|
|
| נשלח ב-9/8/2009 18:31 |
|
| |
אור, לא הבנתי, ממתי רצון לברר הלכה גם אם מקשים רח"ל על הרבי מחב"ד ז"ל, זה עיסוק ב"פירוד הלבבות" ? ומכל מקום מה יעשה מי שאינו יודע אידיש על בוריה כעבדך הדל?
|
|
|
|
| נשלח ב-9/8/2009 18:43 |
|
| |
א"צ
ממתי שכותבים ז"ל ולא שליט"א.
|
|
|
|
| נשלח ב-9/8/2009 19:33 |
|
| |
בס"ד
איש ציפור היקר,
ידע אינש בנפשי' האם "רצון לברר הלכה" זה בא מרוב יראת שמיים או בא מרוב "אחדות הלבבות"... ואידך זיל.
לגבי האידיש, השיחה הנ"ל מתורגמת ללה"ק. לא נראה לי שהיא זמינה באינטרנט. אבל אם אתה באמת רוצה "לברר הלכה" אז גש להיכל-מנחם בבני ברק או ירושלים שם וודאי תמצא תרגום בכמה ספרים שהודפסו.
נישטאיך,
אהה, אלוף הזגזוגים מכה שוב. מתי תהיה גבר וכנה לכל הפחות כלפי עצמך. לא בשביל אף אחד אחר. אתה הרי מבין אידיש כמדומני, מדוע אינך מגיב ישר ולענין על התוכן הרב מימדים שהרבי מציין בשיחה?? הרבי עונה בשיחה על כל השאלות שהועלו כאן באשכול. הן ע"פ קבלה והן ע"פ הלכה וברוב טעם ודעת. לא נותר לך אלא לקחת כפית ולאכול. ואם אתה בן תוירע אמיתי ברור שלא תשכח גם את המ"מ והערות.
|
|
|
| נשלח ב-9/8/2009 19:34 |
|
| |
לפני כשלושים שנה יצאה הרב שך בצורה חריפה וקיצונית נגד מגמת חבד ובעיקר נגד הרבי, עד כדי כך שהרבה מתלמידיו של הרב שך, לא צירפו אנשי חבד למניין, ובמו עייני ראיתי בסעודת מצוה שנמנעו לשתות מבקבוק יין, שנגעה בו אחד מחסידי חבד,
הדבר צער אותי מאד מאד, ומאד מאד כעסתי על הרב שך. ומנעתי ונמנעתי מתרומות למוסדות שהיו בנשיאותו.
אבל כשאני קורא כאן בפורום דעות של כמה מחסידיו של הרבי, יש לי הרהורים שניים על הרב שך.
|
|
|
| נשלח ב-9/8/2009 19:58 |
|
| |
בס"ד
ירוחם
מה שהבאתי כאן איננה דעתי האישית. אלא של הרבי מחב"ד. ובעצם גם לא דעתו אלא של בעל התניא.
לאור האמור, אתה רשאי להרהר מה שבא לך על מי שרק בא לך.
|
|
|
|
| נשלח ב-9/8/2009 20:02 |
|
| |
ירוחם
לדעתי אתה לא לבד.
אם בפורום סגור של חב"ד יש אשכול על 'הפן השבתאי של התנועה המשיחיסטית', כנראה שגם להם יש מחשבות שניות.
|
|
|
|
| נשלח ב-9/8/2009 21:49 |
|
| |
אמרי בינה חוזר ואומר שסיפור אי השינה בסוכה התחיל אצל האדמו"ר השני בחסידות חב"ד,האם יש לכך מקור כל שהוא מעבר לטענת האדמו"ר בסרט המוצג כאן?
|
| נשלח ב-9/8/2009 21:52 |
|
| |
דייני להיות כאדמו"ר הזקן.
|
|
|
|
| נשלח ב-10/8/2009 10:32 |
|
| |
,אור העליון תודה על המקור. קראתי אותו בעיון, ולמען האמת מתברר שאת רוב המקורות הכרתי. ומכ"מ רוב השיחה הזו אכן מבוססת על הדברים של האדמו"ר הזקן וכד' שבחלט אפשר לקבל להלכה (גם אם לענ"ד כתלמיד המתבסס על שיטה אחרת ,זה קצת בעייתי ודורש עיון יסודי יותר לגבי שיטת הפסיקה) אלא שהסיפא לגבי חסידים וכו' תמהני (במחילה) אם ריח הלכה יש בה, ומכ"מ לענ"ד הטעם קלוש ביותר. ולולי דמסתפינא הייתי אומר שזה סופה של הליכה בדרך פסיקה במבוססת על תחושות פנימיות (ואפילו יהו עמוקות ואמיתיות מאוד, כפי שמוחזק שודאי היו אצל האדמו"ר הזקן ודומיו לענ"ד) על פי הקבלה ולא על בירור שכלי הטהור,שכך היא דרכו של עולם בתחילה נוצר פתח קטן יחסית לסור מדרך המלך ודרך החיים של פסיקת ההלכה ולימוד התורה המקובל מדורי דורות, ואח"כ הבלבול הופך לנחלת הכל רח"ל, וכמעט אין מי שיודע לצאת ולבוא ב"דרכי ציון האבלות" בתורה ובהלכה, וכפי שראו עיננו בדורות האחרונים ועל כך תדוה כל עין שליבה מבין את הדברים אל נכון... ודומה בעיני שזה מה שראה הגר"א ז"ל כשראה למחות ולהיאבק נחרצות בראשוני החסידים, ואנו שראינו בעיננו את התוצאות של המהלך כולו 7 דורות אחרי (בבחינת "שבעתיים יוקם קין", והחכם יבין) מה אנן נען אבתריה ?
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-10/8/2009 12:34 |
|
| |
אור_עליון,
אם היה לך ספק מי הם שלושת המוסקטרים שנוברים באובססיביות מוזרה על גבול התימהונות או ההיתממות המשועשעת בנושא שאין מחבר הלכתי או פוסק רציני שיש לו בעיה בזה, אז הנה יצא המרצע מן השק...
כמה טיפוסי, הרי לך יצורים של שעטנז "חוזרים בשאלה, עם בעיות אמונה, בעלי חסכים בידיעה, עמוסי תיסכול ושנאה, יוצאי חינוך ליטאי" זן מצוי ומוכר במחוזותינו. (עיון קצר בהיסטוריית הכתיבה שלהם בפארק תעזור לכל צופה להגיע לאותה מסקנה)
מתחילים עם כביכול "ילמדינו רבינו" ומיד כבר מבצבצת התולעת המכרסמת בהם... מגירסא דינקותא נשארה רק השנאה והקינאה בחסידים ובחסידות.
מהרבה תסביכים כבר נפטרו, אך מרגשי הנחיתות כלפי יראת השמים הכנה וההתלהבות הפנימית בעבודת השם של החסידים די קשה להפרד... הם באים ממקום שבו הצביעות והחיצוניות חוגגים, מחברה שכל האידישקייט שלה בנויה על תחרות ואגו, מישיבות בהם ממריצים ילדים ללמוד כדי שיעשו קריירה של "גדיילים"... מביצה בה הריקבון הערכי והחברתי זועק....
אז מה הפלא שהיופי והטוהר בחיי החסידים השמחה והאהבה בקהילותיהם לא משאירה את מי שמחוץ אדיש... או שמחפשים להתקרב ולהצטרף או שמפתחים שינאה פתלוגית. והרי לך באשכול הזוי דו שיח עם העושים עצמם חרשים ושבים על קיאם שוב ושוב... פירות ביאושים של חינוך ליטאי לתפארת...
התחילו בתמיהה, המשיכו בעקיצה והגיעו לרתיחה. פתחו בכד - בכם חסידי חב"ד, וסיימו בחבית, כולנו החסידים "מוחרמי" הגר"א....
כל ילד יודע שהמתנגדים קלים ומקילים במצוות... רק תסתכל עליהם וכבר כמה סימנים בהופעתם... ופתאום יוקדת בליבם היר"ש...מצות שינה בסוכה מה תהא עליה... גיוואלד... ועוד בעצכ"ח... פה מצאו מקום לזעקה גדולה ומרה... פחחח...
אשכולות כאלה החוזרים ונשנים המועלים מדי פעם על ידי פרחחים המגיחים מאותה פינה תמצא גם בח"ח... אותי הם דוקא די משעשעים... השאלה היא איך מרגישים הורי הגידולים...
הציפור הנ"ל אפילו לא יודעת שאם היא מחפשת תופעות חריגות ביהדות דוקא בקלויז הגר"א תמצא אותן לרוב. אם מחפשת הנהגות עפ"י האר"י או עפ"י עצמו ולא לפי ההלכה המקובלת בזמנו דוקא אצל הגר"א עצמו היה הדבר. אם מחפשים "משיחיות של כאן ועכשיו" לא בדברי ציפיה ותפילה כבחב"ד של היום, אלא במעשים, קביעות ופעולות מדהימות דוקא בתלמידי הגר"א העולים לאר"י תמצא מבוקשה (כולל משתמדים כידוע)...
אז שיהיה יום שמח לכולנו...
תוקן על ידי אמרי_בינה ב- 10/08/2009 12:38:26
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-10/8/2009 13:22 |
|
| |
אמרי, אם היית מדבר כבן אדם, היית מקבל תשובה כבן אדם (לפחות הייתי משתדל כפי מיעוט יכולתי בתחום הזה) עכשיו שהעמסת עלבונות הטחות אשמה שלא לדבר על הוצאת שם רע בעלמא,, מה נותר לי להוסיף ? מכ"מ: 1. לא טענתי שהגר"א צדק בכל ענין וענין ובפרט לא במחלוקת עם החסידים. (מה גם שאין לי כלים לקבוע את זה) טענתי טיעון אחר שאם תנהג כבנאדם (רצוי כולל התנצלות, על דברים שלא כהוגן שכתבת כנגדי) יתכן שאראה לנכון להבהיר אותם שוב. 2. אדרבה , נושא תלמידי הגר"א הנהגותיו וכו'. נכונות דרכם (במה שיש) והטעויות שבדרכם (אם יש) הוא נושא ראוי לבירור ועיון לא פחות, ואולי אף יותר מעיון בדרכי החסידות ובירור דרכה על טעויותיה אם יש, וחידושיה הנאים (שלדעתי יש) אלא שלשם כך צריך שגם הצד השני יהיה הוגן, ויהין להעלות על דעתו שדרכו אינה מושלמת וסוגה בשושנים (הייתי יכול לתת לכך דוגמאות לא מועטות כ"כ מהמציאות אלא שאיני סבור שהוצאת שם רע לציבור היא הדרך הנכונה לברר נושאים סבוכים כאלו, שלא לדבר על כך שכנראה יש כאן גם איסור של ממש לענ"ד) ושיתכן שבמקרים מסוימים לפחות למראית העין גם רבותיו ואדמו"ריו עלולים היו לטעות פה ושם, בטעות אנוש וללא כוונה רעה... נכון לעכשיו נראה שזה לא ממש אפשרי , מסיבות שאת חלקן ציינתי למעלה, וחלקן האחר ידוע לכל בעל שכל די בקלות. בכל מקרה אשמח מאוד לגלות שטעיתי ודבריך מבוססים רק על טעות בהבנת דברי וכוונתי ומהותי, ולא על הבלים חמורים יותר כפי שעל פניו נראה מדבריך . עד כדי כך שהעזת לעוות את פיך עלי בפני, תוך אי התעלמות לכאורה מנוכחותי כאן...
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-10/8/2009 13:28 |
|
| |
אי"צ
טעית.
אתה מחפש הגיון ולוגיקה.
האמונה עומדת במקום גבוה הרבה מעל השכל.
וכמה שהשכל יותר רחוק מהבנת הדבר, כן שולטת בו האמונה.
|
|
|
|
| נשלח ב-10/8/2009 13:37 |
|
| |
מנהשורה, אני לא יודע אם אתה ציני או לא. בכל מקרה לא דיברתי כלל על אמונה, אלא על מצוות לימוד תורה,ממילא דבריך אינם קושיא על דברי כלל.
|
|
|
|
| נשלח ב-10/8/2009 13:38 |
|
| |
| בעלבעמיו כתב: |  | אמרי בינה
בוא ניקח את הנושא בפרופורציה, לא להקפיד על דבר שלדעת הרבה הוא מעיקרא דדינא אין לך בעיה ואינך חושש לשיטתם, אוןלם על דבר שהוא רק משובח, להקפיד עד הסוף?
|
|
אתמול לא רציתי לענות לך ע"כ, כי חשבתי שנקבל תשובה ענינית.
כעת שאבדנו את הפרטנר, אומר אני שהתשובה המתבקשת לשאלתך היא: נכון ששינה היא מעיקרא דדינא, אבל כיון שע"פ חסידות אין לישון, ממילא מוכרחים לוותר על ההקפדה.
משא"כ לגבי שתית מים מחוץ לסוכה שאין בזה שום ענין קבלי/חסידי, ממילא נשארים בכך ש'הרי זה משובח' והמדקדק באורחותיו מקפיד שלא לשתות מחוץ לסוכה.
וע"כ על כל דברי האגרת הזאת, באתי אני והקשיתי ממנהג עם ישראל שבחב"ד מונים בו את כל מי שלא מתנהג כדרכם: גילוח/סידור הזקן. בעם ישראל (אסתכן ואומר 'ברוב' עם ישראל?) נהגו שלא להקפיד על גילוח/סידור הזקן, אבל בחב"ד לא מתיחסים למנהג הזה כאל מנהג שמקדש את עצמו, ובאים בטענות לכל מי ש'נוגע בזקן'.
|
|
|
|
|