בית פורומים עצור כאן חושבים

צנזורה 'חרדית' בספרי קודש - רשימת ספרים

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-8/5/2005 02:10 לינק ישיר 

בספר חזון האיש, ישנם הקטעים המצונזרים.

השאלה היא האם פרסום הקטעים הללו הרגיז את מי שהרגיז, או שמא עצם ההתעסקות בכתבי החזו"א שנחשבים כנחלתם של בני משפחת גריינימן בלבד, היא שפגעה בספר.

אגב, לאחרונה התקיים ד"ת בבית דינו של הר"נ קרליץ שליט"א, בין פרוייקט השו"ת באוניברסיטת בר אילן, שביקשו להעלות לפרוייקט את ספרי החזו"א, ובין משפחת גריינימן, שבקשו למנוע מהנ"ל העלאת הספרים. על אף שהופעלו על הרנ"ק לחצים עצומים, הודיע את דעתו שאין למשפחת גריינימן זכויות על ספרי החזו"א, ואין בידם למנוע את העלאתם לפרוייקט הממוחשב, מ"מ למעשה פסק שהם רשאים להעלות את החזו"א רק באופציית חיפוש, ולא בטקסט מלא.

ואכן בגירסה +13 של פרוייקט השו"ת שמופצת בימים אלו, כבר כלול חלק מספרו של החזו"א. נקוה להמשך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/5/2005 03:15 לינק ישיר 

http://www.hydepark.co.il/hydepark/topic.asp?topic_id=963327

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/5/2005 05:04 לינק ישיר 

דגים,

גם לי היה הספר עד לפני כשבוע (נתתי לגיסי.) וכל ציטוטי בפורום זה לקוחים מספר זה.
כשקניתי את הספר אמר לי הסוחר(באמריקה) שיש "עיקול" מבית הדין של ר"נ על הספר. (ה'עיקול' פורסם בעיתון.)
בררתי מעט את הענין וכך הם פני הדברים:

משפחת גריינמן פנתה לר"נ בשלוש טענות -שהן אגב סותרות אחת את חברתה- הראשונה, שהם הבעלי בית על כתבי החזו"א.
שנית, שיש בספר זיופים -כך הם כינו את הדברים המצונזרים-
שלישית ,שהחזו"א לא רצה שהדברים יתפרסמו.
מחבר הספר שלח מכתב לבית הדין ובו טענותיו. הוא מעיר על הסתירה בדבריהם ,ואם זה זיוף אז במה בעלותם?
שנית, הרי החזו"א עצמו פסק שאין בעלות על דברי תורה וכו'

הסוחר אמר לי שהלואי וכל ספריו ללא עיקול ימכרו כמו זה.
לאחרונה שמעתי ממנו שהולך לצאת מהדורה חדשה ובה צנזורה חדשה שעוד לא יצאה לאור,והפעם על החסידות והחסידים.
לפי החומר שנמצא ביד המחבר כנראה שהוא אכן מהמשפחה כפי שכתב שלוימלע.

הוי,עם השפנים עד מתי תהיו לשפנים?!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/5/2005 15:06 לינק ישיר 

מבחינה טכנית לא חייבת להיות סתירה. אפשר לטעון שרוב הדברים הם של החזון איש ולכן בבעלות המשפחה והיא אינה מרשה לפרסם, ומאידך שאר הדברים הם זיוף ואין לפרסמם על שם החזו"א.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/5/2005 16:03 לינק ישיר 

עפר ואפר.

לא שמת לב לטיעון השלישי. (אם הדברים מזוייפים איך לא הסכים החזו"א לפרסמם.)

בכל אופן גם טענתך לא נכונה. אם זה אוסף אישי אין שום בעיה. הרי לא יחול איסור לצטט את החזו"א.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/5/2005 09:53 לינק ישיר 

קעלעמר,
לא הבנתי למה כוונתך.
ייתכן שאתה סובר שאני מכריע שהמשפחה צודקת, ולא היא. רק אמרתי שאין בהכרח סתירה לוגית בין טענת זיוף לבין טענת בעלות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/5/2005 09:59 לינק ישיר 

עפר,
יש. אם זה מזויף אין שום טענת בעלות. והסתירה היותר מהותית היא, אם זה מזויף לא יתכן שהחזו"א התנגד לפירסומה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/5/2005 02:36 לינק ישיר 

יש כאן שאלה שדורשת אשכול נפרד אלמלא הוגבלנו לאשכול לשבוע -

איך זה שכל דיון בכל נושא מגיע לחזון איש, גרינמן, כתביו, ומה מדייקים משמו -

1. בגלל שרבים מכותבי הפורום הם תלמידי תלמידי תלמידיו?
2. בגלל שהוא הכי מודרני ויש לו דעה בכל נושא מודרני.
3. בגלל שהוא הכי שווה.
4. בגלל שהוא המציא את האידאולוגיה החרדית הקיימת בארץ ישראל.
?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/12/2005 16:57 לינק ישיר 

לא קראתי כל האשכול - ולכן אבקש סליחה במידה ואני חוזר על דברים שנאמרו.
ברשותכם אציין דוגמא מהחיים (כמו שנאמר 'בדידי הווא עובדא')
סייעתי רבות למחבר ספר מסוים באיסוף חומר הלכתי.
לבסוף, כתבתי אינדקס המפרט את כל המקורות מהם נאסף החומר ההלכתי.
רבים מן המקורות לא אושרו לפירסום מכיוון שמחבריהם אינם ראויים להתפרסם בספר המיועד לציבור החרדי.
לדוג' רבני 'מרכז הרב' או פירסום הלכתי של 'ועד ישיבות ההסדר' ועוד כיוצא בזה.
אני לא יודע אם זו צנזורה או 'סתם' התנהגות שאינה ראויה.
לטעמי, מדובר בבושה לשמה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/1/2006 11:03 לינק ישיר 

.

משהו שראיתי אתמול בספרו של ויזלטיר, Kaddish :

בשנת 1909 הוציא הרב דוד דה סולה פול, חיבור בלייפציג אודות הקדיש.

בין השאר, הוא מצטט מספרו של הרב אברהם האראוויץ (המאה ה- 17) "יש נוחלים", כי שומה על האב לצוות את בניו ציווי ספציפי שימלאו לאחר מותו, ואם ימלאו הם ציווי זה, הרי הדבר טוב יותר מאמירת קדיש יתום (יש לזכור כי קדיש יתום הוא יצירה מאוחרת יחסית).
הוא גם מוסיף כי בכך יש "פתרון" למי שיש לו רק בנות (שלדעתו, במשתמע, אינן אומרות קדיש, ולא נכנס כאן לויכוח אודות קדיש יתומה).

ויזלטיר מציין כי במהדורה שהוא מחזיק בידיו של "יש נוחלים", שנדפסה במנצ'סטר בשנת 1993, הפיסקה נחתכה החוצה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/1/2006 08:10 לינק ישיר 

עוד כמה צנזורות:

ראיתי הפניה לתשובה בשו"ת שאילת יעבץ, שבה הוא פונה בכבוד והדר לרמ"ד (מנדלסון). הסתכלתי בפרוייקט השו"ת - והנה הסימן הזה מדולג! (כמובן, לא בהם האשמה, אלא בהוצאה שממנה הם הקלידו.)

יש תשובה של המהרי"ט (דומני) על כך שאת התוספות המפורסם של ר' חיים על כך שאין מצוה בימינו לעלות לארץ ישראל, כתב תלמיד טועה. בהוצאות החדשות - סימן זה אינו מופיע (שוב יש דילוג).

בספר "עיניים למשפט" של הרב אריאלי יש צינזורים רבים; שכן הוא היה ציויני, אבל ההוצאה היא חרדית. חבר שלי רצה להראות לי קטע של הרב קוק שם, שסביו הראה לו - והנה שם יש דף חלק...

לאחרונה יצא "פנקס י"ג" של הרב קוק, ובו עוד פסקאות. המשווה אותן לפסקאות שערך הרצי"ה יראה כמה שינויים עשה (אבל זו עריכה בלבד, ולא צנזורה). העניין הוא שהושמטו שם כמה וכמה פסקאות, מכיון שהן עוסקות בקבלה בצורה גלויה מדי. כמובן לא נרמז על כך מאומה בספר, אלא שכך שמעתי מפי הרב צוריאל.
בכלל, יש עוד אלפי פסקאות של הרב קוק אשר אינן יוצאות לאור העולם, מסיבות כלשהן. וד"ל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/1/2006 15:19 לינק ישיר 

בשו"ת יעבץ הנפוץ כיום יש בערך עשרה דפים שחסרים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/1/2006 18:17 לינק ישיר 

ספר "יסוד העבודה" חובר ע"י האדמו"ר הראשון לבית שושלת סלונים. הספר יצא כמשקל נגד לספר "נפש החיים", ובו הוא חולק עליו ביסודות אחדים. בכתב היד היה מצויין במקומות אחדים "דלא כנפש החיים", במהדורה המודפסת זה הושמט. לא ידוע אם בעל הספר הוא שנתן את ההוראה להשמטת המילים הללו. עדות להופעת משפטים אלו בכתב היד נתן אחד מחסידי סלונים ר' מתתי' לוריא בעל ספר "שערי לימוד".

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/3/2006 11:50 לינק ישיר 

שלום לכולם. אני חדש בפורום, התלהבתי ממנו מאוד.
ובנושא המדובר, שמעתי שיש ספר של החת"ם סופר, שהוא כותב שלעבוד את הקרקע בא"י זה מצווה כמו להניח תפילין, ובהוצאות החדשות העניין צונזר. מישהו יודע איפה זה? אם בכלל?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/3/2006 12:34 לינק ישיר 

חתם סופר על הש"ס במסכת סוכה. ד"ה אתרוג ככושי .

יש למצא את הספר הלא מצונזר. הוצאת ועד הישיבות ודומיהם כמובן מצונזרים

תוקן על ידי - ירוחםשם - 19/03/2006 12:34:50

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > צנזורה 'חרדית' בספרי קודש - רשימת ספרים
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 6 ... 26 27 28 לדף הבא סך הכל 28 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.