בית פורומים עצור כאן חושבים

לא ישנים בסוכה ???

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-12/8/2009 17:35 לינק ישיר 

פשוט עלוב, ובזיון לאיטלגנציה.
תמשיך לחיות בחלומות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/8/2009 17:47 לינק ישיר 

יופי שוב יש לנו מיתקפת מסנגדים עקמומי מוח תאבי מחלוקת. נישטאיך למה מה שהגיוני אצל כולנו לא הגיוני אצלך. אתה מאופס תאמר לי מרגיש יותר הגיוני מגאון אדיר כהרבי מליובאוויטש.  ציפור סברא לא צריכה נימוק להפך סברא מנמקת ולמה תאמר שאינה מעוגנת בדברי הגדולים האחרונים מקור גדול לה לסברא זו הלא ניהו קדוש ישראל וגאון עוזו הרבי מליובאוויטש זצוקלה"ה. ועכשיו הוספת גם לפסול מאות רבנים ופוסקים חרדים מקובלים היושבים על מדין ומורים הוראה לישראל. ואתה עדיין מרגיש נורמאלי?????? אמרי עצתי לך סור נא מעל אהלי האנשים האלה אנשי מדון שכשלא נותר להם עלילות שקרים באמתחתם מתחילים בקללות ונאצות ופסילת אדמו"רים ורבנים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/8/2009 17:59 לינק ישיר 

עד היום כשישנתי בסוכה הרגשתי שאני מקיים מצווה כהלכתה.
השנה אתחיל לחשוש שמא אני תאב מחלוקת ומחוצף.
האם אחשב כמצטער?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/8/2009 18:05 לינק ישיר 

חלילה, 
לא פסלתי אף אחד מישראל, בטח שלא כאלו שרבים שומרי תורה ומצוות ( כפי השגתם והבנתם) מישראל הולכים אחריהם ואף ודאי יש בהם תורה ומצוות כל אחד כפי מעלתו וענינו .
הרהרתי אחר סברה שעל פניה ספק אם היתה עוברת בשקט "חבורה" בישיבה קטנה ממוצעת, והפכה כאן לפסק הלכה גורף שהולכים אחריו אלפי אלפים מישראל.(וממילא עלו גם הרהורים על השקפת העולם שעומדת מאחרי הסברה הזו)
אם אתה אומר הלכה היא אכן אין מה לדון ,מלבד לשאול האם אתה , או רבותיך, אכן מוסמכים לקבוע את ההלכה, וכן לומר שאינה נראית לי ולרבים אחרים (בינהם מגדולי ישראל לאורך הדורות) כסברה שראויה לחייב הלכתית אדם מישראל, אם לדין אדרבה עליה אני מדבר... האם יש תשובה? עד כה חוץ מתשובה לענין שמעתי הכל, מחרפות וגידופים, עד לגלוג על ענקי תורה  

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/8/2009 18:58 לינק ישיר 

בעל, אף אחד לא מכריח אותך וגם לא אותי לא לישן בסוכה (גילוי נאות - אני לפעמים ישן בסוכה) אבל מותר לנו לכבד מנהגים של אחרים בפרט כשיסודתם בהררי קודש. אישציפור, אתה יכול לחלוק על כל סברה. גם על סברה של השך והטז אבל למה לכנות סברה שנשמעה מפי גדול בישראל שהיא ברמה של ישיבה קטנה. זו חוצפה ועזות פנים שיכולה גם לעלות לך בקפידא. כלך לך מדרך זו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/8/2009 19:01 לינק ישיר 

חלילה,
לא טענתי כזו הרהרתי אחר סברה שעל פניה נראית לי (ומסתבר שלא רק לי) ככזו, וביקשתי תשובה מפי כאלו המציגים את עצמם כתלמידיהם, את מה שקרה אח"כ כבר תיארתי כאן כמה פעמים, וכמובן כל מי שרוצה יכול לבדוק בעצמו לאורך האשכול הזה. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/8/2009 19:25 לינק ישיר 

Jebo

<נישטאיך למה מה שהגיוני אצל כולנו לא הגיוני אצלך. אתה מאופס תאמר לי מרגיש יותר הגיוני מגאון אדיר כהרבי מליובאוויטש>

"אצל כולנו", מי הם כולנו? 

כששאלו כאן, איך זה מסתדר עם הגדרת הלכות המצטער שהיו מקובלות בהלכה מאז כניסתם של ישראל  לארץ, השתלח ידידך בהצהרות מפוצצות ומבולבלות, והתייחס לאחרים בבוז, כאילו הם חסרי דעת.

אם היית טוען שדי לך במה שרבך אמר הייתי מבין אותך, ואלי אף מקבל את טענתך, אך איני מוכן לקבל שחצנות ובוז כלפי אחרים, שכל חטאם הוא שאינם חושבים כמוך.

השאלה היא פשוטה, האם היית מקבל הסברים כמו פחד ממקיפים דבינה, ההתקשרות, והסברים הדומים להם, אילו היו נאמרים ע"י הנחמנים שאצלם ההתקשרות לצדיק קדומה מאוד ועיקרית באמונתם, וכפי שהבנתי מקריאה בליקוטי מוהר"ן,  ואם אינך מוכן לקבלם כשהם נאמרים ע"י אחריםהרי שההסברים אינם הגיוניים אלא רגשיים. (במציאות או כמשחק).

תוקן על ידי נישטאיך ב- 12/08/2009 19:30:06

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/8/2009 19:52 לינק ישיר 

רבי איזל חריף- מסלונים, שאל פעם חסיד- תגיד איך זה שאתם החסידים לוקחים בן אדם- לפעמים בן או חתן של מישהו, והופכים אותו לקדוש,

השיב החסיד- יש לכל יהודי את הכח להפוך חולין לקודש- באמירה בלבד, כשהוא אומר הרי זה קודש, מיד הופכת הבהמה, הבית והחפץ לקודש, כך גם האדם שקבוצת יהודים קוראים לאדם קדוש, מיד הוא הופך קדוש,

יפה מאד השיב הרב -איזל-חריף- ואיך ת"ח כמוך לא יודע- כי חרש שוטה וקטן שהקדישו- הקדשם אינה קודש?!

לא כל קבוצת אנשים יכולה להחליט על אדם שהוא מעל ההלכה- האמת שהיא יכולה עובדה- אבל רוב עם ישראל מתיחס אל זה בהתאם.

אף אחד  כאן לא מנסה או ניסה לפגוע ברבנים או בגדולי ישראל (חוץ מהנסיון של החבדניקים לענ"ד אף אחד גם לא מסוגל לפגוע בגדול ישראל )כל מה שנכתב כאן אינו אלא נגד -עבודה זרה, כשאדם הופך את עצמו לאלוה, או חסידיו הופכים אותו לכזה,
ז'בו אכן גילית- יש לך זכות ראשונים בגילוי- רובכם עובדי עבודה זרה, ולי  במחילה נגלה הדבר מתגובתך ושל חבריך, בענין המחלוקת של  השינה בסוכה,
אכחד אם אומר שלא דברו איתי עליכם על כך, או שלא עברו בראשי הרהורים בנידון- אבל המכה בפטיש היה האשכול הזה.

מודה ועוזב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/8/2009 20:49 לינק ישיר 

אם על נביא אפשר לחלוק, בודאי שאפשר לחלוק על אדם בן זמננו, גם אם גדול וקדוש.

כל הרבנים ושאר היהודים שהולכים בדרכו, אינם ראיה לנדו"ד, כי הם מקבלים את דבריו בתמימות ולא לאחר שחקרו את הנושא מתוך החלטה שיעשו מה שיצא להם ע"פ עיונם גם אם זה כנגד דבריו.

ואם כבר מדברים על סברא מקובלת, הייתי מבקש מהלומדים לבחון את דברי הגאון מרוגאטשוב במקור לעומת מה שמיוחס לו פה באשכול ע"י מר אמרי בינה ובמקורותיו, ולראות האם יש קשר בין הדברים בכלל (ואפי' בתור הו"א שלא כשועה"ר).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/8/2009 22:06 לינק ישיר 

הנקודה היא שהרמ"א והפוסקים שעסקו בנושא יצאו מנקודת הנחה שאין ספק בחיוב השינה בסוכה אלא שבתנאים מסוימים לפי גדרי ההלכה המקובלים הוא בטל (ראה דברי הרמ"א על המדקדקים במצוות הישנים בסוכה ועל כך שיש להשתדל לישון עם אשתו בסוכה בשביל לקיים מצוות סוכה "איש וביתו" ודברי המשנ"ב שם) לעומת זאת האדמו"ר מחב"ד מביא טעם חוץ-הלכתי ששולל לגמרי את מצוות השינה בסוכה ועולה על כולנה המעשייה על האדמו"ר מבלז ז"ל שתמה על הבחור "וכי לא מצא איפה לישון אלא תחת הסכך?" כן!!! כך ציוותה התורה וכך נפסק בהלכה.
דבר זה אופייני לחסידות וכך הגיעו לביטול מצוות קרי"ש, תפילה בזמנה ועוד, אין ספק שזאת אחת הסיבות להתנגדות לחסידות על ידי רוב גדולי ישראל בשעתם, אלא שבימינו מנהג אבותיהם בידיהם ואין טעם בחרמות אלא לקרבם בדרכי נועם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/8/2009 23:25 לינק ישיר 

בס"ד

אמרי,

אכן אזניים ערלות. אבל לא כל האזניים כאן ערלות ובשבילם שווה להתאמץ. אם שועתק החליט לומר תהלים "בגללי" יהא זה שכרי...

נישטאיך,

מה באת לתת לי שיעור בעניני "אתין"? אני לא צריך אותך ושכמותך כמורה. יש לנו את דברי המהר"ל וכדאי בשבילך לעיין בהם או אז תשכיל. בחלק השמאלי של הדף.

http://www.hebrewbooks.org/pdfpager.aspx?req=34216&st=&pgnum=31&hilite=

לגבי מצטער. מדוע גדול כמוך בתורה והלכה השמיט את סעיף י"א משולחנו הקדוש?...

יא אין המצטער פטור מן הסוכה אלא אם כן הוא מצטער בדבר שדרך בני אדם להצטער בועו אבל אם הוא מצטער בדבר שאין דרכן של בני אדם להצטער מחמת דבר זה בטלה דעתו אצל כל אדםעז אלא א"כ ידוע שהוא מאניני הדעתעח והוא מצטער בדבר שכל אניני הדעת מצטערין מחמת דבר זהעט אבל אין כל אדם יכול לומר מאניני הדעת אני אלא א"כ ידוע שהוא מאניני הדעתפ:

מי שיודע שע"י מעשה מסוים אינו הולך בדרכי רבותיו שהוא קשור אליהם יש לו צער. ודרך בני אדם להצטער מכך.

השאלה היא מה יהא הדין במי שהוא לא בן-אדם? וד"ל.

תוקן על ידי אור_עליון ב- 12/08/2009 23:23:02

בברכת הצלחה,
בשורות טובות

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/8/2009 23:32 לינק ישיר 

תוקן על ידי אור_עליון ב- 12/08/2009 23:37:58

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/8/2009 23:50 לינק ישיר 

אז מי אמר שהאשכול לא יתדרדר במדרון חלקלק?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/8/2009 01:01 לינק ישיר 

כתוב במשנה "אמר רבי יהודה נוהגין היינו שהיינו ישנים תחת המטה בפני הזקנים ולא אמרו לנו דבר",מתבאר שרבי יהודה עצמו ישן בסוכה,וכי הוא לא הרגיש את ההרגשות שצרכים להרגיש בסוכה?

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-13/8/2009 01:35 לינק ישיר 

שוב ושוב המתנגדים פה מעלים גרה עצבנית ולא נחה דעתם עד שהגיעו לידי חירוף וגידוף מרן רשכבה"ג הרבי מלובביץ זצקו"ל זיע"א כי משים עצמו כאלוה ועלילות דברים על רבבות יראים ושלמים שהם עובדי עבודה זרה.

עליכם ושכמותכם אין צורך להעליל שאתם שופכי דמים-עובדי עבודה זרה-ומגלי עריות, מיותר, די לומר שאתם מתנגדים ועם ישראל כבר יודע מה המשמעות ובאיזו מידה להתיחס לדבריכם.

לגופו של ענין, גם אם תחזרו על שקר נבזי מליון פעם הוא ישאר שקר.

1. איש לא ביטל חלק ממצוה. כולכם מתנגדים חייבים לישן בסוכה לדעת הרבי מלובביץ . אינכם שייכים לעניינים רוחניים ואינכם קשורים לצדיקים שנהגו אחרת.

2. אשכנזים בחו"ל נהגו לא לישן בסוכה בכל מזג אויר. עובדה.

3. כן נהג בעל התניא ומחבר שו"ע הרב בעצמו והוסיף ונתן לכך טעם על פי קבלה. טעם למנהג הקיים מכבר.

4. הרבי מלובביץ שילב את הטעם הקבלי עם דין מצטער. והוסיף כי חסיד גם אם אינו חש בטעם הקבלי מן הסתם יצטער בשנתו בסוכה שלא לפי דעת ומנהג רבותיו.

אז מה הבעיה פה?? מה?? רבש"ע מה אתם מחפשים במקום שאין??

לכו לישן מתנגדים, ושכבתם וערבה שנתכם. לכו לישן בלי ציצית ובלי מים לנט"י כמנהגכם, שנו בסוכה ואיפה שנוח לכם והניחו לעם ישראל. קלים הייתם וקלים נשארתם ואל תחפשו מקילים במצוות כביכול אצל המפורסמים כמהדרין מן המהדרין עד מסירות נפש.

אגן כאן על החבדניקים בחירוף נפש. כי אתם עושים לאנשים יקרים אלו עוולה נוראה. תתביישו לכם שונאי חינם!

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > לא ישנים בסוכה ???
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 13 14 15 ... 19 20 21 לדף הבא סך הכל 21 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.