בית פורומים עצור כאן חושבים

שיעור תורה שבועי בהר הבית

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-24/9/2003 12:07 לינק ישיר 

איקה:
וטוב שכך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/9/2003 12:10 לינק ישיר 

דרך כלל, אותם המנופפים בשמו של הרמב"ם אינם משתדלים להחזיק בדרכיו ולא לתפוס את מקלו לא בצד אחד ולא בשני צדדים. אדרבא, משתמשים בשמו כשדעתו מתאימה לשיטתם, ומתעלמים ממה שלא נוח בדבריו, ואבוהון דכולהו ליבוביץ' המנוח. וכבר עלו כאן הדברים בעבר, ואין טעם לדון בעקביותו של ליבוביץ' או העדרה, אלא לגופו של ענין.

בעיני לגיטימי לחלוטין לאמץ חלקים ממשנתו של הרמב"ם ולדחות אחרים, כי אין אנו משועבדים לא לרמב"ם ולא לאף אחד מן הראשונים, וקבל האמת ממי שאמרה. הבעיה היא בציטוטים סלקטיביים שמטרתם להוציא את דברי הרמב"ם ממשמעותם ולתלות בו את שלא אמר מעולם. מי שרוצה לחדש עמדה חריגה יאזור אומץ ויעמוד מאחוריה, ואל ינסה לכסות את ערוותו בגזרים גזרים מדברי הרמב"ם.

ולנידון דידן: בין אם ארץ ישראל מוזכרת בפרק החמישי של משנה תורה, או בפרק החמש מאות, ואפילו אם בדילוגי אותיות במשנה תורה ימצא כתוב "אין תורה מלבד כתבי הרמב"ם וליבוביץ' הוא נביאו", אני הקטן לא אשתכנע לקבל פירוש של דברי הרמב"ם המנוגד לדבריו המפורשים במקום אחר. אחר שהרמב"ם עצמו מספר לנו בשמחה רבה כי זכה ועלה להתפלל "בבית הגדול והקדוש" וקבע לעצמו יו"ט בכל שנה ושנה באותו היום, ברור לנו מה יחסו למקום (ואינני מתיחס למחיר הפוליטי ולשאלה אם הוא כדאי, אלא לעצם הערך שבתפילה על הר הבית). אמנם ציטוט זה נשמט בשגגה מכתבי ליבוביץ' אבל גם הרמב"ם הוא "מאן-דאמר" בנושא עמדתו שלו כלפי הר הבית.

תוקן על ידי - יצחק_יונתן - 24/09/2003 12:13:13

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/9/2003 12:26 לינק ישיר 

יצחק יונתן

אתה מעליב אותי, כל היום וכל הלילה אני לומדת רמב"ם ומה שאתה אומר זה שאני מנופפת. אתה תפסיק לנופף בליבוביץ ותרגע, כי אני אביע דעותיי גם אם אתה שונא את ליבוביץ כל עוד אני חושבת כמו שאני חושבת, גם אם ליבוביץ ז"ל חשב כמוני

איך זה?

הרי ידעתי מה יקרה אם אתחיל לענות לשאלותכם ולשאלת צמח הפרובוקטיביות, הבעיה היא שאי אפשר להביע דעה מנוגדת לשלכם, זה במקרה שהתעלמתי משאלתך באשכול?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/9/2003 12:29 לינק ישיר 

על ראש הגנב בוער הכובע.

אם את לומדת ולא מנופפת יישר חילך ואין הדברים נוגעים אליך. את בודאי מכירה את דברי הרמב"ם על תפילתו בהר הבית ולכן לא עלה על דעתך מעולם לומר שלדעת הרמב"ם אין ערך בדבר (תהיה דעתך העצמית על הענין אשר תהא).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/9/2003 12:32 לינק ישיר 

נו המיתמם הגדול

מי עוד דבר פה על הרמב"ם? מה אתה משחק אותה?
אין לי שום רצון לנהל איתך שום דו שיח, ואני מודיעה לך שבכל מקרה אני לא אתייחס לשאלותיך.

הגנבים אלה אתה וחברך שרוצים לעלות להר הבית בניגוד לחוק!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/9/2003 12:41 לינק ישיר 

איקה:
את מדברת מתוך רגש ולא מתוך השכל.
אין שום חוק האוסר עליה או תפילה בהר הבית. יש הוראה של המשטרה נותנת לעולים להר ובה איסור תפילה, ויש חוק אשר אומר שיש לשמוע להוראת שוטר.
כל פעיליתינו בהר נעשית על מנת להשיב את הצדק. את מעדיפה ללכת בדרך של השלום הזמני, ולוותר על הצדק, ולכן את גם מעדיפה להמציא בעצמך את הצדק בצורה של בחירה סלקטיבית של המקורות הנוחים לך.

לפעמים צריך לשלם מחיר כבד בשביל להשיב את הצדק, אפילו מלחמת עולם. וכך עשו האומות השפויות במלחמת העולם השניה.

אני מאמין שהיית מוכנה להלחם על ערך כמו חרות, במידה והיה סיכוי סביר שהמלחמה הזו היית מנצחת, למרות שיהיו אבדות רבות בנפש. אבל על ערכים שקשורים למוסר ה' ואת לא כל כך מבינה אותם, את מעדיפה לומר שהם פשוט לא ערכי ה'.

מעניין מה היה קורה אם את היית צריכה לעמוד בנסיון של אברהם אבינו בעקידת יצחק.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/9/2003 12:47 לינק ישיר 

יצחק

תמשיך להתחכם ולמצוא פרצות בחוק, אתה בעצמך אמרת שהמשטרה לא תתיר לשהות במקום אחד, והשיעור יצטרך להתנהל תוך כדי הליכה.

ובזה גמרתי להתווכח איתך

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/9/2003 12:54 לינק ישיר 

שאלתי שאלה פרובוקטיבית?

טענת שיש לך בעיה עם המקדש. רציתי לדעת מה היא. אולי גם רציתי להשוות את ה"בעיה" עם שיטת הרמב"ם בענין.

התחמקת מלענות, בסדר. מותר לך שלא לענות ומותר לך שלא להרחיב את הדיבור בענין העלום הזה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/9/2003 12:59 לינק ישיר 

סליחה על ההתערבות, אבל לא אני ולא אף אדם חילוני מאילו שאני מכיר, ואני מכיר הרבה, לא יסכים לצאת אישית בשירות צה"ל ל"מלחמת קודש" או למלחמת עולם, או לכל מלחמה אחרת, כדי שכמה תמהונים יוכלו להתפלל על הר הבית. ועד כמה שאני יודע, הצמרת ההלכתית החרדית בארץ, אוסרת עליה להר הבית, כך שהאיסור הוא בלי קשר למחלוקת פה על הרמב"ם.

תוקן על ידי - עכנאי - 24/09/2003 13:12:30

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/9/2003 13:13 לינק ישיר 

גם אתה צודק.

איקה -

דומני שאת מכניסה אותי (ואולי גם את י"י) לתוך הקלחת של ZACHIS. ולא כך.

אולי הקו האמצעי עובר הפעם ביניך לבין ZACHIS? (גם לא ראיתי שמואדיב חלק כאן בצורה עקרונית על מהות המקדש).

תוקן על ידי - צמחיוסיפון - 24/09/2003 13:17:52

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/9/2003 13:18 לינק ישיר 

איקה

גילוי נאות: מעולם לא עליתי על הר הבית, לא אני ולא אף אחד ממכרי הקרובים, ואינני מתכנן לעשות כן בעתיד הנראה לעין. אינני מחפש פרצות בחוק ואף לא הזכרתי את הנושא החוקי במלה אחת בדברי (ואולי אגב שיטפא החלפת אותי בכותב אחר).

עם זאת, ברור כשמש בעיני כי לדעת הרמב"ם יש לתפילה על הר הבית ערך מיוחד. אין זה לא מתוך דיוק בדבריו ולא מתוך קריאת ספרי האחרונים, אלא פשוט משום שהרמב"ם עצמו מספר על כך. מי שמתעלם מעובדה זו אינו אלא טומן ראשו בחול.

ובכן, גם במקרה זה, כמו במקרים דומים בעבר, פיך ענה בך שאין בך שום רצון לחיפוש האמת אלא אך ורק נסיון נואל לתלות את דעותייך האישיות בדברי הרמב"ם. כאשר מעמידים אותך על טעותך את משחקת ב"לשבור את הכלים". או כפי שכתבת בהזדמנות אחרת לכותב אחר "זו דעתי ואם אתה לא מבין זו בעיה שלך". יוהרה כזו אינה ראויה אפילו כשיש לה בסיס, ואין צריך לומר שהיא מגונה ככסות לדבר אחר.

על כן היוצא מדברינו הוא פשוט: הרמב"ם מפרש להדיא כי התפלה בהר הבית יקרה בעיניו. מי שסובר אחרת, אל יתלה ברמב"ם כדי לאשש את עמדתו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/9/2003 13:28 לינק ישיר 

יצחק יונתן זהו הכינוי שלך, וזו ההתייחסות האחרונה שלי אליך בעזרת השם כדי להעמיד דברים על דיוקם

יצחק זה לא הכינוי שלך, ולא עליך אמרתי שאתה מחפש פרצות בחוק.

אתה שמעת ממני הכחשה בדבר התייחסות הרמב"ם להר הבית? אתה זה שלוקח את דבריי ומעוות אותם וזו לא הפעם הראשונה.

עכשיו לעניין הדברים שהרמב"ם אומר? הרמב"ם דבר לקהל שונה במצבים שונים, וההתייחסות אל הרמב"ם צריכה לבוא ממקום שמכירים את כל צדדיו

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/9/2003 13:33 לינק ישיר 

ניכר שאינך מכירה את המקור עליו את מדברת בנחרצות גדולה כל כך, וגם זאת לא הפעם הראשונה. הרמב"ם לא כתב זאת לשום קהל, אלא מתאר בגוף ראשון מעשה שהיה. האם לדעתך הוא שיקר כשסיפר שקבע לעצמו יום-טוב?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/9/2003 13:34 לינק ישיר 

איקה -

על השורה האחרונה: WOW!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/9/2003 13:36 לינק ישיר 

.

יצחק_יונתן:

הבה נרחיב מעט את השאלה:

האם העובדה כי מי מגדולי ישראל מספר לנו על מעשה שעשה הופכת מעשה זה למצווה ?

האם, למשל, על רופאי ישראל לקבל את הפציינטים שלהם כשהם שוכבים, אם הם עייפים - כפי שמעיד הרמב"ם על עצמו ?

האם על תלמידי הכוללים דהיום לעשות כן רק לאחר שמצאו אח סוחר באבנים יקרות שיממן ויפרנס אותם בעת לימודיהם?

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > שיעור תורה שבועי בהר הבית
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 5 6 7 8 9 10 לדף הבא סך הכל 10 דפים.

bholext