בית פורומים עצור כאן חושבים

לא ישנים בסוכה ???

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-11/8/2009 11:09 לינק ישיר 

ויאמינו בה' ובמשה-שהוא- עבדו.. משה היה עבד ה' משה לא היה מורה הדרך של ה'  משה התפלל אל ה' בגלל העם,
אבל לא דרש מהעם שיתפללו אליו, העבודה זרה של הסגידה לצדיק במתכונתו הנוכחית, היא התגלמות העבודה זרה במיטבה.
יש אמנם מנהיגים שלא מעודדים זאת, אבל לעומתם-. יש המעצמים את עצמם לדרגת, -ותחסרהו מעט מאלוקים-,החסידים  משלימים את המעט החסר.

חוצפה ועזות מצח לפרש  לבטל ולהוסיף הלכות בגחמנות כלאחר יד, בנימוקים -שהמבטל- יודע שהן עורבא פרח, ואין לביטולו או להוספתו אחיזה במציאות ההלכתית  ולא כלום. יהירות בעלמא וגחמנות לשמה., אני מבטל -משמע אני קיים, אני קיים וחשוב היכול לבטל ולהוסיף.

מודה ועוזב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/8/2009 12:58 לינק ישיר 

בס"ד

מיימוני (ברוך הנמצא!)

לפלא בעיניי איך נעלם ממך ספר התניא קדישא פרק א'. מ"מ אצטט את הקטע הרלוונטי לענינינו:

"והא דאמרי' בעלמא דמחצ' על מחצה מקרי בינוני ורוב זכיות מקרי צדיק הוא שם המושאל לענין שכר ועונש לפי שנדון אחר רובו ומקרי צדיק בדינו מאחר שזוכה בדין אבל לענין אמיתת שם התואר והמעלה של מעלת ומדרגות חלוקות צדיקים ובינונים ארז"ל צדיקים יצ"ט שופטן שנא' ולבי חלל בקרבי שאין לו יצה"ר כי הרגו בתענית אבל כל מי שלא הגיע למדרגה זו אף שזכיותיו מרובים על עונותיו אינו במעלת ומדרגת צדיק כלל ולכן ארז"ל במדרש ראה הקב"ה בצדיקים שהם מועטים עמד ושתלן בכל דור ודור וכו' וכמ"ש וצדיק יסוד עולם"...

אכן ישנם המון דרגות בצדיקים בכלל והדברים ידועים. הגמרא עכ"פ עוסקת רק "בשם המושאל" לענין שכר ועונש. ולא לגבי אמיתת ענין הצדיק שאין לו יצה"ר ויצר טוב שופטו ולבו חלל בקרבו. שכמובן לא כל אדם זוכה לזה, והם (הצדיקים) מועטים והקב"ה שתלן בכל דור.

עיין גם בפ"ב בתניא:

"ובזה יובן מאמר רז"ל על פסוק ולדבקה בו שכל הדבק בת"ח מעלה עליו הכתוב כאלו נדבק בשכינה ממש כי ע"י דביקה בתלמידי חכמים קשורות נפש רוח ונשמה של עמי הארץ ומיוחדות במהותן הראשון ושרשם שבחכמה עילאה שהוא ית' וחכמתו א' והוא המדע כו' [והפושעים ומורדים בתלמידי חכמים יניקת נפש רוח ונשמה שלהם מבחי' אחוריים של נפש רוח ונשמת ת"ח]"

משני הקטעים ניתן גם להבין מהו היסוד שבצדיק. היות ואכן דרכו השפע יורד לעולם (ענין "יסוד" בספירות - שמשפיע מן הספירות העליונות לספירת המלכות). זאת הסיבה שהקב"ה שתלן בכל דור ודור שהם היסוד הקיומי של העולם. ככתוב (שמואל א ב ח) כי לה' מצוקי ארץ וישת עליהם תבל.

כתבת גם: "כמדומה בעיני שגם ביטויים מרחיקי לכת על החובה לכבד תלמידי חכמים כמשניים לקב"ה (את ה' תירא - לרבות ת"ח)"...

שוב, יש כאן טעות יסודית. אין הצדיקים "משניים" חלילה לקב"ה (בתפיסה הזו, אכן, ישנה בעיה של ע"ז ח"ו), אלא אין הם מציאות לעצמם כלל! וכל מציאותם היא השכינה השורה ממש בקרבם, והספרים הקדושים מלאים כים בענין זה.
וכבר כתבנו מענין בית המקדש "ומקדשי תיראו". האם ניתן לירא מהמקדש הגשמי? כיצד ניתן לירא ממשהו שאינו הקב"ה? אלא אמרו חז"ל לא מן המקדש אתה ירא אלא ממי שצווה על יראתו! והיראה מן המקדש איננה חלילה "שיתוף" או "משנה" לקב"ה ח"ו.

{ולהעיר מהירושלמי יומא פ"ה ה"ב:

ארבעים שנה שימש שמעון הצדיק את ישראל בכהונה גדולה...אמר להן...כל שנה ושנה שהייתי נכנס לבית קודש הקדשים היה זקן אחד לבוש לבנים ועטוף לבנים נכנס עמי וכו'. בעון קומי ר' אבהו וכו'. אמר לון מה אמר לי דהוה ברנש, אני אומר הקב"ה הי'..

וראה קרבן העדה ופני משה שם}.

אגב, כתבת שהסתמכתי על לשון אדמו"רי חב"ד. ובכן, ממש לא. בהודעתי הקודמת נתתי מקורות מן התורה ספר הזוהר ודברי חז"ל. יש ספרות שלימה ע"כ בספרי חסידות חב"ד ובכלל ספרי חסידות שלא ציינתי מהם ואם תרצה אציינם.

תוקן על ידי אור_עליון ב- 11/08/2009 12:59:40

בברכת הצלחה,
בשורות טובות

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/8/2009 13:57 לינק ישיר 

בס"ד

נישטאיך

"לא ראיתי שהוא עונה על כל השאלות, אלא שהוא שואל את כל השאלות, והוא עונה עליהם בתירוץ של אי יכולת האדמורים לישון בסוכה מטעם "מקיפים דבינה"...

בתור בעל חכמה בינה ודעת הייתי מצפה ממך למעט הבנת הנקרא. מסתבר שהפגנת בורות ועם ארצות. כל הענין בשיחה הנ"ל הוא לא חידוש הבעיה ע"פ קבלה, אלא אדרבא להוכיח שזה מסתדר גם ע"פ הלכה מדין מצטער. התעלמת לגמרי מבעל צפנת פענח שמוכיח שהאכילה היא עיקר בישיבה בסוכה דרך קבע ועל מקורו מהגמרא. התעלמת מדברי ר"ת בסוכה וממהרש"א על אתר. לאור הנ"ל, אין לי להצטער אלא בשבילך...

"לא ראיתי שהוא המשיך לשאול: למה מי שלא מתנהג כהנהגת רבותיו בכל שאפשר, או שהוא מבין  שאינו יכול להתנהג כהנהגת רבותיו בכל שאפשר פטור משינה בסוכה?"...

אם לא שמת לב הרבי מדבר בשיחה על חסידים המקושרים לרבותיהם. עובדת היותך מתנגד לחסידות ברורה לי, ועל חיובך לישן בסוכה אם לאו אין זה נושא הדיון. אבל חסידים למרבה תדהמתך מתוך התקשרותם כן הולכים אחרי רבותיהם וזאת מגמתם כל שאפשר. ולכן פטורים משינה בסוכה מצערם לישן שם.

איש ציפור

"מה אנן נען אבתרי'"...

עם כל הכבוד לכבודו ולאופי "שיטת פסיקתו", אתה מסכים איתי שהרב הגאון ר"ח מוולוזי'ן ובנו ר' א'יצלה (שהם לא היו חסידים) יותר חכמים ממני וממך וידעו ללמוד טוב מאוד? אתה מסכים איתי שר' חיים עוזר היה תלמיד חכם גדול? אז הנה לך הם כולם היו בקשר מצויין עם אדמור"י חב"ד. והלכו ביחד ופעלו בעניני יהדות המון דברים. מדוע להם לא הפריע "השמועה מבהילה" על אי שינה בסוכה?? מדוע הם לא אמרו "מה אנן נען אבתרי'"?

אמרי בינה

ידעתי אחי ידעתי. ואין לי אלא לסיים אשרינו מה טוב חלקנו ומה נעים גורלינו שאנו יהודים ומה יפה ירושתינו שאנו חסידים!!

נחמדניק

אתה שואל שאלה יפה וענינית בשונה מיתר חברי האשכול. ובכן, הרבי עונה בפירוש לשאלתך בסוף השיחה בהערה. אנא עיין בפנים בקישור. ובכ"א הענין שם הוא שנכון הצער מחוסר ההרגשה במקיפים דבינה נמצא גם כשישן בבית. אך אם ילך לישון בסוכה יהא לו צער נוסף שישן בסוכה בלי צער! ובלשון רבינו הק': היתכן שיכול לישן בסוכה בלי צער?! והמצטער פטור מן הסוכה.

חשוב מאוד לעיין בהערה הנ"ל. ובהערות נוספות שם בנוגע לצפנת פענח ולשון רש"י.

תוקן על ידי אור_עליון ב- 11/08/2009 13:54:45

בברכת הצלחה,
בשורות טובות

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/8/2009 16:34 לינק ישיר 

אור _ עליון

<אמת שעייפתי ללעוס אותו דבר הרבה פעמים>

גם אחרים התעייפו מדבריך.

<ביטול הצדיק לקב"ה והשראת השכינה ממש בגופו>

מה זה אומר?

<זהר חלק ב': מאן פני האדון הוי' דא רשב"י>

למה לא "דא אנא''?

<ובירושלמי בכורים פ"ג ה"ג: והוי' בהיכל קדשו דא ר' יצחק בר' לעזר בכנישתא מדרשא דקיסרין>

נדמה לי שהגירסא "מדרשא" היא רק בספרי חב"ד, במקורות האחרים הגירסה היא "בכנישתא מרדתא", "מרודתא", ''מדרתא" או מדוכתא".

החשבת מהי משמעות המאמר במקור?

אם לא הזכרת את מאמר הבבלי (ב"ב דף עה עמוד ב):

"ואמר רבה א"ר יוחנן: עתידין צדיקים שנקראין על שמו של הקב"ה, שנאמר: כל הנקרא בשמי ולכבודי בראתיו יצרתיו אף עשיתיו. וא"ר שמואל בר נחמני א"ר יוחנן: ג' נקראו על שמו של הקב"ה, ואלו הן: צדיקים, ומשיח".

מפני ששם נאמר "עתידין"? ראה הערה11 בלקו"ש לט עמוד 137. היה לך להזכיר את מאמר הזוהר כרך ב (שמות) פרשת יתרו דף צ עמוד ב:

" … מאן דזכי באורייתא זכי בשמא קדישא (דקודשא בריך הוא ממש), ר' יוסי אמר בקודשא בריך הוא ממש זכי (ס"א וכ"י) דהא הוא ושמיה חד הוא ...''.

<ואפילו מלאך בעת השליחות נקרא בשם הוי'>

רק בשם.

<כמו משה רבינו ילוד אשה שאמר "ונתתי עשב" וכו' >

למה לא הבאת את ההמשך: ''ושמתם את דברי אלה על לבבכם ועל נפשכם וקשרתם אותם לאות על ידכם והיו לטוטפות בין עיניכם'' כדי להוכיח שמצוות תפילין הוא ציוויו של ה', מפני שהוא ציוויו של משה?

ולמה לא הבאת את דברי משה (במדבר פרק טו פסוק לח): ''אני ה' אלוקיכם אשר הוצאתי אתכם מארץ מצרים להיות לכם לאלוקים, אני ה' אלוקיכם"?

<פסחים כ"ב ע"ב: את הוי' אלוקיך תירא- לרבות תלמידי חכמים>

כל מה שראיתי שם, שצריך לירא מתלמידי חכמים.

<"את" לשון טפל. הצדיקים טפלים ובטלים לבורא יתברך ולכן השכינה שורה בהם ומצווה לירא מהם. מורא רבך כמורא שמיים בחידושי אגדות בבא קמא: המורא מרבו היא בעצמה מורא השמים>

היכן ראית  ש"את" פירושו טפל?

<עיין שיטה מקובצת בבא קמא דף מ"א ע"ב שמבדיל בין מורא אב ואם למורא הצדיק התלמיד חכם שמשווהו הכתוב ממש למורא של מקום וכמו שמצינו במקדש שהשכינה שורה בו: ומקדשי תיראו. אמרו חז"ל - לא מן המקדש אתה ירא אלא ממי שצווה על יראתו.

מה לזה ולעניננו?

<מצינו גם מעין זה בהלכה. שהדבר שבטל כלפי דבר שני מקבל את אותם תכונות של הדבר השני, ברכות דף מ"ד במשנה: הביאו לפניו מליח בתחילה ופת עמו מברך על המליח ופוטר את הפת שהפת טפלה לו  זה הכלל כל שהוא עיקר ועמו טפילה מברך על העיקר ופוטר את הטפילה, ומבאר אדמו"ר הזקן בשו"ע שפוטר את הטפילה בין ברכה ראשונה בין אחרונה ופת שהיא טפילה אפילו לנטילת ידיים לא צריך (בשם שו"ת הרמ"א). נמצא שאע"פ שאוכל פת מ"מ לא נחשב כלל לאכילת פת ואין צריך נטילת ידיים. וראה כגון זה גם ברמב"ם הלכות שבת סוף פי"ח>

אם הוא לא נחשב כלל לענין ברכה והוצאה, האם הדבר אומר שהוא לא נמצא במציאות?

<ובכן המקור הוא במכילתא עה"פ שמות י"ד ל"א ויאמינו בה' ובמשה עבדו, אם במשה האמינו ק"ו בה' בא זה ללמדך שכל מי שמאמין ברועה נאמן כאילו מאמין במאמר מי שאמר והיה העולם, כיוצא בדבר אתה אומר וידבר העם באלוקים ובמשה.במדבר כ"א ה'. אם באלוקים דברו ק"ו במשה אלא זה בא ללמדך שכל מי שמדבר ברועה נאמן כאילו מדבר במי שאמר והיה העולם>

שים לב להבדלים שבין לשונו של המכילתא והלקח טוב:

לשון המכילתא הוא:

"שכל המאמין ברועה ישראל, כאלו מאמין במאמר מי שאמר והיה העולם".

ואילו לשון הלקח טוב הוא:

"שכל מי שמאמין ברועה נאמן כאילו מאמין במי שאמר והיה העולם".

איזה מהם קרוב יותר לדברי חברך?

<על עייפות כבר דברתי>

לא רק שדברת אלא אף הוכחת זאת בהודעותיך.

<בתור בעל חכמה בינה ודעת הייתי מצפה ממך למעט הבנת הנקרא. מסתבר שהפגנת בורות ועם ארצות. כל הענין בשיחה הנ"ל הוא לא חידוש הבעיה ע"פ קבלה, אלא אדרבא להוכיח שזה מסתדר גם ע"פ הלכה מדין מצטער. התעלמת לגמרי מבעל צפנת פענח שמוכיח שהאכילה היא עיקר בישיבה בסוכה דרך קבע ועל מקורו מהגמרא. התעלמת מדברי ר"ת בסוכה וממהרש"א על אתר. לאור הנ"ל, אין לי להצטער אלא בשבילך...>

לא התעלמתי מדברי הצ"פ, ראשית מפני שדברי הצ"פ, ר"ת והמהרש"א לא הובאו בספר הלכה, ובפרט כשהאדמו"ר (דף עו אות ה, דף 79 מדפי היברו נוקס), אחרי שהביא את דברי הצ''פ הוא אמר:

"… אבל באמת א"א ליישב כך את מנהג רבותינו נשיאנו, מכיוון שעפ"י פסק ההלכה של אדמוה"ז בשולחנו, מהווה השינה גם כן חלק ממצוות ישיבה בסוכה ...''.

<אם לא שמת לב הרבי מדבר בשיחה על חסידים המקושרים לרבותיהם. עובדת היותך מתנגד לחסידות ברורה לי, ועל חיובך לישן בסוכה אם לאו אין זה נושא הדיון. אבל חסידים למרבה תדהמתך מתוך התקשרותם כן הולכים אחרי רבותיהם וזאת מגמתם כל שאפשר. ולכן פטורים משינה בסוכה מצערם לישן שם>

הבנתי

תוקן על ידי נישטאיך ב- 11/08/2009 16:41:57

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/8/2009 19:31 לינק ישיר 

נישטאיך, למה את מבזבז את הזמן שלך, במקום להגיד תהלים שהאור העליון יתרפא ממחלתו בתוך שאר חולי ישראל.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-12/8/2009 00:35 לינק ישיר 

אור עליון עוד לא תפסת עם מי יש לך עסק. נישטאיך זה מה שנקרא במחוזותינו בשפה מדוברת סתם א אפיקורוס ושועתק ידידו איז סתם א שייגעץ. סבא היה אומר שמי שמפריעה לו אמונת צדיקים בגלוי מפריעה לו אמונת אלוקים בסתר. נישטאיך הגיע הזמן לחזור לחיידר וללמוד רש"י על התורה. שאלת מי מפרש כמוני שלדבקה בו זה בתלמידי חכמים אז אם אותיות רש"י לא קשות לך למד נא בפרשת עקב על הפסוק ולדבקה בו את דברי רש"י הקדוש "ולדבקה בו - אפשר לומר כן והלא אש אוכלה הוא אלא הדבק בתלמידים ובחכמים ומעלה אני עליך כאילו נדבקת בו". אני מאחל לכל ה"צלם-קאפ'ס" שנקבצו פה שירפאו מהכפירה שלהם ומהר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/8/2009 01:22 לינק ישיר 

בס"ד

jebo

תאמין לי שקלטתי היטב עם מי יש לנו עסק. שים לב איזו התייחסות של "בן-תורה" יש לו לכל המקורות שציינתי. מה שהכי מפריע לי זו הצביעות והשקריות.

נישטאיך

אם אתה לא מאמין לזוהר ולירושלמי וכו' אנא ציין זאת בפה מלא ולא אתווכח איתך כלל. ולשאלתך מנין לי ש- "את" לשון טפל? אתמהה עליך שהרי הספרים הקדושים מלאים במדרש זה. "ורחץ את בשרו" את הטפל לבשרו השער וכו'. "את השמיים ואת הארץ". מהו "את"? לרבות תולדותיהם הטפלים להם.

לגבי ונתתי עשב. ספר משנה תורה משה רבינו אמרו בשכלו ובעד עצמו, ולכאורה היה ראוי לו לומר ונתן ה' עשב. וכמו שהקשו המפרשים ועיין ברמב"ן בהקדמתו לפי' התורה. משא"כ ארבעת הספרים הראשונים. אלא הענין הוא ששכינה מדברת מתוך גרונו של משה ולא הוא הנותן ח"ו עשב, היות והקב"ה שוכן בקרבו ומדבר מתוך גרונו.

לגבי "עתידין צדיקים". מצינו שגם עכשיו צדיקים נקראים בשם ה' ונקראים "שכינה". מסכת מגילה י"ח ע"א: מנין שקראו הקב"ה ליעקב א-ל, שנאמר ויקרא לו א-ל אלוקי ישראל. ובמדרש רבה וישלח פע"ט ח': אמר ריש לקיש, ויקרא לו א-ל אלוקי ישראל אמר אתה אלוקה בעליונים ואני אלוקה בתחתונים. ובספרי דברים ל"ג כ"ו פיסקא שנ"ה: אין כא-ל ישורון, ישראל אומרים אין כא-ל, ורוח הקודש אומרת א-ל ישורון. וראה בהגהות מאיר עין שם.

אני יכול להמשיך לענות על יתר הדברים אבל באמת עייפתי.

לגבי צ"פ ר"ת ומהרש"א. נכון, לא מובאים בהלכה. אבל האם גם דין מצטער פטור מן הסוכה לא מובא בהלכה?

תוקן על ידי אור_עליון ב- 12/08/2009 1:20:28

תוקן על ידי אור_עליון ב- 12/08/2009 1:28:28

בברכת הצלחה,
בשורות טובות

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/8/2009 02:57 לינק ישיר 

ויכוח עקר וחסר משמעות לעניננו.

התורה של היהודים לא נלמדת בצורה של אמונה, אלא בצורה של יגיעה וחקירה. כולל לחלוק על קודמים, גם אם היו גדולים מאד. ואפי' על נביא אפשר לחלוק בדרך של היקש שכלי.

וע"כ, נושא של אמונה בצדיק הוא נושא רחב ומענין מאד, אבל לא נוגע להלכה.

ואם נדרשו לנושא של הצ"פ, עדיף שלא להזכיר אותו כי הוא הוצא מהקשרו, וכל מי שלמד מעט בחייו יבין שדבריו שונים בתכלית ממה שהובא לעיל.

על מצטער כבר ענו מיליון פעמים, שגדריו בהלכה ברורים מאד, ודאי לא כל החלטה רגעית/קבועה של אדם הופכת אותו למצטער. ודאי ב"ב של ודאי שלא החלטה של רצון להצטער כמו פלוני הופכת אותו למצטער.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/8/2009 09:56 לינק ישיר 

אור העליון,
מעבר לדברי מנהשורה שהם ודאי אמת לענ"ד. (הגם שמצידי אתה מוזמן להביא מקורות לנמקם וכך לחלוק עליהם )
העלית נקודה נוספת בתגובה ישירות אלי ועל כך אגיב.(הנקודה הנוגעת לרב חיים מוולוז'ין וכן לבנו רב איצל'ה)
1. אינו יודע מה היה שם ועל בסיס מה שיתוף הפעולה התקיים.
2. אני לא פוסל כלל אפשרות לשיתוף פעולה בתוך פלגי היהדות בכלל , וזו הרואה את עצמה כשומרת   תורה ומצוות בפרט, ואדרבה אני רואה בעדיפות גדולה השתדלות לשיתוף פעולה איפה שניתן (ולענ"ד יש הרבה מקומות בהם ניתן), כך שלא ברור לי על   ,בסיס מה ראית להקשות עלי מהרבנים הנכבדים מוולוז'ין. 3
 כל זה כמובן לא מקהה בכהוא זה את חילוקי הדעות, שראוי לבררם עד תום לענ"ד לאורה של תורה . (כלומר ללא הסתתרות מאחורי הסטוריה של רבנים, אלא על בסיס תכנים

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/8/2009 10:13 לינק ישיר 

ככל שקראתי פה יותר הבנתי כמה קטן אני וכמה אינני מבין.
לצניעות דעתי זה הוא כבוד להיות שייך לדיון כזה, ואין טעם במריבה על נושאים של אמונה, שהרי כולנו מאמינים באותו אחד, וגם אם המסורות וההחלטות שונות מעט, בנפש יש את אותו דבר בדיוק.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-12/8/2009 10:36 לינק ישיר 

הגמרא אומרת בשם ר' יוחנן- נדמה לך הרב כמלאך ה' צבאות- בקש תורה מפיו-  הרי זה פשיטא- מה מחדש לנו ר' יוחנן?

אלא- בקש תורה מפיו- ואולי יתברר לך שהוא סתם עם הארץ, המתחזה. ו רק נדמה לך שהוא מלאך.

מודה ועוזב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/8/2009 10:59 לינק ישיר 

אם כבר לר' חיים וואלוזנער הגענו...

לענ"ד עיקר תרומתו לציבור הליטאי היתה שבדוגמא אישית חנק ורמס ברגל עדינה ובלעג גלוי את החרמות נגד חסידים שהחתימו עליהם את רבו הספון הגר"א מוילנא.

בחכמה ובנחישות הפך את החרמות לעפר ואפר. (מן הסתם הוא כן ידע מי החתים ולמה).

בקרב היסטריונים יש כמה סברות, ומהם

1. מאחרי החרם עמדו תלמידי הגר"א ששלחם בתמימותו ללמוד חכמות חיצוניות בברלין ושם החמיצו. לצנינים היתה בעיניהם תנועה שחרטה על דגלה אמונה ויראת שמים במקום השכלה רחבה ופתיחות. הם הם גם אלה שבסוף עשו שמות ביהדות ליטא...

2. מאחרי החרם עמדו קבוצה מטובי העיר וילנא נאמני ונותני התמיכה לגר"א, שהתנגדו למינוי רבי שמואל הדיין לאב"ד. היות ורבי שמואל הנ"ל היה בעל סיכוי לקבל את המינוי עקב רוב מסתמן בועד העיר, החליטו לנצל את עובדת קירבתו של הדיין לרבי מענדל מויטבסק בעל "פרי הארץ" מתלמידי רבי בער ולהקים סערה כי החסידים הם משיירי כת ש"ץ (את הרעיון האפקטיבי קיבלו מהצלחת המחלוקת של יעב"ץ נגד ר"י אייבשיץ) והעידו בפני הגאון הסגור והמסוגר מהקורה בעולם ו"חיממו" אותו וכך פסלו מעיקרא כל סיכוי שרבי שמואל דיין ייבחר.

לתאוריה זו יש סימוכין ממכתבי אותם טובי העיר בוילנא לשקלוב ולברודי המאיצים בהם לכנס רבנים ולהחרים את החסידים ולקחת דוגמא משהוחלט בוילנא. ללמדך שהכל יצא מאותם עסקנים בוילנא.

כך או כך רבי חיים ובנו רבי יצחק מוואלוזין הצילו את הציבור הליטאי ממבוכה רצינית. להשאר ביחד עם משכילי ברלין וחלק מעסקני וילנא מול ציבור ענק של יראים ושלמים ובראשם גאונים וצדיקים היה גורם למחרימים שלא כדת למצא דוקא את עצמם מבודדים ומוחרמים (אכן כדין המחרים שלא כדין).

תוקן על ידי אמרי_בינה ב- 12/08/2009 11:00:40

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/8/2009 11:24 לינק ישיר 

אמרי,
המלצתי לך להיזהר יותר בלשונך כשאתה מדבר על גדולי ישראל שגדולים בכמה וכמה וכמה מידות ממך וכנראה גם מרוב ככל רבותיך.
וכדברי החכם באדם "שומר פיו ולשונו שומר מצרות נפשו"

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/8/2009 11:41 לינק ישיר 

אמרי !

לא שמעת הציפור אמרה לך להזהר!!

פגעת בעסקני וילנא לא הבנת??

או שלציפור יש בעיות בהבנת הנקרא??

או שמא לדעתו יש חיסרון בכך שהגאון מוילנא היה סגור ומסוגר וספון בביתו??  יש מישהו מכותבי תולדותיו שכותב אחרת?? יש בזה חיסרון כלשהו??

או שהציפור תופסת עצבים כי היא עכשיו מבולבלת, היא לא יודעת אם להחרים חסידים כהגר"א או להתחבר לאדמו"רים וחסידים כרבי חיים מוואלוז'ין...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/8/2009 12:12 לינק ישיר 

כסיל ידידי,
היכן ראית שסברתי שהגאון לא היה ספון בביתו רוב ימיו ?
(אגב בעיני בהחלט יתכן ואולי אף סביר שהדבר גרם לחסרון או שאף היה בו חסרון של ממש עד כמה שניתן לשפוט ממרחק של יותר מ200 שנה וממבט אנושי ופשוט כשלי, כמי שאינו רואה בעצמו ת"ח מובהק, כ"ש שלא בדרגה שמתקרבת לזו של הגאון ז"ל)
למרות שסגנונך הילדותי לא ראוי לתגובה, היות ויש בדבריך אי הבנה נפוצה (מסתבר שנציגי החסידים לפחות באתר הזה, לא קוראים את מה שכותבים להם, אלא עונים עפ"י איזה מנגנון אוטומטי כלפי דמון "ליטאי" המצוי אי שם בדמיונם, כלפי כל מי שמעיז להעלות הרהור כלפי מי מרבותיהם ויש שיאמרו אלילהם  רח"ל...) אגיב להם מפורשות ובאופן ברור ככל שאוכל, לא כי אני חושב שאשכנע "שועלים קטנים" מסוגך, אלא בשביל חלק משאר הקוראים...
 דברי התייחסו לרעיון כאילו הגר"א היה איזה ילד תמים ו"טמבל" שחבורת עסקנים יכלה למשוך אותו באף בכזו קלות למחלוקת ולאמירות כ"כ נחרצות וחריפות,  וזאת במיוחד על רקע היותו סגור ומסופן בביתו (כלשונך) ומשתדל לא להיות מעורב בעסקי הציבור.
 הסברה כאילו על בסיס אי אילו עסקנים בעלי לשון הרע , וללא בירור יסודי פתאום שינה הגר"א  את עורו "לבש צדקה כשריון"  ומצא את המילים והדרכים הכי חריפות להתנגד לחסידות מעבר להיותה מופרכת, ומעבר לכך שגרמה ל"איחוד הסטורי" בין החסידים וחוקרי אקדמיה משכילים בפרט בנוגע לענינים של תורה בהם חסידים תמיד מרחיקים חקירות בודאי שכאלו על דרך האקדמיה עד הקצה האחרון (בצדק לא מבוטל לטעמי אגב) ומעבר לכך שיש  בה ביזוי ת"ח  ודיבור 
 אחר מיתתו של ת"ח , יש בה סכנה של ממש לענ"ד ולכן מחיתי בפני אותו "אמרי" ואף המלצתי לו .להישמר מכך 
(מצד האמת יש כאן גם תת סעיף בנוגע לרבנים מוולוז'ין והלשון המזלזלת כלפיהם, ובעצם כלפי כמעט כל מי שאינו הולך אחרי הדרך המכנה את עצמה "חסידות" אבל אותה אשמור לעתיד אם אראה שדברי לא נופלות סתם על אזניים ערלות, כפי שלצערי יש להניח שיקרה)

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > לא ישנים בסוכה ???
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 11 12 13 ... 19 20 21 לדף הבא סך הכל 21 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.