בית פורומים עצור כאן חושבים

מי אתה מר שושני ?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-19/1/2006 08:01 לינק ישיר 

אבל אנחנו לא צמחונים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/1/2006 08:09 לינק ישיר 

ראה ב"חזון הצמחונות והשלום" שזה , אכן , לא המצב האידאלי .

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/1/2006 08:12 לינק ישיר 

ספרן,
אמת, אבל עדיין אני לא מוצא שום טיעון ענייני בדברי של לווינס, רגשנות בלבד.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/1/2006 08:24 לינק ישיר 

בע"ב,

מדוע "רגשנות" (כהגדרתך), או "תשומת לב רגשית" (כהגדרתי), אינה טיעון ענייני? האם רק טיעונים שניתן ליישמם במשוואות/משפטים מתמטיים הם טיעונים עניניים?
למיטב הבנתי (הדלה מאוד), פילוסופיה עוסקת גם במשמעות החיים ובתפקידי האדם בעולם, ומכאן שהתייחסות לרגש ולנגזרותיו, היא בהחלט חלק מהותי (או, לפחות - אמורה להיות) משיטתו של הפילוסוף.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/1/2006 11:40 לינק ישיר 

אמשלום,
וודאי שכך. אולם שלווינס ינסה או לשכנע אותי או בצורה אחרת להעביר לי את הרגשתו.

תוקן על ידי - בעלבעמיו - 19/01/2006 11:38:49

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/1/2006 14:30 לינק ישיר 

אני מצטט:"את השיעורים באגדה שמע לוינס משושני. ידידו ד"ר הנרי נרסון הפגיש אותו עם שושני והוא למד ממנו הרבה. אצל לוינס יש כמה הנחות בפרשנותו לתלמוד, אבחר בשתיים מהן: הראשונה היא שהוא מניח שישנו קשר אורגאני בין האגדות השונות שבתוך סוגייה אגדית אחת, זהו דבר שאינני בטוח שהוא צודק בו, וזה גם חידוש שלו. השניה, שכאשר התלמוד מביא פסוק בתוך הדיון התלמודי צריך להסתכל על הפסוק הזה בתוך כל הקונטקסט בו הוא נאמר במקור – את זה לוינס למד ישירות משושני".

לא הבנתי. מה החידוש הגדול בזה שלומדים גמרא צריך לפתוח גם תנ"ך ???

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/1/2006 15:07 לינק ישיר 

בבא,
חידוש גדול מאד. בדרך כלל נוטים לומר שהגדרת הפשט הוא הסתכלות על המקרא בקונטקסט ואילו הדרש מסתכל על הפסוק הנדרש כיחידה בפני עצמה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/1/2006 15:14 לינק ישיר 

בסדר, תודה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/2/2006 21:31 לינק ישיר 

ויקטור מלכה חיבר ספר בצרפתית על האניגמה של מר שושני [אולי כדאי לקרומא לו הגאון האמיתי ר' הלל פרלמן] ובו צילום מצבתו באורוגווי. וכמה עצוב היה לי לראות שכל מה שנכתב על מצבתו היה החכם שושני, כי פשוט לא ידעו את שמו!!

אי"ש הורוויץ

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/4/2006 12:41 לינק ישיר 

מתוך מאמרו של שלום רוזנברג לפרשת השבוע , ויקרא:

"אני זוכר את מורי ורבי פרופ' שושני, מצביע על קירות החדר, ורומז לי שהחדר כולו יכול להימלא בספרי קבלה, המתייחסים לכאורה לעולמות העליוניים, אך הנה באה החסידות, שהגות חב"ד פיתחה, וקבעה שהם מדברים בעצם על הנפש האנושית. ואני זוכר עוד בבירור את אמרתו, טרם הצלחתי לפענחה, גם תיקון לאה ותיקון רחל הקבליים, הם מושגים פסיכולוגיים"

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/5/2006 20:39 לינק ישיר 

פרופ' רוזנברג על מר שושני. http://ipaper.co.il/cgi-bin/v.cgi?id=hagut&sp=11_1

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/5/2006 16:39 לינק ישיר 

[ הקישור למאמרו של רוזנברג צויין סמוך להופעתו , בדף הראשון של האשכול ]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/5/2006 22:11 לינק ישיר 

לגבי הסתכלות בכל המקור של הפסוק -
שמעתי רעיון דומה מהרב שמעון קליין (אחד מראשי בית מדרש 'רעווא') שלדוגמא בריש קידושין שהגמרא מביאה את הלימוד של קידושי כסף מגז"ש של 'קיחה' 'קיחה' משדה עפרון אז הוא טען שיש לעיין שם בכל הפרק שעוסק במכירה ההיא והגמרא לא באה להצביע על גזירה שווה פרטית - מילה למילה , אלא לקשר בין כל ענין המכירה הספציפית של שדה עפרון לקנין אישה.
ואולי אפילו בין התאבלות אברהם על שרה ויחסי איש ואשה (אינני זוכר מה טען במדויק).
כלומר חורגים מהמילים או הפסוק שהזכירה הגמרא אלא המילים הם רק כמראה מקום האומר לך "עיין בכל הפרק ואז תבין את הרעיון" והענין יכול להיות קשור לחלק מהפרק שהגמרא כלל לא הזכירה במפורש.
יכול להיות שלזה התכוון שושני.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/5/2006 22:16 לינק ישיר 

ישרן:

על גז"ש קיחה קיחה, כבר הקשו, דנתתי כסף השדה קח ממני, מילת קח חוזרת על הכסף, שהוא פועל הקנין, ובפסוק כי יקח איש אשה, מילת קח חוזרת על האשה, דהיינו החפץ הנקנית (ואני כבר מתנצל לאמשלום).

ועיין בספר בתורתו של ר' גדליה שמאריך בקושיא זו ומיישב באופן דומה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/5/2006 22:34 לינק ישיר 

אם אני לא טועה הכיוון של ר' גדליה לא לוקח כל כך רחוק את הענין .

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > מי אתה מר שושני ?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 5 6 7 8 9 10 לדף הבא סך הכל 10 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.