בית פורומים עצור כאן חושבים

מלחמה הפוגעת באזרחים, האכן פשע?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-23/7/2008 15:36 לינק ישיר 

אפיק
ומותר האדם מן הבהמה- בלי עין הרע - אין.

לו יצוייר - והרצל היה מצליח בתוכנית אוגנדה- והמלחמות היו לנו עם אוכלי אדם, האם גם אנחנו הינו אוכלי אדם??

לא שאני לא מסכים עם כל מה שאתה חושב על המלחמה, ----כמו במלחמה,

יש לאנשים גם גבולות למעשיהם. למרות שהם אולי חושבים שהם צודקים.

הגמרא דנה במעשי פנחס שהרג את זמרי, -הגמרא שם מגיע למסקנה, כי אם זמרי היה מפסיק שניה אחת את המעשה שלו עם כזבי,- פנחס היה נקרא רוצח, והוא היה חייב מיתה, כרוצח!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/7/2008 18:49 לינק ישיר 

ירוחם, נאה דרשת.
התנהגות האנשים בסביבתך לא נותנת לך לגיטימציה מיידית להתנהג כמוהם.
זה העיקרון, עכשיו נדגים אותו על הפרטים:

זה שאצל הפלסטינאים המוות הוא ערך, זה לא אומר שאני אמור לקבל את זה.
ובדיוק בגלל זה אני לא תומך בלסכן חיילים, ובדיוק בגלל זה אני בעד הפצצות.

זה שהאירופאים מאמינים ב: "אם נותנים לך סטירה אז תגיש את הלחי השניה" זה לא אומר שאני חייב לקבל את זה.

שורה תחתונה, אי אפשר לחוס על האזרחים הנייטרליים ועל ילדיהם כשזה בא על חשבון אלה שאמורים להגן על הצד המותקף.
יותר נכון יהיה להגיד שזה אפשרי, אבל זה לא יהיה מוסרי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/1/2009 09:16 לינק ישיר 

"kisarita: עזה

אף אחד לא כואב לו בכלל על מספר ההרוגים העצום בעזה?

mdabraham:

מאד כואב. אז מה? כואב גם לעשות ניתוח. כואב גם לחלל שבת על פיקוח נפש. כואב לקצץ בתקציבים למטרות חשובות. אכן, וכואב גם להרוג אנשים שחלקם לא אשמים באופן ישיר. אז מה? לגבי כל אלו, כואב אבל עושים (יורים ובוכים).
האם את מניחה שעלינו לאמץ מדיניות לאור כאבי הבטן שלנו? לחילופין, למה את מניחה שאם עושים משהו אז זה לא כואב? גם לגבי ניתוח היית אומרת זאת (שמי שעושה אז כנראה לא כואב לו)?
זה מזכיר לי את הטענה כלפי רבנים שפסקו לכהן ואשתו שנאנסה שעליהם להתגרש (על פי דין התורה). וכולם שאלו: מה, אין להם לב? לא מספיק שהיא סבלה והוא סבל, כעת מוסיפים להם עוד סבל? התשובה היא שאכן מאד כואב להם, ובהחלט יש להם לב, אבל מה לעשות זה מה שהתורה מחייבת. גם במקרה זה הביקורת מניחה שאם כואב הלב אז זה מה שצריך לעשות.
אבל האמת היא שיש לנתק את כאבי הלב מהמעשים (לפחות שלא יהיה קשר הכרחי). פעולה אמוציונלית לא מביאה אותנו למצב טוב יותר, גם לא מבחינה מוסרית. ראי דבריי באשכול מקביל (איזה?) שכתבתי שהרוצח הגדול ביותר של תקופתנו הוא שילוב של איסלם פונדמנטליסטי מחד עם יריב שמאלן ליברלי והומניסטי. הרחמנות במקרים הללו מוליכה פעמים רבות למספר נפגעים רב יותר. כשהחלה אינתיפאדה ברפיח המצרים הרגו על המקום 50 פלסטינאים, וזה נגמר מייד. אז מי הביא לפחות נפגעים, אנחנו הרחמנים או הם? אלו שכאב להם הלב או אלו שלא?
כדאי לחשוב על כך...

בעלבעמיו: מיכי 

לינקזעצער:

מפורסם בשם גולדה מאיר -

"אנו יכולים לסלוח לערבים על כך שהם הורגים בילדינו. לא נוכל לסלוח להם על כך שהם מאלצים אותנו להרוג בילדיהם. שלום ישרור בנינו ובינם רק כאשר אהבתם לילדיהם תגבר על שנאתם אלינו".

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/1/2009 10:08 לינק ישיר 

מה כל הסיפור הזה של כאבי הבטן הפגיעה באזרחים?
אם מדינה פלונית מנצחת - אזרחיה מרוויחים; אז אם מדינה פלונית מפסידה - למה שאזרחיה לא יפסידו?
כמובן, מתוך אותו הגיון אין הצדקה לפגוע באזרחים תכחילה וכמטרה בפני עצמה, שהרי (ממש כמו בדוגמא על הנצחון) המלחמה היא במדינה והפגיעה באזרחים היא רק תוצר לוואי, ודיו לעבד (האזרח) שיהיה כרבו (המדינה), אך בדיעבד אם הם נפגעים - לא צריך לפתח יותר מדי רגשות אשם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/1/2009 10:08 לינק ישיר 

מיכי, חבל שקלקלת את דבריך הנאים עם ההשואה לכפית כהן להתגרש בימינו. אם לא מוצאים להם היתר כמו: 'תגיד שאתה לא מאמין לה' וכדומה, אכן אין להם לב (או ראש או שניהם).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/1/2009 10:19 לינק ישיר 

א"ג
האם מלחמה היא בין צבאות או בין עמים?
האם היא קרב אבירים מימי הביניים או שהצבא הוא ידא אריכתא של האזרחים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/1/2009 13:10 לינק ישיר 

אידך,
דבריך מרכיבים שני היבטים. השאלה על הצדק שבסבל ובפגיעה, והשאלה של כאב הלב על כך שזה קורה. הבאת טיעון לגבי הצדק וטענת מכוחו לגבי כאבי הבטן.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/1/2009 13:27 לינק ישיר 

א.ג.
כבר כתב רש"י- ויירא יעקב ויצר לו - וירא שמא יהרג ויצר לו שמא יהרוג אחרים, קודם צריכים לדאוג לא להרג, ורק אחר כך לא להרוג אחרים, אבל להרוג אחרים חפים מפשע באמת מצער מאד.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/1/2009 20:41 לינק ישיר 

.

זוקף בוהן ירוקה לתשובת מיכי לכי שרית.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/1/2009 00:56 לינק ישיר 

ר' בעל,
בין עמים, והיא היא.

הרב מיכי ור' ירוחם,
'כאבי הבטן' שעליהם דיברתי מתייחסים לרגשות אשם, ולא לרגשות צער - וכדקתני בסיפא.
(באמת היא שאני לא מאוהב גם ברגשות הצער על האויב, אבל לא זה הנושא).

א"ג

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/1/2009 07:47 לינק ישיר 

אידך,
רגשות אשם אינם אלא שם נרדף לאשם, שאל"כ הרי זה אחת משתי אפשרויות: או שיש כאן מחלה, של מי שחש תחושת אשמה על אף שאינו אשם, וזה עניין לפסיכולוג, ולא לדיון מוסרי. או שזה שם נרדף לצער על מה שקרה.
ולכן, גם אם נחליט שאין כאן דיון פסיכולוגי בפתולוגיות של הנוכחים, אזי שוב חזרנו לחילוק בין אשם (=מחוסר צדק) לבין צער (=על מה שקרה. כאב בטן).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/1/2009 12:59 לינק ישיר 

מה, אתה לא יכול להרגיש צער על אדם סובל שאתה לא גרמת בשום דרך לסבלו?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/1/2009 13:06 לינק ישיר 

המוחין לא אמורים לשלוט על הלב?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/1/2009 13:25 לינק ישיר 

א.ג.

האמת שיש לי צער, ויש לי גם רגשות אשם, וכואב לי הלב, באמת. השאלה צריכה להיות מה אני עושה אם התחושות שלי?? אני= העם.

כדברי הבעל, אבל הפוך, אין נותנים ללב לשלוט על המוחין.- ראה הסיפור על הל"ה במלחמת העצמאות, אני בטוח שיש עוד הרב סיפורים אחרים חזקים יותר!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/1/2009 14:13 לינק ישיר 

ירוחם,
לא ממש הבנתי את תשובתך.
לי אישית אין צער רב על האויב, ודאי לא 'באמת'. דברי התייחסו לתגובתו של הרב מיכי, ובכלל, נראה שגלשנו לדיון צדדי מיותר. שימו בסוגריים.

וסתם כך, אני מצרף לינק רלוונטי:
  http://news.walla.co.il/?w=/2/1422509

א"ג

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > מלחמה הפוגעת באזרחים, האכן פשע?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 8 9 10 11 12 לדף הבא סך הכל 12 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.