בית פורומים עצור כאן חושבים

שיעור תורה שבועי בהר הבית

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-24/9/2003 15:52 לינק ישיר 

תיקון: לא צמרת הפוסקים החרדים בארץ ישראל, אלא צמרת הפוסקים החרדים, גדולי הדור, בארץ ישראל ובחוץ לארץ אוסרת עליה להר הבית.

תוקן על ידי - עכנאי - 24/09/2003 15:55:29

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/9/2003 16:05 לינק ישיר 

אין היום גדולי הדור, אין אף קרטריון כיום לקבוע מי גדול ממי, כל עוד הם לא יישבו כולם יחד.
אם אנו הולכים לכוון המבחן הכמותי שדברנו עליו בתחילת האשכול, אז מכל קהל היהודים בעולם הרב מנחם מנדל שניאורסון ז"ל הוא גדול הדור, ומכל קהל היהודים בארץ ישראל זהו הרב עובדיה יוסף, ואם גם כוללים יהודים שאינם אורתודוקסים, אז זהו אריאל שרון.
אם הולכים על-פי המבחן האיכותי אז ברור שזה משה רבינו :-)

תוקן על ידי - ווטו1 - 24/09/2003 16:07:57

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/9/2003 16:08 לינק ישיר 

כן, אבל מרע"ה איננו איתנו.
לעומת זאת, הגרי"ש אלישיב שליט"א, כן!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/9/2003 16:11 לינק ישיר 

למה הרה"ג אלישיב גדול יותר הרה"ג עובדיה יוסף ?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/9/2003 16:23 לינק ישיר 

גם הרבי מליובאוויטש זי"ע וגם - להבלח"ט - הרב עובדיה יוסף שיחי' אסרו את העליה להר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/9/2003 16:29 לינק ישיר 

צמח יוספון:
נכון, ומכיוון שכולם טעו, אף אחד מהם אינו ראוי להקרא גדול הדור.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/9/2003 16:32 לינק ישיר 

כל גדולי הדור הדור טעו וטועים, ורק הרה"ג זלמן מלמד, מרא דאתרא דישיבת בית אל, הוא הצודק.
נשמע מוזר.
בשבילי הגרי"ש הוא רשכב"ג, אותו אני מעריץ (ושוב, אני יהודי חילוני.)
כל טוב

תוקן על ידי - עכנאי - 24/09/2003 16:44:25

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/9/2003 16:58 לינק ישיר 

גם הרב מלמד טועה בהרבה דברים. כל רב צודק בדברים מסויימים וטועה באחרים ,ולכן אין דבר כזה גדול דור, ולכן על-פי התורה על-פי התורה יש רק שופטים וכהנים שפוסקים הלכה לעם מהמקום שה' בחר.
אני מפנה אותך לאשכול בפורום אחר שעוסק בדיוק בבירור כיצד ההוראה של התורה צריכה לבוא לעם ישראל:
http://www.tora.us.fm/nxtboard/messages/2324.html

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/9/2003 16:59 לינק ישיר 

תודה לך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/9/2003 20:08 לינק ישיר 

.

.

zachiz :

מכיוון שאני פשוט, אני מנסה להבין הבנה של 'עמך' את מה שאתה אומר:

האם תפילות בטלות לעתיד לבוא? אינני יודע. אני מודע לכך שיש מי שלעולם לא מגיע למצב שבו הוא אינו יודע – ואין צורך לפרט את זהותם - אך אני פשוט, ואינני יודע תשובה לשאלה זו.

מצד שני, אני גם אינני מתיימר לדעת יותר טוב מכל האחרים. להכריע מתי דבריו של בעל הציץ אליעזר רלבנטיים להיום, ומתי לא.

יש מי שבקלות רבה קובעים מתי צודק מאן דהו ומתי לא, וביחוד, יודעים לכוון לדעת התורה "האמיתית" – שכמה מפתיע! היא תמיד זהה להשקפתם שלהם!

zachiz אתה פשוט איש אשכולות שראוי להתקנא בו! בקיא בגלוי ובנסתר, יודע להפריד בין התורה האמיתית לבין הטעויות שחז"ל השתילו בה, גם בקיא בתורה וגם ארכיאולוג מומחה, היודע להכריע במחלוקות מדעיות בין ארכיאולוגים בעלי שם, קובע בהבל פה מתי מזר צדק, ומתי בן דב עדיף.

אשריך.

אלא שאני, פשוט ושטחי, אינני יודע להכניס ראשי בין עוקרי הרים ומפרקי קושיות, ואיך אוכל להכריע בין פסיקת הציץ אליעזר, או הרב אלישיב לבין הכרעתו של גולש אנונימי הנושא את הניק zachiz ?!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/9/2003 20:22 לינק ישיר 

מואדיב:
התשובה היא פשוטה, אני מביע דעות מעין אלו רק בנושאים שאני מומחה בהם.
אני מתכווח עם רבנים ליטאים ידועי שם על נושא הר הבית, ומגלה בורות מדהימה בנושא. הם לא מכירים את הפסק של הציץ אליעזר ולא אף פסק אחר, ופשוט חוזרים על מנטרות שכיום אנו טמאי מת, ואסור להכנס למתחם.

אבל ישנם מעט מאד נושאים שבהם אני מעיז באופן פומבי לומר על אנשים כמו הרב אליישיב שהם טועים.
כך גם בארכיאולוגיה, עם כל הכבוד למזר ולבן דוב, עסקתי בנושא הר הבית יותר מהם. לעומת זאת, הידיעות של מזר בארכיאולוגיה הינם פי כמה וכמה משלי. דבר נוסף, כלל לא חלקתי על מזר. הוא לא טען שהכותל המערבי הינו הכותל של מתחם לויה. מבינתו כל הר הבית של ימינו הנו הרחבה של הורדוס, בייחוד החלק הדרומי, ואולי החלק המזרחי שייך לכותל המקורי של הר הבית.
לגבי בן דוב, הוא ארכיאולוג של תקשורת, הוא לא מקצועי, והקהילה הארכיאולוגית לא סובלת את פרסומיו, כך שסטודנטים אפילו לא יכולים להביא את ספריו בתור מקור לעבודה סמינריונית. יש לו המון טעויות, והשכלתו הרשמית בארכיאולוגיה הינה מינימלית. הייתי מתייחס לדבריו בעניין הר הבית מפני שהוא עסק בכך רבות, אבל מכיוון שהמעט שקראתי ראיתי שלא ניתן לסמוך על אמינותו.
כך גם שהספר שפרסם המבוסס על הממצאים שגנב ממזר, לגבי החפירות מדרום להר הבית, מלא שגיאות וטעויות שנראות מכוונות משיקולים מסחריים.
אתה בטח תגיב בסקיפטיות על הדברים שלי, אתה לא חייב להאמין לי, תשאל ארכיאולוגים אחרים ויגידו לך אותו דבר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/9/2003 20:56 לינק ישיר 

יצחק,
אני-מתנצל.
ניכר שכבודו תלמיד חכם.
וכעת אני מבין שהוא גם חוקר נכבד במקצועו.
אני מתנצל שהשמעתי את קולי ברמה.

תוקן על ידי - עכנאי - 24/09/2003 20:57:56

תוקן על ידי - עכנאי - 24/09/2003 20:58:38

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/9/2003 09:02 לינק ישיר 

עכנאי:
אין לך מה להתנצל דעתך היתה מבוססת על ידע מסויים, הוספתי לך נתונים נוספים שלא ידעת, ועכשיו ברור לך שדברי מבוססים היטב.

לא יודע עם השתכנעת או לא, אבל העיקר שהוספנו ידע.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/9/2003 15:31 לינק ישיר 

מסתבר שלשיעור שערכנו במקום יש השפעות מרחיקות לכת.
זמן קצר לאחר מכן, התמוטט קיר במקום.

נראה מה יקרה בשבוע הבא, השיעור הוא כל יום שלישי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/9/2003 10:38 לינק ישיר 

"מישהו דאג להעביר לרב עובדיה חיבור הילכתי המתיר עלייה להר הבית, והתגובה לא איחרה לבוא. הרב למד את כל החומר וימים ספורים אחר כך הגיע לשאת דרשה בבית המדרש "יחווה דעת" , שם קרא למאזיניו : "אל תשמעו לכל אלה המסיתים שאומרים ' יאללה, הר הבית בידנו'". את האירגונים הקוראים לעלות להר כינה הרב עובדיה "כופרים" ,"רשעים","ציונים משובשים"

מתוך: כניסת השבת, אבישי בן חיים, מעריב.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > שיעור תורה שבועי בהר הבית
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 8 9 10 לדף הבא סך הכל 10 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.