בית פורומים עצור כאן חושבים

הרב אבינר

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-26/7/2009 16:29 לינק ישיר 

מרדכיציון כתב:
יש הרבה דברים שמגובים במסמכים ווידיאו
לא יעזור לך להתלהם

אקדים תחילה שדברי אינם מוכוונים למי שמקורות תורניים לא מספקים אותו.
אינני בא לנמק מבחינה מדעית אלא [בינתיים] רק מה שנכתב בחז"ל וכו'.

הכותרת של האשכול היית למה נחרב בית המקדש?,
חלק מהכותבים [כנראה] יוצאים מהנחה שהסיבה היחידה היא הנביאים \ הרבנים שלא הוכיחו את העם, או שהם בעצמם גרועים ולכן נחרב בית המקדש.

הבעיה היא שמעיון במקורות עולים עוד אשמים:
הגמ' ביומא [דף ט ע"ב] מסבירה שביהמ"ק נחרב בגלל ע"ז גילוי עריות ושפכ"ד, וראה שם עוד, ז"א לא הכל בגלל הנביאים \ הרבנים, יכול להיות שלפעמים הציבור ה"נאור" ג"כ אשם במשהו. וישנם כמובן עוד חטאים כיצא באלו המפורטים בחז"ל.

...

כידוע, כל המלבין את פני רעהו, כאילו שופך דמים. ובידוע שתלמידי ר"ע נענשו מפני שלא נהגו כבוד זה בזה, והדברים ידועים.

חזור בתשובה מרדכי ציון, לא חרב הבית השני אלא על שנאת חינם, ששקולה כנגד ע"ז, שפיכות דמים וג"ע.

תוקן על ידי מואדיב ב- 26/07/2009 16:45:25

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/7/2009 16:41 לינק ישיר 

על מה הוידיאו?  אלו מסמכים מי כתב אותם? הרבנים המשמיצים. ומוציאי הדיבה?
אדרבא תביא מסמכים או וידיאו ותשכנע. אבל עד אז -דום, אתה מוציא לע"ז על גדול בישראל.

מודה ועוזב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/7/2009 17:09 לינק ישיר 

על מגלה פנים בתורה שלא כהלכה שמעתם??

מדינה פלסטינית תתפוצץ לנו בפנים !!

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-26/7/2009 17:38 לינק ישיר 

ועל בועל קטינות שמעת? ועל מכה רעו בסתר שמעת? 

מודה ועוזב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/7/2009 20:15 לינק ישיר 

רבותי. זה לא יעזור.

אנשים יצאו נגד הרב אבינר. יש הבדל בין שאלת המניעים שלהם לנקודות שעליהן הם מנסים "לתפוס" אותו. בדיוק כפי שאלו החוגגים על השחיתות בחלוקת פרס ספיר אינם בדיוק אלו שטוהר הספרות בנשמתם אלא יותר אלו שמחפשים את יוסי שריד על רקע דעות פוליטיות. זה לא תמיד חשוב.

היוצאים נגד הרב אבינר מתבססים על פסקי רבנים חשובים נגדו [אלו באמת רבנים חשובים, שוב, אי אפשר להתעלם מכך] שנוגעים בנקודה אחת הקשורה לצבעים טמאים וטהורים במראות נדה. זה היה גם הנושא של האשכול הראשון שפתחתי כאן   ("היש מסורת על מראות וצבעים" כאן http://www.hydepark.co.il/topic.asp?topic_id=1588507&forum_id=1364) בו ניסיתי לטעון שלכל הנושא  אין בסיס הלכתי מוצק, ועדיין, יש מקום לטענות ולויכוחים בנדון.

לתוך העניין השתרבבו שני נושאים אחרים, האחד הוא טענות שהעלו נשים נגד הרב אבינר על הטרדות בעת שהתייעצו עמו, נושא שהתפרסם בזמנו בעתונות והגיע לבירור משפטי שממנו, לפי הזכור לי, יצא הרב זכאי. נושא שני הוא פעילותו בזמן גירוש יהודי חבל עזה, ששם הוא כנראה הפריע לאיזה ילד אידיוט לפנצ'ר ג'יפ צבאי או משהו כזה.

[במאמר מוסגר יאמר כי מעניין איך שכל התהליך הזה, שלעניות דעתי יגרום להיעלמותו של הרב אבינר מן הבמה הציבורית, לא קיבל כמעט שום תהודה בתקשורת בשנים האחרונות].

כפי שאמרתי, יש להפריד בין הטענות כשלעצמן לבין המניעים של אלו שבוחרים לנהל את המאבק הציבורי.  אני מניח שחלק מן הרבנים שהם יותר "אנשי הלכה" אכן כואבים את שאלת הפסקים שלדעתם הם מוטעים וגורמים למכשלה. מן הצד השני קל לזהות גם את אלו, שנראה שאליהם משתייך גם ידידנו החדש כאן, שמבחינתם מדובר בחיסול חשבונות על רקע דעתם הפוליטית העניה מאד. לא מיותר להזכיר כי באתר של אנשי הרב אליהו נכתב כבר מזמן שהרב אבינר הוא סוכן שב"כ שנשלח להכשיל את כלל ישראל בדיני נדה, מה שמראה באיזה סוג של רשעים חסרי דעה עסקינן.

מה שמעציב הוא שהרב אבינר עצמו, (אף שהוא קיצוני למדי בשאלות צניעות) הוא דוגמה יוצאת דופן, בסביבתו, של אדם בעל אופקים תרבותיים רחבים מאד ומחשבה עמוקה. איכשהו במהלך חייו הוא ניווט את עצמו  לסביבה רוחנית ירודה (חסידיו ב"מעיני הישועה" ו"ראש יהודי" אינם מוסיפים לו הרבה כבוד בשחצנות הנבערת שלהם),  והתוצאה היא שאפשר "לחסל" אותו בשיטות הידועות. חוץ מלהצטער על כל הסיפור אני לא יודע מה אפשר לעשות, אבל השמצות שכנגד לא יועילו כי המתנגדים לו "יושבים" היטב ברובריקה הזו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/7/2009 21:10 לינק ישיר 

שנרב
אתה יודע בדיוק איך חותמים הרבנים החשובים ע כתב פלסתר

רש"י שמות פרק יח

(ז) ויצא משה - כבוד גדול נתכבד יתרו באותה שעה, כיון שיצא משה יצא אהרן נדב ואביהוא, ומי הוא שראה את אלו יוצאין ולא יצא:

רב חשוב בעל אינטרסים פוליטיים ומשפחתיים סימן לו למטרה את הרב אבינר, כיון שהוא חתם וחבר חתם, אף אחד לא רצה להשאר מאחור,
 עדיין לא הוסבר איך הגיע  העדות בצבעים הטמאים- שהכשיר כביכול הרב אבנר- לידו של רבה של מעלה אדומים?
האם האשה השואלת על צבע דמהי- והרב מכשיר- מושכת את עתירתה או את העדות ורצה למעלה אדומים, או לביתו של הרב פישר,
וצועקת גועלד! ראו מה הכשיר האבנרי?? ומה הוא טיהר???? גם הרבנים האחרים ראו את העדות המרשיע?
איני מחסידיו של הרב אבנרי- המקסימום- אני קורא לפעמים מה שמתפרסם בעלונים, לרוב איני מסכים איתו,
אבל הרדיפה המגעילה שרודפים אותו, מעלה סירחון גדול, גדול מאד, אסור להשאיר את המגרש רק לרשעים בעלי האינטרסים הזרים. כך שמעתי מכמה תושבי בית אל, המכירים את הנפשות הפועלות, וסיבת יריבותם  המשפחתית המרה, וזה התחיל ונמשך-לאו דוקה מצידו של הרב אבנרי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/7/2009 09:59 לינק ישיר 
ומה המניע שלך??

שנרב_נ כתב:
רבותי. זה לא יעזור.

אנשים יצאו נגד הרב אבינר. יש הבדל בין שאלת המניעים שלהם לנקודות שעליהן הם מנסים "לתפוס" אותו. בדיוק כפי שאלו החוגגים על השחיתות בחלוקת פרס ספיר אינם בדיוק אלו שטוהר הספרות בנשמתם אלא יותר אלו שמחפשים את יוסי שריד על רקע דעות פוליטיות. זה לא תמיד חשוב.

מה שמעציב הוא שהרב אבינר עצמו, (אף שהוא קיצוני למדי בשאלות צניעות) הוא דוגמה יוצאת דופן, בסביבתו, של אדם בעל אופקים תרבותיים רחבים מאד ומחשבה עמוקה. איכשהו במהלך חייו הוא ניווט את עצמו  לסביבה רוחנית ירודה (חסידיו ב"מעיני הישועה" ו"ראש יהודי" אינם מוסיפים לו הרבה כבוד בשחצנות הנבערת שלהם),  והתוצאה היא שאפשר "לחסל" אותו בשיטות הידועות. חוץ מלהצטער על כל הסיפור אני לא יודע מה אפשר לעשות, אבל השמצות שכנגד לא יועילו כי המתנגדים לו "יושבים" היטב ברובריקה הזו.

עכשיו אני מבין מה מרתיח אותך כ"כ
כנראה המניע של כבודו נגד הרבנים שכתבו ואמרו דברים חריפים ביותר על מרן הרב אבינר הוא
שאתה מבין שאם תהיה פעם רב [חלילה] - תפסוק בדיוק כמוהו [וכנראה יותר גרוע],
וממילא יצאו נגדך בחריפות יותר גדולה,
ולכן מפריע לך שיוצאים נגד אנשים שכמוך.

ברחמים על תינוקות שנישבו....

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-27/7/2009 11:35 לינק ישיר 

מרדכי ציון,
אני  כעת מבין את דבריו של נדב, על העצב בכך שהרב אבינר נמצא במקום שאינו מתאים לשיעור קומתו הרוחנית-אינטקטואלית, זה די עצוב שקהילה הנמצאת מאה פרסאות מתחתיך, מגדירה את פסיקותיך כגרועות ובלתי הלכתיות,
ועוד למרבה האירוניה, מרגישים נדיבי לב ברחמיהם, בזמן שברור לכל מי אמור לרחם על מי!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/7/2009 11:39 לינק ישיר 

מרדכי
איך כתוב בתורה? טמא-- טמא יקרא!

מודה ועוזב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/7/2009 11:49 לינק ישיר 

ירוחם,
ליתר דיוק, איך דרשת אתה -מהכתוב בתורה!!!!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/7/2009 12:51 לינק ישיר 

אפשרי

טמא= אדם טמא.   טמא יקרא- לאחרים    זה אפשרי?

מודה ועוזב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/7/2009 13:05 לינק ישיר 

ירוחם,
לא ביטלתי את הפירוש הזה כאפשרות, אלא הדגשתי את העובדה כי אין פירוש זה בכלל "פשוטו של מקרא"
ואכן, הצדק עמך, כי רשות נתונה בידי כל אדם לפרש מקראות, וכמו שאמרו 'שבעים פנים לתורה'

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/7/2009 14:40 לינק ישיר 

מרדכי ציון,

אכן, גילית לנו את המניע של שנרב. הואיל ובכוונתו לנטוש את הפיסיקה וללמוד לקראת סמיכה לרבנות, והוא אף מתעתד לפסוק כמו הרב אבינר, ומן הסתם גם ישתף פעולה עם השב"כ, ויתנגד לאלימות נגד חיילים בפינוי גוש קטיף, ולכן ודאי שיצאו נגדו באשמות חריפות כמו שיוצאים נגד הרב אבינר, וזו הסיבה שהוא מתנגד לפגיעה ברב אבינר היום, כדי שלא יפגעו ברב שנרב בעתיד, וניכרים דברי אמת, ונחשף שנרב בערוותו.

ואתה יצאת סבבה.

אוי לשכן
ואוי לשכנו

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-27/7/2009 15:43 לינק ישיר 

אם אפשר , בהמשך לדבריו של נדב להסיט במעט את הת'רד לדיון ענייני על הרב אבינר (בהתעלם מהעובדה המובהקת שהוא סוכן שב"כ שנשלח על ידי חוצנים לסייע ללורד וולדמורט במלחמתו נגד הארי פוטר בגוש קטיף).

אני מודה שעוצמותיו של הרב אבינר מרשימות.
יכולת הניתוח וההבעה שלו מעוררים התפעלות פעם אחר פעם,
אם בתשובה לתיכוניסט זב חוטם ואם בתשובה למחנך עם 30 שנות ניסיון.
גם אופקיו הרחבים של הרב אבינר הם עובדה ידועה.
הפלא הוא שאין להם שום השפעה על החשיבה שלו, אלא רק על הרטוריקה.
פעם היה לי ולחברי משחק "לכל שאלה תשובה", היינו קוראים שאלות שנשלחות לרב אבינר ומנחשים את התשובות.
לא זכור לי שאי פעם הופתענו.
מעניין איך כל המפגש שלו עם מדעי הטבע ומדעי הרוח לא הוליד תובנה מקורית אחת.לפחות לא אחת הזכורה לי.
התפיסה שלו כולה מורכבת משמרנות עקשנית (הלכתית והשקפתית), אולי עם כמה פשרות זמניות, שתמיד לא הוא הראשון לסלול אותם.
עוד יותר מוזר הוא ,מה מושך אש כל כך בדמות הזו?
אולי היציבות (על סף מאובנות) שלו מטריפה אנשים מטורפים.
אולי העובדה שהוא כל כך פופלרי (היה) עוררה קנאה אצל מישהו.
אתמהה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/7/2009 15:48 לינק ישיר 

נדב - אני אשמח מאוד אם תשתף אותי ב"מחשבה עמוקה" אחת , שאתה זוכר מהרב אבינר.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > הרב אבינר
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 6 לדף הבא סך הכל 6 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.