בית פורומים עצור כאן חושבים

אגדות חז"ל והדעת (מי אמר?)

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-10/8/2003 20:24 לינק ישיר 

אני מציע את שילוט הכניסה הבא:

הכניסה לחרש שוטה וקטן, אסורה.

הכניסה למי שאינו חרש שוטה וקטן, מותרת.

הכניסה למי שאינו רוצה להיות חרש שוטה וקטן, חובה.

תוקן על ידי - מוישהגרויס - 10/08/2003 20:27:49

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/8/2003 20:49 לינק ישיר 

מיימוני,

מוצאת חן הצעתו של מציץ ואולי נצרף את הדברים לאשכול העוגן "המומלצים" ונחליף את שמו ל"מודעה והמלצה"?

לאחר ששלחתי ראיתי את הודעתו של מוישה - . השלט שלו נראה יותר "קצר וקולע"!

לגבי האסכולה המכחישה את השכל כתבתי הבוקר באשכול סיווג האסכולות,
http://www.hydepark.co.il/hydepark/topic.asp?topic_id=348285&whichpage=3,
בהודעה שלפני אחרונה על ה"מאמין הסגור" וכן על "הנפתח" מהמבוא לדיאלוגים של יום.
ללא ספק זהו חילול השם הגדול ביותר [לא לשכוח שהמלאך הראשי הוא שכליאל והשכל הוא כבוד השם - כל' הראשונים]. אך יש לדון אותם לכף זכות על שאין מוחם סובל יותר מאלוקים קטנטן הירא מהשכל כביכול. [גם הסתירות שייחסת לר"נ מברסלב, אין הכוונה אלא סתירות בתפיסות האדם המפוצלות עדיין מאחר והן בערפול וראה עוד על הספקנות הודעת יהוסף ב"הוכחה האתיאיסטית",
בהודעה הרביעית.]

מעניין שישנם כאלה אשר ציטוטו של מוישה מבהיל אותם! זה זמן רב הובא בפורום ציטוט של האורחות צדיקים פרק כ"ז באותו הכיוון, הנראה "חמור יותר" מזה שהביא מוישה.

וז"ל:
ומתוך שאדם עוסק בתורה לשמה, וטורח ויגע לשם שמים, אז נעשו שתי כליותיו כשתי מעינות, ומוצא טעם והלכות מעצמו, מה שלא למד מעולם ומה שלא ניתן אפילו למשה מסיני
עכ"ל.

תוקן על ידי - ווטו1 - 10/08/2003 20:55:33

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/8/2003 18:48 לינק ישיר 

האמת אני הרבה הסתפקתי אם ליכנס עוד פעם כי כל פעם אני נכנס ורואה דברים גרועים יותר.
עכשיו אתם מכנים אותי בכינויים רק בגלל שהדעה שלי אחרת משלכם?

ולעצם העניין העיקר זה שהכל צריך להיות לפי הגדולי הדור של ימינו והרי הם החליטו שכל הדברים האלו שאתם כותבים כל היום זה לא נכון ומה יעזור כל הציטוטים ושאלתי אחד מהרבנים החשובים והסכים שכך באמת להלכה הכל צריך ללכת לפי מה שמקובל על הגדולי ישראל של היום ופשוט שהם היום נגד להגיד כך על דברי חז"ל.

תוקן על ידי - דודחיים - 11/08/2003 18:56:23

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/8/2003 18:58 לינק ישיר 

.

דוד חיים:

אנוס, רחמנא פטריי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/8/2003 19:01 לינק ישיר 

דוד חיים הנלבב

בשם הפורום, אני מתנצל בפניך אם כינו אותך כאן בכינויים.

אם הדברים שמתפרסמים אצלנו קשים לך, אולי באמת לא תגיע לכאן.
אמנם, מצידי אני שמח שאתה מבקר כאן ומעיין. אני שמח על כל שאלה והערה שלך.
למשל, אילו היית חפץ לשאול כיצד אנו מעיזים לעיין בראשונים שדבריהם אינם הולמים את מה ש*מקובל*, הייתי עונה לך שצריך עיון גדול כיצד ה*מקובל* ידחה את הברור מסברא. ואז היינו יכולים להמשיך ולדון, והיו הדברים שמחים כנתינתם בסיני...

אני מציע שתחזור אל הרב שהתייעצת עימו, ותאמר לו שהדברים שמצאת כאן מקורם ברב שמואל הנגיד, המודפס במסכת ברכות, ובעוד ראשונים. ומה אפשר לעשות שהם אומרים ההפך ממנו. אשמח לדעת מה התשובה.
אשמח גם לדעת מיהו הרב הזה, אם אין זה סוד, כמובן.

שומר פיו ולשונו
שומר מצרות נפשו

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/8/2003 19:09 לינק ישיר 

אני בפירוש אחרי שמוישה גרוס הראה את המקום אני הסתכלתי בפנים ובאמת נדהמתי לראות שם שכך כתוב והלכתי לשאול את אחד הרבנים החשובים והוא אמר לי את התשובה הזו. אם לא תזלזלו סתם אני אגיד לך מיהו שלא סתם תזלזלו אבל אני בטוח שכל רב היה אומר אותו דבר תשאל את הרב אצלכם במקום או הראש ישיבה שלך או הראש כולל ואני בטוח שהוא יגיד לך בדיוק אותו דבר.

אני לא נעלב אבל מה זה לכתוב שכאילו צריך לכתוב אזהרות לפני הכניסה ושכולם זה חרש שוטה וקטן?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/8/2003 19:40 לינק ישיר 

דוד חיים,

צפויות לך עוד הפתעות רבות.
ואני מאד ממליץ לך ולכל אדם שקורא כאלו דברים בפעם הראשונה לזכור שחשוב מכל לשמור על יישוב הדעת. לא לקפוץ למסקנות מרחיקות לכת.

דברים אלו אינם מהווים עירעור על התורה.
דברים אלו מהווים הוכחה שהתורה טעונה לימוד ובירור הרבה יותר ממה שרגילים לחשוב.
ושיש בה עומקים מפתיעים שלא שיערת תחילה.

כולנו גדלים על תפיסה שמונחלת לנו בתלמוד-תורה.
זו גישה שמוצגת לילדים, והיא הולמת ילדים.
אדם מתבגר צריך לדעת להבדיל בין הדברים שהאמין בהם בתור ילד, לבין האופן החכם, הביקורתי והשלם יותר שהוא מבין כשהוא גדל.
(יתכן גם שיחזור לאמץ את המסקנות של ילדותו כפי שהן ויתן להן צידוק פילוסופי. יש גם גישה כזו. דומה לזו יוצגה אצלנו בידי מסתברא זכור לטוב).

אבל אי אפשר להישאר ילד.

שומר פיו ולשונו
שומר מצרות נפשו

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/8/2003 20:14 לינק ישיר 

דו"ח,

כתבת שהנך בטוח שכל רב או ראש ישיבה או ראש כולל יגיד כדבריך! ובכן הרב המיימוני הגדול מהרבה רבנים, ראשי ישיבות וראשי כוללים לא אמר כך!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/8/2003 07:39 לינק ישיר 

לענין גוף הדברים, ראיתי פעם הדבר גם בוויכוח ר' יחיאל מפאריש (כמדומני שיש וויכוח ממנו עם הגלח, אני צודק?) אלא ששם כתב בצורה אחרת קצת, כי אין אנו מחוייבים להאמין האגדות כפשוטן, אבל וודאי שכל דברי חז"ל הן אמת גמור.

בפעם שראיתי את זה אמרתי לעצמי שהוא לא אמר כן רק להגלח, אבל מאן מפיס לדעת שבאמת היה ס"ל כן? וכן י"ל להרמב"ן. ומה שכתב הרמב"ן אם נאמין במלחמת בני יעקב, אינו כלל ראי' לאגדות שהובאו בש"ס כמובן.
נשאר רק דברי ר' שמואל הנגיד וצריך לעיין שם לראות אם לא כתב רק כי אין אנו מחוייבים להאמין שהדברים כפשוטם וכמו"ש בר' יחיאל, אבל לא ליתן חשמל ירוק שלא להאמין בשום דבר מ"ש חז"ל באגדותיהם, רק מה שמתקבל על הדעת.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/8/2003 08:57 לינק ישיר 

.

מדבריו של הרב מפאריס אין ללמוד דבר, שכן בשעה שעמד בויכוחו עם הכמרים והמלך, כבר עמדו ברחובות העיר עגלות מלאות בספרי תלמוד ותורה מיועדים לשריפה.

.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/8/2003 20:35 לינק ישיר 

מי יגלה עפר מעיניך רבי שמואל הנגיד!

עד שכבר יש בהיכל התהילה של מסורת ישראל ישר אינטלקטואלי כמוך, מנסים להוציא את היושר מדבריך ולהבריג בהם את ה'מקובלות'!

תודה מוישה!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/8/2003 02:28 לינק ישיר 

מה קורה כשמוציאים דברים מהקשרם?

בוא נקח דוגמה.
ר' שמואל הנגיד כתב מה שכתב, ולפי זה אין שום קדושה באגדות התלמוד?
רבינא ורב אשי החליטו לכלול גם את הגדות רבה בר בר חנה בתלמוד. למה? כדי לשעשע?
אולי סברו רבינא ורב אשי שיש בזה כוונה פנימית? ור' שמואל הנגיד חלק עליהם?
או אולי יש כוונה פנימית לדברי ר' שמואל הנגיד?

מי יגלה עפר מעינינו...

ולנושא ההצבעה:
בכל נושא תמיד אפשר למצוא יציאות לכאן או לכאן.
אני מציע ללקט ולסכם באשכול אחד, למען ישמעו ויראו:
א) כל מקום שמצאו אחד מגדולי ישראל שכתב נגד אגדות התלמוד.
ב) כל מקום שמצאו אחד מגדולי ישראל כתב נגד הזהר.
ג) כל מקום שמצאו אחד מגדולי ישראל כתב נגד הקבלה.
ד)כל מקום שמצאו אחד מגדולי ישראל כתב נגד החסידות.
ה) כל מקום שאחד מגדולי ישראל המדע המדויק שבתלמוד.
ו) כל מקום שמצאו אחד מגדולי ישראל כתב נגד כתיבת ספר דברים ע"י משה רבינו.
ז) כל מקום שמצאו אחד מגדולי ישראל כתב נגד סדר בריאת העולם כפי שמתואר בספר בראשית.

ועוד ועוד. ואחר כך לתלות את כל האמרות האלו בשער הפורום, ולכתוב:
מי שרוצה לראות עוד כאלו, שיכנס!

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-13/8/2003 02:33 לינק ישיר 

ובאותו נושא:
מי אמר?
ואף שבהלכות ת"ת מבואר דמדרש תורה שהוא ספרא וספרי וכה"ג הן בכלל שליש במשנה היינו מפני שהן הלכות וגופי התורה כמו המשנה משא"כ לימוד הרבות שהן אגדות שעל המקרא ומוסר ה' אפשר שזה נכלל בשליש במקרא.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-13/8/2003 06:55 לינק ישיר 

ר' שמואל הנגיד היה אינטלקטואלי? למה בשביל ששמו נגיד? בוגי, אתה נגיד?

תוקן על ידי - באראפארקער - 13/08/2003 6:57:34

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/8/2003 13:28 לינק ישיר 

הלבן,

הדגשתך שכאילו יש מגמה להביא את השיטות ה"יוצאות מן הכלל" ולהציגן כדוגמא, אינה מדוייקת.

כאשר היו ויכוחים על "חטא הציטוט" עם השולמית הוסבר שיש הבדל אם מביאים ציטוט כדי להכחיש את ההגיון של מי שכנגד ללא הסבר הגיוני נגדי, אז יש כאן חטא. אבל כאשר טוענים בהיגיון ורק מראים שהנה יש גם אחד שאתה מודה בגדלותו גם הגיונו היה כך, כה"ג אין חטא.

ממילא כיון שכאן רוצים לעמוד על הגיונות הדברים, ממילא כאשר מביאים שיטה "יוצאת מן הכלל" אין הכוונה שמשום שהיא יוצאת מן הכלל סימן שהיא צודקת יותר [שיש גם בזה משהו, אבל אין כאן עניינו] אלא להביא כטענה לאלה הבאים להכחיש את ההיגיון מכוח מקורות קדומים, שגם להיגיון ניתן למצוא דעה קדומה.

"והאמת והשלום אהבו!"

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > אגדות חז"ל והדעת (מי אמר?)
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 6 7 8 לדף הבא סך הכל 8 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.