|
|
| נשלח ב-7/4/2011 18:37 |
|
| |
| yirmiahu כתב: |  | ב"ה.
thepresent,
(את הדבר היחיד שעוד נותר בי מתומת ילדותי, הב"ה האינסטינקטיבי, רוצה אתה לקחת ממני???)
הבדל בין מה למה?
הבדל בין קרחת מטעמי נוחות/אופנה לקרחת מטעמי מסורת/הלכה, כשהראשונה מקבלת קרדיט של פלורליזם מתקדם והיא אינה דומה כלל ועיקר ל'ראש פיאה' ואינה מזכירה כלל את הקרחים הנסיבתיים, והאחרונה זוכה לדביט פרימיטיבי של שוביניזם גברי נצלני???
כן, אנא ממך באר היטב! |
|
ירמיהו היקר!
נו באמת! עם כל הכבוד שיש לי אליך, ואין לי (לא אחרי דברי ההבל המצוטטים, פרי מקלדתך),
מוטב יהיה אם תתעל את אינסטינקט התמימות הילדותית שלך לכיוונים אחרים,
כמו לדוגמה, לא לציין את שם השם לצד שטויות במיץ שכאלה...
היטיב 'הנוכח' להסביר. כל מילה נוספת רק תגרע מערך המילים.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-7/4/2011 20:09 |
|
| |
Misterניק,
(מדוע זה תחלוק לי תואר שאינו עולה בקנה אחד עם יחסך אלי?!)
ככותב דברי הבל ושטויות במיץ אינני בטוח שהבנתי את הדברים החכמים שהיטיב present לענות לי לאשורם, ואבקש את עזרתך בנושא:
האם העולה מדבריו הוא שכל ההבדל בין אותה אשה מסכנה בחברה הכופה ובין המרצה החביב שלי בחברה החופשית מסתכם בכך שהראשונה היא אסקופה נדרסת ושפחה נרצעת ואילו הוא אסקופה נדרסת ועבד נרצע מרצונו החופשי, ואף נהנה מכך?
|
|
|
|
| נשלח ב-7/4/2011 20:40 |
|
| |
אחד ההבדלים הוא שזו מקבלת את אהדתו בסתר של רבו של בעלה בלבד ואילו המרצה שלך שניצל את התקרחותו המוקדמת לשינוי הפריזורה מקבל מחמאות מהסובבים.... אילו אשתו היתה מתנגדת היה עושה כל מאמץ להשביע את רצונה או לחילופין להחליף אותה אבל לא היה כופה עצמו אפילו במראהו על בת זוגו מה שאין כן אצל המתקרחת גם בעלה היה רוצה שתלך בשער אבל רבו לא מרשה לה...
|
|
|
|
| נשלח ב-7/4/2011 21:56 |
|
| |
סיפור לפני מספר עשורים- התחתן חסיד מתולדות אהרון- עם נערה חסודה מחסידות אחרת, וכש בעלה בקש ממנה לעשות קרחת כמקובל בתולדות. מאנה.. לא עזר כלום היא סרבה לקרחת, בצער ליבו פנה הבעל לר' אהרללה, ושפך לפניו את לבו ובקש עצה והדרכה. אמר לו הרבי- תביא אותה אלי. כשהיא הגיע ניסה הרבי בעצמו לשדלה בדברים- אבל כלום. היא לא רוצה. אמר לה הרבי. אם תעשי קרחת אני מבטיח לך חלק מחלקי בעולם הבא. הסכימה האשה. והתנתה שההבטחה תינתן לפני 2 עדים. הרבי הבטיח לפני 2 העדים. והאשה קורחה. לפני זמן מתה האשה, ומיד לאחריה מתו פתאום שני העדים, את הסיפור הזה סיפר לי אחד ממתפללי בית הכנסת,, טלפנתי לחברי - שנשאר לי חבר- מתולדות אהרון, ושאלתי אותו על הסיפור הזה. השיב לי חברי -סיפור מאד יפה וחינוכי אבל חבל שהוא לא היה ולא נברא. ניש כטויגען אונד ניש כפלויגען
|
|
| נשלח ב-7/4/2011 22:48 |
|
| |
pi_haton,
דברי טעם (כשכבר נפתח פי האתון הוא מפיק דברי טעם...).
[דבריך אלו, רחוקים, כמובן, מרחק רב מדברי thepresent, אשר רואה בקרחת סממן של שפחה נרצעת ומעמיד אותה בבסיס הכוונה של הדורשים זאת מנשותיהם. אפשר לחלוק על הצורך הדתי/מסורתי בהקרחת ראשי הנשים, אפשר אפילו להסביר את החיסרון בכך (ובחברה בה אני חי אכן מקפידים שלא לגלח), אך אין כל הצדקה בהטלת דופי של מגמה מכוונת של השפלת הנשים אצל אלו הנוהגים כך!]
|
|
|
|
| נשלח ב-7/4/2011 22:54 |
|
| |
מקפידים לגלח מקפידים לא לגלח למה לא להקפיד לתת לכל אחת חופש לבחור מה היא רוצה לעשות עם השערות שלה?
|
|
|
|
| נשלח ב-7/4/2011 22:56 |
|
| |
| ירוחםשמ כתב: |  | סיפור לפני מספר עשורים- התחתן חסיד מתולדות אהרון- עם נערה חסודה מחסידות אחרת, וכש בעלה בקש ממנה לעשות קרחת כמקובל בתולדות. מאנה.. לא עזר כלום היא סרבה לקרחת, בצער ליבו פנה הבעל לר' אהרללה, ושפך לפניו את לבו ובקש עצה והדרכה. אמר לו הרבי- תביא אותה אלי. כשהיא הגיע ניסה הרבי בעצמו לשדלה בדברים- אבל כלום. היא לא רוצה. אמר לה הרבי. אם תעשי קרחת אני מבטיח לך חלק מחלקי בעולם הבא. הסכימה האשה. והתנתה שההבטחה תינתן לפני 2 עדים. הרבי הבטיח לפני 2 העדים. והאשה קורחה. לפני זמן מתה האשה, ומיד לאחריה מתו פתאום שני העדים, את הסיפור הזה סיפר לי אחד ממתפללי בית הכנסת,, טלפנתי לחברי - שנשאר לי חבר- מתולדות אהרון, ושאלתי אותו על הסיפור הזה. השיב לי חברי -סיפור מאד יפה וחינוכי אבל חבל שהוא לא היה ולא נברא. ניש כטויגען אונד ניש כפלויגען
כן כדבריך, אני אפילו יודע במי מדובר, האשה עדיין חיה איתנו והיא בכלל לא גוזזת את שערותיה...
|
|
|
|
| נשלח ב-7/4/2011 22:56 |
|
| |
שי הגזמת, חופש בחירה?
|
|
|
|
| נשלח ב-7/4/2011 23:20 |
|
| |
ירוחם !!!
הסיפור שלך רק מעיד על כך שיש הרבה בובע מייסעס שמספרים לילדינו בחיידרים כל מיני מופתים
נישט געשטויגען און נישט געפלויגען
נישט צו גלייבען !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
מתי יקלטו כבר שכבר לא צריך את כל החומות האלה שבנו פעם שלא יתערבו בגוים ....
מושחתים נ-מ-א-ס-ת-ם
מי צריך את זה ??? מה יפה בזה ??? אלוקים בשמיים בוכה ...................למה להם לבני מנהג שטות זה ?
|
|
|
|
| נשלח ב-7/4/2011 23:28 |
|
| |
| thepresent כתב: |  | מקפידים לגלח מקפידים לא לגלח
למה לא להקפיד לתת לכל אחת חופש לבחור מה היא רוצה לעשות עם השערות שלה? |
|
באמת, למה לא?
אכן, מקפידים לתת לכל אחת חופש לבחור מה היא רוצה לעשות עם השערות שלה. אלא שבחברה עליה אני מדבר בוחרות כולן לפעול לפי הנחיות והוראות של מי שמהווה עבורן סמכות הלכתית/רוחנית. (ואם מצוא תימצא מי שתרצה לגלח בדווקא - אני משער שבעלה יניח לה לעשות זאת, ונדמה לי שלפני שנים רבות אף הייתה בקהילה בה אני חי מי שנהגה כך.)
|
|
|
|
| נשלח ב-7/4/2011 23:31 |
|
| |
| בעלבעמיו כתב: |  | שי
הגזמת, חופש בחירה? |
|
זכות היוצרים לגוזמה זו שמורה לתורתנו הקדושה אשר סיפקה חופש בחירה בתרי"ג מצוות...
תוקן על ידי yirmiahu ב- 07/04/2011 23:32:58
|
|
|
|
| נשלח ב-7/4/2011 23:34 |
|
| |
| הערליכער כתב: |  |
מתי יקלטו כבר שכבר לא צריך את כל החומות האלה שבנו פעם שלא יתערבו בגוים ....
|
|
נכון! כעת כבר צריך את כל החומות האלה שבונים היום שלא יתערבו ביהודים בעלי השקפות שונות...
|
| נשלח ב-7/4/2011 23:45 |
|
| |
ל"ייתכן":
הסיבה היא לא משום שמא תצא שערה בטבילה, אלא משום שמא תיקשר השערה ואז יהיה חציצה בטבילה, ויש כאלה שחייבו זאת משום החומרא שלא תצא שערה מהכיסוי.
אבל כפי שהביאו לעיל, בשולחן ערוך נאמר שאסור לאשה לגלח שיער ראשה, ומעניין איך ומניין החל מנהג זה שהוא לכאורה נגד הלכה פסוקה.
תוקן על ידי אנילאמכאן ב- 07/04/2011 23:44:04
|
|
|
|
| נשלח ב-8/4/2011 01:24 |
|
| |
| thepresent כתב: |  | מקפידים לגלח מקפידים לא לגלח
למה לא להקפיד לתת לכל אחת חופש לבחור מה היא רוצה לעשות עם השערות שלה? |
|
עניין זה נראה לי מנהג שטות שגורם צער מיותר לנשים ואולי גם לבעליהן.
אבל הטענה "למה לא לתת חופש לבחור" אינה טענה בעיני, יש תורה, יש הלכה ויש לה דרישות מהאדם חלקן קשות מאוד - זו לא נראית לי אחת מהן - אבל במידה והייתה היא הייתה מחייבת.
|
|
|
|
| נשלח ב-8/4/2011 01:44 |
|
| |
הנוכח. thepresent כתב:
מקפידים לגלח מקפידים לא לגלח
למה לא להקפיד לתת לכל אחת חופש לבחור מה היא רוצה לעשות עם השערות שלה?
. אנחנו בשיטה להפסיק להקפיד . לא להקפיד לגלח, לא להקפיד לא לגלח , ולא להקפיד לתת חופש.... ״ מאן דלא קפיד לא קפדינן וכו״ .
|
|
|
|
|