפול כמגדל קלפים.
|
|
|
|
| נשלח ב-20/1/2010 00:00 |
|
| |
סליחה, זו אינה מהפכה. להיפך.
במצב הנוכחי לא ניתן להמשיך ולגדל עוד דורות של עוני, כי עד עכשיו לפחות היה למרבית המתחתנים דירות (עוד מימי הדור שיגיע-כפיך כי תאכל אשריך וטוב לך, לא היה משפט שהומצא על ידי מישהו ש"אינו משלנו"). כיום נוצר מצב בו יש קריסה להורים עקב הצורך לחתן את ילדיהם וההורים מתחילים למרוד, אז שולחים את הילדים ליותר עוני כי את החיים הם לא יתחילו אפילו עם דירה.
ז"א רוצים כיום שאדם יתחתן בלוא שיש לו פרנסה, עם אשה שלמדה בסימנר בית יעקב ובדרך כלל אינה יוצאת עם השכלה המתאימה להכנסה נורמלית (ומי שתרצה ללמוד בדעת, לוסטיג וכד', הרי נחשבת כמי שאין לה השקפה חרדית טהורה רח"ל), לחץ חינוכי וחברתי ללדת ילדים בלי גבולות וללא מקום מגורים בטוח. התוצאה היא דרדור נוסף לעוני מחפיר (שכמובן יצריך לעשות ככל אשר יורוך ולהצביע לעסקנים הנכונים, בכדי שידאגו שהמדינה תסחט יותר מיסים מהעובדים לתמוך ב"בני-תורה").
האמת היא שפתרון יגיע יום אחד אם בית המשפט יחייב את ההורים או את המדינה בפיצויים בתביעה של מי שנמנעה ממנו השכלה כילד. זה יפתח סכר של תביעות שההורים (או המדינה) יפחדו בכלל לחשוב על חינוך לבורות.
נ.ב. גם בלי בורות ניתן לבצע שטיפת מוח, כמו בחינוך הבנות בסימנרים.
|
|
|
|
| נשלח ב-20/1/2010 05:34 |
|
| |
חינוך הבנות הוא אחד הפלאים. בת שעולה על בעלה בידיעת תנ"ך, הלכה, השקפה (חרדית), ואין לומר בהשכלה כללית ועדיין בטוחה שרצונה בבעל אברך, אין זה פלא?
|
|
|
|
| נשלח ב-20/1/2010 10:26 |
|
| |
"פתרון יגיע יום אחד אם בית המשפט יחייב את ההורים או את המדינה בפיצויים בתביעה של מי שנמנעה ממנו השכלה כילד. זה יפתח סכר של תביעות שההורים (או המדינה) יפחדו בכלל לחשוב על חינוך לבורות"
שרפ, זה דבר מפחיד
מניח אני כל חרדים שבעולם במקומם ואיני רוצה לחיות בחברה בה יש מקום להגשת תביעות כאלו.
ולא בגלל שהן לא מוצדקות או לא נכונות, אלא מפני שזה יפתח סכר של תביעות שונות ומשונות (למה לא לימדתם אותי ריקוד? למה לא נתתם לי למצות את פוטנציאל השחיה שלי?) שסופו יהיה האחדה בלתי נסבלת של החיים. כל ההורים יספקו לצאצאיהם בדיוק את אותו סל הכשרה כי מטרתם הראשית תהיה למנוע תביעות בהמשך, וכידוע כאשר זו המטרה עדיף לטעות עם כולם (שאז לא יתבעו אותך) ולא להיות הצודק היחיד.
אתה רואה את הדינמיקה הזו אצל מנהלי כספים: אם תלך נגד הזרם ותפסיד יפטרו אותך, אם תעשה מה שעושים כולם והשוק יקרוס תפסיד אולי את הפרמיות אבל משרתך תשאר כי לא יאשימו אותך בחטאי הכלל. הנוהל שאתה מציע הוא מתכון לחברה קונפורמית ומשעממת במסווה של חברה חפשית.
|
|
|
|
| נשלח ב-20/1/2010 17:01 |
|
| |
נדב,
כיחיד אתה צודק. כחברה יש בעיה.
לעיתים יש צורך לשבור את הכלים ולחתוך באיבחת חרב קשר גורדי, בשביל להתקדם.
|
|
|
|
| נשלח ב-21/1/2010 07:16 |
|
| |
לדעתי כן, אבל בתנאי שזה יבוא מרצון טהור באמת בכדי לתקן את העוול הנורא,
אבל כל זמן שהאנשים חושדים ובצדק, שכל המלחמה הדמגוגית היא בכדי לשלוח את אברכי כולל לעבוד ?
וכך אולי סוף סוף יושמד המגזר החרדי ? לזה אין סיכוי,
ההורים יהיו מוכנים להיקבר, והעיקר לא לשלוח את בניהם לעבוד,
ואם בעבודה עסקינן ?
לדעתי, שכל זמן שהחברה הכללית לא תקבל את המגזר החרדי כמו שמקבלים את כת האמיש בחו"ל ?
כלומר, כל זמן שהמגזר החרדי לא ירגיש ביטחון לשלוח את ילדיהם לעבוד בלי שהציבור הכללי ינסה לקלקל אותם ?
אין לכל זה סיכוי בכלל, להפך זה יגרום ליתר הקצנה,
|
|
|
|
| נשלח ב-21/1/2010 07:20 |
|
| |
| Kolmogorov כתב: |  | יש סיבה טובה למה מאשימים אותך במחבתיות , |
|
אפשר לקבל הסבר של המילה הזאת "מחבתיות"
תודה מראש,
|
|
|
|
| נשלח ב-21/1/2010 08:40 |
|
| |
מקס
מי מנסה לקלקל? אולי מספיר עם הפרנויה הזו. אני יכול להגיד מנסיון שמנסים ללכת לקראת העובדים הדתיים בכל תחום, החל מכשרות וכלה בבחירת בילויים. אולם, אם ישנם שיחות ודיונים ולעתים עקיצות ובדיחות (שחלקן מוצדקות) האם אי אפשר לעמוד בזה? אתה מצפה שכל חילוני יענה אמן על גחמה של כל עסקן?
מחב"ת = מחזיר בתשובה.
|
|
|
|
| נשלח ב-21/1/2010 09:15 |
|
| |
| בעלבעמיו כתב: |  | | מקס מי מנסה לקלקל? אולי מספיק עם הפרנויה הזו. אני יכול להגיד מנסיון שמנסים ללכת לקראת העובדים הדתיים בכל תחום, החל מכשרות וכלה בבחירת בילויים. אולם, אם ישנם שיחות ודיונים ולעתים עקיצות ובדיחות (שחלקן מוצדקות) האם אי אפשר לעמוד בזה? אתה מצפה שכל חילוני יענה אמן על גחמה של כל עסקן? מחב"ת = מחזיר בתשובה. |
|
צענערענע שאלה האם יש סיכוי למהפכה שמתחילה מלמטה?
אמרתי שכן, ואני חושב שהסברתי את הבעיה,
לגבי הפרנויה ?
שוב, אם ההורים ירגישו ביטחון לשלוח את ילדיהם לעבוד ? הם יעשו כך,
אין כאן שום פרנויה, עובדה היא שבחו"ל ההורים כן שולחים את ילדיהם לעבוד, בלי שום חשש,
ובארץ ההורים כן חוששים,
לגבי מחב"ת: קודם כל תודה להסבר,
עכשיו אני חייב עוד הסבר,
"קולמו" מאשים את "דינו" " יש סיבה טובה למה מאשימים אותך במחבתיות",
איפה "דינו" עוסק במחבתיות ?
האם "דינו" כותב גם בפורום של יוצאים בשאלה ???
|
|
|
|
| נשלח ב-21/1/2010 10:02 |
|
| |
הורים חוששים? מדובר באנשים נשואים מעל עשרים. בחו"ל אין חשש, באמת? אלא בארץ יש התחושה שהכל צריך להיות על טהרת הקדש. לא שמעתי על הורה בחו"ל שיאמר לבנו לא לנסוע ברכבת התחתית כי יש בה גויים ונשים.
|
|
|
|
| נשלח ב-21/1/2010 15:46 |
|
| |
| maxmen כתב: |  | לגבי הפרנויה ?
שוב, אם ההורים ירגישו ביטחון לשלוח את ילדיהם לעבוד ? הם יעשו כך,
אין כאן שום פרנויה, עובדה היא שבחו"ל ההורים כן שולחים את ילדיהם לעבוד, בלי שום חשש,
ובארץ ההורים כן חוששים,
|
|
אמור מעתה, מהי הגדרת "חרדי"
בחו"ל חרד לדבר ה'.
בארץ ישראל לוקה במחלת החרדה.
|
|
|
|
| נשלח ב-21/1/2010 17:00 |
|
| |
| בעלבעמיו כתב: |  | הורים חוששים? מדובר באנשים נשואים מעל עשרים. בחו"ל אין חשש, באמת? אלא בארץ יש התחושה שהכל צריך להיות על טהרת הקדש. לא שמעתי על הורה בחו"ל שיאמר לבנו לא לנסוע ברכבת התחתית כי יש בה גויים ונשים. |
|
אנחנו דנים עכשיו למה ההורים מוסרים את נפשם לתת לילדיהם דירות,
מה משנה הגיל ?
תשמע צדיק
בחו"ל אפשר לגלוש באינטרנט בלי לחשוש,
כאן בארץ תגלוש באתר כמו ויקיפדיה שהם אמורים להיות כמו בחו"ל, אבל כאן הם צריכים להיות אנטרסנטי,
אתה מעוניין לקרוא מדע אתה גולש להידען, ומה אתה מקבל ?
אתה גולש לאתר חרדי לגמרי ?
ומאשימים אותך במחבתיות,
אנא ממך,
|
|
|
|
| נשלח ב-21/1/2010 17:11 |
|
| |
מקס לא ירדתי לעומק דעתך.
|
|
|
|
| נשלח ב-21/1/2010 17:24 |
|
| |
| בעלבעמיו כתב: |  | | מקס
לא ירדתי לעומק דעתך. |
|
אין כאן שום עומק,
אני טוען שאנחנו כהורים שכן היו רוצים לתת לילדינו לעבוד,
בארץ ? אני מבין את ההורים ומבין את חרדתם,
וכתבתי לך דוגמא מי גלישה לאינטרנט, (דווקא לדברי עברית, שזה השפה היחידה שלהם)
אני לא חושב שכתבתי משהו עמוק,
|
|
|
|
|
| נשלח ב-21/1/2010 17:45 |
|
| |
הסיבה הראשונית שלא עובדים בארץ היא כדי שלא לשרת בצבא. לאחר מכן אי העבודה הפכה לאידיאולוגיה.
הסיבה השניה היא חוסר בהשכלה רלוונטית המציבה מחסומים בפני הרוצים לצאת לעבודה, שהצליחו להתגבר על האידיאולוגיה.
המציאות היא שרק תקופה של שינוי (כולל גם עליתה של שינוי עם טומי לפיד) דרסתי, ישלח חלקים מהציבור לעבוד ובתנאים נחותים.
נ.ב. יש איזה סיכוי שחז"ל אמרו דרך ארץ קדמה לתורה, הם התכוונו לזה ברצינות ולא כסיסמה להוציא כספי תרומות ממזרוחניקים.
|
|
|
|
|