בית פורומים עצור כאן חושבים

יחסו של ''השרידי אש'' ללימוד מדעי היהדות

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-11/8/2003 02:21 לינק ישיר 
יחסו של ''השרידי אש'' ללימוד מדעי היהדות

המכתב הבא המובא על ידי ד''ר מרק שפירא, מטיל אור על יחסו של הרב וינברג למקצוע מדעי היהדות

The Torah U-Madda Journal, Volume Seven 1997

שימו לב לשבחים בהם הוא מכתיר את המכותב

ב''ה יום ג' כ''ז בתמוז תשי''ז

כבוד הרה''ג החכם פרופ' ד''ר א.א. אורבך שליט''א

אני מודיע לכת''ר כי בשל תמוטת בריאותי אי אפשר לי לבוא ולהשתתף בקונגרס השני למדעי היהדות בירושלים. דבר זה מצעיר לי מאד. אבל הרופא גזר עלי בהחלט להסתלק מרעיון זה של נסיעה רחוקה העלולה לסכן אותי. קוה קויתי כי אוכל להתגבר על מחלתי ותקוותי זו נכזבה. עיני ולבי מופנים כלפי כינוס זה של חכמי ישראל וברכה חמה בפי: תחזקנה ידיכם להגדיל תורה וחכמה בישראל ויקוים בנו כי מציון תצא תורה וכו'. רצוני חזק לקיים את הקשר עם הקונגרס ומאד מאד אודה לכת''ר אם יואל לפקוד על פקידיו ועו''ר שימציאו לי את הדו''ח על ההרצאות ועל ההכרעות ועל כל מה שיעשה בו. ואם יחליטו ליסד איגוד באיזו צורה שהיא, של העוסקים במדעי היהדות, ולהטיל על החברים חובת תרומה כספית שנתית – נא ונא לבל יסיחו דעתם ממני. חבר אני לכל אוהבי חכמת ישראל וברצון אני נמנה עם העמלים בעבודתה ונושאים בעולה.

בהוקרה והערצה אישית לכת''ר שיחי' ובברכה למפעלו הגדול

יחיאל יעקב ווינברג

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/8/2003 03:44 לינק ישיר 

לא צריך להגיע למכתב, יש בשו"ת, (כמדומני בהקדמה לחלק ד', אבל אני ממש לא בטוח) מאמר ארוך הפונה בבקשה להקים מחקר תלמודי בתוך בית המדרש, ומביא את כל יתרונות מחקר זה. דומני שהוא נסוב סביב הדוגמא של ב"ק ס כיצד שמין ערוגה בין הערוגות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/8/2003 00:38 לינק ישיר 

סיינפלד,

שששש... שקט.

נא לא להפריע לתהליך 'הכשרת' הרב וינברג זצ"ל, והבאתו בברית בני תורה ונאמני השקפה.
התהליך מצוי בעיצומו בימים אלה, על ידי בניו של תלמידו הרב וינגורט, שהוציאו מחדש את 'לפרקים', מצונזר ומעובד כדבעי.

אז מה אתה מפריע כאן עם עובדות?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/8/2003 01:20 לינק ישיר 

שומר פיו ולשונו
שומר מצרות נפשו

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/8/2003 05:40 לינק ישיר 

האם יש סיכוי שבסופו של דבר, הכשרתו של הרב וויינברג תביא גם להכשרת השקפתו?

לאחרונה גם התפרסמו מכתביו החמים לפרופסור אטלס הרפורמי.

מעניין כמה זמן יחזיק מעמד שכתוב ההיסטורי' בעולם הישיבות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/8/2003 11:20 לינק ישיר 

אקדמאי, אתה צריך לראות בברכה את 'הכשרתו'. המטרה מקדשת את האמצעים.
כאשר יהיה לו מעמד קנוני, הבלטתם של מכתבים מאין אלו תהיה מעניינת הרבה יותר..

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/8/2003 14:15 לינק ישיר 

ובכן מה?

גם הפירומן עושה את חייהם של מכבי האש מעניינים יותר.
לפנינו עוד עיוות היסטורי המאלץ את החושבים לצאת ולכבות שריפות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/9/2003 17:15 לינק ישיר 

למי יש ענין לצנזר את כתביו של
השרידי אש???

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/9/2003 18:14 לינק ישיר 

אקדמאי, סיינפלד

אלו קטעים ב"לפרקים" עברו עיבוד מחדש במהדורה הנוכחית?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/9/2003 19:51 לינק ישיר 

I have the old "leprakim", but not the new one.

I made an attempt to compare the 2 editions with a friend on the phone, but have not found any omissions from the new edition (although the chapters were reshuffled in a new order).

I have looked in particular to the eulogy on Rav Reines and the lecture regarding the importance of combining the traditional way of learning with the academic method. Both chapters appeared in the old as well in the new edition. That being said, I did not have the chance to conduct a thorough comparison.

Please note that the new edition was published by the Weingot family who state in the introduction that the "book was published in a hurry" and thus the short time table did not allow for the otherwise necessary editing.

Some questions

Which editing was necessary? Why not photocopy the first edition?

Who imposed a strict timetable? And not wait another 20 years?

And why did the Weingot family who are classic Yated charedim take the effort of publishing such a book? Why not publish pure halachik responsa that does contain incriminating material (in line with the prevalent practice of treating other Gdoilim's unconventional ideas).

Some guesses (I must add that those are educated guesses albeit not supported by hard evidence)

The Weingort family, who are perceived as the guards and saviours of the Weinberg torch, were approached by a donator who asked them to re-publish the book within a certain timetable.

As a support to this theory, I am willing to bet with you on a jar of etrogim jam that the book was printed in a limited edition, and that there would not be a second printing thereof.

By the way, there are 2 published editions of Seriday Esh. One published by Mosad Harav Kook (4 Vol), and the other published by some charedi committee and which contains just 3 volumes (crammed into 2 volumes).

Apparently the fourth volume contains some incriminating material.

Should you come with an additional answer, you will get in addition to etrogim jam prepared by the Mimonit, an opportunity to sit on the chair of a famous Godol (may he rest in peace) and which is known as a proven Segula to become pregnant.

תוקן על ידי - רב_סיינפלד - 04/09/2003 1:56:37

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/9/2003 20:57 לינק ישיר 

Seinfeld, your sense of humor is refreshing (as it fits your namesake).

Who is REALLY responsible for the self delusion that is part and parcel of the Charedi culture of present day?
I think attributing it to this or that Godol (such as the Chazon Ish etc.) is besides the point. It looks to me almost like a Darwinian survival of the dumbest. In other words, for charedi culture to survive it must stay dumb, so it spits out (mutates out) anyone who has an independent mind, and all the self deluded, stay with the program.

What a shame.

תוקן על ידי - רב_סיינפלד - 03/09/2003 21:27:18

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/9/2003 23:10 לינק ישיר 

.

סיינפלד:
אתה עוד עלול לנצח בהתערבות שלך, ולזכות בצנצנת רבת אתרוגים. מה אז?

סדנא דארעא חד הוא.

במאה ה-12 לערך, חי מלומד ערבי בארצות המגרב שנודע בחכמתו, אבן ח'לדון שמו. האיש היה הוגה דעות שלא בחל בפוליטיקה, והשכיר עצמו חליפות לראשי שושלות ולמלכים, ששילמו לו עבור שירותי הייעוץ שלו. מאחר ונאמנותו היתה דומה לנאמנות של שחקן כדורסל מקצועני, בשלב כלשהו הובאש ריחו בידי מי שחש נבגד, והוא הוכרח לגלות, ונשלח למצודה בהרי האטלס לשבת שם.
העולם, יצא נשכר מגלות זו.

אבן ח'לדון החליט לנצל את הזמן בחיבור אנציקלופדיה מקיפה לתולדות עמי המגרב. כרכים רבים כוללת האנציקלופדיה הזו, ואינני מכיר אף מזוכיסט שטרח לנסות ולקראה. גם הקדמה חיבר אבן ח'לדון לחיבורו. הקדמה זו, נתפרסמה בכל העולם, שכן היא מהווה חיבור מבריק. למעשה, אבן ח'לדון "המציא" את הסוציולוגיה בספר ההקדמה שלו, גם אם לא התכוון לכך. ה"אקדמות למדע ההיסטוריה" - כפי שנקרא התרגום (החלקי) שיצא בעברית, הקדים את מרכס ואנגלס במאות שנים בתובנות הקשורות לחלוקת בני האדם לפי דרכי פרנסתם. גם שיטות ביקורת היסטורית "מודרנית", כבר מופיעות בספרו.

אצל המסלמים נפוצה הדעה כי היהודים זייפו את התורה והתנ"ך. לפי אמונתם, אלפסול - כלשונו של הרמב"ם - היה חותָם הנביאים, כאשר גם נביאי ישראל דיברו אמת. מכיוון שלא יתכן כי נביאי היהודים לא ניבאו על התגלותו של מחמד, חותם הנביאים, הרי מכאן מקישים כי היהודים זייפו את תורתם כדי שיוכלו לא להאמין בבשורתו של מייסד האסלאם - ולהתחמק מהתאסלמות.

והנה, בהערה קצרה, מסביר אבן ח'לדון באומץ רב, כי טענה זו המושפעת כלפי היהודים, מופרכת מן היסוד ואיננה סבירה. סיבתו, התקפה גם לגבי אנשי ביקורת המקרא למיניהם, הא הבאה:
בידוע כי התורה והתנ"ך הם כתבי הקודש של היהודים, וכי יהודים רבים, לכל הדורות, ידעו אותם בעל פה ממש. כתבים שהם מקודשים, וידועים ידיעה נרחבת על ידי המוני בני אדם - כולל ידיעה בעל פה, לא ניתן לשנות בהם אף אות או תג. המשנה יתפס מייד - ויוקע מייד. מכאן, שברור כי לא יתכן שמאן דהו ביצע "מחיקות" או זיופים אחרים.
(היכן וולהאוזן ואסכולתו ? ... )

והנה, במהלך המאה ה-19 וה-20, חזרו הערבים להלל ולפאר את אבן ח'לדון ואת מקדמת אבן ח'לדון. הוצאות רבות מהודרות הוצאה ההקדמה שלו, בקהיר ובבירות. לפני כעשור, שמה לב פרופ' חוה לצרוס יפה ז"ל, כי בכל המהדורות מהמאה העשרים של ספרו, צונזרה פיסקה זו - והושמטה.
שלומי אמוני ישמעאל לא היו מוכנים להתמודד עם העובדה כי המלומד הנערץ סבר שאמונת זיוף התורה על ידי היהודים היא הבל, ומחקו אותה מספרו.
מכיוון שספרו אינו כתבי קודש הידועים בע"פ, רק אשה יהודיה חכמה אחת מירושלים, שתה לבה לכך.

(הסיפור אמיתי לחלוטין. כל מי שמוצא דמיון בינו לבין מאורעות אחרים - עושה זאת על אחריותו האישית בלבד.)

תוקן על ידי - מואדיב - 03/09/2003 23:16:32

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/9/2003 10:08 לינק ישיר 

מהידוע לי על משפחת ויינגורט (מבוסס על קשר עקיף בלבד) אני מתקשה לקבל את הנחתך כי הם "חרדי יתד קלאסיים". לדוגמא, הרב ויינגורט עצמו מרצה בבר-אילן, בנותיו למדו במכללה, ובנו פרסם מאמרים בתחומין. אם הייתי צריך לתייג אותם הייתי מכניס אותם לשמורת טבע ומכריז עליהם כשרידים לזן הנכחד של הפא"יניקים.

הן אמת, כי ההוצאה המחודשת של ספרי הריי"ו בידי הרב ויינגורט עולה רושם של נסיון הכשרתו לבוא בקהל (אולי אפילו יוכל להתמנות רטרואקטיבית למעתיק שמועה בדימוס), אולם לעת עתה אין לי כל עדות כי לשם כך נעשו מעשים בלתי כשרים, ואוקי גברא אחזקתיה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/9/2003 18:47 לינק ישיר 

עיקר שכחתי,

האם רבינר-דוקטער יכול להחשב כחרדי על ידי נאמני היתד?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/9/2003 18:50 לינק ישיר 

יצחק

הרב יונה מרצבך יוכיח!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/9/2003 18:50 לינק ישיר 

החדושי הרי"ם-גור

מאז שהרבנים הם דוקטורים היהדות ניהתה חולה!!

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > יחסו של ''השרידי אש'' ללימוד מדעי היהדות
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 3 4 לדף הבא סך הכל 4 דפים.

bholext