|
|
| נשלח ב-14/1/2007 15:11 |
|
| |
יופי... אז יש לך תשובה...
אבל אלו מחלוקות בראשונים, תקרא את האשכול,
|
|
|
|
| נשלח ב-14/1/2007 16:01 |
|
| |
לפילוסוף המנתח כל צעד ומחשבה יתכן שזו בעיה, אך מה יותר חזק מהעובדה שבעקבות הציווי הזה רבבות יהודים האמינו?
------- מאיר
|
|
|
|
|
| נשלח ב-14/1/2007 16:15 |
|
| |
או שאמרו שהאמינו
|
|
|
|
| נשלח ב-14/1/2007 16:42 |
|
| |
ירוחם
למדענים אתה מאמין? למה?
|
|
|
|
| נשלח ב-14/1/2007 16:55 |
|
| |
ירוחם
אני מוחה בתוקף.
יהודים בכל הדורות האמינו בכל לב כי 'אנכי ה' א' אשר הוצאתיך מארץ מצרים', כל מילה שאוסיף תגרע, אתה חולק על כך?
------- מאיר
|
|
|
|
| נשלח ב-14/1/2007 17:17 |
|
| |
מאיר ידידי הטוב
על נא באפך. אין צורך שאני אחלוק על כך, התורה בעצמה מספרת את מה שאני אומר.
כמה ימים לאחר קריעת ים סוף-מרה ארבעים יום לאחר מעמד הר סיני עם הקולות והברקים והאש והלפידים וכו.-אלה אלוהכך אשר הוציא אותנו מארץ מצרים- אמרו לעגל. אתה רוצה להמשיך? או שתעשה את זה לבד.
גדראובן
איני מאמין לכל המדענים. אבל אני מאמין באמונה שלימה שהבורא יתברך הוא הוא הבורא.
|
|
|
|
| נשלח ב-14/1/2007 17:54 |
|
| |
מאיר וכולם,
האם בעיקבות הציווי אנוכי השם אלוהיך היהדוים בכל הדורות האמינו??? אני לא חושב שאיי פעם זה בכלל שימש כנימוק למה להאמין, יהודים האמינו כי זו המסורת שלהם,
וחוצמזה, העובדה שיהודים האמינו בעקבות זה אינה מספיקה כדי להניח שזה בסיס מספיק טוב,
|
|
|
|
| נשלח ב-14/1/2007 19:51 |
|
| |
גוונא,
למדענים אתה מאמין? למה?
|
|
|
|
| נשלח ב-14/1/2007 22:27 |
|
| |
ירוחם
אז היו תקלות, אז היו שלא הפנימו, היו שנכשלו, אז לכן זה לא נכון לומר שיהודים מאמינים באלוקי ישראל??????
גוונא
רוב בני אנוש אינם שואלים על כל דבר 'אבל למה' 'מי אמר' 'אולי לא', אני לא דן כעת אם זה טוב או לא, זו מציאות ברורה.
יהודי מן השורה שבנו שואל אותו מי ברא את העולם, מה הוא עונה? השם! איך אתה יודע? ואם אני רוצה לחשוב אחרת? אסור! יענה האב.
------- מאיר
|
|
|
|
| נשלח ב-15/1/2007 11:51 |
|
| |
מאיר.
לא טענתי שאין ולא היתה בכלל אמונה. אבל לצייר את האמונה שהיתה כאידיאל זה עוד רחוק.
נו באמת השירה הגדולה של אז ישיר.. עדיין התנגנה, האמירה היפה של ויאמינו בה" ובמשה עבדו.
עדיין היתה על השפתיים. ומשה חושש לצאת לפני הקהל שמא ירגמו אותו באבנים, שלא היה מיים.
לזה אתה קורא תקלה. זה ביטוי לחוסר אמונה.
|
|
|
|
| נשלח ב-15/1/2007 12:25 |
|
| |
ימי
ראשית כל , מי אמר שזה שיהודים האמינו , הוא בעקבות הציווי הזה? בעקבות איזה ציווי מאמינים מקצת מבני דודנו הישמעאלים שאם יפוצצו את עצמם יחד עם עוד קצת אנשים יזכו לגן עדן? אולי זה החינוך והמסורת שמשפיעים?
שנית , למה זו עובדה חזקה? הרי ידוע שאנשים מאמינים במה שמקובל להאמין בסביבה שבה גדלו , לפחות אם גדלו בחברה סגורה. אכן , כל עוד אדם נמצא בחממת גידולו , האמונות הללו עשויות להיראות הכי טבעיות שבעולם. אבל מה לעשות ואמונות של חממות שונות סותרות אחת את השנייה ולא יכולות להיות נכונות בו זמנית. הדת המוסלמית אינה מתיישבת עם הדת הבודהיסטית שאינה מתיישבת עם הנוצרית . יש גם מליונים שההנחה הטבעית ביותר מבחינתם היא שאמונות דתיות הם פנטזיות ילדותיות שדורנו כבר גדל מעבר להם. ואין לומר כמו ר' אלחנן שכולם מכירים באמת האחת אלא שהתאוות מונעות מהם להודות בכך. המוסלמי שמפוצץ את עצמו מוכיח את אמונתו האיתנה בלי להשאיר שום פקפוק, ולא חסרו מרטירים מכל הדתות (אפילו חילוניות) . והחוש והקומון סנס מכחישים את דברי ר' אלחנן.
אי לכך השאלה הכי טבעית והכי קומון סנסית , עבור אדם שנחשף לעובדה שקיימים כל כך הרבה דעות , הוא מי אמר. ולומר לאדם השואל שאלות שמשהו פגום בו , שהוא עושה בכך עבירה הוא אבסורד.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-15/1/2007 12:47 |
|
| |
מציץ ונפגע,
א. איך אתה מגדיר 'אמונה'? ודאות אבסלוטית אובייקטיבית? ב. ומי אמר לך שאין ציווי על אמונה, משום שרוצים שהילידם יוולדו לתוך סביבה שכבר מאמינה, וגם הם נולדו לסביבה מאמינה עד אבותינו שהיו במתן תורה וראו את ההתגלות? אולי גם זוהי משמעותה של אמונה? ג. אמונה היא רק פונקציה של ידיעה ולא של הרגשה אישית?
כשיתבונן האדם בעומק הבנתו ויצייר בדעתו הוויתו מאין בכל רגע ורגע ממש,
האיך יעלה על דעתו כי רע לו?!
|
|
|
|
| נשלח ב-15/1/2007 12:50 |
|
| |
מציץ
אתה חוזר להביט מבחוץ, במבחן האובייקטיבי אתה צודק. אני טוען שאכן יש בעיה לצוות את האדם החושב להאמין במשהו, האדם הוא אנוס התבונה- כדבריך בתחילת האשכול, אלא שעם זאת אין לתמוה מה מקום יש לציווי, המקום הוא כל אותם יהודים שלא שאלו את שאלתך ופשוט קיימו את המצוה והאמינו. אני מסכים שזה אומר שזו מצוה למי שלא שואל שאלות, זה אבסורד? לא בטוח!
------- מאיר
|
|
|
|
| נשלח ב-15/1/2007 13:01 |
|
| |
יינן
< אמונה היא רק פונקציה של ידיעה ולא של הרגשה אישית?>
אם האמונה זו ידיעה אז למה קוראים לזה אמונה. אני אגיד אני יודע שיש אלוקים. למה להשתמש במילה של אמונה. אמונה אפשר להגיד על דבר שאתה לא יודע בוודאות שהוא קיים או ו יתגשם
למשל אני מאמין( ויודע?) כי בתגובה שלך תכניס משהו מהתניה או מהרבי. זו אמונה.
|
|
|
|
| נשלח ב-15/1/2007 13:25 |
|
| |
ירוחמשמ, חשבת שאני חותר לכך שאמונה היא ידיעה?! אז טעית. אני שואל פשוט: אמונה כוללת הרגשה אישית ואינטואציה פנימית, או שהיא חייבת להיות משהו ודאי, אובייקטיבי, מדוד, שאני יכול לענות על כל השאלות עליו?
תניא כותבים באל"ף. והוא מלא וגדוש ברעיונות מעמיקים.
כשיתבונן האדם בעומק הבנתו ויצייר בדעתו הוויתו מאין בכל רגע ורגע ממש,
האיך יעלה על דעתו כי רע לו?!
|
|
|
|
|