בית פורומים עצור כאן חושבים

shlomo811: "הוכחות אמפיריות לבורא"

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-20/5/2007 13:32 לינק ישיר 

יא) 

יוצא מיזה כיון שאנו משתמשים בערכים קבועים,אנו נלמד על האל שגם הוא קבוע
כלומר אין הוא משתנה כלל וכלל(תרתי משמע) היה הווה עתיד,כביכול אלוהים סטטי
אין בו שינוי כללל והוא האמת המוחלטת,כפי שהגדיר הרמב"ם
אך ישנו כאן פרדוקס כדי להבין מי הוא האל,אנו חושבים לפעמים על תחילת הזמן
ויוצא מזה שלאלוהים אין לזמן ערך מבחינתו,כלומר האם האל הוא שברא את העולם?
כלומר יש כאן נקודת התחלה במובן שאלוהים הוא קבוע,וזה הפרדוקס,מי ברא את העולם?
יוצא מזה,שאין אנו יכולים לדבר כלל על האלוהים,והתבונה שיש באדם,אינה מעידה עליו,אם העולם אינו קדמון. 

כאן אנו צריכים כדי להבין מה האדם יכול לומר על אלוהים,אנו זקוקים לגילוי מהשמיים

קרי גילוי מהשמיים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/5/2007 13:56 לינק ישיר 

אמביוולנטיות,בין האל לאדם,עד מותו
האדם עליו לשאוף  לערכים קבועים אמיתיים עד יום מותו ועליו ללמוד להכירם .

מה נוכל עוד ללמוד על ערכים קבועים אמיתיים?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/5/2007 14:11 לינק ישיר 

הערה:
מכיוון שלאלוהים אין לזמן אין ערך(עבר הווה עתיד),העולם מחוייב המציאות להיות מחודש
כלומר נברא.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/5/2007 14:30 לינק ישיר 

תיקונים
התבונה אינה מעידהה עליו אם העולם קדמון....לכאורה היה זה פרדוקס....רק לכאורה...

אך אין כאן פרדוקס כלל,העולם נברא.

ברוך ה' לעולם ועד.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/7/2007 15:14 לינק ישיר 

פרופסור אתאיסט לפילוסופיה מרצה לכיתתו על הבעיה שיש למדע עם האל הכל-יכול. הוא מבקש מאחד מתלמידיו החדשים לעמוד

הפרופסור: אתה מאמין באלוהים?

הסטודנט: בהחלט, אדוני.

הפרופסור: האם אלוהים הוא טוב?

הסטודנט: בוודאי.

הפרופסור: האם אלוהים הוא כל-יכול?

הסטודנט: כן.

הפרופסור: אחי מת מסרטן למרות שהוא התפלל לאלוהים לרפא אותו. רובנו היינו מנסים לעזור לאחרים חולים, אבל אלוהים לא. איך זה מראה שהוא טוב?

(הסטודנט שותק)

הפרופסור: אינך יכול לענות, נכון? בוא נתחיל שוב. האם אלוהים טוב?

הפרופסור: האם השטן טוב?

הסטודנט: לא.

הפרופסור: מאיפה הגיע השטן?

הסטודנט: מ... אלוהים...

הפרופסור: נכון. אמור לי, בני, האם יש רוע בעולם?

הפרופסור: הרוע נמצא בכל מקום, לא כן? ואלוהים ברא הכל, נכון?

הפרופסור: אז מי ברא את הרוע?

(הסטודנט לא עונה)

הפרופסור: האם יש מחלות? חוסר מוסריות? שנאה? כיעור? כל הדברים הללו קיימים בעולם, נכון?

הסטודנט: כן, אדוני.

הפרופסור: אז מי ברא אותם?

(הסטודנט לא עונה)

הפרופסור: המדע אומר שיש לך חמישה חושים בהם אתה משתמש לזהות ולשרת את העולם סביבך. אמור לי, בני, האם ראית את אלוהים?

הסטודנט: לא, אדוני.

הפרופסור: שמעת אותו?

הסטודנט: לא, אדוני.

הפרופסור: האם אי פעם הרגשת את אלוהים, טעמת אותו, הרחת אותו? האם היתה לך תפיסה חושית כלשהי של אלוהים?

הסטודנט: לא, אדוני, לצערי לא.

הפרופסור: אך אתה עדיין מאמין בו?

הפרופסור: בהתאם לנוהלי בדיקה אמפיריים וניתנים למדידה, המדע אומר שאלוהים אינו קיים. מה יש לך להגיד על זה, בני?

הסטודנט: יש לי רק את האמונה שלי.

הפרופסור: כן, האמונה. וזו הבעיה שיש למדע.

הסטודנט: פרופסור, האם יש דבר כזה "חום"?

הפרופסור: כן.

הסטודנט: והאם יש דבר כזה "קור"?

הפרופסור: כן.

הסטודנט: לא, אדוני, אין דבר כזה.

(הכיתה משתתקת)

הסטודנט: אדוני, יש הרבה סוגים של חום, סופר-חום, מגה-חום, חום לבן או קצת חום, אבל אין דבר כזה שנקרא "קור". אנחנו יכולים לחמם 458 מעלות מתחת לאפס, מה שיהיה חסר חום, אבל אי אפשר לרדת מתחת לכך. "קור" הוא רק מילה בה אנחנו מתארים את העדרו של החום. אי אפשר למדוד קור. חום הוא אנרגיה. קור הוא לא ההיפך מחום, רק העדרו.

(דממה מוחלטת בכיתה)

הסטודנט: מה עם חושך, פרופסור? יש דבר כזה "חושך"?

הפרופסור: כן. מהו הלילה אם לא חושך?

הסטודנט: טעית שוב, אדוני. החושך הוא העדרו של משהו. יכול להיות לך אור חלש, אור רגיל, אור בוהק, אור מהבהב... אבל אם אין לך אור באופן רצוף, אין לך כלום, וזה נקרא "חושך", לא כן? במציאות, החושך אינו קיים. אם הוא היה קיים, היית יכול לעשות אותו יותר חשוך, נכון?

הפרופסור: אז מה הטענה שלך, בחור צעיר?

הסטודנט: אדוני, הטענה שלי היא שהנחת היסוד הפילוסופית שלך פגומה.

הפרופסור: פגומה? אתה יכול להסביר?

הסטודנט: אתה עובד מתוך הנחת יסוד של דואליות. אתה טוען שיש חיים ויש מוות, אלוהים רע ואלוהים טוב. אתה רואה את מושג האלוהים כמשהו סופי, משהו שאתה יכול למדוד. אדוני, המדע לא מסוגל להסביר אפילו מחשבה. הוא משתמש בחשמל ומגנטיות אבל מעולם לא ראה, ובוודאי שלא הבין לחלוטין, אף אחד מהם. לראות את המוות כהופכי לחיים משמעו להתעלם מהעובדה שהמוות לא יכול להתקיים כישות עצמאית. מוות אינו ההיפך לחיים, רק העדרם. עכשיו אמור לי, פרופסור, האם אתה מלמד את תלמידיך שהם התפתחו מהקוף?

הפרופסור: אם אתה מתייחס לתהליכי האבולוציה הטבעיים, כן, בהחלט.

הסטודנט: האם אי פעם ראית אבולוציה במו-עיניך, פרופסור?

(הפרופסור מניע בראשו בחיוך כשהוא מבין לאן הטיעון מוביל)

הסטודנט: מאחר ואיש מעולם לא ראה את תהליך האבולוציה בפעולה ואינו יכול להוכיח כי הוא ממשיך להתרחש, האם אינך מלמד בעצם דיעה, אדוני? האם אתה איש מדע או מטיף?

(הכיתה כולה גועשת)

הסטודנט: האם מישהו בכיתה ראה פעם את מוחו של הפרופסור?

(הכיתה רועמת בצחוק)

הסטודנט: האם מישהו שמע את מוחו של הפרופסור, חש אותו, נגע בו, הריח אותו? אף אחד... אזי בהתאם לנוהלי בדיקה אמפיריים וניתנים למדידה, המדע אומר שאין לך מוח, אדוני. ועם כל הכבוד, איך אתה רוצה שנבטח בהרצאותיך?

(הכיתה שקטה. הפרופסור בוהה בסטודנט)

הפרופסור: אני מניח שתצטרך להאמין להן, בני.

הסטודנט: זהו זה, אדוני. הקשר בין האדם לאלוהים הוא האמונה.

... ויש האומרים שאותו סטודנט היה אלברט איינשטיין...

בלוגר אחד 

בעלבעמיו:

איך הסטודנט תרץ את בעיית הרוע?
ואם הסטודנט הוא אלברט איינשטיין, אזי הוא ממילא האמין בסגנון של שפינוזה.

תוקן על ידי עצכח ב- 24/07/2007 15:14:06

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/10/2008 19:41 לינק ישיר 

מה מקומו של אלוהים במדע?
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3608226,00.html

בברכה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/10/2008 21:00 לינק ישיר 

mdabraham כתב:
ספרן,
זוהי ממש פנינה מרעישה. האם לדעתך החיי"א קרא את ה'ביקורת' הראשונה, או לפחות שמע תיאור שיטתי של תוכנה? שאל"כ כיצד החליט שדברי החכם מטור מלכא (=קניגסברג) אכן תקפים? הרי יש לא מעט שכתבו שאין הוכחות ושהם אינם מאמינים בקיומו של אלוקים.

אין שום צורך להניח שהחיי אדם קרא את קאנט. את ידיעתו זו עליו יכול היה בקלות לקבל מספר "הברית" של ר' פנחס הורביץ.
וז"ל (חלק א מאמר יא פרק ג):
בזמננו זה קם חכם מופלא ומפורסם גדול (קאנט) ועקר כל יסודותיהם של הפילוסופים פרץ גדריהם נתץ ושבר עמודיהם ואדניהם הרס ולא חמל וחבר ספר הפלא ופלא לדכא תחת רגליו כל אשיותיהם וכבר נדפס ספרו ונתפשט בכל העולם ואין פה להשיב על דבריו ואין עומד בפניו, ואתה תחזה מענינו וספרו במקום אחר כי מדי דברי בו זכור אזכרנו עוד (במאמר כ' פ' כ"ה חלק זה) ותראנו משם, ובכן ראוי למעט בלמוד אלה הדברים ואיש כי יפליא ויפליג בהם ויבלה זמנו להעמיק בם יורש תרתי גיהנם.
(ובמאמר כ פרק כח:)
מודעת זאת בכל הארץ כי בשנת ה' אלפים תקמ"א למספר בני ישראל קם בין חכמי פילוסופי האומות איש חכם מאד ואדם יפיק תבונה גדולה בעיר (קעניגסבורג) אשר בפרייסין המדינה חרוץ ושנון וחריף (קאנט) שמו וחיבר ספר מופלג בחכמה ועמוק עמוק וזה הספר מפורסם מאד ושמעו הולך בכל המדינות, וכתב בראשית ספרו שהוא קורא הדורות מראש (אריסטו) וכל הפילוסופים הקודמים אליו וגם לאחרונים ופילוסופי הדור הזה לכלם בשם יקרא שיבואו ויגידו לו מה חדשו בחקירתם ובכל מופתיהם העיוניי במה שאחר הטבע הנקרא (מעטאפיזיק) ומה שעלה במוסכם אצל כלם במופתים גדולים לאמת שאין אחריו ספק יגישו אליו והוא רוצה להביא עליו מופת לסתור כי הלא יתעו חורשי מופתי עיוניים כלם, ואם כן מה הועילו חכמים בכל חכמתם העיוניית באותות ובמופתים, וכך הוא אומר בו בספרו על ספרי הפילוסוף הגדול (וואלף) ופילוסוף המפורסם (לייבניץ) אשר המה היותר מפורסמים שבפילוסופי האחרונים שהמה בנו בנינים כמעשה צעצועים כאשר יבנו הילדים רכים על השולחן מנייר או פספסין הנקרא (קארטין) אשר תדפנו רוח פי איש, הא חדא:
עוד כתב בראשית ספרו ד' דברים ואלו הן. א) מציאות האל. ב) חידוש העולם. ג) שכל המורכבים מורכבים מחלקים פשוטים. ד) שיש לסיבות ומסובבים אשר בעולם דבר חוצה להם הגורם זה:
ועל כל אחד מד' אלה נותן מופת ממופתי הפילוסופים שכן הוא, ואחר כך חוזר ונותן גם כן מופת על הפכו של כל אחד ואחד, וכותב בזה הלשון התקבצו והתאספו יחד כל הפילוסופים אשר בכל הארץ ובכל העמים והמתיקו סוד לסתור אחד מאלה שמונה מופתים שלי, ואם היות כי רבים קמים עליו מן הפילוסופים מחמת הבושה המגיע להם ולכל חכמתם, בכל זאת עדיין לא יכלו לנגוע כחוט השערה בח' מופתיו וילאו למצא הפתח והדרך לסתור איזה מופת, והוא כותב בעצמו בזה הלשון ראו אנכי נותן לפניכם היום מופת על דבר והפכו ארבעה פעמים וכלם חזקים כראי מוצק, מוכח מזה והוברר הדבר שאין ממש בשום מופת נקנה אשר לפילוסופים ובכל אותותם העיוניים וכלם ישא רוח:
(אקוה כי אין בציטוט ארוך זה משום הפרה של חוקת הפורום)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/10/2008 21:13 לינק ישיר 

מרחביה, גם על החזו"א שכתב בשולי עליות אליהו ע"מ שנאמר שם שהפילוסופיה לא היתה אלא עמל פה עד שצרפה קאנט, "ועד בכלל" (הובא בקוב"א) שח לי בן ביתו הסופר חיים גראדה, שהחזו"א הכיר את קאנט רק מספר הברית.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/10/2008 21:29 לינק ישיר 

אם כך, לא פלא שזהו המשפט שחרץ... (בקוב"א ח"א, מדומני איגרת ר"ט או רי"א).
רק תיקון קטן- הגליון ההוא הוא לא על עליות אליהו אלא כפה"נ על ספר "תולדות הפוסקים" (חונס).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/10/2008 00:09 לינק ישיר 

תסלחו לי לרגע, כן?
נתקלתי בדיון שלכם הזה, ולא יכולתי שלא לכתוב כאן את הערתי, אפילו נרשמתי במיוחד ל"הייד פארק" בשביל זה.
מכיוון שברור לי שאין טעם לנסות ולהסביר כאן את תולדות הפילוסופיה והמדע ב- 900 השנים האחרונות בהודעה יחידה, אציין רק שמי שה"הוכחות" בדיון הזה עשו עליו רושם, עדיף שישכח את מה כל שקרא פה ויאמר פשוט "אני יודע שיש בורא- כי אני מאמין שיש בורא" לא פחות ולא יותר.
נ.ב. אפילו כותרת האשכול לא מוסיפה כבוד לפורום: אמפירי=נסיוני, באמצעות מדידות. אני מתאר לעצמי שאף אחד כאן לא מאמין חלילה שניתן להוכיח את מציאות הבורא באמצעות מדידות (ואם כן, אוי לנו ואבוי לנו).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/10/2008 05:24 לינק ישיר 

לרגל
זה בסדר, תתרגם: "אמפריוני נא בזאת " והכל יבא על מקומו בשלום.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/10/2008 13:27 לינק ישיר 

אלקים שניתן להוכחה אמפירית הוא לא אלקים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/10/2008 13:42 לינק ישיר 

אולי יש אפשרות להעתיק לכאן את שירו בנושא, של המשורר היידי יעקב גלאטשטיין בתרגום בנימין הרשב "רבי נחמן מברסלב אל סופרו" ?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/10/2008 15:49 לינק ישיר 

[ספרן,

מצאתי חלק מן השיר (מקור ותרגום) כאן  (אני מתנצלת על איכות ההעתקה)- 

תוקן על ידי אמשלום ב- 17/10/2008 15:48:48

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/10/2008 16:04 לינק ישיר 

תודה על ההשתדלות. השיר המלא מצוי בספרו של הרשב "משורר בניו יורק" הקיבוץ המאוחד 1990, או במהדורתו מאוחרת "שירת היחיד בניו יורק" כרמל 2002. מי שהספר ברשותו מוזמן לסרוק.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > shlomo811: "הוכחות אמפיריות לבורא"
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 לדף הבא סך הכל 5 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.