|
|
| נשלח ב-27/2/2008 11:52 |
|
| |
לשטיינר
מהי מורשתו של הרבי ר' העשיל שקיימת בתודעתנו?
|
|
|
|
| נשלח ב-13/3/2008 02:25 |
|
| |
הממ.. תודה על המאמר המרתק על מר שושני
|
|
|
|
| נשלח ב-5/6/2008 00:48 |
|
| |
יצא ספר חדש מוגש לשלום רוזנברג.
ובספר שני מאמרים על שושני.
האחד על שיטתו בחינוך. (ממה שהספקתי לראות, דגל בשאלות אבל קידם אותן בתוקפנות שהיתה מחייבת עוז נפש גדול מצד התלמיד כדי להתבטא וצ"ע).
ויש סיפור של מאשה טורנר.
אני מתמצת:
היתה איזו שמחה כמו חתונה או שבע ברכות, שהוזמן אליה שושני. המשתתפים היו חרדיים, וישבו בשני חדרים, אבל ברגע שנודע ששושני מגיע, נהרו הנשים לחדר הגברים והסתתרו בקצה. ומשם היא מדווחת.
שושני הציג קושיות "ליטאיות". הנושא "ותשר דבורה". איך שרה דבורה (ספר שופטים) לאחר הנצחון ביחד עם גדעון. גבר ואשה, היתכן?
הוא המשיך בשאלות סרק ובדיון סרק, ובסוף פתר אותו כך: אם מבטאים את "ותשר" בס' כמו הליטאים, יוצא שהיא סילקה. מה היא סילקה? את ה"אני", אם אני זוכר נכון.
כשמסלקים את ה"אני" אז אין קושיות.
איך להבין זאת? אולי כבר איני זוכר את סוף הסיפור? אם מישהו קרא את המאמרים ורוצה להמשיך, בבקשה. (הספר יצא כמדומה על ידי "בית מורשה" והוא מכיל מאמרים נוספים מעניינים).
|
|
|
|
| נשלח ב-5/6/2008 03:59 |
|
| |
הברקה יפה שגדולים וטובים ממנו נכשלו בדומות לה או בטובות הימנה, ואינה מוסיפה כלום לא בהבנת הטקסט ולא בבירור מהות הנושא. כך דרכם של גאונים.
|
|
|
|
| נשלח ב-9/8/2008 22:20 |
|
| |
אני חייב התנצלות על חלק מהדברים שכתבתי בעמודים קודמים. השבת עיינתי קצת בתשע קריאות תלמודיות ומצאתי דברי טעם. כנראה שכמה שנים בעצכח עושות משהו.
|
|
|
|
| נשלח ב-10/8/2008 01:01 |
|
| |
מאתרו של הרב אורי שרקי:
מר שושני
* ---------------- Date -------------------- !>
כ"ו בכסלו תשס"ז
* --------------------------------------------- !>
שאלה:
הייתי רוצה לדעת מיהו מר שושני? ומה הייתה השפעתו? אשמח אם הרב יוכל לפרט ולספר על האיש.
* ------------------------------------------- !>
תשובה:
אדם מסתורי ששמו האמיתי היה כנראה ר' הלל פרלמן. מידע עליו תוכל לקבל מפרופ' שלום רוזנברג , מפרופ' יעקב גולדברג מהטכניון, מהרבנים אלי קלינג מכפר מימון ויואל קלינג מיד בנימין. יש עליו ספר בצרפתית מאת סלומון-שלמה מלכא: Monsieur Chouchani.
* -------------------------------------------- !>
|
|
|
|
| נשלח ב-12/6/2012 14:18 |
|
| |
למה באורגוואי?
כה נאמר בבלוג המלונקק
לצערי הרב, חלק ניכר מיום ראשון האחרון ביליתי בבית הקברות "לה פאס" (השלום), מקום מנוחתם האחרונה של יהודי אורוגוואי לדורותיהם. אמא של חבר נפטרה לאחר שנים ארוכות של מחלה קשה וליווינו אותה בדרכה למנוחת העולמים.
ביקור בבית הקברות הוא כמו מסע לעולם אחר. מסע בזמן ובמרחב המנהגים הדתיים. רוב ככל המצבות עשויות אבן שחורה, בדומה לנהוג בקהילות יהודי אירופה ובשונה מהמקובל בארץ ישראל. המצבות מפוארות מאוד ובנויות בדרך כלל בצורת רי"ש המוטלת על גבה. בין כל המצבות הנישאות בולטת דווקא מצבה אחת בפשטותה. זוהי מצבתו של "הרב והחכם שושני": מי היה חכם שושני ומדוע לא נכתב שם משפחתו של אדם זה? חכם שושני היה מורה מיסתורי שלימד פילוסופיה והלכה יהודית בכמה מקומות בעולם ובין תלמידיו המפורסמים נמנים הפילוסוף היהודי-צרפתי עמנואל לווינס ופרופסור שלום רוזנברג.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-13/6/2012 05:52 |
|
| |
מעניין שאלי וויזל בספרו כותב שלפי הצעתו כתבו על המצבה את שמו מרדכי רוזנבאום...
|
|
|
|
| נשלח ב-13/6/2012 10:05 |
|
| |
שועתק,
ויזל אינו כותב שאכן כתבו כך, אלא ש"התבקשתי לחבר את הכתובת העברית למצבתו" ("כל הנחלים הולכים אל הים" עמ' 119) וכנראה שלא התקבלה. אגב, בהצעתו (שם) לא מוזכר שם המשפחה אלא "הרב והחכם מרדכי שושני" בלבד.
|
|
|
|
| נשלח ב-13/6/2012 11:21 |
|
| |
מרדכי? תינח שושני, אבל קראו לו הלל. למה מרדכי?
|
|
|
|
| נשלח ב-13/6/2012 11:55 |
|
| |
ויזל שהיה מקורב מאד לשושני אכן חולק על הזיהוי: הלל פרלמן, וסבור (בספרו שם באותו עמ') ש"שמו האמיתי היה מרדכי רוזנבאום"
|
|
|
|
| נשלח ב-17/4/2013 19:03 |
|
| |
שלום לכולם, אני במאי סרטים לטלויזיה ואני עכשיו עושה סרט תעודי על מר שושני. אשמח לשמוע עדויות מאנשים שהכירו אותו או סיפורים ששמעתם מאחרים על מר שושני. (או פרופסור שושן כפי שהרבה אנשים בארץ קראו לו).
תודה מראש, מיכאל גרינשפן
|
|
|
|
|