התגלגלתי לשרשור מעניין זה, ועיני צדה בסופו את הודעתו של דגים, כדלהלן:
לאחרונה היה על סדר היום עניין של אבלות על קרובים שאינם שותו"מ רח"ל. בקשר לזה יש להזכיר את השערוריה שעשו ראשי מוסד הרב קוק, שהוציאו לאור מהדורה של קצושו"ע לר"ש גאנצפריד, מנוקדת, ועשו בה כאדם העושה בתוך שלו. לא רק צנזורה, לא רק משחקי כבוד, או דעות פסולות רח"ל, אלא נגעו בגופי תורה ושינו הלכות, לפי דעתם.
עיין שם בקיצור שולחן ערוך סימן רא סעיף ד
כל הפורשים מדרכי הצבור, והם האנשים שפרקו עול המצוות מעל צוארם, ואין נכללים בכלל ישראל בעשיית המצווה, אלא הרי הם כבני חורים לעצמם, וכן המומרים והמוסרים והאפיקורסים, כל אלו אין אוננים ואין מתאבלין עליהם, אלא אחיהם ושאר קרוביהם לובשים לבנים ומתעטפים לבנים, ואוכלים ושותים ושמחים על שאבדו שונאו של מקום, ועליהם הכתוב אומר הלא משנאיך ה' אשנא, ואומר באבוד רשעים רנה.
כ"ז הושמט במהדורה המנוקדת של מוה"ק! הסיבה מובנת אך התנהגות זו היא מחוצפת ושערוריתית.
אדם הגון היה אומר, אכן זו דעת הגר"ש גאנצפריד, ודעת הפוסקים שלפניו, אך אני אומר שאין לקיים הלכה זו. אבל להשמיט ולהעלים, לא זו הדרך!
ראיתי שסיפורו זה עבר בשתיקה-כהודאה. אלא שבעוונותי, לי אישית הסיפור היה נראה, אפעס, משונה למדי. האמנם מוה"ק (בוודאי, לכתוב את השם המפורש "מוסד הרב קוק" זה קשה מאד) ישמיטו סעיף שלם מתוך הקצור שלחן ערוך, משל מדובר באחרונת ההוצאות החרדיות של החתם סופר למסכת סוכה?!
נגשתי איפוא לארון הספרים בביתי ועיינתי בקצוש"ע מוסד הרב קוק, המהדורה המנוקדת, סימן ר"א סעיף ד'.
והנה, הפלא ופלא, הסעיף ישנו, הסעיף מופיע, הסעיף קיים ככתבו וכלשונו (עמ' שנ"ט).
אני מחזיק במהדורת תשל"ד, תשמ"ז, תשנ"ה.
יבוא איפוא האדון הנכבד דגים ויסביר מניין נמצצה השמועה שהביא באותיות כה אדומות ומודגשות. יצדיק נא את זעקותיו על ה"שערוריה" שעשו "ראשי" מוסד הרב קוק, "ועשו בה כאדם העושה בתוך שלו. לא רק צנזורה, לא רק משחקי כבוד, או דעות פסולות רח"ל, אלא נגעו בגופי תורה ושינו הלכות" ושאר לשונו הזהב.
בינתיים אפשר להתייחס אליה בדיוק כמו לעובדה (עובדה, נכון? הרי כך כתוב באיזה פורום) שבמהדורת ששה סדרי משנה בהוצאת וועדי"ש (כלומר, ועד הישיבות), נשמטה ונעלמה לבלי זכר המשנה "יגיע כפיך כי תאכל, אשריך וטוב לך" וכו'...
 |
|
|