מואדיב:
.
הודעה:
שאלת ה"למה" שלך, יכולה להתפרש לכיוונים נוספים.
ברגע בו נולדתי, והחיה הודיעה לאמי כי נולד לה בן זכר, נקבע חלק גדול מגורלי. ואני יכול לשאול, מיום שעמדתי על דעתי, מדוע אף אחד אינו שואל אותי אם אני זכר או נקבה?
עובדה! דרך הטבע היא, שכך נולדתי.
וכן, תינוקה של אם בניז'ר, יכול לשאול כשיגדל, מדוע אף אחד איננו שואל אותו איזה גוון עור הוא מעדיף, אלא שהוא נולד בצבע מסויים - וכך ימשיך (אלא אם הוא מייקל ג'קסון...) .
מדוע נולדתי עם צבע שיער חום? מדוע נולדתי בלי שינים והן צמחו לי רק לאחר שנה?
באותה המידה שאני יכול להקשות על דרכי העולם שנראות בעיניך כל כך טבעיות, כך יכול אתה להקשות על עובדות אחרות. נולדתי בישראל, ולפיכך אינני יכול להיות נשיא ארה"ב, אינני דובר סינית כשפת אם משום שלא נולדתי בסין, וכן הלאה.
הודעה_חדשה:
מואדיב,
לפי מה שהסברת,
הסיבה לכך שאני יהודי היא, היות ובמקרה נולדתי לאמא יהודיה,
זותומרת, שהיה מצב שהייתי נולד סיני..
אני שואל מה גורם לך להיות יהודי, לא באופן המעשי, שהיות ונולדת לאמא יהודיה כנ"ל אתה.
כי גם נוצרי נהיה נומרי בזה שהוא נולד לאם נוצריה,
מיימוני:
הודעה
אני מתקן ומוסיף על דברי מואדיב.
נולדת לאם יהודיה - זכית!
נולדת בן לעם היהודי.
מה עושים עם זה עכשו? שמחים על זה? מתמרמרים על זה? כל אחד והכרעותיו, לפי בחירתו החופשית.
אמנם, קודם לבחירה ולהכרעה, כדאי ללמוד את הנושא, כדי לדעת מה זה אומר להיות יהודי.
וזה ים שלם.
יתכן שזה מה שקשה לך: מדוע אתה נולדת יהודי, בעוד אחרים לא זכו לזה.
בדומה לכך, כפי שציין מואדיב: מדוע רובנו זכינו להוולד בעלי אברים שלמים, ויש כאלו שנולדו בעלי מומים?
זו שאלה כואבת מאד, אבל שאלה אחרת. דנו בה בעבר, במקצת, באשכול על בעית הרע ועל הגילגולים (אמונת הגילגול צמחה כנראה בתור תשובה לבעיה זו).
כפי שציינו האקזיסטנציאליסטים, יש גורל ויש ייעוד. כאשר אדם נולד בנסיבות מסויימות, כך קרה. זה נתון. זה לא בידו. אם תרצה, תקרא לכך "גורל".
מה עושים עם הגורל - זו השאלה. הוטלת לתוך עולם שלא הכרת, אולי נגד רצונך, ועכשו עליך ללמוד לשחות באוקיינוס הזה כדי שלא תטבע.
ולא תמיד יש הנחות למי שחלש או עייף או סתם מעדיף לישון על החוף מתחת לדקלים. אין כזה דבר. מי שלא לומד לשחות - טובע.
אנסה לסכם כי הרביתי בדימויים ספרותיים.
יש כאן שתי שאלות:
א. מדוע נולד אדם כיהודי - לפי כללי הייחוס - ומדוע אחרים לא?
ב. לאחר שנולדתי יהודי, מה זה אומר? מה המשמעות?
כל שאלה מעוררת דיון בפני עצמה, והצבעתי לעיל על כמה מהכיוונים. בחר נא במה אתה רוצה לעסוק. ואם לא הבנתיך, אנא הבהר שנית.
שומר פיו ולשונו
שומר מצרות נפשו
תוקן על ידי עצכח ב- 10/09/2008 8:13:37
 |
|
|