בית פורומים עצור כאן חושבים

הגישות הפוסט-דנומנציונליות

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-17/9/2003 16:13 לינק ישיר 

Karaism?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/9/2003 16:15 לינק ישיר 

מה ההבדל לבין מה שעשה פאולוס לבין מה שעושים הרפורמים?
הוא בסך הכל ניסה לשנות כמה מצוות כדי להיות מודרני ולהקל על ההמונים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/9/2003 16:20 לינק ישיר 

Havatzelet:

At least in the beginning this was the intention and way (Pittsburgh platform of 1885) though the renewed platform from 1999 did change that notion, you cannot deny that there is a radical return to authentic Judaism there. This return was a good idea, because it was obvious to where this will lead.

However, even the newer platform is very careful and does not write that the Torah was given to the Jewish people by G-d, and does not obligate the members of the movement with fulfilling its commandments.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/9/2003 16:21 לינק ישיר 

ספי

אני מצטט את ציטוטך החביב:

"ועיקר הדברים, ככה הן: שהתורה הזאת אין חוקיה ומשפטיה משתנים לעולם, ולעולמי עולמים, ואין מוסיפין עליהן, ולא גורעין מהן; וכל המוסיף או גורע,
או שגילה פנים בתורה והוציא הדברים של מצוות מפשוטן
הרי זה בוודאי רשע ואפיקורוס."

(הלכות מלכים ומלחמותיהם פרק י"א)

אבל עליך ההוכחה מה זה להוציא 'מפשוטן'! האם התורה מתכוונת שגם היום לא יצילו גויים, יתפסו יפות תואר וכו'. אולי פשוטן זה הפירוש שנותנים אחינו הרפורמים ואז הרשעים זה אתם?

צמח, לו יהי כדבריך על הנצרות ויהודים למען ישו שטענו שהם ממשיכי משה, עליך חובת ההוכחה מגופם של דברים ולא בגלל שהציבור שלך המתחפר והארסי סובר כך! זה אמור להיות טיבו של עם ישראל להתווכח ולהוכיח ולא לזרוק תויות. בשביל זה יש מספיק פורומים!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/9/2003 16:23 לינק ישיר 

פאולוס לא רצה להקל על ההמונים, זוהי שוב דמגוגיה. הוא רצה ליצור דת חדשה. קראו לה נצרות.

הרפורמים אף הם אינם רוצים להקל על ההמונים, או אפילו להיות מודרנים, יש להם ראיה אחרת ושונה משלך, זה הכל. הם יהודים, הם מקיימים את היהדות כפי שהם מבינים אותה, הם אינם פורשים ממנה ואינם מנסים ליצור דת אחרת. לדעתי הסובייקטיבית לגמרי הם הרבה יותר "יהודים" (אם כי פחות ניתנים למניפולציה) מאלו המכונים יהודים חילונים סתם.

ולשיטתך - האם גם יהודים קונסרבטיביים הם דומים לנוצרים ועושים מעשה פאולוס?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/9/2003 16:33 לינק ישיר 

רבותיי,

סטיתם כאן מהדיון המקורי לו יועד האשכול בקשר לקבוצות שאינן מזוהות עם אף זרם ושום כלום, מה ניתן לעשות עמן לשם שיפור מצב עמנו?

מה עם זה?

לויכוחים הבין מגזריים יש כבר אשכול ישן בשם "הקיר האורתודוכסי",
http://www.hydepark.co.il/hydepark/topic.asp?topic_id=146283,
ניתן לעשות את זה שם!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/9/2003 16:33 לינק ישיר 

חבל שהאשכול הזה הפך לאשכול התנצחויות בין מיעוט בעם ישראל המכונה בשם המשפחה הכולל "אורתודוכסיה" לבין שאר עם ישראל.

(חחח, ניסוח מניפולטיבי, יודעת. דווקא).

הועלה כאן בראש האשכול רעיון שלענ"ד הוא חשוב ונראה לי שיהיה הרבה יותר פורה לעסוק בו גופא. הבה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/9/2003 16:34 לינק ישיר 

כיוונתי לדעת גדולים.
ועתה אלך לי לטפל בקטנטניי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/9/2003 16:39 לינק ישיר 

שוב, בל נשכח את מטרת האשכול ונזכור נא את שכתב רבנו המיימוני:

אלישע בן אבויה לא היה יוצא בשאלה אילו היה הפורום בימיו

במבט זה נביטה על קבוצות העל זרמיות!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/9/2003 17:04 לינק ישיר 

מה זה "קבוצות על זרמיות" ומה השיתוף שצריך לעשות בינהן?
(תסלח לי ווטו, אני פשוט לא מבין את הלשון)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/9/2003 17:13 לינק ישיר 

I think that there is a point to argue here about the definition, validity or existance of denominations, and only later to clarify the post denomenational phenomenea.

תוקן על ידי - צמחיוסיפון - 17/09/2003 17:17:14

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/9/2003 17:15 לינק ישיר 

כדאי להבהיר את נושא הדיון והמחלוקת. בעם ישראל המודרני קיימות גישות רבות ומגוונות ליהדות כדת וכתרבות ולמשמעות היחד היהודי שמעבר לשוני זה. במידה רבה ייחודה של האורתודוכסיה היה תמיד בכך שהיא התיימרה להיות דעה יחידה נכונה, דרך אמת שאין בלתה, המשך ישיר ובלעדי של "דעת התורה" ושל המסורת. לצידה פרחו פרחים (וקוצים) רבים והיא סרבה להביט בהם. כעת עולה השאלה האם אפשר והאם רצוי ליצור מסגרות שתאחדנה יהודים אורתודוכסים וכאלה השייכים לזרמים אוחרים יחדיו. זו משמעותה של 'בתר-זרמיות', גם אם לעתים מדובר ביהודים שאינם ממהרים להגדיר עצמם תחת כותרת ארגונית כזו או אחרת.
משום כך הדיון מוכרח "לסטות" כל פעם אל יחסה של האורתודוכסיה אל הזרמים והעמדות הלא-אורתודוכסיות (דתיות וחילוניות) ואל יכולתה (או חוסר יכולתה) לראות בהן ביטויים אותנטיים של יהדות מודרנית שראוי לבוא איתם במגע ובשיחה. דומני שהקבוצות הלא-אורתודוכסיות (אנחנו הרפורמים, אחינו ואחיותינו הקונסרבטיבים, בני בריתנו החילוניים למיניהם) הולכים ומשתחררים מן התחושה שהם צריכים "לגיטימציה" ממישהו מבחוץ. דומני גם, שניתן להתחיל ולראות הכרה בקרב אורתודוכסים מסויימים, שהם אינם ניצבים בעמדה שמחייבת/מתירה להם להעניק/לשלול לגיטימציה מאחרים. אם שתי הנחות אלה הן נכונות ואם יימצאו מספיק נשים וגברים בעלי רצון טוב, פתיחות ודאגה כנה לעתידו של עם ישראל ולעתידה של היהדות, הרי שהשיחה הבתר-זרמית יכולה להתחיל.
שיחה מעין זו תשלב, לפחות בתחילתה, רובד שבו כגל זרם "ייצג" את עמדתו ויתווכח עם הזרמים האחרים, עם ראייה של צרכים, תקוות, סכנות ואתגרים הניצבים לפני כולנו. ההתבוללות היא בעייה של כולנו; אולי גם הקשיים שהתפילה מעוררת; בוודאי שאלות הכרוכות בחינוך ובהנחלת המסורת לדור הצעיר החי במציאות פוסטמודרנית; כזו גם העמידה נוכח האנטישמיות מזה ושאלת היכולת שלא להפוך את האנטישמיות/השואה לעוגן המרכזי של זהותנו כיהודים. דומני, שעשויות להיות לנו שאלות משותפות באשר לדמות המדינה היהודית וליחס בינה לבין הקהילות היהודיות בתפוצה והעמים והתרבויות הלא יהודיים שסביבה ובתוכה.
במלים אחרות, אפשר ורצוי להתחיל בשיחה. אין להיבהל מה"סטיות" המתמידות לכוון של הוויכוח הישן והלעוס על לגיטימציה. רצוי לזכור גם ששום דבר אינו מובטח. רק "בפינו ובלבבנו" לעשות ולפעול

לא עליך המלאכה לגמור ולא את/ה בן/בת חורין להיבטל ממנה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/9/2003 17:19 לינק ישיר 

ספי,

הובא שנוצרים בארה"ב בתי מדרש לתורה כלל-יהודיים שאינם קשורים לשום זרם ונשאלה שאלה האם אין התופעה יכולה לשמש בסיס לשיפור התורה והאחדות בעם ישראל, בהנחה שמדובר בכאלה שרוצים ללמוד תורה ונחשבים גם על ידי האורתודוכסים כבני ישראל! [וזה מיישב את טענתך, צמיו"ס שגם ללא ליבון מעמד הרפורמים, הלא מבני ישראל המה!]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/9/2003 17:35 לינק ישיר 

מה פירוש בתי מדרש "כלל יהודיים"?
האם כל אחד יכול ללמוד או שכל אחד יכול ללמד?

ודרך אגב, אני לא מאמריקה אלא מישראל, המונחים שאתם משתמשים "אורתודוקסים", "רפורמים", "קונסרבטיבים" הם זרים לי.

לכן אני לא אורתודוקסי וגם לא רפורמי וכו', אני סתם מאמין בה' ובתורתו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/9/2003 17:40 לינק ישיר 

ספי,

זה כנראה בדיוק מה שבעזר הווה ית' אמור להיווצר שמה, יהודים כמוך!

אני לא כ"כ מעודכן על הנעשה שם, אבל כנראה שללמוד יכול כל אחד וללמד רק מי שאינו מזוהה עם זרם מסוים [עכ"פ בשעה שמלמד] אבל זו רק השערה ממה ששמעתי "איש מפי עיתון". אך עיקר הנידון שלנו הוא על הרעיון ולא על מוסד ספציפי!

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > הגישות הפוסט-דנומנציונליות
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 ... 7 8 9 לדף הבא סך הכל 9 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.