בית פורומים עצור כאן חושבים

האם תיתכן מצוה להאמין ?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-17/11/2003 08:59 לינק ישיר 

היא הנותנת. על כך דיברתי. אנחנו נכנסים לתוך "מערכת אמת", הכוללת נתונים, אך "מקורות האמת" שביסודה במידה רבה "מובנים מאליהם " עבורנו, ובתהליך הבירור הפילוסופי אנו חושפים מה עומד ביסודה.

זאב טורף, גרררר...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/11/2003 13:45 לינק ישיר 

ז"ט

אני רואה שאינני מוצא זמן לכתוב תגובות מקיפות אז אענה טיפין טיפין , כל פעם על עוד נקודה .

אעיר עכשיו על הערתך שבו אתה טוען שהתקרבתי לעמדתך. ובכן עד כמה שאנו דנים בתודעה כנתון אמפירי ובוחנים את האופן שבו היא פועלת למעשה בעולם הזה , אינני יכול לדחות את התיאוריה שלך אפריורית ללא בדיקה מה באמת קורה בעולם . במובן הזה אני מקבל את האפשרות שאנשים דתיים ואנשים לא דתיים מתוכנתים בצורות שונות , אבל זה משהו שצריך להבדק אמפירית .

(במאמר המוסגר אוסיף רק דוגמה מעניינת מתחום האינטלגנציה המלאכותית . כאשר מנסים להקנות לרובוט דרכי למידה והיסק יש יותר מדרך אחת . יש דרכי למידה שאמינותם גבוהה (הם לא מועדים לטעות ) אבל עוצמתם נמוכה (הסיכוי שהם יגיעו לידע ממשי הוא נמוך) ויש להיפך(זה מקביל למושגים טעות מטיפוס 1 וטעות מטיפוס 2 בסטטיסטיקה ) . אנו רואים איפה שישנם דרכי חשיבה שונות שכולן רציונליות שאם נרצה להשוות ביניהם אין תשובה חד משמעית מה עדיף וזה תלוי יותר במה אנחנו רוצים (האם אנו חוששים יותר מטעות מטיפוס 1 או מטעות מטיפוס 2) .)

השאלה היא מה אומרות לנו הנתונים האמפיריים לגבי השאלות המטפיזיות כמו : איך 'ראוי'(שלא במובן מוסרי) לחשוב ? ועוד .

לגבי התיאוריה שלך אנסח את ביקורתי כך : אתה משתמש בשפה בכדי לדבר על השפה , אבל אתה תישאר שבוי לעולם בשפה . טענות על כללי השפה לא ישנו את מה שנאמר בידי השפה עצמה .ומה שנאמר בשפה עצמה הוא מה שחשוב .

(לא כתבתי את זה כדי להשתמש בערפול נוסף , ואני מקווה להבהיר את עצמי בהמשך )

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/11/2003 17:37 לינק ישיר 

בינתיים זה אכן ערפול נוסף, ואחכה להמשך.
רק שתי הערות ביניים: (א) כשכתבתי שהתקרבת לעמדתי לא התכוונתי לעניין ווכחני כלשהו, ובוודאי שאינני בקטע של "מי ינצח", כך שתוכל להתעלם מזה; (ב) "התיאוריה שלי" איננה נוגעת במישרין לשפה, אם כי יש לה השלכות גם לעניין זה ואכמ"ל. (וזו סתם הערה, לבל נגלוש רחוק מדי).

זאב טורף, גרררר...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/11/2003 18:53 לינק ישיר 

הבחירה במלה שפה אינה מוצלחת . אולי אני מתכוון בעצם למה שאתה קורא לו מערכת אמת .

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/11/2003 00:12 לינק ישיר 

נו, יאללה, עכשיו תפזר את הערפל

זאב טורף, גרררר...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/11/2003 01:46 לינק ישיר 

המתן המתן . המשך יבוא .

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/11/2003 02:20 לינק ישיר 

שאלת הביקורת על השפה באמצעות השפה, היא התקפתו של ניטשה על קאנט במונחים שונים של ביקורת על התבונה מתוך התבונה.
היגל הוכיח כי ניתן להתקדם מביקורת התבונה כסופית, למושגים אינסופיים, ומכאן לאינסופיותה של התבונה גם מתוך התבונה עצמה.
והוא הדין לגבי השפה כאחד מהכשרים (faculties)
של התבונה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/7/2004 12:36 לינק ישיר 

רציתי להתייחס לנושא העיקרי של אשכול זה.
דעתי היא שאין בחומש מצווה להאמין.
יחד עם זאת יש עלינו חובה שכתובה על ליבנו שמחייבת אמונות מסוימות בסיטואציות מסוימות.

אפשר לשפוט מישהו על אמונותיו בהתבסס על חובה זו.

יכול להיות שאני טועה!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/4/2006 09:40 לינק ישיר 

חכם נכון ומעניין

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/1/2007 09:15 לינק ישיר 

... אבל לא הבנתי מה חכם, מה נכון ומה מעניין. וגם לא הבנתי את הודעת 'נכספה נפשי'.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/1/2007 14:17 לינק ישיר 

לא הבנתי אתכם

<האם תיתכן מצוה להאמין>

מישהו מוכן להבהיר מה זה "מצווה"?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/1/2007 14:41 לינק ישיר 

מצווה בפשטות הכוונה לדבר שצווה, (שורוק), עלינו מגבוה,
אז האם מישהו מגבוה, (אלוהים), יכול לצוות עלינו להאמין בו עצמו עוד לפני שאנחנו מאמינים בכוחו לחייבינו במשהו?
מה לא ברור?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/1/2007 14:52 לינק ישיר 

האם אוכל לשכנע אותך שאני קיים לפני שאתה מאמין בזאת?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/1/2007 15:04 לינק ישיר 

אקזאקלי! לא תוכל, ולכן אמונה היא סטאטוס שבו שרוי אדם ואי אפשר להביא אדם אליה כשהוא לא מאמין רק על ידי ציווי מאותו שהוא לא מאמין בו,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/1/2007 15:07 לינק ישיר 

בזאת אין ספק, וזאת נקודה חשובה מאוד לדעתי, אמונה היא סטטית.

הציווי אינו אלא זירוז. רש"י לא למדת?

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > האם תיתכן מצוה להאמין ?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 6 7 8 9 לדף הבא סך הכל 9 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.