בית פורומים עצור כאן חושבים

האם הפורום כבר מיצה את עצמו?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-21/7/2003 06:50 לינק ישיר 

ומי אמר שהפלפולים לא מיצו עצמם?

לדעתי הבעי' של הפורום הוא שאצל רוב הצופים והכותבים, הפורום אינו אלא בבחינת פרפראות, שהם מגיבים ושואלים בין עיסוק לעיסוק כאשר יש להם עודף של פנאי, אך אינם יכולים להקדיש זמן רב לכתוב ולחשוב בנושאים הנידונים.

מאידך, הנושאים המועלים דורשים כתיבה רצינית ומושקעת.

השלב הבסיסי של בירור נושאים יסודיים, כבר נעשה כאן משני צדדי המתרס, אך לדון על הנושאים בצורה עמוקה יותר, אין הפורום ראוי לכך.

בא נאמר שמי שיש לו נושא רציני, והוא סופר וכותב רציני, מדוע יכתוב כאן ולא בבמה רשמית.

אלא אם כן מדובר באנוסי התבונה שממש חיים, חיים כפולים בבחינת דו פרצופים, שבאין ברירה רק כאן יכולים להתבטאות. אולם לגבי רוב, הרי המסורתיים אין להם מה להסתיר ותוכם כברם, ואילו המחדשים, נראה שרק מעטים הם שמשום נסיבות חיצוניות וחברתיות ותרבתיות, אין להם היכולם להתבטאות רק כאן, אך לרובם (?) יש להם אפיקים אחרים.

ולמה שיכתבו כאן דוקא?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/7/2003 07:13 לינק ישיר 

הרי לך אני שאני מסורתי (אמנם?) ועם כל זה במקום שאני חי א"א להתבטאות אפילו בדברים אלו, פשוט אין עם מי. כאן יש לכה"פ חולקים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/7/2003 07:54 לינק ישיר 

מסתברא,

ישנה אפשרות שלישית, והיא של סופרים ומחברים המשתמשים בפורום כסדן לעיבוד ראשוני של החומר.

מגוון הדעות והתגובות עוזר ללבן ולחדד את הנושא הנדון, הכל נשמר, ונלמד שנית, לקראת כתיבה מסודרת.

זו דרכם בקודש של כמה מגאוני הפורום שליט"א, וכך עושה גם עבדך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/7/2003 08:07 לינק ישיר 

באראפארקר?

אתה איש בורופרק ואין לך בעיר גדולה זו מלאה חכמים וסופרים, מקובלים שאינם מקובלים עם מי לשוחח על הנושאים שמענינים אותך? אתה כנראה איש בודד.

וגם במונסי ובוויליאמסבורג, יש ויש.

והאיני מוסר מודעה, שאין כאן הצעה כל לסגור את הפורום, אלא העלאת דיון על רמת תכני הפורום, האם מחדשים כאן או מדשדשים ואין כאן אלא מיחזור.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/7/2003 15:07 לינק ישיר 

אקדמאי,

אשריך, מצאת סיבה מספיק טובה להשתתפותך כאן, בהצלחה.
לי יש סיבה יותר טובה, אני אשה!

ומסתברא , אתה צודק הדשדוש והמיחזור בנסיון להוכיח את אמיתות התורה דרך הקבלה מיצה את עצמו!

ואגב, מריפרוף קל באשכולות מסוימים, מסתבר שחודשו לך דברים רבים, ביניהם מושגים פשוטים ביהדות!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/7/2003 16:00 לינק ישיר 

מחדשים, מדשדשים וממחזרים ועם כל זה מבהירים ומבררים וכפי שהעיר אקדמאי!

אלא הניחו לו ותיתיה ליה למסתברא המעורר בדרכו של רבי עקיבא שעורר את תלמידיו הנרדמים, על ידי שאלתו: "ומה ראתה אסתר למלוך על שבע ועשרים ומאה מדינה".

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/7/2003 17:25 לינק ישיר 

איקה,

תודה, מה הייתי עושה בלעדייך, אלמלא הציטוטים שלך מהרמב"ם והח' פרקים (שפשוט לא ידעתי כי החרדים הגברים אינם לומדם אותם) הייתי מזמן שוקע בבוץ הפרימטיביות והכפירה. ממש הפורום הציל אותי ואת המצילה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/7/2003 18:46 לינק ישיר 

הבעיה של הפורום היא הבעיה של כל אימפריה.. ברגע שהיא גודלת יותר מדי היא בבעיה.. עצם ההצלחה מנבאת בבירור את הכישלון... והסיבה פשוטה. כשהאימפריה גודלת, יש יותר תושבים, יותר אנשים, נעשה יותר מדי מסובך לנהלה, אין אפשרות לעשות זאת בשלטון מרכזי, וכן הלאה....

כבר מפורסמת במחקר ההיסטורי דוגמת עלייתו ונפילתו של השוק הידוע בעפולה.. (נלמד במוסדות החשובים באקדמיה יחד עם נפילת ההיסטוריה הרומית, ותיאוריות שונות של המפץ הגדול)....

היה היה בעפולה שוק בימי שני וחמישי שבו באו חקלאים מהאיזור למכור חסה ועגבניות... ראה הציבור כי טוב, השוק גדל, באו יותר אנשים, באו יותר חנויות..פתחו הלבשה וקונפקציה, רהיטים, וכו' וכו'.. והשוק נשבר.. כי אין בעפולה כוח שוק כמו בנינוה...

ולהבדיל, כך קרה לפורום שלנו.. באו כותבים אינטיליגנטיים, כתבו דברים עוד יותר אינטיליגנטיים.. וכו' וכו'...

הפיתרון? משטר פדרלי...
לא פורום אחד אלא כמה פורומים של עצור כאן חושבים הקשורים ביניהם בצורה רופפת יחסית... במעין פדרציה... אחד מוקדש למאמרים, השני ביקורת ספרים, השלישי בקורת החברה החרדית.. (בזה חזקים פה רוב הכותבים בעילום שם...)

עלינו להחליט אם אנו בעד מימשל פדרלי או בעד נפילת האימפריה.............

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/7/2003 19:14 לינק ישיר 

מסתברא

אנא סלח לי, אני בתמימותי חשבתי שהגברים החרדים לא לומדים את ח' פרקים, ואת ה"מורה".

רק עוד שאלה קטנה? האם ה"מורה נבוכים הוא בסט סיילר, כמו ספר הזוהר?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/7/2003 20:09 לינק ישיר 

לא, מחוץ לפורום זה אף אחד לא שמע ולא קרא בהם ועליהם. הודות לנוכחתיך (ולמיימוני) אנו יודעים עליהם.

כה לחי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/7/2003 06:03 לינק ישיר 

נוצר פה מושג חדש: יהירות וירטואלית!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/8/2011 08:45 לינק ישיר 

מוקפץ לעיונכם, מלפני 8 שנים.
אין חדש תחת השמש.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/8/2011 09:17 לינק ישיר 

ועל זה נאמר

קהלת פרק ז    (י) אַל תֹּאמַר מֶה הָיָה שֶׁהַיָּמִים הָרִאשֹׁנִים הָיוּ טוֹבִים מֵאֵלֶּה כִּי לֹא מֵחָכְמָה שָׁאַלְתָּ עַל זֶה:

הכוונה לאורך ולרוחב כל הדרך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/8/2011 10:03 לינק ישיר 

ירוחם,

גם אם ניתן כמובן לאמץ או לדחות רעיונות שונים שהועלו כאן בימים ראשונים, נראה שהחשיבה מן היסוד והמקוריות איפיינו אותם יותר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/8/2011 10:04 לינק ישיר 

ספרן
בגלל שהם היו ימים ראשונים.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > האם הפורום כבר מיצה את עצמו?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 לדף הבא סך הכל 4 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.