דרושת הגאב''ד והודעת מינוי מנה'מ
מורי ורבותי
בוש ונכלם עומד אני לפניכם תלמידי הסמינר לרבנים (ותודה למסתברא עבור ההברקה) דנן על כי מנעתי ממכם את הצרמוני ועל כי כבשתי את תוכחתי מאותו היום המר והנמהר בו עזב אותנו אפריים לייב בלי להפרד בנימוס הראוי מהמרא דאתרא (אם כי השמועות טוענות שהוא עדיין על תקן צופה פסיבי).
קול ענות חלושה אנוכי שומע על כי עזבתי את צאן מרעיתי לאנחות. ויאמר כי לא כן פני הדברים.
הריני מוסר מודעה בזאת כי הנני קורא בעיון רב את דברי התורה הנכתבים על ידי ציבור החברים והחברות. למרות שאיני מקבל את כל הדברים הנאמרים כאן כמושכלות ראשונות, הרי שהם מעלים נקודות חשובות ומתווים כיוון חשיבה מרענן. יתר על כן, אני דן בשאלות המועלות כאן עם ידידי ומשתמש בהם לשיעורי בבית מדרש לא וירטואלי.
אמנם בקוראי את פניני החוכמה המתגוללות בחוצות פורומינו, תוקפני יצר התגובה. אך דא עקא, שכלי הדל אינו מגיע לקרסולי היושבים כאן, ועטי אינה מהירה כמקלדתו של מימוני, ועל כן אין באפשרותי לעלות מיד על מחשבותיי על מסכי קהילתנו. מוסיפה לכך העובדה כי מחשבי הנייד אינו דובר עברית. על כן נוהג אני לקרוא את דברי החוכמה בעיון ולרשום לי הערות כרטיסים שמפוזרים בכל פינות חדר העבודה שלי בתקווה שיום אחד יצטרפו לכלל דרשה מגובשת, ברם סגנון העבודה האיטי שלי אינו מאפשר הנפקת דרשות בקצבו של מימוני. יתר על כן, טרדות המשפוחה, הפרנוסה, ומס הכנוסה אינם מותירים לי זמן רב.
בזמן שאני מקדיש לפורום, עלי לטפל בעניני דרבון כותבים, פוליטיקע, ומחיקות, דיפלומטייע, התחנפויות, התנצלויות וכו'.
בשיחות עם מועצת ותיקי הפורום עלה הצורך ביד מכוונת נוספת אשר תדאג לאיזון הנכון בין שימור רמת הפורום, ובין רצוננו לגוון את נושאי הדיון והמשתתפים.
כמשה רבינו אשר בכל דור ודור, גמרתי אומר למנות תחתי שרי אלפים ושרי מאות. לאחר התייעצות עם עמיתי, פניתי לווטו ולמוייש'לה בבקשה כי יטו שכם ויסייעו בהנהלת הפורום. בנוסף לכך פניתי למספר חברים נוספים בכדי לתת יצוג לכלל האסכולות הבאות לידי ביטוי בפורום זה. למרות מאמציי לשילובם, הרי שהם סרבו מסיבותיהם שלהם.
בשם חברי הפורום לדורותיו, המשתתפים האקטיבים, כל חברי בח''ח הפסיבים, מסורתניים, ליבוציאנים, קרטזיאנים, פוסט מודרניסטים, פמיניסטיות, חסידי גור ובראשם מירר/ר.ל.ן/ ו/או הישות, ובשם המימונית, הריני משגר את ברכותיי החמות למשמרת הנכנסת ומאחל לכם ברכה במשימתכם.
בימים הבאים, אנו מצפים לדרשות הכתרה של חברי ההנהלה הנכנסים.
--------------------------------------------------------------------------
את המוסער שמוע'ס שלי אני מייחד הפעם למסתברא
האם הפורום מיצה את עצמו?
Bight your tounge!!!!!
למרות האג'נדה האישית של כמה מחברי הפורום, מטרתו של פורום זה אינו בירורו הסופי של נושא זה או אחר, אלא קידומו של שיח תורני/חברתי מפרה בסגנון מסוים. כנגזר מטבעם של דיונים מעמיקים בענינים בהם עוסק זה, מספר נושאי יסוד עולים במחזוריות. למרות אי יכולתם של משתתפי הפורום לגשר בין הפערים, הרי שבכל סיבוב למדים הצופים על היבט נוסף בגישה אלמונית או פלמונית.
כל זמן שהנך לומד תורה, מעוניין לשתף את הציבור בהגיגך ותובנותיך וללמוד מאחרים, הרי שהפורום לא מיצה את עצמו. רק לפני מספר דקות קבלתי אי מייל מאברך כולל ליטאי בתגובה לשיחה שקיימנו בעקבות מאמרך בעניין הפרשיות שאותו אשלח לך אי''ה מחר.
אני באופן אישי לומד כל הזמן מכתיבת כל המשתתפים דנן ויכול להעיד כי היא תרמה ותורמת לי רבות. יתר על כן, פורום זה מספק הזדמנות נדירה ליצירת קשר בין מגזרי ויעידו התכתובות האישיות והידידויות העמוקות שנרקמו בפורום זה. אני לדוגמא הקטן נסעתי רבות על פני חמישה יבשות ופגשתי בחסידי חב''ד רבים ואשר התרשמותי מהם יצרה אצלי רושם מסוים. היכרותי הוירטואלית אתך ועם להעיר, חלמישצור, והלבן גרמה לי לשקול מחדש את התרשמותי הכוללנית ולנסות ולהבין זרם חשוב זה מזוית אחרת.
אודה ואבוש כי לעיתים רמת הפורום יורדת, אך זהו דרכו של בית מדרש דינמי. ולכל המתאוננים באשר הם שם, הריני אומר כי חושך לא מגרשים במקלות אלא באור. בהקשרנו אנו יש לאמר ברורות כי רמת הפורום לא תעלה על ידי שתיקה וירידה אל המחתרת, אלא עלי ידי ''נשיאה בעול'' והוספת אשכולות והערות ברמה גבוהה.
אני כבר מצפה תשובת המשקל ממך, ואי'ה אפנה אליך בתיבה האישית בענין.
------------------------------------------
בענין אשכול גור אין לי הרבה מה להוסיף
אין ספק שלמדנו הרבה על גור, על אלימותה, ועל שבריריות חופש הדיבור.
חתימת ידה של הגב' מירר היא די ברורה. לרוע מזלה נסיונותיה להסתיר את זהותה האמיתית וקשריה המוזרים עם שכנתה היו פתטים.
אני בהחלט מתכונן לשחזר את ההודעות שנמחקו לאחר בחינה מעמיקה של ההודעות המחוקות. בנוסף לכך, הפרשה עוררה אותי לחשיבות ונחיצות אתר אינטרנט עצמאי. אני תקווה כי הנושא יעלה בהזדמנות הראשונה על שולחן הדיונים של ההנהלה המורחבת.
ולרבינו אידך גיסא אנו קוראים בקריאה נרגשת חזור בך, חזור בך, חזור בך!!!!!!!
-----------------------------------------
בשורה טובה להאי רבנן
הריני להודיע בשער בת רבים רבינו געצעל שיינפלד יערוך טיש בזמן הקרוב לחברי הפורום הותיקים והקבועים.
הזמנות ישלחו בתיבה האישית בכדי למנוע חשיפה לא רצוייה בפני אנשי לא דלא מעלי.
אני בהחלט מתכונן לחשוף את זהותי בפני חברי הפורום, אך משער אני כי רבים מהחברים יבחרו שלא לחשוף את עצמם, ועלינו לכבד את רצונם.
----------------------------------------
כלשונו של האי זקן, אחתום באמירת איך האב נישט כוח.
בקרוב נזכה לדרשות בסגנון ''מביתו של מרן נמסר''.
מקום חותם יד קודשו
תוקן על ידי - רב_סיינפלד - 18/07/2003 5:56:52
 |
|
|