בית פורומים עצור כאן חושבים

צנזורה 'חרדית' בספרי קודש - רשימת ספרים

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-13/9/2010 00:32 לינק ישיר 

לא כל דבר ראוי ללמד לצעירי הצאן ורק גדולי תורה לאחר שיקול דעת מעמיק יכולים להחליט בכגון דא!!!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/9/2010 00:32 לינק ישיר 
לשבח_גרונם

אשכול זה - כשמו -עוסק בצנזורה חרדית, ואינו עניין לאנשי כנה"ג...

תוקן על ידי בר_בי_רב ב- 13/09/2010 00:34:44

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/9/2010 08:51 לינק ישיר 

שבח
האם אנשי כנה"ג שינו את הנוסח מסיני?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/9/2010 11:11 לינק ישיר 

ברבי, יש ויכוח קדום מימי נח האם בימי מתושלח כבר היו 'חיים חרדיים' על התבל, יש לי מספר השערות שכן, אחת מהנה היא הצנזורה הנ"ל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/9/2010 11:11 לינק ישיר 

בעלבעמיו כתב:
שבח
האם אנשי כנה"ג שינו את הנוסח מסיני?

לשיפוטך!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/9/2010 11:22 לינק ישיר 

לא_תסור כתב:
לא כל דבר ראוי ללמד לצעירי הצאן ורק גדולי תורה לאחר שיקול דעת מעמיק יכולים להחליט בכגון דא!!!

לא כל פורום ראוי לצפיעי הבקר - איזה שיקול דעת מעמיק החליט בעבורך להיקלע הנה?!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/9/2010 12:28 לינק ישיר 

שבח_גרונם כתב:

לא כל פורום ראוי לצפיעי הבקר 

שבח, אני מתאר לעצמי שהתכוונת במשמעות של "צעירי הצאן", אבל ל"צפיעי הבקר" יש משמעות שונה לגמרי...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/9/2010 12:49 לינק ישיר 

תיארת נכון, אפס כי צפיעים - מלבד משמעותם כגללי בהמה, יש להם משמעות נוספת של צאצאים. עיין בישעי' כב כד: "ותלו עליו כל כבוד אביו הצאצאים והצפיעות". ועיין במפרשים שם.

תוקן על ידי שבח_גרונם ב- 13/09/2010 12:50:40

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/10/2010 19:29 לינק ישיר 

http://onthemainline.blogspot.com/2010/10/where-in-world-is-robinson-crusoe-on.html

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/10/2010 20:40 לינק ישיר 

(מה אהבתי אשכול זה, תודה לך שהזכרתני ממנו).
הסיבה להשמטת פירוש הרשב"ם ע"י הוצאות רבות עד פרשת וירא

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/10/2010 20:46 לינק ישיר 

א. כשלמדתי מסכת נדה, סוגית 'החדר הפרוזדור והעליה' עיינתי בספר חזון איש [איני זוכר המקור. יבורך מי שיביא המ"מ] שכתב שהרחם נראה כך:     [כדרך המפרשים כשמציירים ציור], והציור לא נמצא!!!

ב. בזמנינו יצא ספר על הלכות שבת בשם 'ארחות שבת'. בספר הושקע מאמץ להתייחס לכל החידושים הטכנולוגיים שיש להם השלכות לגבי הלכות שבת.
בח"ג עמ' פ' מתייחסים המחברים לסוגיית מעלית שבת, כשהם מביאים את הפוסקים האוסרים והמתירים. והנה- אך יצא הספר לשוק, פורסמה מודעה ביתד נאמן ש'מזכירה' לציבור שכל שימוש במעלית שבת נאסר ע"י כל גדולי ישראל. וראו זה פלא- במהדורה השניה [ובלחץ עסקנים, כפי שידוע לי ממקור מוסמך] 'תוקן' הסעיף. גועל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/10/2010 20:55 לינק ישיר 

חזו"א יו"ד סימן ק"ה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/10/2010 21:03 לינק ישיר 

זה מה שקורה כאשר העסקנים נהיים פוסקי הלכה (כדי להצדיק את כינויים 'הרב').
בזמנו כאשר הגאון רבי מאיר ברנדסדורפר התיר את המחצלאות לסוכה, לחצו עליו עסקני העדה הרב גרשון שטמר ואחרים שיחזור מהיתרו, והוא בשלו לא אבה לחזור מפסקו. סיפר לי אחד שהיה באותו מעמד בחג הסוכות עת עלו ראשי העדה לסוכתו של הגר"י פישר, ובין שיחתם השחילו כמה דיבורים בגנות ה'פירצה' של ההיתרים החדשים כמו מחצלת שלא שערום אבותינו וכו'. הגר"י פישר נזדעזע מדבריהם וקפץ כנשוך נחש: מה? אתם תורו לפוסקים מה לפסוק וכיצד? היכן הבושה? הם קמו ויצאו נזופים, והמשיכו את הסיבוב שלהם אצל הגדולים ועלו לבקר אצל הגאב"ד הרב דושינסקי. הם חשבו שהם גמרו עם הגר"י פישר, אבל באמצע ביקורם אצל הגאב"ד הופיע הגר"י פישר גם הוא לביקור החג ומצא אותם יושבים שם. ואז התחיל בנוכחותם לקונן לפני הגאב"ד על הדור השפל ששופט את שופטיו, החוצפה שבעל'בתים יתערבו בפסקי הלכה...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/10/2010 21:31 לינק ישיר 

קיים אשכול נפלא של בעל בעמיו אודות פנטקקה

לפני שנים אחדות כתבתי עבודה על נושא זה ובשיטוטיי בספריית אוניברסיטת בר אילן נתקלתי בספר שעניינו (כמדומני ) אגדות הירושלמי של מסכת תענית שחיברו חסידי גור מאשדוד - לצערי פרח לי עתה גם השם של הספר וגם השם של המחברים - אבל זכור לי היטב שהחסידים הרחיבו יפה גם בסיפור הקודם לסיפור פנטקקה וגם בסיפור המאוחר לו - אבל את סיפור פנטקקה העלימו. מי יודע שמא בחור צעיר יקרא סיפור זה ויתקלקל לא עלינו!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/10/2010 00:22 לינק ישיר 

אני משער שהכוונה להוצאת התלמוד הירושלמי בידי חסידי גור? (האדמור שלהם הכריז בשעתו על דף יומי בירושלמי, מפעל עצום שראוי היה ליתר הד בציבור).

שומר פיו ולשונו - שומר מצרות נפשו < language="">

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > צנזורה 'חרדית' בספרי קודש - רשימת ספרים
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 14 15 16 ... 26 27 28 לדף הבא סך הכל 28 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.