|
|
| נשלח ב-4/4/2011 17:31 |
|
| |
| אישציפור כתב: |  | למישהו יש את המקור בזוהר ?כי לפי מה שאני זוכר האר"י ז"ל אמר שעל אשה דוקא לגדל שער. (בניגוד לגבר שאצלו זה נחשב לדינים) |
|
כפי שאני זוכר שגם אצל נשים שער הם דינים, רק לא שער הראש, ולכן ,,,,,,, וכו'
|
| נשלח ב-5/4/2011 00:06 |
|
| |
מקס !!!
תכלית האם זו הלכה מפורשת (דרוש מקור מוסמך ומדויק )
או שזו חומרא זמנית של תקופת החושך כשלא היה אפשרות טכנית לטבול ולבדוק שערות נשים עם עששיות ????
|
|
|
|
| נשלח ב-5/4/2011 01:08 |
|
| |
העניין הוא פשוט ביותר.
יש מגמת התחרדות ואני קורא לה התחרדות איבלוציונלית.
המגמה הזאת אינה פוסחת על שום תחום מתחומי החיים ובכל החמישה חלקי שו"ע היא נמצאת.
ואם תמצאו לי בתחום אחד שלא חלה בו התחרדות תוך תקופה של כמה עשרות שנים אז יש כשל איבולוציוני, אבל למעשה לא תמצאו.
|
|
| נשלח ב-5/4/2011 23:10 |
|
| |
גם אם הייתי נמנית על חוג הנשים המגלחות את שיער ראשן - לא הייתי עושה זאת בשום מחיר שבעולם!! למה מה קרה שאני צריכה להראות כמו ראש בובת פאה? או חמור מכך זה מעלה לי אסוסיאציות של נשים בשואה!!
|
|
|
|
| נשלח ב-5/4/2011 23:44 |
|
| |
צודקת בהחלט .
אני מסכים לכל מילה שלך . אבל רק שתדעי שאני עד לסיפור אמיתי של משפחה שלא נתנה לכלתה להיכנס אליהם הביתה עד שתגזוז את שערות ראשה .
ולא מדובר במשפחה קיצונית דווקא משפחה מתונה
אז כל זמן שלא נגזר עליך תודי לאלוקים . כל אחד היה משנה משהו . אבל מה לעשות שיש כפיה דתית .???
|
|
|
|
|
| נשלח ב-7/4/2011 12:27 |
|
| |
לפני שירוחם מגן על סבתותיו ושכנותיהן , פשוט בתקופת החת״ס החל במחוזו זלזול בכיסוי הראש לנשים ולכן תיקן תקנת שעה מחרידה זו, וכרגיל אצלנו מתכון מנצח לא מחליפים על כן עדיין ישנם רבנים שעומדים על כך שזהו מעיקרי התורה . מה גם שיש טוענים שהשפלה זו -שהיתה נהוגה בעבר אצל עבדים באזורים מסויימים- גורמת לאשה להיות כנועה יותר אז בכלל הרווחנו...
|
|
|
|
| נשלח ב-7/4/2011 12:39 |
|
| |
רק גברים אימפוטנטים, חסרי השכלה ומעמד, חושקים באיסקופה נדרסת כבת זוג לחיים, ולשם כך מטילים בה סממנים של שפחה נרצעת ועושים לה במשך 20 שנה אינדוקטרינציה אודות נחיתותה כלפי הגבר מעצם היותו בעל XXX (מיימוני - מאחוריך!)
אפילו קרחא בביתיה פרשדכא ליהוי (מגילה י"ב ב'. no pun intended!)
|
|
|
|
| נשלח ב-7/4/2011 13:32 |
|
| |
כוונתך לשני כרומוזי X? כנראה שבטעות הוספת את השלישי.
|
| נשלח ב-7/4/2011 13:38 |
|
| |
| מואדיב כתב: |  |
.
נלע"ד שמנהג זה פשט במקומות בהם לא היה מצוי שמן רוזמרין, ואכמ"ל.
|
|
ולענ"ד בסביבתך מצויים גילויי גזענות לעתים די קרובות, כל זאת ללא קשר לעצם הסלידה מהנוהג ההוא (שייתכן שהיא מוצדקת).
|
|
|
|
| נשלח ב-7/4/2011 13:39 |
|
| |
בעל בעמיו
אישתמיטתיה למר שלגבר יש כרומוזום X בודד ודווקא לאישה יש שניים (למעט אם היא לוקה בתסמונת ה X המשולש, ואז היא אישה לכל דבר עם פתולוגיות מסוימות)
אני כמובן כיוונתי להבדל הבולט בלשון נקייה, ולכך רמזתי ב"מיימוני - מאחוריך!" (הרעיון של ה X ים הוא שלו. בynet מקובל לשים כוכביות)
|
|
|
|
| נשלח ב-7/4/2011 15:09 |
|
| |
ב"ה.
איך לא חשבתי על זה קודם? קרחתו הבוהקת כ'ראש פיאה' של המרצה שלי היא בעצם ביטוי להיותו אסקופה נדרסת ועבד נרצע. מעניין!
|
|
|
|
| נשלח ב-7/4/2011 15:22 |
|
| |
ירמיהו "ברוך השם"
אתה צריך הסבר מה ההבדל? פנה אליי באישי. יש קורסים שבהם לומדים איך "להבין דבר מתוך דבר". אני אפנה אותך אליהם.
thepresent, מנהל רשת "תורתך שעשועיי" לטיפוח יכולות למידה
|
|
|
|
| נשלח ב-7/4/2011 15:48 |
|
| |
ב"ה.
thepresent,
(את הדבר היחיד שעוד נותר בי מתומת ילדותי, הב"ה האינסטינקטיבי, רוצה אתה לקחת ממני???)
הבדל בין מה למה?
הבדל בין קרחת מטעמי נוחות/אופנה לקרחת מטעמי מסורת/הלכה, כשהראשונה מקבלת קרדיט של פלורליזם מתקדם והיא אינה דומה כלל ועיקר ל'ראש פיאה' ואינה מזכירה כלל את הקרחים הנסיבתיים, והאחרונה זוכה לדביט פרימיטיבי של שוביניזם גברי נצלני???
כן, אנא ממך באר היטב!
|
|
|
|
| נשלח ב-7/4/2011 16:28 |
|
| |
טוב, אז אני אסביר לטובת כלל הקוראים: יש בעולם סוג של התנהגות מינית (בגלל שהיא לא נפוצה היא קרויה 'סטייה') שנקראת מאזוכיזם, בה נשים חפצות בכך שיקשרו אותן עם חבלים, יחנקו אותן, ילקו אותן בשוטים ויתעללו בהן פיזית ומינית (יש את זה גם אצל גברים אבל אני אתייחס למקרה של הנשים). מכאן שלגיטימי שחברה תכפה על כל בנות המין הנקבי שנולדו בה לקיים יחסי מין באופן הזה. עובדה - נשים בעולם הרחב עושות זאת מרצונן החופשי ואף נהנות מכך. מ. ש. ל.
השיעור הראשון בקורס "תורתך שעשועיי" יתקיים אי"ה ביום ראשון הקרוב, במכון ללימודי השימוש בפייסבוק ביהדות - הבטים הרמנויטיים במקרא, בדיאלטיקה התלמודית ובהגותם של חכמי פרובאנס, המסונף למכון למדעי היהדות שע"י אונ' בר אילן. 200 ש"ח דמי כניסה לכיסוי ההוצאות.
תוקן על ידי thepresent ב- 07/04/2011 16:37:18
|
|
|
|
| נשלח ב-7/4/2011 17:09 |
|
| |
ברצוני לצטט את תשובתי בעניין (לשאלת חבר פורום בפרטי) | השב: שאלה אינטימית בנושא תגלחת הנשים!!! | זה מנהג בקהילות מאונגריה, זה נגד ההלכה ונגד התורה ואסור לעשות כך אסור לנבל בת ישראל, הבריסקר רב אמר שיכול להיות ששבויה (הרי חייב לנבל את השבויה ראה פרשת כי תצא למלחמה דברים) מותרת במטפחת כלומר שהיא מנובלת גם אם היא לובשת מטפחת, אל כורחך שהוא מנבל את בת ישראל, |
| השב: אז הבריסקער בצעם נגד זה ??? | בוודאי שהבריסקר נגד, כל איש הלכה יאמר לך שזה נגד התורה וההלכה, זה לא חציצה זה שטויות במיץ, מה חציצה ? למה שער במקום אחר הם לא חציצה ?? שם הם גם מגלחים ?? ודווקא הזוהר מדבר על כל שער, חוץ מהראש משום דינים, ולא משום חציצה, הם פשוט שקרנים אלה שאומרים שהזוהר אומר, |
| השב: אז בגלל חכם אחד הוא הרס משפחה שלימה ??? | אני מסביר לך שזה בכלל לא מהזוהר הזוהר אומר שכל מקום שיש זיעה וליכלוך שם יש דינים ולכן הוא אומר שצריך לגלח את שיער הערווה ושיער בית השחי, בשום אופן הזוהר לא דיבר כלל לגבי שיער הראש, נקודה, אפי' הזוהר לא מעלה אפשרות כזאת, היית פרוצות שיצאו לרחובות הגויים והורידו את המטפחת והלכו בגילוי ראש ברחוב, בכדי למנוע את זה הרבנים שם גזרו גזרה (מקומית כמובן) לגלח את השיער, אחרי שהגיע הפאות לאיזור הזה באונגריה (היית דבר חדש שלא היה לפני כן שם) כבר לא היו צריכים את הגזירה כלל, כי הסתובבו ברחוב עם פאה במקום ללכת בגילוי ראש |
| השב: הכי חמוד זה שהבטיחו להונגריות האלה "ילדים טובים" | אין להתייחס לעםארצים מדאורייתא ומדרבנן, אל תתייחס כלל אליהם, אתה לעצמך חייב להבין מה שר' חייא אמר וזעק "אל תוסף על דבריו פן יוכיח בך ונכזבת (משלי ל' ו') תני ר' חייא שלא תעשה את הגדר יותר מן העיקר שלא יפול ויקצץ את הנטיעות, ר' חייא מדבר על גדרי חז"ל כמו לנגן בכלי זמר בשבת שהם גדר חז"ל ולא דאורייתא, ולכן אם יש סכנה שמישהו בגלל זה יקצץ בנטיעות כלומר יכפור בתורה ובאלוקים ?! אז כדאי לוותר על הגדר הזה, קל וחומר ענייני מנהג שחייבים לבטל אם יש סכנה של כפירה, כל אלה שרבים אם הבנות והכלות על מנהגים, לא מבינים שזה בדיוק ר' חייא זועק, שלא נעשה את הגדר וק"ו המנהג כעיקר תורה שלא יפלו ח"ו ויקצץ בנטיעות = כפירה |
תוקן על ידי maxmen ב- 07/04/2011 17:18:26
 |
|
|
|
|
|