|
|
| נשלח ב-18/9/2003 13:43 |
|
| |
What about historic endurance?
|
|
|
|
| נשלח ב-18/9/2003 14:53 |
|
| |
עדין לא הבהרת ספי כיצד הידור במצוות פו"ר היא אינדיקציה ליהדות אותנטית.
האם אנשים שח"ו אינם יכולים להביא ילדים לעולם הם יהודים פחות אותנטיים? היש גבול לאטימות?
אנשים צריכים להביא לעולם את מספר הילדים שבהם הם סבורים שיוכלו לטפל באופן רציני ואחראי (והחדשות העצובות מאתמול מוכיחות את הדבר).
חבל שאינך והסוברים כמותך אינכם משתחררים מגישה של תחרותיות ווכחנות.
האם מספר הצאצאים שיהיו לך בעוד 5 דורות באמת משנה? האם הגודל הוא באמת מה שקובע?
הרי הלביאה יולדת בכל פעם גור אריות אחד ולעומתה מטילה הנמלה מאות ביצים בכל פעם.
אני מצטרפת לשאלתה של חבצלת - מה זה משנה מי דומיננטי יותר ומי חזק יותר ומי גדול יותר? אדרבא, אני שמחה בהצלחתם ובפריחתם של כל אחד מהזרמים ביהדות (מלבד קבוצות אלימות ורצחניות).
אני איני נגד שגשוגם והם אינם נגד שגשוגי, אדרבא ,הצלחתם - הצלחתי.
בגינה שלנו יש מקום להרבה נטיעות.
|
|
|
|
| נשלח ב-18/9/2003 15:01 |
|
| |
אין לי ספק שיש לי הרבה מה ללמוד ממך ומבני מגזרך, כמו שלך יש לא מעט ללמוד מבני מגזרי ולשנינו יש מה ללמוד מאחרים.
זה מחזירנו לנושא המקורי של האשכול, "לטוב ולדעת יתחרון" אמר הפייטן, וכך צריך להיות.
אם יוכלו הרפורמים ללמוד מן האורתו' את המחויבות ללימוד ולקיום המצוות ואם יוכלו האורתו' ללמוד מן הרפורמים את המחויבות לבחינה רציונלית ולמבט רענן על היהדות, אזי הרווחנו כולנו.
מן הראוי להשתחרר מהחשיבה הסקטוריאלית והמפרידה. מה שעומד לדיון הוא עם ישראל ולא מלחמה של איגוד מקצועי זה מול משנהו.
[לגבי ההתייחסות למשנתו של חברנו מצו"נ, אני מקווה לעשות זאת בהמשך]
|
|
|
|
| נשלח ב-18/9/2003 19:18 |
|
| |
שחרית ,
הבעיה בויכוחים כאלה, שבמקום לנסות ללמוד זה מזה, מחכים שצד אחד יודה במקצת הטענה [כפי שעשית את זה באצילות] ואז כבר מרימים את דגלי הניצחון וחסל ויכוח מקדם.
האם אשכול זה סגר מעגל עגום? האם הוכח שכל אחד שרוי בתקיעות חסרות תקוה גם מבחינה אינטלקטואלית?
החינוך הקיצוני מכחיש תמיד שיש לכל צד מה ללמוד מהמבט האחר וכמו שהצד הקיצוני לא מעונין בהבנה אלא בצייד נפשות ככה הוא רואה גם את שכנגדו.
חבל על ההתחמקויות שכולם מפסידים מהן!
תוקן על ידי - ווטו1 - 18/09/2003 19:23:59
|
|
|
|
|
| נשלח ב-18/9/2003 19:30 |
|
| |
ווטו
הוכח שהצד הקיצוני הוא הוא חסר תקוה ומפספס יותר ויותר את רכבת ההתקדמות האנושית שהיה על ישראל לנהוג אותה.
בעוד הזרמים שמחוץ לאורתודוכסיה חוזרים לערכים שנשארו בשורשים ומתקרבים לאיזון נאה, האורתודוכסים מתחפרים כבת יענה!
|
|
|
|
| נשלח ב-19/9/2003 17:32 |
|
| |
מה אתם רוצים? ליצור חיה חדשה שקוראים לה דוסים לא אורטודוסים?!
|
|
|
|
| נשלח ב-19/9/2003 19:26 |
|
| |
Bloftakua
This would actually be a great idea to have "Dossim" but open and non orthodox. This is actually what I tried to talk about in my cluster concerning "The Orthodox Wall".
But this cluster over here is not about Reform and Orthodox Jews changing affiliation, but about setting up "pockets" of Judaism where one can be and/or act as non-affiliated.
תוקן על ידי - רציו - 19/09/2003 19:28:18
|
|
|
|
| נשלח ב-21/9/2003 09:35 |
|
| |
Bugi:
I tried to understand for the past few days how disbelief in revelationm in Mt. Sinai, in fulfillment of commandments etc. can go hand in hand with authentic Judaism.
I would be greateful if you can exoplain to me, how the prophet Isaia, would have views this type of Jewish "faith".
Thanks.
|
|
|
|
| נשלח ב-21/9/2003 11:12 |
|
| |
דומני שבמבט כולל על המתרחש בפורום הזה, ניתן למצוא שתי מגמות. האחת ממשיכה שיח ישן נושן, שכבר נלעס במשך מאתיים שנה, מאז פרסמו החת"ם סופר וחבר הרבנים האורתודוכסיים שחברו אליו את כתב ההחרמה (הלכה למעשה) כנגד הרפורמה "אלה דברי הברית". הם חשו שמה שהתחיל להתרחש, באורח מהוסס וזהיר, הוא התחלתה של מהפכה שנראתה בעיניהם מסוכנת עד מאוד. כדי להיאבק בה הם נקטו לשון חד משמעית של דה-לגיטימציה, של הוצאה אל מחוץ לגדר הוויכוח ההלכתי, של שלילה גורפת לגופם של אישים, רעיונות, מנגנוני הכרעה. ברור, שמי שממשיך/כה שיח כזה יצטרך/תצטרך לקחת בחשבון גם את תמונת הראי שלו, היינו את הדיון על השאלה האם האורתודוכסיה לגווניה ולסוגיה אינה סוג של ניוון חמור מבחינה דתית וחברתית והאם יש בה ממש. שני הדיונים הללו יימשכו בוודאי עוד דורות רבים (משום ששני הזרמים ימשיכו להתקיים וליצור) ולמרות שהם לעוסים, הם עשויים להיות כנים ורציניים. צריך רק להיות ברור, שההליכה בדרך זו משאירה את ההולך/כת באותו מעגל פרשני שאין להיחלץ ממנו, באותה עמדה שבסופו של דבר תסתיים ב"לאלה ענית בקש", היינו בתירוצים ובתירוצי תירוצים.
אבל יש בפורום הזה גם מי שמבקש/ת ללכת (בלא לוותר על הדרך הראשונה ועל הבירור הרעיוני הכרוך בה) בדרך אחרת. כאן מדובר במי שמחפשים את היכולת ללמוד אלחה מאלה, להכיר אלה את אלה ולשאול שאלות משותפות (שאינן מוכרחות להוביל לתשובות אחידות). שם המשחק כאן אינו לגיטימציה (שלא תינתן ממילא, בוודאי לא בתחילת הדרך) ואף לא הגדרתו של האחר במונחים שלי (שגם אם היא נחוצה לפעמים, תמיד היא תהיה לקויה ותשקף תדמיות יותר מאשר הבנה מעמיקה של המציאות). פורום שיבקש לברר דברים ברוח זו ירכז את אלה הרוצים באמת ובתמים להבין את האחר/ת, היוצאים מתוך ההנחה שלמולם ניצב אדם כן המבקש ברצינות ללכת בדרכיו של האל ולעשות את הטוב והישר. אין פירוש הדבר שעלי להסכים עם הזולת או אף לחשוב שאכן הוא/היא פועל/ת נכונה. כל שנדרש ממני הוא לנסות ולהבין כיצד זה הוא/היא חושב/ת ומרגיש/ה שדרכו/ה נכונה וראויה. אם נעשה זאת, נוכל להעשיר את דרכנו שלנו ולהעמיק את השורשים המחברים אותנו אל הקרקע הדתית-רוחנית שלנו.
ומילה אחרונה על פחד. יש משהו מוזר בחרדה האוחזת באנשים, כשהם באים למפגש עם בעלי אמונות/השקפות/אורחות חיים אחרות. הפחד שמא ישמש המפגש פרוזדור ל"יציאה לתרבות רעה" מסגיר הנחה סמויה, שהדרך האחרת - שבעיני היא פסולה ומסוכנת - היא משכנעת, מושכת, מעמיקה יותר משלי. ככל שבעל הדבר צועק יותר שאסור לתת לילדים הרכים להיחשף לעמדות המסוכנות של [מלא/י כאן כראות עיניך], יותר ניכר עד כמה הוא חסר ביטחון בדרכו, עד כמה הוא יודע שסמכותו שוב אינה מגינה עליו. ומעבר לעובדה שכל זה הוא מגוחך ומעציב עד מאוד, הוא גם לא מעשי. ממילא העולם שלנו פתוח וכל הרוצה לשאוב ממעיינות זרים - בין מים חיים ובין מים מרים ומרעילים - יכול לעשות זאת כמעט ללא קושי. בשעה שאנו עוצמים את ענינו מלראות את זולתנו, מוצאים המבקשים דרכים אחרות - אלה ששיברנו להגן עליהם מפני דעות המינים - את דרכם אל כל מחוזות חפצם. רק ראייה ישרת לב, פתוחה וכנה, רק דו שיח אמיתי - רק אלה יוכלו לשמש מצע להתדיינות של ממש. לכל היתר נכונה רק דרך תהו.
פורומים הם פתוחים. שני סוגי הדיון ימשיכו מן הסתם להתנהל כאן. כדאי רק שאלה המבקשים לנהל שיח פתוח ורציני לא ייסחפו אחרי הקיצוניים מבקשי הפולמוס. ולהשומע ינעם.
שנה טובה.הטקסט שלך כאן
לא עליך המלאכה לגמור ולא את/ה בן/בת חורין להיבטל ממנה
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-21/9/2003 12:05 |
|
| |
שלושה שעמדו - לאה גולדברג
שלושה שעמדו מול שברו של שלם -
חכם ושוטה וחולם.
אמר החכם:
הן בדרך ישר אני בא -
מעולם לא רוחם אל עולם לא נוחם
וידע לבי מה ניבא
אמר השוטה:
השלם עומד על כנו.
רק לי נדמה שהוא נשבר.
רק משום שאני שוטה
לא אוכל לתקנו.
ובכה החולם בידעו:
הלא שבר עם שבר
לא יחובר.
וכל שבר היה בידו
לשלם -
וחזר ונשבר
(תוקן לפי בקשתה של שחרית - מיימוני)
תוקן על ידי - מיימוני - 21/09/2003 16:09:16
|
|
|
|
| נשלח ב-21/9/2003 14:36 |
|
| |
לכל אלו שמיחסים אותי למגזר מסוים, אפשר אולי לדעת לאיזה ועל סמך מה?
|
|
|
|
| נשלח ב-21/9/2003 15:03 |
|
| |
ספי
מה אכפת לך מה אומרים עליך?
שחרית
לא כל כך הבנתי את השיר. אך ארשה לעצמי להוסיף בית. למרבה הצער, איני יכול להתחרות עם לאה גולדברג בכשרון החיבור שלי, ולכן אביא זאת בפרוזה:
הרבי מקוצק היה אומר:
אין דבר שלם מלב שבור.
שומר פיו ולשונו
שומר מצרות נפשו
|
|
|
|
| נשלח ב-21/9/2003 16:41 |
|
| |
השאלה לא מתיחסת לשיר של שחרית. היא מתיחסת לדברים כגון "המגזר שלך" וכד' שהופיעו פה.
למיטב ידיעתי אני לא שייך למגזר כלשהו (ונדמה לי שהזכרתי את זה אפילו באשכול הזה).
אז מתוך סקרנות וכדי לדעת שאלתי לאיזה מגזר מיחסים אותי?
לא שזה פוגע, אבל מעניין לדעת.
תוקן על ידי - safy - 21/09/2003 16:48:36
|
|
|
|
| נשלח ב-21/9/2003 16:57 |
|
| |
ספי
אנחנו לא משתייכים למגזר החרדי?
לך תסתכל במראה...
שומר פיו ולשונו
שומר מצרות נפשו
|
|
|
|
| נשלח ב-21/9/2003 17:10 |
|
| |
צמח
יש לי חדשות בשבילך .יצא לי פעם לדפדף בספרו של ישעיהו הנביא . עד כמה שזכור לי , הוא איננו מזכיר לא כמה אצבעות צריך להיות אורך השייטל , לא י"ג עיקרי אמונה ולא מעמד הר סיני . כמדומני שהוא מרבה לדבר שם על הערכים האוניברסליים של צדק ומשפט שכל כך מתועבים בעיני רבים מאחינו שבאופן מוזר קוראים בשמו .
גם ישעיהו השני שמזכיר בדבריו עניינים כמו שמירת שבת והימנעות מאכילת בשר טמא רחוק ממך כרחוק מזרח ומערב. תמיהני כיצד מי שכל נבואתו הוא נגד הרחקת בני נכר היה מסב לשולחן אחד עם מי שטוען שלכל יהודי יש "uniqe Jewish soul" .
כדאי לך לשמוע גם מה יש לנביא מיכה להגיד בנושא .
"הגיד לך אדם מה טוב ומה ה' דורש מעמך"
ובכן מה ? שצריך לברך על אתרוג בשיעור חזון איש ? שאסור לפתוח מקרר בשבת ? שיש לדקדק בכל סעיף בשולחן ערוך , גם כאשר זה הופך להיות אבסורדי ? לא!
"כי אם עשות משפט ואהבת חסד והצנע לכת עם ה' אלהיך" .
כיצד אתה בכלל מעיז לקרוא בשמם של הנביאים כדי למצוא בסיס לצרות האופקים שאתה קורא לה 'יהדות אותנטית'?
תוקן על ידי - מציץ_ונפגע - 21/09/2003 17:21:01
|
|
|
|
|