בית פורומים עצור כאן חושבים

צנזורה 'חרדית' בספרי קודש - רשימת ספרים

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-11/10/2010 00:23 לינק ישיר 

לא. מדובר במעין עין יעקב על מסכת תענית של הירושלמי, ולא על ירושלמי ממש. כמדומה שעד כדי כך הם לא היו מעיזים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/10/2010 00:25 לינק ישיר 

אם כן אז לא כתבתי כלום. (איקון מתחבא).

שומר פיו ולשונו - שומר מצרות נפשו < language="">

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/10/2010 14:05 לינק ישיר 
צנזורה או דילוג הדומות?

נזדמנתי היום לספריית אוניברסיטת בר אילן ומצאתי את החיבור המדובר:

אגדות הירושלמי המבואורות על מסכתות: יומא, סוכה, תענית, חגיגה.... 

לוקט נערך וחובר בס"ד ע"י חברי מכון "בנין שמחה" שע"י בית תלמוד הירושלמי "אילת השחר" אשדוד

וכדי להבהיר את העניין כראוי אני מצטט כאן את הירושלמי מסכת תענית פרק א הלכה ד עמ' סד ב (במהדורת האקדמיה ללשון, עמ' 708-707) במלואו:

איתחמי לרבנן פלן חמרא יצלי ומיטרא נחת שלחין רבנן ואייתוניה אמרון ליה מה אומנך אמר לון חמר אנא אמרין ליה ומה טיבו עבדת אמר לון חד זמן אוגרת חמרי לחדא איתה והוות בכייה גו איסרטה ואמרית לה מה ליך אמרה לי בעלה דהיא איתתא חביש ואנא בעייא מיחמי מה מיעבד ומפניני' וזבנית חמרי ויהבית לך טימיתי' ואמרית לה הא ליך פניי בעליך ולא תחטיי אמרין ליה כדיי את מצליא ומתענייא.
איתחמי לרבי אבהו פנטקקה יצלי ואתי מיטרא נחית מיטרא שלח ר' אבהו ואייתיה שא"ל חמר עבין ההוא גוברא עביד בכל יום מוגר זנייתה משפר תייטרון מעיל מניהון לבני מטפח ומרקד קדמיהון ומקיש בבבויא קדמיהון. א"ל ומה טיבו עבדת א"ל חד זמן הוה ההוא גברא משפט תייטרון אתא חדא איתא וקמת לה חורי עמודא בכיי' ואמרית ליה מה ליך ואמרה לי בעלה דההיא איתתא חביש ואנא בעיא מיחמי מה מעביד ומפנינה וזבנת ערסי ופרוס ערסיי ויהבית לה טימיתיה ואמרת לה הא ליך פניי בעליך ולא תיחטיי א"ל כדיי את מצלייא ומתעניא.
איתחמי לרבנן חסידא דכפר אימי יצלי ומיטרא נחת סלקין רבנן לגביה אמרה לון בני בייתיה בטורא הוא יתיב נפקון לגביה אמרון ליה אישר ולא אגיבון...

אבל בחיבור הנ"ל בעמ' רלו-רלז הסיפור האמצעי המודגש בכחול חסר.

אילו היה קורה כמקרה הזה בכתב יד כלשהו הייתי אומר שארע כאן דילוג מחמת הדומות. אבל מאחר שאני מכיר שיחם ושיגם של חסידי גור ודומיהם, יותר נראה לי שלפנינו השמטה מכוונת.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/10/2010 14:03 לינק ישיר 

http://onthemainline.blogspot.com/2010/10/where-in-world-is-robinson-crusoe-on.html

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/10/2010 14:37 לינק ישיר 

ספרן - שמרן קדמך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/10/2010 16:54 לינק ישיר 

אכן, תודה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/10/2010 21:49 לינק ישיר 

בשנת של"ג הדפיס ר' מנחם די לונזאנו (בעל אור תורה) את ספרו "דרך חיים" תוכחת מוסר, זה היה בצעירותו. ובשנת שע"ח הדפיס ספר "שתי ידות" המחולק לאצבעות, והוא בעצם קובץ של כמה מספריו, ביניהם גם "דרך חיים".
"דרך חיים" חובר בצורת שיר שקול, ומתחת לשיר כתב המחבר פירוש המילות, וכן ביאור ארוך המדבר בעניני השיר. במהדורה זו (ויניציאה - שאגב סבל מצנזורה נכרית) ישנם כמה שינויים - הוספות והשמטות, השינוי המעניין לעניננו הוא, שהמחבר השמיט קטעים בהם הוא תוקף בחריפות יתירה את המחברים שנטו לפילוסופיא, בעיקר הוא מכביר מילים על בעל חובות הלבבות, וכפי שפורסמו קטעים אלו בפורום שכן על ידי הניק "מציץומליץ".
כוונת המחבר בהשמיטו קטעים אלו אינה משום שחזר מדעתו ומביקורתו, אלא כנראה היתה לכך סיבה חיצונית כהפעלת לחץ. כי במהדורה שניה במקום השמטת הקטעים הוא מפנה את המעיין לדפוס ראשון.

תוקן על ידי שבח_גרונם ב- 14/10/2010 21:52:36

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/10/2010 22:10 לינק ישיר 

יש למישהו מושג אם יש תרגום עברי ל'בוך' המוכחד של הרב קמינצקי מארה"ב , ואם יש אפשרות להשיג את הספר [לפחות במהדורה דיגיטלית]?
[אמור להיות חיבור שלו עם תגובות לגידופים נגדו בשם 'אנטומיה של איסור' או משהו בסגנון. בקשתי הנ"ל חלה גם על זה]
תודה רבה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/10/2010 16:04 לינק ישיר 

נמסר ע"י אחד מחכמי הפורום כי "מקראות גדולות הבהיר" (גוטליב) לא הדפיסו את פירוש אבן עזרא, בהוראת הגדולים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/10/2010 21:43 לינק ישיר 

שבח
כיצד מעזים לשנות ממה שקבעו ראשונים כמלאכים?

האם השמיטו גם את הציטוטים של אב"ע שברמב"ן?

תוקן על ידי בעלבעמיו ב- 17/10/2010 21:45:56

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/10/2010 22:21 לינק ישיר 

מן הראוי להביא לידיעת הגדולים והעסקנים הצמודים להם את הדברים המעניינים שנתגלו לאחרונה בקשר לפרקי דרבי אליעזר. ואולי יחליטו שלא להדפיס שוב את החיבור ובא לציון גואל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/10/2010 22:30 לינק ישיר 

בעל, סלח לי על שאני קצת תמים, אני לא בטוח במאה אחוז אם אתה מתכוין בציניות כשאתה מעטיר את המדפיסים הקדמונים שהכניסו את האבן עזרא בתואר 'ראשונים כמלאכים'.
אז אתה ציני או לא?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/10/2010 22:43 לינק ישיר 

מרותק עברתי על פורום חשוב זה, ונזדעזעתי.. ממש רפורמה בדת עשו כל המצנזרים למינם.. האם ידוע על איזשהו רב בהסטוריה שנהג כך? א"כ מנין האומץ והתעוזה לשלוח יד בדבר שאינו שלו.. ולקצץ בנטיעות.. ואם כבר.. כמדומני שיש דברים הרבה יותר חמורים שמן הראוי לצנזרם כבר בתורה.. על מעלת וחשיבות א"י, סיפור יהודה ותמר הוא בכלל פסטנישט,וכן רות ובועז.. דוד ובת שבע וכו' וכו', האם יש בדורינו רבנים שמודעים לנושא ומגבים כאלו דברים? (וכוונתי כמובן לת"ח ולא לבעלי השקופס), מן הראוי לתת תהודה לחוצפה זאת למען שים לה קץ.
אסיים רק בצנזורה  של ספרים שלימים מקרב מחנינו.. והיינו ספרי המחזות של הרמח"ל שאני אישית התודעתי אליהם רק מאוחר בחיי וזאת בשל התעלמות מוחלטת מהם מכל וכל של כל מוציאי "כל ספרי הרמח"ל"
("מעשה שמשון", יצירתו הראשונה של רמח"ל, עוקבת אחרי דמותו התנ"כית של שמשון ועל מאבקיו ביצרים ובתשוקה שמקרבים אותו אל דלילה.יצירתו הספרותית החשובה ביותר היא "מגדל עוז" או "תומת ישרים". זו יצירה פסטורלית המתרפקת על הטבע. הרועה איש הטבע "דל הוא ואך שמח" אין הוא מעוניין בכספי העשירים, אשר "ברבות זהבם, ירב אויב בקרבם", ואין הוא משועבד לחוקי המעמדות החברתיים המפריעים למימושה של אהבה:"עלמה אשר תיטב בעיניו שמה, עלמה אשר תיתן לחלקו חשק, בה יעלוז ליבו, כי זה לעומת זה, ומפריד אין. יתעלסו יתענגו לבטח".המחזה עוסק באהבתם של שלום ושלומית, בת המלך, אשר הוצפנה במגדל, ואל ראשו הגיע שלום. מול האהבה עומדים חורשי המזימות והמקנאים המנסים להתנכל לה. יש שמצאו במחזה נמשל, אף שחובר עוד לפני הפולמוס הגדול: בת המלך היא הקבלה, ושלום הוא אולי הרמח"ל עצמו. המחזה נגנז והוצא לאור רק מאה שנה אחר כך.במחזה האחרון, "לישרים תהילה", יש דמיון רב ל"מגדל עוז", אך גם שינויים מהותיים. יצירה זו היא נמשל כמעט נטול משל, וחוט העלילה בו קיים במידה זעומה ביותר. זהו סיפור על המאבק בין טוב לרע, וכתיבה ביקורתית על הצלחתו של הרע בחיים החברתיים.מתוך ויקיפדיה)
אגב הספרים נמצאים בהיברובוקס..

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/10/2010 07:58 לינק ישיר 

שבח
יש עוד כמה מלאכים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/10/2010 10:05 לינק ישיר 

שבח_גרונם כתב:
נמסר ע"י אחד מחכמי הפורום כי "מקראות גדולות הבהיר" (גוטליב) לא הדפיסו את פירוש אבן עזרא, בהוראת הגדולים.

שבח היקר: לדעתי מדובר בתלמיד חכם אחד ולא בגדולים,
במילא "בעל" היקר לא להתרגש אף אחד לא יכול למחוק את האבן עזרא,
במיוחד שקיבל את החותמת כשרות מהרמב"ן המקובל אצל החסידים והמקובלים, כמו שהרמב"ם קיבל מהראב"ד חותמת כשרות כידוע,

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > צנזורה 'חרדית' בספרי קודש - רשימת ספרים
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 15 16 17 ... 26 27 28 לדף הבא סך הכל 28 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.