| נשלח ב-22/9/2003 18:14 |
|
| |
תפקידה של האשה בעולמנו
לשם מה נבראה האשה?
לפריה ורביה-יש כבר דרכים אחרות
לפתוי- יש כבר את היצר הרע
לחברה- מה רע בגברים אחרים?
[מחקר קובע שבקרוב 2 גברים יוכלו להביא ילדים לעולם
מאת: מערכת Iwomen
מחקר קובע שבקרוב 2 גברים יוכלו להביא ילדים- זוהי השורה התחתונה במחקר חדש של מדענים יפנים. לדבריהם בקרוב מאוד יוכלו לקחת דגימות מגופותיהם של שני אנשים, גם שני גברים, וליצור ילד במעבדה.
המדענים היפנים הודיעו אמש כי הצליחו להפוך במעבדה תאי גזע עובריים של עכברים- לתאי זרע.
תיאורטית, לפיכך, שני גברים יוכלו להביא ילד לעולם שנוצר מתוך תאי הגזע העובריים שלהם. שני הגברים יתנו דגימות מתאי הגזע העובריים שלהם ומדענים ידאגו שחלק מהם יתפתחו לכדי ביציות וחלק מהם לכדי תאי זרע. בשלב הזה הם כמובן יזדקקו לרחם פונדקאית[רחם מלאכותי נמצא בשלבי פיתוח ]- כדי לגדל בה את "התוצר" המדעי הזה.
שתי נשים לא יוכלו ללדת ילדים בדרך זו שכן תאי גזע נקביים לא יכולים להתפתח לתאי זרע. [
|
|
|
|
| נשלח ב-22/9/2003 18:20 |
|
| |
תודה על הכתבה. אבל גם האשה יכולה לתכפל את עצמה לכן אפשר לשאול את אותה השאלה על תפקיד האיש בעולמנו.
כמובן שהמגוון הרחב והשוני המשלים זה את זה מעניק שלימות לעולם!
|
|
|
|
|
| נשלח ב-22/9/2003 18:56 |
|
| |
אם כך, למה 2 סוגים בלבד?
|
|
|
|
| נשלח ב-22/9/2003 19:24 |
|
| |
אמי,
מהשאלה שלך ברור שאתה חושב שהאישה פה כדי לשרת את האיש, ועכשיו כשאין בה כבר צורך בתפקיד הזה (יש כאלו שעדיין חושבים שניתן להפיק ממנה משו. אבל לומשנה) צצה השאלה ה*** שלך.
מציעה לך לשנות את הנוסח ואולי אפילו למחוק.
|
|
|
|
| נשלח ב-22/9/2003 20:18 |
|
| |
מצטערת, ידידותי. גמני אשה, ופשוט תוהה מדוע אני בעצם כאן.
ומי שטוענים שהאשה נבראה לשימושו של הגבר בלבד אינם דוקא אזובי הקיר, נסו לבדוק בספר החינוך את טעמה של מצוות גירושין למשל.
|
|
|
|
| נשלח ב-22/9/2003 21:21 |
|
| |
התהייה מדוע אני פה ולשם מה עומדת בבסיסה של כל חשיבה דתית ומוסרית.
דבריך נתנו מקום לחשוב שאת רואה את תפקיד האישה רק בזיקה לגבר - ללדת לו ילדים, להיות לצידו, להוות תריס בפני יצר הרע שלו, לארח לו לחברה.
בקיצור - עזר וכלי.
על אלו אני חולקת (ונדמה לי שגם תל"מ)
|
|
|
|
| נשלח ב-22/9/2003 22:19 |
|
| |
emmi
שאלתך דאאבילית - צר לי
היא לא על האישה היא אולי על הזוגיות
|
|
|
|
| נשלח ב-22/9/2003 23:17 |
|
| |
שחרית
זו בדיוק ההנחה שאני רוצה לברר באשכול הזה.
השאלה שלי לגבי תכלית הקיום, היא לגבי הקיום שלי כאשה.
באיזשהו מקום, משתמע מסיפור הבריאה, שאחרי שהעולם כבר הושלם, תהחליט הבורא להכניס גם את חוה לעיסקה. אבל היקום היה שלם גם בלעדיה, אולי אפילו יותר מדי-והיא בעצם נקודת התורפה.
גול"ם
מי כאן הדאביל, אני? בעל ספר החינוך? או אולי...?
השאלה שלי כתובה בכותרת האשכול, הקשר היחיד שלה לזוגיות הוא שזוגיות היא אולי התשובה, אך זה עדין לא מספק אותי כתשובה.
תוקן על ידי - emmi - 22/09/2003 23:21:34
|
|
|
|
| נשלח ב-22/9/2003 23:45 |
|
| |
emmi אני חשבתי שלפניו אין עבר ועתיד ואצלו הכל אחד ואחיד
|
|
|
|
| נשלח ב-23/9/2003 04:04 |
|
| |
אמי,
עכשיו נח לי יותר להתייחס לשאלה שלך.
באופן אישי אני לא אוהבת את השאלה מדוע נוצרנו. בטח לא כשהיא מופנית כלפינו באופן אישי, בעוד שהיא תקפה בדיוק באותה מידה כלפי כל מה שקיים בעולם. העולם בעצמו.
גם לא נראה לי שתצליחי גם למצוא לה תשובה שלא תהיה מעין תיאוריה שאין אפשרות להוכיח או להפריך.
תיאוריה כזו, מצד אחד יכולה להיות מן "סיבה" ש"תתחברי" אליה וכך היא תיתן לך הרגשה טובה ותדחוף אותך להתנהגות בכיוון החיובי.
מצד שני, לא נראה לי שתוכלי להתעלם מזה שבסך הכל נתת לעצמך הסבר שיסבר לך את האוזן למען תחושת הנוחות שלך- כדי לתת לעצמך מקום שהוא מלכתחילה ולגיטימציה שאחרים שללו ממך.
אז לי קל לראות את הדברים כך (עם נכונות תמידית לשמוע ולקבל אחרת):
אני (האשה) פה כשם שכל דבר אחר נמצא פה.
ועכשיו, כשאנחנו (גברים ונשים) פה, אנו מנסים למצוא את הדרך הטובה והראויה ביותר ללכת בה. לבחור נכון ולהרגיש טוב.
והסיבות לזה שכולנו כאן, ואין כאן יצורים שלא היו מעולם וכו'- היא מעבר ליכולת הידיעה שלנו.
ולגבי סיפור יצירת האישה וצורת הפרשנות המקובלת שלה, אכן, אני מרגישה לא נוח כשאני קוראת "ולאדם לא מצא עזר כנגדו, ויפל..."
אבל אני לא לגמרי בטוחה שהפרשנות האוטומטית שאני נותנת למקרא הזה, שהאישה נוצרה כדי להיות עזר כנגדו, איננה תוצאה של מה שהורגלנו לחשוב או של הפרשנות ששמענו עוד מגן הילדים. אולי יש כאן משו אחר שלא חשבתי עליו (ולא אלו שהם מדרשים רחוקים שמיישבים בדוחק את סוגיית אפליית האישה בתורה, אני מצפה להסתכלות פשוטה שנעלמת מעיני). ואולי, אהממ אולי ****** (מחשבות "כפירה" רח"ל ).
?????
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-23/9/2003 05:14 |
|
| |
תמ"ל,
בהחלט ש"עזר כנגדו" היה יכול להתפרש "כנגדו מלמעלה"!
ייש"כ על הניתוח למעלה 
|
|
|
|
| נשלח ב-23/9/2003 07:49 |
|
| |
כמו תל"מ, גם אני איני סבורה שיש להפריד בין שאלת תכלית הקיום של האישה לשאלת תכלית הקיום של האדם.
אבל לגבי תחושת חוסר הנוחות שלך לגבי סיפור בריאת האישה, הרי שדווקא שם אנחנו יוצאות לא רע...
ידוע לכל שיש שני תיאורי בריאת האדם (ואין זה המקום להיכנס לשאלות של ביקורת המקרא מול פירושים מסורתיים בנדון).
בפרק א' בבראשית נאמר: "ויברא א-להים את האדם בצלמו, בצלם א-להים ברא אותו, זכר ונקבה ברא אותם" (פס' 26).
מן התיאור הזה עולה שזכר ונקבה נבראו בו זמנית ויפה המדרש בבראשית רבה המתאר את האדם הראשון כמין אדרוגינוס (יצור דו מיני), שמאז הבריאה נחצה וכל חלק כמה ומתגעגע למצוא את בן זוגו שאבד.
אך תהייתה של אמי מתייחסת דווקא למסופר על בריאת אדם וחוה כמסופר בפרק ב'.
אבל גם פה, ממאי נפשך, אם אדם הוא נזר הבריאה, לפניו ולכבודו נברא הצומח והחי והוא בא אל המוכן. יש מן עליה בבריאה ויחס כזה שכל מה שנברא אחר כך הוא תכלית למה שנברא קודם (העשב נברא לשרת את בעלי החיים ובעלי החיים את האדם), הרי שחוה נבראה אחרי אדם ומכאן שהוא זה שמוכן ומזומן לה בעולם ולא להפך.
מכאן גם שחוה היא השיא והקולמינציה של הבריאה ולא כמו שאת מתארת אמי (ועצוב שככה את חשה), כמין סרח עודף לבריאה.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-23/9/2003 14:12 |
|
| |
שחרית,
תודה רבה.
גם על התזכורת לגבי תיאור בריאת האשה בפרק א', ש"מאזן" את התיאור השני.
וגם על ההסתכלות הנחמדה שמשנה את יחסי המעמדות בין הגבר לאישה. אם כי, לא את זה חיפשתי. אינני רוצה לזהות עליונות של האישה על הגבר, כשם שההיפך מזה מפריע לי.
בכל מקרה, נשארה לי הקונוטציה השלילית של הביטוי "עזר כנגדו". ווטו, לא הבנתי למה התכוונת "כנגדו מלמעלה". עוזרת, לעולם תהיה בעמדה נחותה.
|
|
|
|
| נשלח ב-23/9/2003 14:41 |
|
| |
תל"מ,
איני טוענת לעליונות האישה. כל המכיר אותי יודע זאת היטב, אלא שלעתים כדי לאזן מצב שעוקם ושובש במשך עשרות דורות, יש להדגיש קצת את הצד השני על מנת להגיע לאיזון שאותו את מבקשת.
וממילא זו פרשנות לגיטימית.
לגבי ה"עזר כנגדו", הרי בגוף הביטוי מצוי היחס המולי והשוויוני, כנגדו=מולו, ממש בגובה העיניים, לא שפחה, לא גיישה אלא מולו, ואם כך אפשר גם הפוך - "עזר כנגדה". לא נאמר באופן מפורש, אבל לא נסגרו שערי פרשנות.
|
|
|
|
|