אנשים, אני מתוודה שלא קראתי את כל התגובות שלכם (מיהרתי לבלוג) לכן לא אגיב על המאמר הספציפי מחשש שכבר נאמר.
הערה למתרגם: עבודה יפה וכוונות טובות אבל קצת עשית עוול לרבל.
מאמריו יפים ורבים (נראה לי שהוא כתב אלפי דפים!אני עברתי על עשרות ולא נגעתי בקצה הקרחון). הוא כותב על מגוון של נושאים בדיונים ממש על רמה.בינם לבין עצמם,כמעט פורום של החסידות. ובו מעלה כל נושא והוא ממש לא "אנטי" כפי שמצתייר ממה שתרגמת.שלא באשמתך.
הרבל הוא כותב ממש ממש טוב!
ובעצם כל הבלוג הוא מוקדש לכתיבה היפיפיה שלו ולא מחייב שכל מה שהוא כותב, הוא גם מרגיש.הוא בעיקר כותב!
(הערה: מה שהוא כותב שלא יכל לעבוד עקב אי ידיעת קרוא וכתוב ודאי דמיוני.א.הוא כותב אנגלית ברמה שלא היה מבייש סופר אמריקאי מהשורה הראשונה. ב.כי יש מלא מלא חסידים שעושים מלא מלא כסף בעבודה בלי לדבר כלל אנגלית. אבל יש לי אין ספור דוגמאות.)
אבל הדברים דיי נכונים (מהכרות אישית). "דיי" כי קיימות מלא אופציות כמעט בכל הקהילות שם להשאר בקהילה ולא להיות במרכז העניינים (אין מצב שהרבל לא ממש במרכז העניינים שם בחסידות) אלא להיות מהבאלעבתים החסידים ,חסיד פשוט מהקהילה ואז הכול חופשי חופשי.(יש בלאבתים שיהדות והם רחוקים מזרח ממערב אבל הם "חסידים" ולפעמים הם מקבלים יותר כבוד מהמקורבים "אם יש להם בית יפה...")
ולסיום אנסה לתרגם משפט ממאמר שהוא כתב ה"שייגעץ".
A true shaigetz is, in my definition, a believer in God and His mitzvos, who also sports a healthy dose of cynicism towards those who use Him for their business objectives. For me the appeal of the shaigetz is that he has been brought up in the repressive society of the Men in Black and yet has persevered. The true shaigetz is pragmatic enough to accept that he can never leave but astute enough to realize their way, in its current form, can never be his or His.
שייגץ אמיתי לדעתי, הוא מאמין בה' ותורתו,ובין כליו כמות בריאה של ציניות כלפי אלו שמשתמשים בה' לעסקיו הפרטיים.
שייגץ הוא אדם שגודל בחברה שחורה ומדכאת, ודבק בעקרונותיו.
שייגץ אמיתי מספיק פרגמטי לקבל את המצב שהוא לא עוזב את הסביבה שבו הוא גדל,ומספיק חכם להבין שדרכם,בצורה הנוחכי, אינה דרכו.
כמובן שיש מלא כאלו שקצים! וכן יירבו!
עכשיו שקראתי לא נותר לי אלא להביא את דבריו אלו:
זה יהיה הפוסט האחרון (בינתיים) שישילח רק למנויים, והוא פוסט הסבר.
לאחרונה מלחיץ אותי יותר ויותר סוג החשיפה הזה בבלוג, ואני כבר לא נהנה, מכיון שזו לא מצווה לכתוב בלוג, ואפילו אם הייתה זו מצווה, הרי אני איני שומר מצוות יותר, ואפילו אם הייתי שומר מצוות, גם אז אפשר לי לעבור איזו עבירה....
הריני מפסיק לכתוב על חיי וחיי החברה שאני נמצא בה.
הקש ששבר את גב הגמל היה פלוני, שכמשיח לפי תומו אמר לי, שיש בין המנויים שהעבירו את הסיסמא שקיבלו הלאה.
אז זהו, היה נחמד, ומעכשיו אתן דרור לדמיוני, וחופש לחרצובות מקלדתי, ואכתוב מדמיוני הקודח בלי להיות חייב לשקף את המציאות.
מי מכם שיחליט לא לקרוא יותר, יהיה כנראה צודק.
ולא, אין צורך לרחם עלי, זו הבחירה שלי, לחיות שם, במקום שאני צריך להתנצל על זה שאני חושב אחרת, לחיות שם במקום שאני חייב לשמור את צעדי ולסנן את מלותי, אבל אני שם, ולא אכתוב עליהם יותר. אולי.
כל טוב.
תוקן על ידי - ציקלה - 15/12/2004 22:33:48
 |
|
|