בית פורומים עצור כאן חושבים

31 שיניים לגוי, 32 שיניים ליהודי

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-2/1/2005 13:27 לינק ישיר 

הרב מימוני שליט"א,

1. את דעתי בשאלתך הבעתי ברורות בדברי למעלה, אם כי בזהירות ובלא בוטות.

2. על שאלתי, למה לדעתך עדיף לנקוט אפריורית בשיטה האריסטוטלית ולהניח, בלי בדיקה, שמדובר בידע שגוי -- לא נעניתי עדיין.

י"י

ר"מ

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/1/2005 13:36 לינק ישיר 

חברים יקרים,

א. העניין עם הטוחנות או החותכות שצומחות מאוחר אצל עמים אלו ואחרים נראה לי תמוה קצת. הרי השיניים באות בזוגות ואם כן לו יצויר שיש הבדל הוא צריך להיות במספר שיניים זוגי.

ב. כבוד הר"מ במזל: בוא נעבור, במקום לדון בעניין השיניים, לדיון בעניין התרופות שנזכרו בכמה מקומות בתלמוד. מהי עמדתך:

1. תרופות אלו מועילות גם כיום (א"כ למה אינך משתמש בהן? אולי אין אנו בקיאים בסממנים?)
2. אלו תרופות שהועילו פעם אבל היום נשתנו הטבעים.
3. מדובר בתרופות שהיו ועודן חסרות ערך, אלא שהשמוש בהן רווח בזמן חז"ל מתוך חוסר הבנה מדעית (הן ברמת המנגנונים הפיזיולוגיים עליהם יש צורך להשפיע והן ברמת כללי הסטטיסטיקה המתאימים לאימות אמפירי).

דומני כי רוב החברים כאן מחזיקים בעמדה 3, ולענ"ד קשה מאד להתווכח עליה. היו בעולם העתיק, ולא רק בעם ישראל, מאות ואלפי תרופות הבל כאלו וכולן נזרקו לאשפה במאתיים השנים האחרונות (חוץ מאחת, קטשופ, שהתברר כי אמנם אינה מרפאה שחפת אבל היא טיבול טעים להמבורגר).

כעת, אם אני שואל את עצמי מה הביא את חז"ל להכניס לגמרא את התרופות הללו, התשובה בעיני היא פשוטה שזו היתה דעתם והושפעו מדעת הציבור בזמנם (כפי שכתב גם הרמב"ם – דומני בפיהמ"ש על חולין- על עכבר שחציו בשר וחציו אדמה, שזה נראה לו תמוה אבל אין מספר לאנשים שהגידו לו שראו את העכבר הנ"ל בעיניהם). אז בזמן חז"ל ובזמן הרמב"ם "כולם" ידעו שיש עכבר כזה ושיש תרופות כאלו, והם קיבלו את זה בדיוק כפי שאני מאמין ל"כולם" שמגדל אייפל מתנוסס בפריס, ואינני חושד בהם שהם מסדרים אותי. זה טבע האדם.

השתא דאתינן להכי אני באמת לא רואה לתת קרדיט לדברי חז"ל בעניינים אלו יותר מדי. אילו היה מדובר על בעיה בודדת פה ושם היה מקום לחפש תירוצים או הצדקות. השתא שאנו עוסקים באלפי עובדות שונות המפוזרות לארכו ולרחבו של הש"ס, אני פשוט לא מאמין שהם בדקו או ניסו לבדוק את הדברים. זה לא שאני מבטל את ערכו של "המדע של חז"ל" – אני לא מאמין שהיה אי פעם מדע כזה, אני לא מאמין שאביי ורבא עשו ניסויים בתרופות או ספרו שיניים של אנשים. אני חושב שהם ציטטו אמונות רווחות בזמנם כעובדות, ומה נעשה אבל בחברה שלפני 2000 שנה רווחו הרבה אמונות טפלות ומופרכות. ממילא הריצה אחרי כל מיני טצדקי ותרצנויות כדי להציל את חז"ל מקושיה זו או אחרת אינה מוסיפה כבוד, לענ"ד, לא לעוסקים בה ולא לחז"ל.

ג. יש לר"ח קנייבסקי ספר קטן על 4 מצוות אזוטריות (אחת מהן היא כתובת קעקע, שכחתי את היתר) ויש בו דיון בדין אדני השדה לכל אחת מהן (אם מותר לקעקע אדני השדה או משהו כזה). זכורני כשראיתי את הספר התרשמתי מן האופן בו הוא מקבל את דברי הקדמונים ו"משחק" רק בתוך המגרש שהם הגדירו, בלי לתת למציאות לשנות משהו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/1/2005 13:48 לינק ישיר 

מפיסטופלעס,

לא כדאי לטחון קמח טחון.

ראה:

http://hydepark.co.il/hydepark/topic.asp?topic_id=1134162

וגם

http://www.hydepark.co.il/hydepark/topicarc.asp?topic_id=701910

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/1/2005 09:11 לינק ישיר 

גר שמתגייר האם עובר שינוי ביולוגי?
http://www.hydepark.co.il/hydepark/topic.asp?topic_id=1195571

בברכה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/1/2005 13:24 לינק ישיר 

הטיעון הנפוץ כאן הוא ששיניים גודלים בזוגות. האים מישהוא בדק שזה נכון?

(כי לפחות אצלי, השיניים המדוברות גדלו אחד אחד במשך שנים.)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/1/2005 13:43 לינק ישיר 

ציקלה,

צדקת.

הטיעון הנפוץ כאן איננו נכון.

הוא טיעון אריסטוטלי (במובן זה שמקורו בתחושות בטן ולא בבדיקה מדעית) כוזב.

ככל שאני חושב יותר, נראים לי טיעוני פורום רפואה והלכה כקרובים לאמת, או כיכולים להיות אמת.

ר"מ

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/1/2005 23:00 לינק ישיר 

המקור הקדום -בינתיים- לקביעה הנ"ל היא בדברי הרוקח בספרו סוד רזי חלק חכמת הנפש טו-א ובשל"ה תושב"כ סו"פ במדבר בשם הרוקח בשיר השירים ..כי הוא דבר מקובל שיש לבר ישראל לב שיניים י"ו למעלה וי"ו למטה.

ובמגלה עמוקות דרוש ג אות יז שיש לאדם ישראלי ש עצמות כשחושבין ל"ב שיניים לאיש הישראלי ז"ש המה יביטו יראו בי אע"ג דאיהו לא חזי מזלייהו חזי שהיא ישראלית ורצו להביט ולספור העצמות דהיינו לב שיניים...שיש הפרש בין איש ישראל לגוי בשינים".

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/1/2005 23:21 לינק ישיר 

מסתברא,

עכשיו תוך קריאת דבריך, עלתה לי האסוציאציה של שווי ערך העבד לפי בדיקת גודל ומס' השיניים כנראה, או אפילו נקשרת בדיקה זו גם בטיב איכות הגזעיות של סוסים

יש קשר אתה חושב?

כי ריב לה' עם עמו, ועם ישראל יתווכח - מיכה ו, ב
וכשתיפול הקנאה ובקשת השררה –
יתאוו כל בני ישראל לו לבדו –
ויונח זולתו בלא ספק – רמב"ם

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/1/2005 01:11 לינק ישיר 

mistabra

can I say, that the number of tees, is as much proof, for being a jew, in the case of of a safek yehudi, as is a brit milah, or it is "more proof", as it is a "reaya b'gufo", since matan tora and/or before

תוקן על ידי - נישטאיך - 05/01/2005 1:28:40

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/1/2005 01:21 לינק ישיר 

איני אומר מאומה בנושא שאין לי מושג בזה.

בעיקר הדבר לא מופרך שיש הבדלים גנטיים בין יהודי לגוי מסיבות שונות. וגם כיום יש מחלות תורשתיות השייכות (לדאבוני) רק לאשכנזים ויהודים ספרדים פטורים מהם. ויש מחלות המצויות רק אצל שחורים והדברים ידועים ברפואה מודרנית ומדעית.

רק ציטטתי את המקורות שנתקלתי בהם היום. ולדעתי כדאי לדעת בכל דיון המקורות הראשוניים של כל אמירה/הצהרה/קביעה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/1/2005 08:00 לינק ישיר 

.

גוי שנתגייר, האם חלים בגופו שינויים גנטיים?

האם גר שבי"ד פסק כי שב לגויותו, מתחוללים בגופו שינויים גנטיים הפוכים כדי להתאימו בחזרה לגויות?

האם מי שעובר גיור רפורמי, גם בגופו חלים אותם שינויים גנטיים?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/1/2005 14:51 לינק ישיר 

מואדיב,

אני לא יודעת את התשובות לשתי השאלות הראשונות, אבל התשובה לשאלה השלישית היא, בוודאי - כן.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/1/2005 02:37 לינק ישיר 

מואדיב

<"האם גר שבי"ד פסק כי שב לגויותו, מתחוללים בגופו שינויים גנטיים הפוכים כדי להתאימו בחזרה לגויות? ">

כן, כשהבתולים חוזרים, אם בה"ד שינה את התאריך:

"שכל מה שב"ד שלמטה עושים ב"ד שלמעלה מסכימי' עמהם דכתיב אשר תקראו אותם אשר תקראו אתם במועדם ואף בחידושי הגוף כן וכמו שדרשו ז"ל בלאל גומר עלי קטנה בת ג' שנים ויום א' שנבעלה אין בתוליה חוזרים נמנו ב"ד ועבר השנה בתולי' חוזרים הוי לאל גומר עלי עכ"ל והוא בירושלמי פרק הנודר מן המבושל הלכה י"ג בשם ר' אבין וכ"כ הרא"ש פרק האשה דבשפורא תליא מילתא והכי אמרינן בס"פ בנות כותים דף ל"ח ע"א דשיפורא גרים וכן הוא באגודה שם וכ"כ בתשובת ר"י מינץ סימן ט' ע"ש שהאריך וכן משמע פשט דברי הט"ו והפוסקים ועיין בספר עשרה מאמרות מאמר אם כל חי ח"ב סימן י"ז". (ש"ך יורה דעה סימן קפט ס"ק יג).

תוקן על ידי - נישטאיך - 06/01/2005 2:40:03

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/2/2009 22:10 לינק ישיר 

מיימוני הגיב בין היתר

...." שרווחת מאד בינינו, תפיסה שכל מה שנאמר בגמרא הוא קדוש ואמיתי ברמת ההבנה הפשטנית ביותר האפשרית"

וְ

...." שיש כאלו שסבורים יש חובה של אמונה בדברי חז"ל בצורה הפשטנית ביותר, והם יכופו את דעתם לאמונה הזו, ויחשדו בכל מי שאינו אוחז בתפיסה זו שהוא אפיקורס. ועל אחת כמה וכמה שיכפו את עצמם להתרחק מ"אפיקורסות" זו." 

גישה זו היתה ידועה בזמנו של הרמב"ם ז"ל  וגם ידועה תגובתו (הקדמה לפרק חלק):

"וממה שאתה צריך לדעת שדברי חכמים עליהם השלום נחלקו בהם בני אדם לשלש כתות.

הכת הראשונה והם רוב אשר נפגשתי עמהם ואשר ראיתי חבוריהם ואשר שמעתי עליהם, מבינים אותם כפשטם ואינם מסבירים אותם כלל, ונעשו אצלם כל הנמנעות מחוייבי המציאות, ולא עשו כן אלא מחמת סכלותם בחכמות וריחוקם מן המדעים, ואין בהם מן השלמות עד כדי שיתעוררו על כך מעצמם, ולא מצאו מעורר שיעוררם, ולכן חושבים הם שאין כונת חכמים בכל מאמריהם המחוכמים אלא מה שהבינו הם מהם, ושהם כפשוטם, ואף על פי שיש בפשטי מקצת דבריהם מן הזרות עד כדי שאם תספרנו כפשטו להמון העם כל שכן ליחידיהם היו נדהמים בכך ואומרים היאך אפשר שיהא בעולם אדם שמדמה דברים אלו וחושב שהם דברים נכונים, וכל שכן שימצאו חן בעיניו. והכת הזו המסכנה רחמנות על סכלותם לפי שהם רוממו את החכמים לפי מחשבתם ואינם אלא משפילים אותם בתכלית השפלות ואינם מרגישים בכך, וחי ה' כי הכת הזו מאבדים הדר התורה ומחשיכים זהרה, ועושים תורת השם בהפך המכוון בה, לפי שה' אמר על חכמת תורתו אשר ישמעון את כל החוקים האלה וכו', והכת הזו דורשין מפשטי דברי חכמים דברים אשר אם ישמעום העמים יאמרו רק עם סכל ונבל הגוי הקטן הזה. והרבה שעושין כן הדרשנין המבינים לעם מה שאינם מבינים הם עצמם, ומי יתן ושתקו כיון שאינם מבינים מי יתן החרש תחרישון ותהי לכם לחכמה, או היה להם לומר אין אנו יודעים מה רצו חכמים בדברים אלו ולא היאך פירושו, אלא חושבים שהבינו, ומעמידים את עצמם להבין לעם מה שהבינו הם עצמם לא מה שאמרו חכמים, ודורשין בפני ההמון בדרשות ברכות ופרק חלק וזולתם כפשוטם מלה במלה."

וכן כתב  הרשב"א בפירוש ההגדות:"דע שיש לחכמים דברים נעלמים, רמוזים במדרשים ובהגדות סתומים, והם נגלים לעיני הסכלים כדברים בטלים"

לדעתי מיימוני מתיחס קצת מדי בסלחנות לתופעה וטורח לחלוק כבוד לרב גם במקום שיש חילול השם. והנה אנשים הנחשבים לגדולים בתורה ומנהיגיהם של ציבור לומדי תורה מוציא דברי תורה לדברי הבאי. וכי יתואר חילול השם גדול מזה?

כתב הרמב"ם ז"ל הלכות סנהדרין פרק ב הלכה א:

"אין מעמידין בסנהדרין בין בגדולה בין בקטנה אלא אנשים חכמים ונבונים, מופלגין בחכמת התורה בעלי דיעה מרובה, יודעים קצת משאר חכמות כגון רפואות וחשבון ותקופות ומזלות ואיצטגנינות ודרכי המעוננים והקוסמים והמכשפים והבלי ע"ז וכיוצא באלו כדי שיהיו יודעים לדון אותם...."

אכן אין לנו היום סנהדרין, אך היה ראוי שאלה המוחזקים ל"גדולים" ומנהיגיהםהמובהקים של ציבור לומדי תורה  שיהיה בהם אולי קצת מהמעלות האלו.

ואולי הגרוע מכל הוא נעילת שערי תשובה בפני בני דעת כאשר מציגים אנשים כאלה כשיא השלמות התורנית.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/2/2009 11:19 לינק ישיר 

תשואות חן חן לפיומי על האומץ להעלות על הכתב דברים  שרבים בציבור חחרדי שומרים בלב, והפחד משתיקם. וכמו שרבים מ"בני דעת" אינם מתקרבים לדרך התורה כי אינם מסוגלים לקבל "סכלים", כלשון הרמב"ם, כדמות מעצבת (ROLE MODEL בלע"ז )  כן גם רבים מבנינו שגדלו וחונכו בציבור החרדי הופכים להיות ציניקנים, וחלקם, ודוקא הישרים והנבונים שבהם, נושרים או נשארים במבוכה. תופעת ה"גדוילים" ה"סכלים" והאדמו"רים הבורים הגלתה את האמת מתוכנו והפך אותנו לציבור שחלקו טיפש באמת,  חלקו משחק את הטיפש, חלקו חכם הרואה את המציאות ומקבלו מתוך ציניות, וכו', והאמת נעדרת.

הגיע הזמן להכיר בכך שהמלך עירום!

תוקן על ידי Benyakov12 ב- 22/02/2009 11:19:35

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > 31 שיניים לגוי, 32 שיניים ליהודי
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 6 7 8 לדף הבא סך הכל 8 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.