בית פורומים עצור כאן חושבים

בלוגים [ושל 'חסיד מורד' תורגם לעברית]

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-26/8/2003 17:13 לינק ישיר 

הויכוח בין ה"מורד" ל"מרוצה לגמרי" בנוגע למאוכזבי הדת/החרדיות אם הם דווקא ה"בעייתיים" או הסטנדרט.

פה ושם כבר דיברו על כך בפורום. אך מהכרותי מאוכזבים די רבים, אוכל לומר על הויכוח האמור ש"אלו ואלו".

היינו שהסטנדרטי שהתחנך בבית נורמלי ללא דרישות רבות ושבחייו האישיים לא נדרש לחקירות רבות, לא ייהפך למאוכזב, כי כלל לא מעניין אותו יסודות הדת. סך הכל טוב לו בשגרתיותו והזמן שהוא שוהה עבורה בבית הכנסת אינו מחיר יקר ובפרט אם לימדו אותו איך "ליהנות" מההתעמלות האמוציונלית הכרוכה בתפילה.

המאוכזבים הם בהחלט "יוצאים מן הכלל", אבל לאו דווקא יוצאים מן הכלל במובן של "דפוקים". בוודאי שגורם חזק ליציאה מן הכלל היא חוסר ההצלחה בהשתלבות עם הזרם, אבל הסיבה אינה תמיד מחמת היות המאוכזב תת-סטנדרטי שלא הצליח [ו/או שעקב אי ההצלחה פנה למילוי תאוות].

רבים מאד [המיוצגים בפורום הזה] לא השתלבו בזרם, כי התרחקו מהזרם מלמעלה. הם בזים לזרם ולגדוליו פשוט כי הם כבר עברו אותם בהבנת הנושאים המהותיים בחיים. כך נראית גם דמותו הוירטואלית של "החסיד המורד" כפי שהיא מצטיירת מהמובא כאן.

טוב תעשה "מרוצה לגמרי" ומקהלתה לנסות להבין לנפשם של "מורדים" ו"מאוכזבים" הרציניים מאשר לנסות לטשטש את הבעיה באבק "שחור לבן"!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/8/2003 19:38 לינק ישיר 

וטו

הבעיה היא שביהדות נקבעים דברים על-פי דעת המנהיגים המצליחים למכור את שקריהם הקדושים רק לקהל התמים!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/8/2003 21:44 לינק ישיר 

וטו

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/8/2003 22:49 לינק ישיר 

וטו
גם אני מצטרף

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/8/2003 23:27 לינק ישיר 

בוגי

בכלל לא מצטרף.

תלוי אצל מי.

אולי בין הבורים.
אבל מי אומר לך לחיות ביניהם?

שומר פיו ולשונו
שומר מצרות נפשו

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/8/2003 17:51 לינק ישיר 

http://hydepark.co.il/hydepark/topic.asp?whichpage=2&topic_id=511631

עוד כמה פוסטים של מרדנות

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/8/2003 12:54 לינק ישיר 

תודה לזריחת עץ, שהסב את תשומת לבי אל הקטע על המוסיקה הקלאסית.

האמת היא שהמורד דנן קצת מקצין את המצב. כחובב מושבע של מוסיקה קלאסית, אני יכול להעיד שישנם חרדים (מעטים אמנם, ובעיקר ליטאים) שהם חובבי מוסיקה קלאסית, והם לא סובלים מכל בעיה אישית או חברתית בשל כך. בצעירותי, כשגרתי בבני ברק, אף היו לי שני שותפים לאהבתי. כמו כן אני מוכן גם להתוודות שניסיתי להדביק אחדים מחבריי החרדים לדבר ה' (כמו גם רבים מחבריי שאינם חרדים לדברו), באהבתי לאמנות זו, ומעולם לא נתקלתי בהתנגדות עקרונית, אלא לכל היותר ביחס זרות של מפגש ראשוני. בחלק מן המקרים גם הצלחתי במלאכת ההדבקה (מסית ומדיח!), ועם השנים נוכחתי לראות שישנם חרדים (מעטים, אמנם, ובעיקר ליטאים) באולמות הקונצרטים ובחנויות התקליטים. גם כאן באתרנו אני מתכתב עם חסיד שסיפר לי כי בצעירותו אהב מאוד מוסיקה קלאסית ואף הכיר יצירות רבות. נראה לי כי המורד דנן נפל על "חניוק", וזה קורה במשפחות הכי טובות, אבל אין ללמוד מכאן על הכלל.

כל זה איננו חל, כמובן, על מוסיקה ווקאלית שיש בה קול אשה ועל מוסיקה כנסייתית. על כך ראוי לפתוח אשכול חדש, בו אפשר יהיה לברר את הנושא מבחינה הלכתית, אך ברור שמרבית החרדים יחמירו בכך.

א"ג

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/8/2003 21:07 לינק ישיר 

אידך גיסא,
הוא מדבר על סאטמר וכדומה, שהם סביבתו החברתית. ונדמה לי שהוא לא מקצין בזה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/9/2003 23:10 לינק ישיר 

התקפה חריפה על סאטמר:

אם דיברתם על חילול ה'... – 8.9.03

אם הייתה דרושה הדגמה לנחשלות ולחוסר הסובלנות שעלולה לאפיין חסידים, הנה הכתבה הזו מהניו יורק פוסט:

וולפנג דופל, אחד המאבטחים שנשכרו על ידי הקהילה החרדית, אמר שתקריות יום שישי הפכו כמעט לקרב רחוב כולל.
"מאה אנשים בערך היו מעורבים בקטטה", אמר דופל.
"החרדים היו כמו חיות. הייתה התקהלות גדולה. ניסו לחטוף דברים מהידיים של אנשים כדי למנוע מהם לטלטל".
דופל אמר שבמהלך קטטה אחת, קבוצה של חסידי סאטמר "תפסה את כובע הפרווה של בחור אחד והשליכה אותו מעבר לגדר. אני חושב שהם פגעו בו והרביצו לו"
ואתמול המשיכו חסידי סאטמר להציק ולהתגרות באנשים ברחוב.

למרבה הצער, להתנהגות הזו אחראי, בפועל או בהבעת תמיכה, בשתיקה או בגלוי, הזרם המרכזי, לא אלמנטים שבשוליים. הורים מלמדים את ילדיהם הקטנים להטריד את משתמשי העירוב ולצעוק עליהם. שכנים שהכירו זה את זה שנים הפכו פתאום לאויבים המנהלים תגרות קולניות. אפילו אלו שאינם נוטים לאלימות מריעים למי שנוקט בה, וככל שאתה מחשיב את עצמך צדיק יותר, כך אתה מעריך פחות דרך ארץ אלמנטרית ודו שיח תרבותי.

מה שהכי מרגיז בהתנהגות הזו הוא הלעג לאוטוריטות ההלכתיות המכובדות שתומכות בעירוב. סאטמר מראה לבסוף את פניה האמיתיות – אין לה מושג איך ההלכה והמנהג פעלו במשך אלפיים השנה האחרונות. לרבנים היו מחלוקות גדולות בעבר, אך תמיד היה נהוג שחברי קהילה הולכים בכל העניינים אחר רבם.
הסטאמרים לא מוחים במחללי שבת. הם גם לא ממשיכים פשוט במורשת בת חמישים השנה – להציק בכל דרך ליהודים החולקים עליהם. מה שהם עושים הוא הרבה יותר גרוע. הם מעוותים את ההלכה היהודית ואת המנהג כדי שיתאימו לפילוסופיה צרת האופקים שלהם. זו לא יהדות וודאי שזו אינה חסידות. זו בריונות טהורה. הם מבטאים את דעותיהם בצורה הגסה ביותר, כמו אנרכיסטים וכמו במהומות רחוב בחלקים הברבריים של העולם.
הגיע הזמן שיהודים דתיים בכל העולם יביעו עמדה ויאמרו לחסידי סאטמר:"די והותר!". אסור לתת לאנשים האלו לעשות את היהדות ואת היהודים ללעג ולקלס. זה חילול ה' שלא יתואר.
במשך חמישים שנה הם לעגו לחכמי התורה הגדולים ביותר. הם אימצו לעצמם תרבות של אלימות ושל שנאה כלפי כל מי שאינו מקבל את פרשנותם המעוותת לתורה. הם ניהלו קרבות אכזריים ומרושעים כלפי אלו שהעזו להביע דעה שונה. ולאחרונה הם פנו למלחמות ולמאבקי כוח מכוערים, מראים בכך מי הם באמת.

אם יש חסידי סאטמר אשר מבינים שהתנהגות זו רעה, עליהם להשמיע את קולם. הם חייבים להקיץ ולקלוט שהמנטליות האספסופית הורגת אותם, ואם לא ינטשו אותה, סאטמר תשמיד עצמה מבפנים, כפי שמתחיל לקרות כבר, אבל לא לפני שתגרום נזק בלתי הפיך למארג של היהדות הדתית ולמעמדן של התורה ושל היהדות.

מבחר תגובות

אני ישנה – אתה טועה לחלוטין.
המאבטח "חושב" (זה הציטוט) שהם מכים אנשים. מה זאת אומרת – "הוא חושב". אחר יחשוב שהכאה צריכה להיראות כדי שידווחו עליה. אם אדם חושב שפלוני אלמוני הדליק סיגריה בשבת, הוא לא צריך לראות את זה ? אבל אתה – ספקן בעיני עצמך מצטט את הכתבה בלי שאלות.
חילול השם נגרם בידי חסידים שהולכים לתקשורת עם הסיפורים. כיבוס הכביסה המלוכלכת נעשה בידי אלו שרוצים להשפיל ולפגוע בכל הקהילה החסידית ולא מהססים להציג אותה לראווה לפני העולם החילוני שלא מבין.
ולעניין אין כל קשר עם חסידות, אלא עם הלכה. יש רבנים מכובדים מכל החוגים שהשמיעו התנגדות לעירוב. יותר מכך, אינך חושב שספק חילול שבת מצדיק זהירות גדולה יותר ? האם לא צריך להימנע אפילו מספק רחוק של חילול שבת ?
לגבי הטלת אימה על המטלטלים והצעקה עליהם, תסתכל בתלמוד ותראה שהאמוראים עצמם הטילו אימה גדולה הרבה יותר על אמוראים אחרים שעשו עירוב.

ד"ר משתין בקיר – אני מעריך שהבעיה היא לא "ספק חילול שבת", אלא ההליכה נגד רצון הרבי. כמה ליטאי זה לנסות לראות את התנהגות החסידים דרך הפריזמה של שולחן ערוך. האם אינכם יודעים שכל עוד הרבי אומר, "אלעס מייגמען טין" (הכול מותר לעשות). אף אחד לא מתרגש מנהיגה אחרי השקיעה בויליאמסבורג. הרי "הרבי אמר ככה לעשות" [הסאטמרים הולכים לקולא בעניין קבלת שבת ומאחרים כרבינו תם. זרח"ע]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/9/2003 23:44 לינק ישיר 

What a shame!

And those are the most ultra-orthodox!

See: http://www.hydepark.co.il/hydepark/topic.asp?topic_id=420727

And with the behavior of the neighboring Forum, what is the lesson about orthodoxy? OK I know that not all orthodox are like that, but none of the religious non-orthodox are like that, especially not as a group life which is what Judaism is about!

Maimoni, you call agressive religious behavior "yirat shamayim", well I think then that it is better to be a non-jew than to be a Homeini-Binladen kind of jew!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/9/2003 01:49 לינק ישיר 

בושנו!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/10/2003 17:37 לינק ישיר 

ונכלמנו

על סתימת פיות אנונימיות -

http://www.israblog.co.il/blogread.asp?blog=3216

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/10/2003 16:44 לינק ישיר 

קבלתי באישי:

"גם בלוג החסיד המורד נדם לאחרונה. נדמה כי קפצת למסקנה חפוזה. זה טוען כי נדם מפני פחד וזה טוען כי נדם מחוסר זמן. אבל לך תדע מהן הסיבות. יכול להיות שגם פשוט מיצו את עצמם."

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/3/2004 14:28 לינק ישיר 

http://www.anopenletter.org/

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/3/2004 18:18 לינק ישיר 

http://www.haaretz.co.il/hasite/pages/ShArtPE.jhtml?itemNo=405373&contrassID=2&subContrassID=13&sbSubContrassID=0

בברכה.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > בלוגים [ושל 'חסיד מורד' תורגם לעברית]
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 לדף הבא סך הכל 4 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.