בית פורומים עצור כאן חושבים

צנזורה 'חרדית' בספרי קודש - רשימת ספרים

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-10/12/2009 19:22 לינק ישיר 

במבוא לספר פרי הארץ לר' מנחם מנדל מוויטבסק, המהדורה הנפוצה (המסורה תשמ"ט) שנערכה בידי הרב מרדכי זילבר והרב שלמה וינברג (כמצויין בסוף המבוא), כמדומני חסידי סלונים, נאמר: "בחלק המכתבים מרבינו זי"ע ומ...רבי אברהם מקאליסק זי"ע... ישנה תוספת מרובה ופנים חדשות בכינוס כל המכתבים הנמצאים בספרים שונים ובכת"י (מלבד מכתבים בודדים שלא הדפסנו בעצת גדולים שליט"א)...". במה דברים אמורים?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/12/2009 20:35 לינק ישיר 

הרב גורן,מדובר בויכוח נוקב וריב ענק בין הקאליסקער ובעל התניא על כספי התרומות.בהם עולה חשד למעילות והאשמה בהרעבת עניי א"י.בנוסף יש ויכוח על דרך הפצת החסידות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/12/2009 11:20 לינק ישיר 

שלום רב!

בספר מלמד להועיל חלק יורדה דעה סימן נו', יש דיון הלכתי  בו מתיר הרד"צ הופמן לגבר ללכת ללא כיסוי ראש וכך כותב שם "הנה בק"ק יראים דפפד"מ בבית החינוך שנתיסד מהגאון ר' שמשון רפאל הירש זצ"ל (שאני היית מורה שם ב' שנים וחצי) יושבים התלמידים בשעת לימוד שאר המדעים בפריעת ראש, ורק בשעת לימוד תורה מכסים ראשם (וכן הוא המנהג בבית הספר בהאמבורג) וזה נעשה שם עפ"י תקנת הרה"ג מו"ה ש"ר הירש זצ"ל. ובפעם ראשון שבאתי לביתו של הרה"ג ש"ר הירש בכובע על ראשי, אמר לי שכאן הוא דרך ארץ להסיר הכובע מעל הראש כשבאין אל אדם חשוב, ואולי יראה מורה אחר (יש בבית החינוך שם גם הרבה מורים א"י) שאני איני מסיר הכובע מעל הראש לפני ראש בית החינוך (דירעקטאר) היה מחשב זה כאילו אני מבזה אותו. ובזה וכיוצא בזה אין בו משום בחוקותיהם."

בהוצאת "קעסט" (הוצאה מיוחדת לבני תורה) משום מה התשובה הנ"ל נשמטה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/12/2009 00:42 לינק ישיר 

כבר נתבאר כאן באשכול 'השמטה משו"ת מלמד להועיל!'

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-7/1/2010 12:57 לינק ישיר 

סדר אליהו (האדר"ת)

http://www.bhol.co.il/forum/topic.asp?cat_id=38&topic_id=2742730&forum_id=19616

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/2/2010 06:39 לינק ישיר 

http://www.bhol.co.il/forum/topic.asp?cat_id=38&topic_id=2752360&forum_id=19616

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/7/2010 21:15 לינק ישיר 

וצדק כתב:
החת"ם סופר בתשובתיו המשווה בין עבודת קרקע בא"י להנחת תפילין- צונזר. ושמע האמת ממי שאמרה.

באיזה מהדורה זה צונזר? במהדורת מכון חת"ס תשס"ו נמצא הקטע (סוכה דל"ו ע"ב ד"ה דומה לכושי).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/7/2010 22:21 לינק ישיר 

שבח
אתה ירושלמי בב"ב יש -הוצאת הישיבות -הוצאת בני תורה- ועוד כמה הוצאות קדושות\  המיעדות לבניי התיירה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/7/2010 23:03 לינק ישיר 

בבני ברק לומדים חתם סופר? מעניין...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/7/2010 00:13 לינק ישיר 

האם מישהו מכיר התבטאויות של רבנים תומכי צנזורה? 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/7/2010 02:22 לינק ישיר 

רובם נאספו והובאו ע"י כרמלי ב"ספר וסיף" שכמדומה שהובא כבר במהלך האשכול.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/7/2010 15:14 לינק ישיר 

היי.. אני חדש פה בפורום (השווה ביותר) הזה וברצוני להוסיף כמה עניניים לדיון למרות שהם לא נחשבים צנזורה במובן הקלסי של המילה,
קודם כל אני מדבר על כל ספרי הרב קוק שפשוט לא קיימים.. לא בישיבות החרדיות ואף לא בחנויות החרדיות לספרי קודש (שדיי שולטים בשוק ספרי הקודש) וחבל... כי אפילו אנשים שלא בדיוק מסכימים עם דעתו יכולים לשאוב ממנו ומחכמתו המון, אני אישית התחלתי ללמוד את "עין איה" (ביאורי אגדות שבעין יעקב)  ופשוט התאהבתי.

דבר שני זה המון ספרי הגות ומחשבה יהודיים שפשוט נעלמו מהשטח, ספרים כגון: מורה נבוכים, כוזרי, חובת הלבבות, אמונות ודעות, ספר העיקרים וכו' וכו'... ספרים שכל כך מעשירים את עולמו הרוחני והמוסרי של האדם... אי אפשר למצוא אותם ברוב הישיבות החרדיות ואם כן זה באיזה כוך נסתר עם ספרים מלפני 100 שנה בכתב רש"י שצריך זכוכית מגדלת. לאן כל אלו נעלמו?! זו אומנם לא צנזורה מלאה אבל זאת מגמה של מן צנזורה חברתית כזאת... אני אפילו לא יודע איך להגדיר את זה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/9/2010 19:27 לינק ישיר 

צנזורה חרדית באגרת התשובה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/9/2010 19:58 לינק ישיר 

בזמר של שבת "כל מקדש שביעי" צונזר הבית האחרון, ושונו המלים באחרית הבית הקודם. בסידור ר"י עמדן הוא כותב שהטעם הוא "מפני השלום"(?), והנה שני הבתים המקוריים:

עזור לשובתים בשביעי, בחריש ובקציר עולמים
פוסעים בו פסיעה קטנה, סועדים בו לברך שלוש פעמים
צדקתם תצהיר כאור שבעת הימים
ה' אלהי ישראל, הבה תמים.

קדשם במצוותיך וטהרם כעצם השמים לטוהר
רוחך תנחמו כבהמה בבקעה תרד מן ההר
שבתם תשכנם בנחלת הסהר
כנחלים נטיו, כגנות עלי נהר.

[יצויין כי מהרי"ץ דושינסקי לא היה אומר הנוסח השגור: "ה' אלקי ישראל אהבת תמים ה' אלקי ישראל תשועת עולמים", אלא: ה' אלקי ישראל הבה תמים ישראל נושע בה' תשועת עולמים", וכן נדפס בסידור מהרי"ץ.
(הביטוי "ה' אלקי ישראל הבה תמים" הוא לשון הכתוב ש"א יד, מא)]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/9/2010 23:30 לינק ישיר 
צנזורה מבית מדרשם של אנשי כנסת הגדולה

בתנחומא בשלח טז (וכיוצא בו בספרי ומכילתא) מובאת רשימה ארוכה של הגהות ששתלו אנשי כנסת הגדולה מפני הכבוד:

כי הנוגע בכם נוגע בבת (עיני) [עינו]
ואמרתם הנה מתלאה והפחתם (אותי) [אותו]
בעון אשר ידע כי מקללים (לו) [להם] בניו ולא כהה בם
למה שמתני למפגע לך ואהיה (עליך) [עלי] למשא
הלא אתה מקדם ה' אלהי קדושי לא (ימות) [נמות]
ההמיר גוי אלהים והמה לא אלהים ועמי המיר (כבודי) [כבודו] בלא יועיל
וימירו את (כבודי) [כבודם] בתבנית שור אוכל עשב
(כבודי) [כבודם] בקלון אמיר
ובשלשת רעיו חרה אפו על אשר לא מצאו מענה וירשיעו (את איוב) [וירשיעו מוסב כלפי מעלה]
(וה') [ואברהם] עודנו עומד לפני (אברהם) [ה']
ואם ככה את עושה לי הרגני נא הרוג אם מצאתי חן בעיניך ואל אראה (ברעתם) [ברעתי]
אל נא תהי כמת אשר בצאתו מרחם (אמנו) [אמו] ויאכל חצי (בשרנו) [בשרו]
מה לנו חלק בדוד ולא נחלה בבן ישי לאהליך ישראל עתה ראה ביתך דוד וילך ישראל לאהליו ובדברי הימים לאלהיו [גירסת המסורת "לאהליו" אף בדברי הימים]
זכור תזכור ותשוח (עלי נפשי) [עליך נפשך]
אולי יראה ה' (בעיניו) [בעיני]
והנם שולחים את הזמורה אל (אפי) [אפם]

תוקן על ידי שבח_גרונם ב- 12/09/2010 23:32:29

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > צנזורה 'חרדית' בספרי קודש - רשימת ספרים
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 13 14 15 ... 26 27 28 לדף הבא סך הכל 28 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.