בית פורומים עצור כאן חושבים

מנהג נולד

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-6/10/2008 13:16 לינק ישיר 

למה ליצנים? זו היא התשובה- מי שמצביע בזרת הוא הליצן, שעושה דברים בלי מחשבה,

ולהסתובב- בלכה דודי- בבואי כלה, אפילו שאין שם דלת, זו לא ליצנות?

מודה ועוזב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/10/2008 13:21 לינק ישיר 

[נדמה לי שכבר סיפרתי זאת כאן פעם -

אחד ממורי ורבותי סיפר פעם על הרגע בו ידע שלא יהיה אורתודוקס.
הוא היה ילד כבן 5 (אם איני טועה) במשפחה אורתודוקסית. אביו אמר לו שלא יעז להביט בכהנים בעת ברכת הכהנים, כיוון שבפעם הראשונה בה יביט יתעוור,  ובפעם השניה ימות במקום.
באותו רגע, התעורר בו ספק גדול לגבי ההגיון האורתודוקסי - אם יתעוור אחרי הפעם הראשונה, הרי בפעם השניה כבר לא יראה את הכהנים כלל, ומדוע ימות?! ]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/10/2008 13:48 לינק ישיר 

בעיקר תמהני איך הליצנים במקום שיתמעטו הולכים ומתרבים, ואיך מנהג הליצנות התרחב בכאלה ממדים שבתי כנסיות שלמות מנופפים בזרתם לאמר זאת התורה.
ועוד מה שמעניין מתי התחיל להתפשט מנהג ליצות זה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/10/2008 14:06 לינק ישיר 

ירוחם

"ולהסתובב- בלכה דודי- בבואי כלה, אפילו שאין שם דלת, זו לא ליצנות?"

ואם יש שם דלת - אז מה?

אני מבין, שהאר"י, וכן תלמידיו, והאנשים שבחברתו, היו אנשים רגשנים, שהיה נראה להם מנהג יפה "ללכת לקבל את פני שבת" (וממילא הם גם מצאו את ההסבר הרגשי, בתוך לבוש קבלי), ולפיכך אפשר להבין את מה שהם עשו, אבל סתם לחקות את זה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/10/2008 14:17 לינק ישיר 

אמשלום,
זהו סיפור דמגוגי אופייני. מה עניין זה לאורתודוכסיה?! היה שוטה שאמר לו שטויות, ואותו שוטה כנראה היה אורתודוכס. אז מה? אין רפורמים שוטים? מכאן והלאה אני מקווה שאותו מרבותייך שליט"א גם לא לובש מכנסיים, כי מי שאמר לו זאת ודאי לבש מכנסיים.
אם זה סיפור אמיתי (וגם אם לא) אז אני לא יודע מי יותר שוטה, האבא או הבן (או רוח הקודש). דבר אחד ברור, השפעה גנטית רואים כאן מייד. מסקנה: מנדל ודאי לא היה שוטה.

תוקן על ידי mdabraham ב- 06/10/2008 14:16:17

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/10/2008 14:31 לינק ישיר 

[מיכי,

תנשום עמוק ותירגע.
זה לא סיפור דמגוגי, אלא סיפור שמספר אדם מבוגר (מאוד) על חווית ילדות מעצבת, מתוך הומור גדול וציניות לא קטנה.
איני מכירה את אביו של המספר, אבל המספר עצמו בודאי לא שוטה, ואם מנדל לא היה שוטה, אז סביר שגם לאבי המספר היה לא מעט שכל.]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/10/2008 15:39 לינק ישיר 

מיכה
את -הלכה דודי- חיבר רבי אלקבץ, מגורי האר"י, כביטוי להתרשמותו ממנהג האר"י שהיה יוצא מבית הכנסת ממש/ עם כל המתפללים, לקבלת פני שבת המלכה.
אנו לא יוצאים אבל  כאילו פונים כלפי הדלת לקבלת הפנים הזו של המלכה.
הפניה לקיר, מכיון שזה בצד ההפוך היא מגוכחת, כמובן שבעייני, אם אתה רואה בזה חשיבות, אני חוזר מהגדרתי.

מודה ועוזב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/10/2008 15:46 לינק ישיר 

אמשלום.
אני רגוע לגמרי, והאויר מגיע אליי כתקנו (למיטב ידיעתי). הסיפור הזה הוא דמגוגיה מרושעת ומטופשת, ותו לא מידי. זה לא תלוי בגילו של המספר, אם כי בהחלט כן תלוי באינטליגנציה שלו (ושל השומעים). מעבר לחוות הדעת הכללית, הוספתי והסברתי את דבריי היטב, ומשום מה בחרת שלא להתייחס להסברים אלא רק לשטף האויר המגיע לריאותיי.
על כן אחזור שוב. בה במידה יכולתי לומר שהרגע בו החלטתי לא ללבוש מכנסיים היה כשמישהו לבוש מכנסיים אמר לי ש-2+2=5. הטיעון הזה הוא אינטליגנטי באותה מידה בדיוק.
העובדה שהמסקנה נוחה (=שהאורתודוכסיה היא טיפשית) לנו אינה בהכרח אומרת שהטיעון שמנמק אותה הוא תקף, או אפילו שהוא סביר. יש מקרים רבים שבהם מובא נימוק מגוחך לטענה נכונה (וקו"ח לטענה לא נכונה, כמו כאן ). זה הכל. אני לא ממש רואה כיצד אפשר להתווכח עם מה שאמרתי כאן.
העובדה שילד כלשהו רואה חוויה מכוננת באירוע חסר חשיבות ומשמעות אינה רלוונטית לשום דיון אמיתי, ולא ברור לי מדוע יש לחזור על הסיפור הזה כאילו היתה כאן איזו חכמה עילאית.
הסיפור הזה שמתאר את טיפשותם של האורתודוכסים באוזני קהל 'שבוי', הוא בדיוק כמו הסיפורים על רשעותם של המתנחלים או טיפשותם/רשעותם של השמאלנים או כל קבוצה אחרת, כאשר הוא מסופר בפני הקבוצה שמזדהה עם המספר. ובעיקר כשהטענות עצמן לא מחזיקות שום מים, וכל כוחן נובע רק מזה שהקהל מזדהה עם המסקנה (שכלל לא עולה מהן).
כאמור, אני רק מתפלא שאת מוצאת לנכון לחזור שוב בפורומים אחרים על שטויות כאלה כאילו היתה כאן איזו חכמה עילאית.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/10/2008 16:21 לינק ישיר 

מיכי

אני מתפעל מהכשרון הפולמוסי וכושר הביטוי הנפלא שנחנת בו.
(וצורת הכנסתו של מנדל לתמונה, היא בעיני,  אמנות ! )

שנה טובה וגמח"ט.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/10/2008 16:47 לינק ישיר 

מיכה,

לא האר"י "ורגשנותו' הם מקור המנהג.

"רבי חנינא מיעטף וקאי אפינא דמעלי שבתא אמר בואו ונצא לקראת שבת המלכה. רבי ינאי לביש מאניה מעלי שבתא ואמר בואי כלה בואי כלה" (שבת קיט ע"א)

"וחכמים ראשונים היו מקבצים תלמידהם בע"ש ומתעטפים ואומרים : בואו ונצא לקראת שבת המלך" (משנה תורה, הלכות שבת ל, ב)

ירוחם,

עד כמה שאני יודע מקור המנהג לא ברור. ויש אומרים שמסתובבים לכיוון הדלת, ויש שסוברים להסתובב לכיוון השקיעה, או לכיוון מזרח.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/10/2008 16:53 לינק ישיר 

[מיכי,

צר לי אם נפגעת. זו בודאי לא היתה כוונתי, ועוד בין כסה לעשור.
לתומי חשבתי שמעט הומור עצמי (כן, כן, גם של רפורמים על עצמם) הוא מצרך חיוני שנמצא אפילו כאן. אם טעיתי, אני שוב מתנצלת.]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/10/2008 17:05 לינק ישיר 

בבתי הכנסת בצפת מסתובבים 90 מעלות מארון הקדש לכיוון מערב.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/10/2008 17:09 לינק ישיר 

עובר ושב

הארי רבו של רבי שלמה אלקבץ ביצע את זה בפועל, ויצא לפרדס התפוחים  שמחוץ לבית הכנסת, כך סיפרו לי זקני צפת במקום,

האר"י לא פנה למזרח כי אם לדרום, והוא התפלל גם לדרום, נטילת הלולב לפי האר"י  מתחיל מדרום.

המנהג ברור ושייך  למנהגי האר"י, ואם אנחנו עושים כאילו, אז לפחות שיהיה לזה פרצוף הגיוני ומתקבל.

מודה ועוזב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/10/2008 18:36 לינק ישיר 

סנסאי - כתבת כך: "וענין זה של מסורת נתלה רק בתורה שנתנה בסיני שהיא לא מסורת יחיד שלא יכל לבוא אדם ולטעון שיש לו מסורת במשפחתו על נתינת התורה לשישים ריבוא יוצאי מצרים, מסורת היא תורה מנהג הוא למסורת."

אם יש לך הוכחה למקור המנהג הזה אשמח מאוד לשמוע - מנין לך שזה לא התפתח כמו שאר המנהגים שנתקבלו בעם?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/10/2008 19:18 לינק ישיר 

אמשלום,
לא זיהית נכון את התגובה שלי. אני כועס, לא פגוע. לכן אין כל מקום להתנצלות. באמת באמת. הכל בסדר, והכל מחול (אין על מה למחול). הכעס הוא על ניצול הקהל הלא ביקורתי בכדי לקבוע סטראוטיפ שהוא בעליל לא נכון, בצורה מטעה ועל בסיס נימוקים מגוחכים. תאמיני לי שבה במידה אני כועס על אלו שקובעים סטראוטיפים על רפורמים/שמאלנים/ימניים/ערבים/נשים/גברים באוזני קהל אוהד ולא ביקורתי בגלל סיבות לא ענייניות.
מה היית אומרת על אדם שמסביר שהרפורמה היא תנועה מטומטמת בגלל שהוא פגש רב רפורמי שאמר שאין בתורה מצווה לשמור שבת? בנקודה זו ממש (בגיל שנתיים וחודש) הוא החליט לעזוב אותם. בעצם אם זה אמור על רב רפורמי זה אפילו טיעון שהוא קצת ענייני, כי הרי הוא מוסמך ע"י המערכת ולכן מייצג אותה במידה זו או אחרת. אבל אם אביו הרפורמי היה אומר לו זאת? האם זו סיבה סבירה לקבוע את מה שהוא קבע?
זה מזכיר לי את אלו ששולחים תגובות נזעמות (ובעיקר לא מבוססות) על מאמרי 'הארץ' לעיתון 'מקור ראשון', או להיפך. גם כאן לפעמים זהו ניצול  של קהל אוהד (ולא ביקורתי) כדי להעביר טיעונים שאין לו יכולת לבסס אותם, והם לא מחזיקים מים, וכדי ליצור תמונה מעוותת של היריב (האידיאי או החברתי או הפוליטי או אחר).
מה היית אומרת על ערבי שמסביר לקהל שומעיו היהודיים שהוא החליט לעזוב את האיסלם בגלל שאביו אמר לו ששמו של מוחמד מתחיל באות גימ"ל, או שחיבור 2+2 נותן 8? המסקנה שלו היא שכל הערבים/נשים/שמאלנים/ימניים מטומטמים/רשעים/רוצחים ואין לו מה לחפש שם.
ממה שאת מכירה אצל פרשני התלמוד האורתודוכסיים, את באמת חושבת שסיפור כזה מייצג במובן כלשהו את רמתם האינטלקטואלית? האם באמת נראה לך סביר לבסס נטישה של אידיאולוגיה או אמונה כלשהי על בסיס מפגש עם אידיוט אחד שבמקרה שייך אליה? איך בכלל אפשר ללכת ללמוד אצל טמבל כזה, שמבסס כך את החלטותיו? לצערו הוא נולד להורים אידיוטים, מה לעשות?! תנחומיי.
אם זה מעליב, הרי זה רק את האומר ואת השומעים. אני ודאי לא נעלבתי.

ברבי, תודה (על אף שיש כאן הפרזה). לא היו לי שום יומרות אמנותיות. אני פשוט כועס.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > מנהג נולד
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 לדף הבא סך הכל 5 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.