בית פורומים עצור כאן חושבים

מה היה באמת במעמד הר סיני ולפי מי?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-21/5/2004 20:46 לינק ישיר 

נו, מתאים לרב צעיר להיתלות בקיצוני פרשני הרמב"ם שבאמת סבור שהעולם הוא הקדמון שהתורה היא פיקציה שאין השגחה ממש, שהתורה אינה משמים.

השאלה היא כיצד גישת חיים כזו מתאימה לאינטגרטי, תינח אסכולת תלמידי הרמב"ם (כמעט ברור שר' אברהם בן הרמב"ם לא הלך לפי הקיצונים) היו כנים בדעותיהם, אך תורת הרמב"ם - לפי הבנה זו קיצונית זו - פלסתר היא - אין תוכה כברה.

כמובן השקפה זו גם פשטנית כי יש רבדים בנפש ובציבור ויש הנסתר והנגלה. והאי-כנות בקבלת ה"שקר" האמוני (ח"ו) יותר חמורה מהאי כנות של מכירת לוקשים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/5/2004 13:11 לינק ישיר 

מסתברא

אכן תהיתי לאן נעלמת, כבר ציפיתי מתי תבוא משטרת המחשבה הליטאית ותגיש לי דו"ח.

[=הסמיילי החביב עליך]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/5/2004 16:20 לינק ישיר 

משטרת מחשבה איני יודע אבל שואל כהלכה ומשיב של כענין חזיתי כאן

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/5/2004 09:21 לינק ישיר 

http://www.hydepark.co.il/hydepark/topic.asp?topic_id=461420

בברכה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/6/2004 18:41 לינק ישיר 

רב צעיר
כל הפסוקים שהבאת מורים שעקר הבעיה היא מכיון שם עושים זאת לגילוליהם
אבל אם יצוך ה' לעקוד בנך "לו" יהיה זה "בסדר"

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/6/2004 20:22 לינק ישיר 

קעלמער

בדקתי את ה'גיחות' שלך לפורום, ולא קיבלתי את הרושם שרצונך לנהל כאן דיון רציני, אלא רק 'לתקוף' את היהדות. אולם פטור בלא כלום אי אפשר ולכן:

1. לפי פשט הפסוקים, דבר זה נחשב לתועבה בעיני השם. כל פרשנות אחרת היא עיוות הפסוקים.

2. גם חוקרי מקרא חילונים מפרשים כך את המסר של פשרת עקדת יצחק, היינו שמדובר על עקירת המנהג שרווח באותה תקופה של הקרבת ילדים לשם עבודה זרה. (ראה למשל אנצ' מקראית)

תוקן על ידי - רב_צעיר - 02/06/2004 20:26:18

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/6/2004 20:31 לינק ישיר 

רב צעיר,

אני מקווה שבי אתה לא חושד...

אז בסופו של דבר אתה חושב שהעיקר מפרשת העקידה הוא לעקור מנהג? דהיינו: אתה חושב שעיקר מו"נ הוא בנתינת הטעמים?

אני לתומי חשבתי שנתינת הטעמים היא 'התחבולה' בה משתמש הרמב"ם ואותה הוא מזכיר 'בסיבות לסתירות'....כדי ל'הטעות'
ואת העיקר הוא כותב בכמה שורות כדרך אגב....

תוקן על ידי - איקה - 02/06/2004 20:34:54

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/6/2004 20:36 לינק ישיר 

איקה

הטעות שלך נובעת מכך שאת מתבלבלת בין הפרשנות שלי לפרשת העקידה, פרשנות המבוססת על המחקר המקראי והידע ההיסטורי שיש לנו כיום; ובין הפרשנות שלי לדברי הרמב"ם, אותם אני מנסה לפרש לפי השקפתו הפילוסופית.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/6/2004 21:24 לינק ישיר 

רב צעיר,

את פרשנותך לא ראיתי, שאלתי אותך שאלות מפורשות על פרשת העקידה, לא קיבלתי תשובה.

בוא נתחיל מחדש, מהי פרשנותך?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/6/2004 21:44 לינק ישיר 

איקה

פרשנותי כתובה לעיל, מה לא מובן ?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/6/2004 23:12 לינק ישיר 

רב צעיר

קצת באיחור.

אם תעיין באשכול המומלצים, דף ב', ברשימת האשכולות לפי סדר פרשת השבוע, תגלה שכבר דנו בעקידת יצחק כמה וכמה פעמים.

שתי נקודות שחביבות עלי גם בגלל שאני פתחתי בהן:

http://www.hydepark.co.il/hydepark/topic.asp?topic_id=299877
על פי הערה בסיפור של זימלר.

שומר פיו ולשונו
שומר מצרות נפשו

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/6/2004 23:14 לינק ישיר 

רב צעיר,

לעיל? הכל משל?

, אתה מבטל את כל ה'פרשה' את כל 'סיפור העקדה' ההיסטורי? ז"א אברהם לא השכים בבוקר 'חבש את חמורו' לקח שני נעריו והלך מרחק שלושה ימים, יצחק לא שאל "הנה האש והעצים ואיה השה לעולה"? ולא צויין *פעמיים* "וילכו שניהם יחדיו" ? (כב/ו,ח)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/6/2004 23:18 לינק ישיר 

והנקודה השניה -

חיפשתי אחרי האשכול שבו היא מופיעה, ולא מצאתי.

אז הנה היא, שוב. ולמען האמת, אז כתבתי יותר בזהירות. עכשו אני כותב ישר וקצר, בשפה חדה מדי עבור נושא כה עדין ורגיש.

כך:

אני הייתי תולה את העקידה בסיבה שונה לגמרי.

אברהם היה עובד ה'. כל מה שרצה הוא לעשות את רצון ה'.

ה' גמל לו במתנה היקרה ביותר שיכול היה לשאוף אליה. בן. בן משלו. בן שילך בדרכי אביו.

האם לא יתכן כי באיזה רגע התעורר בלב אברהם פקפוק. מה יקר לי יותר, לעשות את רצון ה' - או בנו יצחק?

זו היתה שאלת שטות, אך ברגע שהתעוררה, כבר היה לה מקום. ואי אפשר היה להתפטר ממנה. ספק שכזה הוא גרוע יותר מהיתוש של טיטוס.

אחרי ספק כזה, לא היתה ברירה אחרת. רק לעשות את נסיון העקידה, כדי להוכיח לאברהם שהוא אוהב את ה' יותר ממה שהוא אוהב את יצחק.

כלומר, העקידה נועדה עבור הפסיכולוגיה של אברהם אבינו.

מדוע הסתייגתי מהפירוש הזה? - מפני שהוא מודד את אברהם אבינו בקטגוריות שלנו. כאילו אברהם סבל מאותם משחקים שבהם אנו מסוגלים לבחון את עצמנו.

ובכל זאת... בכל זאת כתבתי את הדברים. מי יודע?

שומר פיו ולשונו
שומר מצרות נפשו

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/6/2004 01:31 לינק ישיר 

מצאתי!

בזכות לינקי.

האשכול הוא על שקרים קדושים.

הנה:

http://www.hydepark.co.il/hydepark/topic.asp?topic_id=134768

אי שם בדפי האמצע. הפירוש הפסיכולוגיסטי על אברהם אבינו.

שומר פיו ולשונו
שומר מצרות נפשו

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/6/2004 12:47 לינק ישיר 

איקה

כתבת:

אתה מבטל את כל ה'פרשה' את כל 'סיפור העקדה' ההיסטורי?

לדעתי זוהי טעות לטעון שאני 'מבטל' את כל הפרשה. 'לבטל' את הפרשה יהיה אם אטען שאין שום חשיבות לסיפור העקדה, שאין מה ללמוד ממנו, שהוא לא רלוונטי לגבינו וכדומה.

אולם, וזוהי הנקודה החשובה, אם אני טוען שהסיפור הוא בעל מסר מאוד חשוב, ושיש לנו מה ללמוד ממנו, ושהוא נכס תרבותי\דתי של עם ישראל וכו' - אזי אין שום חשיבות לתקיפות ההיסטורית של הסיפור, כלומר האם הוא אכן "אמיתי" או שמא "לא היה ולא נברא, אלא משל היה".

ומשל למה הדבר דומה ? ממש כמו שאנחנו יכולים לקרוא ספרות או שירה, ולהעריך אותה מאוד, להתפעל ממנה, ללמוד ממנה, להיות מושפע ממנה וכו' - אף על פי שאנחנו יודעים היטב שמה שמתואר שם לא התרחש במציאות הפיזית שבה אנחנו חיים - הוא הדין במקרה שלנו.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > מה היה באמת במעמד הר סיני ולפי מי?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 9 10 11 ... 30 31 32 לדף הבא סך הכל 32 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.