|
|
| נשלח ב-17/5/2004 01:53 |
|
| |
ווטו
האם כוונתך לדברי הרמב"ן (בפירושו עה"ת בפ' שופטים ובראש השגותי לסה"מ) שזקן יכול לנהוג לפי דעתו עד שיבוא בפני סנהדרין ויתדיין עמם ? ומשמע דאדרבה , חייב לנהוג לפי דעתו והכרתו ורק אם בא לפני בי"ד חייב לבטל דעתו בפניהם למען לא יהיה כשני תורות . (ומה הדין בינו לבין עצמו ולא בהוראה לאחרים ? ) .
|
|
|
|
| נשלח ב-17/5/2004 02:02 |
|
| |
אכן ווטו ...
"בכה תבכה בלילה ודמעתה על לחיה ..."
|
|
|
|
| נשלח ב-17/5/2004 02:02 |
|
| |
מצו"נ ,
ייש"כ אכן היה ראוי שאציין זאת בעצמי שלא יפרשו את דבריי לא נכונה כאילו "מתיר אסורים" אנוכי, כי לא כולם מציצים כמוך בדברים הנאמרים בקיצור, להבין את עומק כוונתם!
|
|
|
|
| נשלח ב-17/5/2004 10:22 |
|
| |
ווטו
את האימרה שהבאת מהחזון איש שהשיא הוא לא לפגוע בזולת, צריך להדביק בכל מחנות החרדים שיבינו שכסף יהודי שוה יותר מאגו של כמה תתי-פויסקים וחיי בעלי חיים ושלותם שוה יותר מניפוחי בטן!
|
|
|
|
|
| נשלח ב-17/5/2004 20:52 |
|
| |
עכנאי,
הא לך תחמושת לטיעוניך הצודקים בעתיד, דברי הרב עובדיה יוסף, שהזהיר ממתן צדקה לעני -וגילה לנו 'עובדה מדהימה' שיש ש"קונים לחם, אוכלים ככה בלי ברכת המזון, בלי נטילה, בלי שום דבר" איש כזה ש"אוכל, שותה בועט כמו בהמה - לא כמו בן אדם זה מצווה?" והמליץ לתת צדקה רק למי שמברך ברכת המזון.
ובפרפרזה על דברי 'הלל' – אני אומרת: אין להם משיח לישראל, שכבר אכלוהו...... משיח נראה רחוק מאי פעם
http://www.maariv.co.il/cache/ART714142.html
<עכשיו שמתי לב שבפורום השכן שאסור להזכיר בו את שם הפורום "עצור" כל החכמולוגים שמגינים בחירוף נפש על "מוסריות תורתינו"- מגנים את הכתב שהביא את הידיעה לידיעת הציבור, וטוענים להוצאת דברים מהקשרם - ככה זה תמיד, הרקדנית נהדרת, זה רק שהרצפה עקומה-
תוקן על ידי - איקה - 17/05/2004 21:29:40
|
|
|
|
| נשלח ב-18/5/2004 11:24 |
|
| |
ראשית, כל עוד לא היינו ולא שמענו מה בדיוק אמר הר"ע יוסף, ראוי לדעתי שלא נביע דעה. ידוע לי שהרב עוזר לכל יהודי באשר הוא ולא בודק בציציותיהם.
בנוסף, כדאי להזכיר את פסק ההלכה של הרש"ז אויערבך בעניין נתינת כיבוד לאורח שידוע שלא יברך עליו, באם יש בכך משום 'ולפני עיוור'. הרב פסק שכיוון שאם לא נגיש לו כיבוד אזי זה יעורר אצלו טינה, ממילא הוא יעבור על לאו מהתורה ד'לא תשנא את אחיך' ובכך נכשילנו במכשול יותר חמור, ולכן יש ליתן לו כיבוד.
|
|
|
|
| נשלח ב-18/5/2004 12:44 |
|
| |
'המיתמם לא יחדל מן הארץ'
ממללא,
לא חייבים לסנגר בכל מקרה, טענה חלשה טענת - ואם הוא אכן אמר את הדברים? וכפי שמפורסם שדבריו של הרב מוקלטים ומושמעים - ואני שמעתי , כמו עוד הרבה...
מישהו טען שהרב רשע ולא עוזר – אתה מעליב את האינטיליגציה של אלה שמבינים בדיוק מה הוא אמר!
http://www.hydepark.co.il/hydepark/topic.asp?whichpage=2&topic_id=939882
וכדי להבהיר אני מעתיקה את תגובתו של אלי_ו ומצטרפת לשאלותיו
מוזרים בעיני דברי הביקורת על אבישי בן חיים. דברי הגר"ע יוסף מועברים בלווין ואינם נשארים בין כתלי בית הכנסת של היזדים. זו אינה הפעם הראשונה שקטעים מדרשותיו הובאו בעיתונות. מה שמענין יותר זה השאלות:
1) למה הרב מצא לנכון לומר את הדברים?
2) האם הוא מודע להד שדבריו גורמים מחוץ לביהכנ"ס (לכאורה כן, ראו ההתבטאות בנושא השואה)
3) הכי מענין, מה הבסיס ההלכתי לדבריו?
|
|
|
|
| נשלח ב-18/5/2004 17:23 |
|
| |
לדעתי השאלה המרכזית היא למה הוא רב שמקובל על ציבור גדול כפוסק רציני . (אין בדברי כדי להביע את דעתי על הרב ו/או על דרך פסיקתו , אני לא רואה את עצמי ראוי לדבר...)
יש לזה כל מיני תשובות , בכל מקרה מי שרואה את דברי הרב ככ"כ נוראים (מודה שגם לי הרבה פעמים לא הכי נח [בלשון המעטה] לשמוע אותם) מוזמן להציע אלטרנטיבה ראויה לשמה שתתקבל על ציבור רחב , ואפילו יהא כמותית רבע מקהל מאמיניו/תלמידיו של הרב עובדיה יוסף .
אם יש הצעות , את מוזמנת ...
|
|
|
|
| נשלח ב-18/5/2004 17:25 |
|
| |
"פרנסני ככלב כעורב"
|
|
|
|
| נשלח ב-18/5/2004 17:37 |
|
| |
שניה ,
את תברכי ברכת המזון ...
|
|
|
|
| נשלח ב-18/5/2004 17:40 |
|
| |
רבי יהודה הנשיא לא שאל - נתן לכל המבקש
אפילו לעכברים נתן - "ורחמיו על כל מעשיו"
|
|
|
|
| נשלח ב-18/5/2004 18:30 |
|
| |
אין כמוך 
|
|
|
|
| נשלח ב-18/5/2004 18:43 |
|
| |
איקה,
יש לי ביקורת רבה על דברים שהר"ע יוסף אמר בעבר.
לגבי המקרה הזה, כיוון שאני מתפרנס מעיתון מעריב, אני לא ממהר לחרוץ דעה. מהיכרותי את האיש ספריו ופועלו קשה לי להאמין שהוא פסק כך להלכה, אם כי יתכן שאני טועה.
אבישי בן חיים בחור נחמד וכותב יפה, ואולם, לצערי קשה לי לומר שהוא מעולם לא הוציא דברים מהקשרם.
|
|
|
|
| נשלח ב-18/5/2004 18:59 |
|
| |
ממללא,
אני לא התכוונתי לדון בצדיקות הכותב,ואין אדם/צדיק/עיתונאי שלא יחטא. במקרה לגמרי אני נוהגת לשמוע את דרשותיו של הרב, ולא מצאתי מעולם 'סתירה' או הוצאת דברים מהקשרם שהביא הכתב בשמו של הרב עובדיה, - זה שאתה מתפרנס מעיתון מעריב אינו אומר כלום - אבל אם כבר אתה מוציא דיבתו של אדם: אבק לשון הרע - תצביע על 'המקרה' בו הוציא דברים מהקשרם? (אפשר גם בתיבה האישית) אבל, להאשים תמיד את העיתונאי? ראה תגובת התבהרות, נראה שהיא ממש זועמת - הכתב ממש רודף את הרב עובדיה
הבאתי את הדברים כיון שעכנאי טען לדעתי טיעונים צודקים -ותוכן דבריו של הרב שאותם שמעתי במו אזני- היה רלוונטי
על שאלותיו של אלי_ו היה רצוי שתענה -
תוקן על ידי - איקה - 18/05/2004 19:22:46
|
|
|
|
|