| נשלח ב-21/9/2003 12:33 |
|
| |
שיעור תורה שבועי בהר הבית
שיעור תורה שבועי בהר-הבית: כי מציון תצא תורה
למעוניינים להצטרף לשיעור תורה שבועי בהר הבית, כל יום שלישי בבוקר , נא ליצור עמי קשר ב[email protected]
השיעור יעסוק בלימוד פרשת השבוע בחברותא ועל-ידי מגיד שיעור. בשיעור נקיים גם את מצוות 'ובלכתך בדרך' מכיוון שהמשטרה ככל הנראה לא תתיר לנו להשאר במקום אחד זמן ממושך.
המטרה היא להחזיר את התורה להר המוריה, שמשם היא אמורה לצאת. כיום, דברי התורה שנושאים יהודים המבקרים במקום, מצטמצמים רק לתחום הר-הבית והמקדש. המטרה היא שכל תחומי התורה יפוצו ממקום זה.
בעזרת ה' נעשה ונצליח,
יצחק
|
|
|
|
| נשלח ב-21/9/2003 12:38 |
|
| |
יצחק
אולי תנסה לארגן רב כדי להשליט מדינת הלכה?
|
|
|
|
| נשלח ב-21/9/2003 12:41 |
|
| |
לא הבנתי מה את רוצה להגיד, אבל אהבתי את התגובה
מכל מקום, אנחנו לא צריכים רבנים, אלא בית דין גדול שיוכל לומר באופן מאוחד מה בדיוק ה' אמר לנו לעשות על-פי התורה.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-21/9/2003 12:51 |
|
| |
רציתי להגיד שהרעיון שלך לדעתי פסול!
שכן אנו חיים תחת שלטון חילוני, ועלינו לקיים את חוקי המדינה, המשטרה מייצגת את החוק!
לולי מוראה של מלכות איש את אחיו חיים בלעו...
|
|
|
|
| נשלח ב-21/9/2003 13:05 |
|
| |
מה הקשר?!!!!
אני מסכים איתך בהחלט שצריך לקיים את שלטון המדינה ולא רק מסיבת דינא דמלכותא, אלא שזהו שלטון ישראל, וחוקי המדינה (אלו שעברו ברב יהודי) הם החוקים היחידים שיש לנו כיום בעם קונצנזוס עליהם.
אבל מותר לשאוף לחוקים טובים יותר, ולנסות לשכנע.
|
|
|
|
| נשלח ב-21/9/2003 13:10 |
|
| |
יצחק
אולי תרצה לפרט את תשובותיך לכמה שאלות יסודיות שבוודאי יוסיפו לי ולאחרים.
מה המעלה המיוחדת שיש בהר הבית?
האם היא שייכת בזמננו?
האם ניתן לזכות לה גם באופן שאתה מציע?
האם הסיכון והנזק לא יעלו על הרווח?
שומר פיו ולשונו
שומר מצרות נפשו
|
|
|
|
| נשלח ב-21/9/2003 13:14 |
|
| |
מותר לשאוף לחוקים יותר טובים רק בכנסת, וזה לא משנה באיזה רב נחקקו החוקים!
ובלכתך באיזו דרך?
|
|
|
|
| נשלח ב-21/9/2003 13:21 |
|
| |
לגבי השאלה של מימוני אני מציע לך לעיין במאמר של הרב מרדכי ברויאר על משמעותם של ירושלים והר המוריה.
http://www.daat.ac.il/daat/kitveyet/sde_chem/broyer.htm
בעקרון יהודי שמכיר טוב את מקורות ישראל לא צריך לשאול שאלה כזו. מעלתו של המקום אשר בחר ה' היא בכך שה' הוא זה שיקבע כיצד תופץ התורה, ולא אנחנו. תורתו הינה אובייטיבית, ולא סובייטיבית כמו שיהודים אורתודסקים רבים פוסטמודרנים מנסים לעשות אותה.
לגבי השאלה של איקה:
נכון החוקים יקבעו בכנסת, עד שגם יקבע חוק שהכנסת צריכה לעבור להר הבית, וחבריה יהיו רק יהודים, ושמה ישתנה לשם עם זיקה ברורה יותר ליעודה.
אבל בינתיים מהכנסת לא יוצא תורה, ואין מניעה שאדם שרוצה לקיים את התורה לא יעשה זאת רק בגלל שהכנסת עדיין לא חוקקה חוקים ברוח זו, ולכן חשוב תחילה להחזיר את התורה למקום אשר בחר ה'.
|
|
|
|
| נשלח ב-21/9/2003 13:24 |
|
| |
אז מה שלא הולך במוח הולך בכוח?
|
|
|
|
| נשלח ב-21/9/2003 13:27 |
|
| |
איקה: עכשיו הבנתי מה הבעיה שלך. את חושב שאנחנו הולכים לעשות פרובוקציה במקום?
אז אומר לך שאין זו כוונתינו, ואני מאמין שאין הברכה שורה אלא על הסמוי מן העין.
כיום עולים קבוצות גדולות של יהודים למקום, ללא כל בעיה, ומדברים על נושאים שונים, ובעיקר על המבנים שנראים במקום. במקום זאת אנחנו נדבר דברי תורה איש עם רעהו.
אף אחד מאנשי הוואקף לא יבין את המשמעות הרוחנית של החידוש בביקור זה.
|
|
|
|
| נשלח ב-21/9/2003 13:32 |
|
| |
.
ואף אחד לא ישאל מה עם
מקום עליו נאמר והזר הקרב יומת,
שועלים יהלכו בו ?
ומניין ההיתר הפשוט לעלות ולהסתובב בהר, כמי שיצא לשוח בין עצי השדה?
|
|
|
|
| נשלח ב-21/9/2003 13:34 |
|
| |
אם הכל כל כך פשוט למה שהמשטרה לא תתיר?
|
|
|
|
| נשלח ב-21/9/2003 13:37 |
|
| |
מואדיב:
לפני שאתה מגיב *** בנושא לך תלמד את הלכות העליה להר-הבית מהעסוקים בנושא ולא מרבנים קטנים.
הרבנות הראשית וגדולי התורה החרדים אסרו את העליה למקום מטעמים אחרים מאלו שאתה הזכרת.
ברוך ה' ישנם מאות רבנים (ביניהם גם מספר חרידים) אשר עיינו בנושא והחליטו להתיר כניסה לאיזורים מסויימים.
מכל מקום, גדולי ישראל כמו הרמב"ם, הרדב"ז, עלו למקום. הראב"ד פסק בכלל שכיום אין שם קדושה, ואין כל מגבלה ללכת שם.
תוקנה שגגה לאחר הודעה:
תוקן על ידי - ווטו1 - 21/09/2003 14:11:48
|
|
|
|
| נשלח ב-21/9/2003 13:39 |
|
| |
איקה: כתבתי שהמשטרה לא תתיר לעמוד או לשבת במקום אחד זמן ממושך, ולכן השיעור יצטרך להיות בהליכה.
|
|
|
|
| נשלח ב-21/9/2003 13:45 |
|
| |
.
zachiz :
אני מודע לכך שאני בחור שטחי במהותי, וגם בור ועם הארץ.
כעת, לאחר שסיכמנו את הסוגיה האישית, נשוב לשאלה:
מיהם אלו שעל פסיקותיהם אתה סומך בדבריך? מיהם הפוסקים כך היום, ומדוע פסיקות אלו כל-כך סודיות?
אגלה לך סוד: לא כל דבר שהרמב"ם עשה, אני עושה. ואף לא כל מה שפסק, מקובל הלכתית היום.
(תוקנה טעות הקלדה)
תוקן על ידי - מואדיב - 21/09/2003 13:51:37
|
|
|
|
| נשלח ב-21/9/2003 13:49 |
|
| |
הבעיה עם כל אלה הדוגלים לשטתך שאתם חושבים שאפשר לשטות בכולם כל הזמן!
ואני דווקא חושבת שמואדיב אמר דברי חכמה ולא דווקא מבורות!
תוקן על ידי - איקה - 21/09/2003 13:52:43
|
|
|
|
|